Samoksen matkakokemukset ja vinkit

Rauhaa ja vehreyttä

Vieras    03.06.2024    Samoksen muita vinkkejä    Samos

Ihastuttavan vehreä saari täynnä oliivi- ja havupuita. Vierailun ajankohta toukokuun lopussa ja turistikausi vasta alkamassa. Ystävällinen vastaanotto, autolla kiertely helppoa ja mielenkiintoisia kyliä. Asuimme Votsalakiassa ja totesimme sen soveltuvan kävelystä pitäville erittäin hyvin. Kokkari oli kaunis, mutta meidän makuun liian pieni. Samoksen kaupungista emme pitäneet lainkaan. Karlovasi yllätti positiivisesti. Kokkarissa hyvä ravintola Poseidon ja Votsalakiassa Nick the Greek. Ingridin rantaravintolan boheemi tunnelma vei meidän sydämet. Pakko tulla tänne uudelleen!!

Votsalakia

JULKINENSuikkeli - 06.08.2016 klo 11:41

Samos ja Votsalakia

Kohde, joka antaa loman kaikille rauhaa rakastaville, sekä vähän huvittelua parin keskustan baarin ansiosta.

Pääset vaeltelemaan ihaillen upeista maisemista ja merivesi on puhdasta ja virkistävää. Jopa delfiinit viihtyvät täällä.

Usein kohteessa käyneenä löytyi loistava ranta keskustasta Pigadi ravintolan edustalta. Ei tungosta, vähän kauempana rannasta pystyit pelaamaan ja juoksentelemaan hienolla hiekkapohjalla. Nälän yllättäessä poikkesimme Pigadiin syömään giropitan, eikä hinta päätä huimaa. Lapsille hoidetulla nurmikolla leikkikenttä.

Eksyimme illalla samaan ravintolaan syömään ja niin näköalat syödessä, kuin myös ruuan maku olivat taivaalliset. Tarjoilijarouvan ansiosta kielitaitoni koheni kiitettävästi, ja ruokailu venyi jopa kolmetuntiseksi kieliopintojen merkeissä.

Jos et halua vuokrata autoa, pyydä taksilta tarjous vaikkapa koko päivän käytöstä. Asiantuntemus ja tieto mielenkiintoisista kohteista, sekä tietoa saaresta samaan hintaan, mutta omalla aikataululla on jopa halvempaa, kuin matkatoimiston retkillä.

Hera 2 oli suosikkihotellimme!

Vieras    05.07.2014    Pythagorionin ravintolat ja baarit    Pythagorion

Valitettavasti tuo Hera ei ole enää saatavilla;vierailemme aina tervehtimässä ihanaa omistajaperhettä!Nyt syyskuussa menemme Astraan,Vähän vastaava kuin Hera eli mahtavat näkymät alas satamaan!Suosikkipaikkamme johon aina poikkeamme on pieni kahvila siinä,missä satamasta tuleva ja ylhäältä tuleva tie risteävät,Siinä voisi istua ja tuntea olevansa KREIKASSA vaikka koko päivän!Pitkä ranta ihana,vaikka sieltäkin on kadonnut ikiihana äidin ja poikansa pitämä kaislabaari...Marian ruokapaikka satamassa paras;kreikkalaista musiikkia kotiruuan kera,poiketkaa!Ja ne upeat purjeveneet ympäri maailmaa...Paras paikka mielestämme Kreikassa!

Ihmiset

Vieras    24.11.2013    Samoksen muita vinkkejä    Samos

Kolmenkymmenen vuoden kokemuksella voi sanoa että pari sanaa opiskeltua kieltä antaa paljon paremman kohtelun verrattuna ummikkoon ja elämys on sellainen josta ei eroon pääse.Aina vain pitää mennä vaikka olisi kuin rahat vähissä katsomaan niitä ihania ihmisiä ja nauttimaan ruuasta ja juomasta.

Samos ja Samoksen kaupunki (Vathy)

Vieras    11.10.2013    Samoksen muita vinkkejä    Samos

Tässä linkki tarinaan matkaamme Samokselle syyskuu 2013. wwolfie.blogspot.fi/

Ei mikään täydellinen matkakertomus, mutta meidän kokemuksia matkalta...

Hinta-laatu kohdallaan

Vieras    21.09.2013    Samoksen hotellit    Samos
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Samos Bay

Olin vasta Samoksella, Vathissa 10-17.09 ja asuttiin Samos Bay hotellissa. Viikkoa ennen varattu matka oli halventunut noin puolella,jess!

Olin käynyt 25 vuotta aikaisemmin samassa paikassa ja ei se ollut,positiivisessa mielessä, muuttunut juuri lainkaan.

Katseltuani muita paikkoja saarella en missään muualla haluaisikaan asua, varsinkaan en ahtaassa Pythagorionissa.

Hotelli oli, varsinkin hintaansa nähden, loistava ja upealla paikalla rannalla. Korkeuseroja ja rappuja oli mutta parveke merelle päin korvasi sen.

