Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Samoksessa

Hera 2 oli suosikkihotellimme!

Vieras    05.07.2014    Pythagorionin ravintolat ja baarit    Pythagorion

Valitettavasti tuo Hera ei ole enää saatavilla;vierailemme aina tervehtimässä ihanaa omistajaperhettä!Nyt syyskuussa menemme Astraan,Vähän vastaava kuin Hera eli mahtavat näkymät alas satamaan!Suosikkipaikkamme johon aina poikkeamme on pieni kahvila siinä,missä satamasta tuleva ja ylhäältä tuleva tie risteävät,Siinä voisi istua ja tuntea olevansa KREIKASSA vaikka koko päivän!Pitkä ranta ihana,vaikka sieltäkin on kadonnut ikiihana äidin ja poikansa pitämä kaislabaari...Marian ruokapaikka satamassa paras;kreikkalaista musiikkia kotiruuan kera,poiketkaa!Ja ne upeat purjeveneet ympäri maailmaa...Paras paikka mielestämme Kreikassa!

Baarit Samoksella

Vieras    01.11.2010    Samoksen ravintolat ja baarit    Samos

Oltiin Samoksella tuossa lokakuun alussa, matkan ajankohta oli siinä mielessä huono, että aurinkoa ei saanut riittämiin ja vettä tuli rutkasti monena päivänä! Mutta nautittiin lomastamme kaikin siemauksin kaikesta huolimatta. Meidän hotelli sijaitsi Pythagoriossa, siksipä vietettiin melkein jokainen ilta Pythagorion satamakadulla, eikä Samoksen kaupungin mahtavilla klubeilla ja yökerhoilla. Pythagorion satamakadulla yöelämä ei ollut lokakuussa enää vilkasta, istuttiin muutamina iltoina aivan keskenään juoden (kalliita) drinkkejä! Muutamina iltoina tarjoilijat tulivat juttelemaan sekä muutamat paikalliset että turistitkin. Pythagorion yöelämää ei voi verrata mitenkään Samoksen kaupungin yöelämään. Kaupungissa meno on vilkasta! Päästiin siis muutamana päivänä poikkeamaan Samoksen kaupungissa illalla ja oli se sen arvoista! Klubeilla oli niin mahtavaa, musiikki soi niin kovaa, että ei kuullut omaa ääntäkään, porukkaa oli enemmän kuin tarpeeksi (huomasi siitä, kun vessaan pääseminen kesti varmaan yli puoli tuntia, kun klubilla oli vaikea liikkua ihmisien määrän takia). Perjantaina meno oli siis tuollaista, mutta lauantaina jo paljon rauhallisempaa, porukkaa ei ollut enää niin paljon kuin perjantaina, mutta oli kumminkin ja ihan riittämiin! Suosittelen kaikille bilehileille, että varaatte sen hotellinne Samoksen kaupungista, ettekä Pythagoriosta. Mekin kun ollaan 15-16 vuotiaita tyttöjä, niin ei millään malta katsoa koko lomaviikkoa vaan museoita ja vanhoja raunioita vanhusten kanssa! Seuraavalla kerralla olen viisaampi ja ehkäpä se seuraava kerta koittaa jo kesällä!

Hyvää ruokaa

jaana.m    17.08.2010    Samoksen ravintolat ja baarit    Samos

Pythagorionin satamakadulla Elia-niminen ravintola tarjoaa hyvää ruokaa. Annokset ovat isoja, lasten annokset myös. Ystävällinen palvelu.

Ravintolavinkkejä Samoksen kaupungissa

Arita    25.07.2010    Samoksen ravintolat ja baarit    Samos

Tässä muutamia hyviä ruokapaikkoja Samoksen kaupungissa kesällä 2010. Tosin makuasia, eli vastuu on lukijan : )

APOVRADO. Aeolis-hotellin vieressä, yksi katu sisämaahan päin rantakadulta. Käänny hotellin jälkeen satamaan päin mennessä sivukadulle, oikealle ja jatka hotellin ohi seuraavalle poikkikadulle, Lykourgou Logotheti-kadulle. Live-musiikkia parina-kolmena iltana viikossa, sympaattiset esiintyjät. Ystävällinen ja nopea palvelu, hyvä ruoka. Tuoretta kalaa joka päivä. Suosikkiruokiamme heinäkuussa 2010 olivat bujurdi, skordalia, ja horta (oliiviöljyä, viinietikkaa ja suolaa päälle), silloin kuin sitä oli saatavilla. Myös paistetut kesäkurpitsaviipaleet, täytetyt tomaatit ja paprikat, tsatsiki, viininlehtikääryleet jne . . . . maistuivat. Jos ruokailijoita on enemmän kuin yksi, kannattaa tilata useampia alkupaloja ja ehkä vain yksi ”pääruoka” , ja pyytää kaksi lautasta. "We share" riittää selitykseksi. Jakamalla kaikki ruokalajit saatte maistettua useampia makuelämyksiä. Näin kreikkalaiset itsekin syövät. Tässä ravintolassa näki usein myös paikallisia – aina hyvä merkki.

EL GRECO. Aeolis-hotellilta Pythagorion-aukiolle päin muutama kortteli. Ravintola on poikkikadulla, näkyy rantakadulta. Olin epäluuloinen aluksi tätä paikkaa kohtaan, nimi oli jotenkin niin massanimi . . . Mutta ruoka oli tosi hyvää! Emme tosin syöneet listalla olevia ”wienerschnitzeleitä”, vaan kreikkalaista perusruokaa. Kokeile lammaspataa (kleftiko), jossa kolmea eri juustoa. Vie kielen mennessään!

Rantatietä satamasta eteenpäin mennessä (Pythagorion-aukiolta pois päin) on mukava, vaatimattoman näköinen taverna kadun kulmassa, eli siinä, missä rantatie kääntyy oikealle sisämaahan. Paikan nimeä en muista. Leikkipuistoa vastapäätä. Paljon paikallisia asiakkaina. Hyvä ja edullinen ruoka.

Esperides

matleena    03.06.2008    Samoksen ravintolat ja baarit    Samos

Ravintola sijaitsee Pythagorionin pääkadulta sivukujalle, hieman ennen rantakatua. Upea paikka, ihana ruoka, hyvä palvelu.

Oletko vieraillut Samoksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.