Henkilökunta oli kaikkialla erittäin ystävällinen ja palvelualtis ja hymyilevä. Ruoka oli mitä oli, makuasia, ja Samoksen viinit ovat mitä ovat, edelleen makuasia.

Säät helli, aamuisin ja iltaisin n.21 ja päivisin 30-35.

Hintatasosta olin iloisesti yllättynyt koska olin kuvitellut Kreikkaa kalliimmaksi, "parhaimmissa" paikoissa 0,5 tuoppi olutta 4€ mutta rannalla tuolille tuotuna 2€, not bad! Rantatuoli ja varjo ja erinomainen palvelu maksoi vaan 3€/päivä tai sitten otti koko viikon 15€ joka sitten laski 10€'oon, halpaa!

Suosittelen ehdottomasti tätä hotellia jos kunnon löhölomaa haluaa. Vieressä tosi mukava taverna, periaatteessa aina auki ja mielummin asun rannan lähellä josta voi sitten n. kilometrin matkan kävellä keskustaan kuin toisinpäin. Ainoa paha oli heti hotellista lähtevä tosi jyrkkä mäki, mulla kun polvet reistailee, mutta kyllä se siitä.

Olen sen verran nähnyt maailmaa että kun kunnon aivot narikkaan- lomaa haluan niin tulen ehdottomasti tänne takaisin ja ensi vuotta jo odottelen ja nimenomaan syyskuun lomaa, tuo 30-35 riittää mulle oikein hyvin.

Suosittelen lämpimästi!

Arvosana hotellille:

Hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä

Vieras    11.09.2013    Pythagorionin muita vinkkejä    Pythagorion

Hei,

Palasimme vasta Kreikan matkalta Samoksesta Pythagorionista.Matka oli jälleen onnistunut.

Sää suosi,aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta koko viikon ja merivesi oli ihanan lämmintä.

Hintataso vastasi kahden vuoden takaista tasoa,muilta osin kuin coctail juomien(niitä tosin juomme harvemmin ).

Palvelu oli erinomaista ja ystävällistä,jopa ystävällisempää kuin aiemmin.

Pythagorionista löytyy erinomainen taverna Maritsa,joka tarjoaa hyvää perus kreikkalaista ruokaa ja kohtuuhinnalla.Kahden henkilön illallinen alkuruokineen,viineineen ja pääruokineen oli n.30 euron tasoa.Palvelu erinomaista.

Rantatuolit+päivänvarjo vuokra kahdelta 5 euroa

Taksimatka hotelliin n.1.5 km Pythagorion taksiasemalta 4-5 euroa eli edullista,vaikka bensan hinta on kalliimpaa kuin Suomessa

Kohde on turvallinen,myös lapsiperheille joille suosittelen pientä entistä kalastajakylää Kokkaria.

Kreikkalaiset pitävät lapsista.

Majoituskohteemme oli ainoa reissun miinus ja suosittelenkin,että valitsette tutut jo vuosia samalla matkanjärjestäjällä olleet hotellit tai huoneistohotellit.

Jassas!

Samoksen kaupunki

Vieras    14.07.2013    Samoksen muita vinkkejä    Samos

Varasimme hotellin hotell booking kautta, varaus toimi moitteettomasti ja hotelli oli siisti, ilmastointi toimi, suihku asiallinen. Samoksen kaupunki oli oikein viehättävä pikku "kylä", jossa oli helppo liikkua jalkaisin. Mukavia pikku putiikkeja, hinnat Suomen tasolla. Pikku syötävää ja isompaakin löytyi helposti alle kympin ateria. Cocis ja olut/ viini samoissa hinnoissa (3 €).

Lentokentältä hotellille matka sujui sujuvasti ja vaivatta taksilla 23 €:lla per suunta, palvelu oli ystävällistä ja saimmekin heti suosituksia miten liikkua. Ensitietoina lueskelin busseista 2 € ja ajatuksena oli kokeilla, mutta onneksi päädyimme kuitenkin vuokraamaan auton 3-kympin päivähintaan, bensaa ei paljon kulunut, sillä kilometrejä pienellä saarella ei juurikaan tullut. Harmiksemme emme saaneet vuokrattua skoottereita, sillä ikäraja oli 20 vuotta (meidän nuoret oli 16 ja 19 v). Auto oli aivan ehdoton, jotta pääsi näkemään saaren kaunista luontoa ja erilaisia rantoja!

Samosin kaupungin rannassa sun bed oli edullinen 5 €, palvelu erittäin ystävällistä ja huomaavaista.

Liikuntarajoitteiselle en kohdetta suosittele, paljon portaita ja korkeuseroja.

Kreikkaan oli ensi kertaisen helppo rakastua ♡

sydämensä samokselle menettänyt

Vieras    26.08.2012    Samoksen muita vinkkejä    Samos

siis ihan ihana paikka oli koko samoksen saari ja varsinkin votsalakian kylä jossa lomailin tyttären kanssa.ihastuin todella paikkaan,rauhallinen paikka mutta menoa kaipaaville löytyy kylästä baareja disko ja vaikka mitä eli kaikkea on mutta ei liikaa.ja auto kannattaa vuokrata ,parissa päivässä ehdit katsoa saaren nähtävyydet ja ihailla upeita maisemia.tänne haluun uudestaan,

siisti.kiva huoneistohotelli.ihana merinäköala

Vieras    26.08.2012    Votsalakian hotellit    Votsalakia
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: veronica

kiva,todella hyvällä paikalla oleva hotelli.rantaan vain n.30m.ihana käydä aamu-uinnilla.kauppa alakerrassa.kaikki palvelut lähellä.erittäin tyytyväinen olen .

Arvosana hotellille:

Paratiisi nimeltä Samos Pythagorion

Vieras    20.07.2012    Pythagorionin muita vinkkejä    Pythagorion

Olemme perheeni kanssa olleet ko.paikassa jo kaksikymmentä vuotta joka kesä. Tunnemme olevamme lähes pythagoriolaisia tai samoslaisia. Ihmiset ovat ihania! Koko saari on huikean kaunis. Olemme lomailleet eri kesäkuukausina ja aina on ollut yhtä kaunista,ei oikeastaan liian kuumaa,jos ei halua shoppailla liiaksi Samoksen kaupungin "basaarissa". Ireonin kalastajakylä on aina koettava. Välimeren kirkas vesi ja sen puhtaus lähes huumaavat ensikertalaisen. Pythagorionin ranta (Dorissa-Kouros-Fito Bay) on palkittu puhtaudestaan. Merisiiliä emme ole koskaan nähneet ja vedessä olemme olleet melko paljon. Oma nautintonsa on ruoka;puhdasta ja yksinkertaisen maukasta. Tosin Dorissa Bay-hotellin ravintola on ihan Euroopan yksi tunnetuista lomanautinnoista, sen ovat todistaneet valtiomiehet kuten Bush ja Clinton ja monet muut ja tietysti myös me! Menkää ja tulkaa ihmeessä Samoksen Pythagorioniin, se on täynnä ikiaikaista kauneutta, villiyrtin tuoksua,vuoria ja merta.Luostarit ovat monet maailman perintökohteita.

nähtävyyksiä samoksella

Vieras    21.01.2012    Samoksen nähtävyydet    Samos

haluaisin tietää kokemuksia samokselta.millainen keli toukokuussa?mitä nähtävää?

Rauhallista

Vieras    17.11.2011    Votsalakian muita vinkkejä    Votsalakia

Ihanteellinen paikka rauhaa rakastavalle, ei ole mikään suunnaton turisti rysä, ei rannalla pauhaavaa musiikkia ym. Kylästä löytyy kaikki tarpeellinen ja jos muualle halajaa autovukraamoitakin löytyy. Hyviä ravintoloita, valinnanvaraa löytyy.

Veronica

Vieras    17.11.2011    Votsalakian hotellit    Votsalakia
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: veronica

Mukava hotelli, puhdasta oli ja siivous toimi ilman ongelmia. Alakerrassa Votsalakian suurin elintarvikekauppa josta johtuen kun sähköt menivät votsalakiasta kaupan generaattori antoi virtaa myös yläkerran hotellille.

Arvosana hotellille:

Hotellimme lentokentäntakana

Vieras    18.10.2011    Samoksen muita vinkkejä    Samos

Olimme vasta Samoksella, hotellimme sijaitsi lentokentän takana (Hydrele), alussa melu oli häiritsevä, mutta siihen tottu ja illalla eikä yöllä lentoja ollut. Aivan ihana aamupala ja musiikkibaarissa joka ilta eläväämusiikkia. Ranta oli pikkukivinen, mutta lähellä ja tarjoilu pelasi. Hotellissa siisti allasalue ja hieroja joka toinen päivä paikalla. Oli sen verran suorastaan kuuma ettemme saunassa käyneet, porealtaassa kylläkin.

Kävelin joka aamu n, 2 km Pythagorian kylään katselemaan aamutohinoita. Illalla kävimme syömässä satamassa., joka kerta erissä ravintolassa. Yhdessä drinkkibaarissa suomalainen tarjoilijatar, asuu Samoksella.

Kerran menimme taksilla (15 e) Samoksen kaupunkiin, mutta ei viihdytty, olisi pitänyt tietää mitä nähtävyyksiä siellä on. Emme löytäneet kauppojakaan kuin muutaman. Upeat näköalathan sinne oli kun tultiin vuoristosta. Linja-auto olisi lähtenyt hotellimme edestä ja maksanut 1.50 e.

Kyllä voisin mennä uudellenki ja samaan hotelliin, sekä tutustua paremmin itse Samoksen kaupunkiin.

Oletko vieraillut Samoksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.