Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Gambian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Gambia hieno ja erilainen matkakohde

Vieras    29.01.2017    Kololin aktiviteetit ja harrastukset    Kololi

Moi,

tuoreita kokemuksia tältä vuodelta Gambiasta :) Lähdimme mieheni kanssa loppiaisena viikon matkalle Gambiaan. Aikaeroa kun on vain kaksi tuntia, oli helppo astua paikalliseen elämään kiinni. Asuimme Djembe Balafon -hotellissa, jossa huoneemme oli uusin. Henkilökunta hotellissa oli todella mukavaa ja hoiti kaikki ongelmat nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Gambia maana hieman mietitytti matkaa varatessa, mutta onneksi lähdettiin, oli hieno kokemus! Palkkasimme paikallisen oppaan, Mr. Sonkon ja hänen kanssaan käytiin safarille Senegalin puolella (keltakuumerokotus vaaditaan Senegaliin matkatessa ja keltainen rokotustodistus siitä), mangrovemetsään tutustumassa paikallisia osterin kerääjänaisia seuraten jokiajelulla ja samalla Gambian lintuja bongatessa. Mr. Sonko on virallinen turistiopas ja myös lintuopas, hän tunnistikin hienosti aina näkyvissä olevat linnut. Lisäksi käytiin hänen kanssaan paikallisilla Serekundan markkinoilla (Gambian suurimmat), sinne kannattaa ehdottomasti mennä mutta suosittelen menemään paikallisoppaan kanssa, niin saa suht rauhassa katsella ja ihmetellä kaikkea.

Gambian ilmasto on meikäläisen mittapuun mukaan todella miellyttävä, koko viikon oli +30-35 astetta, parina aamuna oli hieman viileämpää. Hotellimme oli rannalla ja rantaa jatkuikin sekä etelään että pohjoiseen pitkät pätkät. Hotellin rannalla sai olla rauhassa, mutta heti kun meni veden rajaan, tuli kaikenlaisia "kavereita" kauppaamaan sitä sun tätä. Gambialaiset ovat kovin kiinnostuneita ulkomaalaisista ja kyselevät kovasti. Jos ei aina jaksa vastata "juu, ollaan Suomesta" "juu, tultiin eilen" "ollaan viikko vielä", sanoo vain ystävällisen tiukasti, että nyt täytyy mennä, niin kyllä he sitten uskovat.

Rannalla myyvät tuoreita hedelmiä ihanat "fruit ladyt", meidän suosikki oli nr. 3 Ndey. Jos ostatte häneltä hedelmiä, sanokaa terveisiä "Finnish familylta" :)

Kaiken kaikkiaan mahtava maa, joskin elintaso on toki aivan eri luokkaa ja köyhyys käsinkosketeltavaa. Oma asenne kohdalleen ja tervettä järkeä ja ehdottomasti paikallisoppaan kanssa matkaan, niin näkee ja kokee paljon enemmän. Suosittelen Mr. Sonkoa, hän hoiti hienosti kaikki matkat ja taatusti näimme enemmän kuin jos olisimme menneet esim. Tjäreborgin järjestämille matkoille. Häneen saa parhaiten yhteyttä sähköpostilla [email protected]

Minulta voi myös kysyä lisätietoa, jos haluaa: [email protected] :)

Innokkaasti ja ennakkoluulottomasti Gambiaan vaan :)

ei hyvä

Vieras    24.07.2016    Gambian vaarat ja ongelmat    Gambia

itse en voi suositella. voimakas ulosteen haju heti pelmahtaa vasten kasvoja kun koneesta pääsee. se oli todella kuvottavaa. kaduilla lemuaa väkevä pistävä virtsan haju.

Paikallinen opas Gambian matkalle

Vieras    10.03.2016    Banjulin aktiviteetit ja harrastukset    Banjul

Kävimme Gambiassa viikon lomareissulla helmikuun loppupuolella (2016). Matkasta muodostui erittäin onnistunut, kiitos paikallisen oppaamme Mr Sonkon!

Vierailimme hänen kanssaan mm. krokotiili- ja apinapuistossa, Senegalissa safarilla, kalastamassa Gambiajoella, markkinoilla ja vierailulla hänen kotikylänsä koulussa :) Lisäksi hän on "official bird guide". Hän osaa hyvin englantia, on erittäin ystävällinen sekä lisäksi hän järjestää kaiken puolestasi ja vielä mielestäni halvalla.

Useimmiten Sonko päivystää Kombo Beach hotellin lähistöllä.

Jos olet kiinnostunut paikallisesta oppaasta, niin voin suositella häntä lämpimästi !

Sonkon tavoittaa parhaiten sähköpostilla: [email protected]

-Mikko

Hyvä paikallinen opas antaa paljon lisätietoa kaikesta.

Vieras    14.02.2016    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Lähes pelottavalla aggressiivisuudella paikalliset opastarjokkaat kävivät kimppuumme heti tultuamme hotelliin Bakauhun. Yksi oli hienotunteisesti taustalla ja hänet valitsimme, ja säkä kävi! Babucarin avustuksella tehtiin helposti retket ja ruokailut, kaikki toimet tuliaisten tinkimistä myöten. Hän on nuori, miellyttävän oloinen sydämellisyyteen asti, ja ottaa palvelun sydämen asiaksi. Kävelevä tietokirja, ja jos ei jostain mielestään tarpeeksi tiedä, kutsuu enemmän tietävän oppaan mukaansa. Näin kävi Juffuressa, Kunta Kinten synnyinkylässä. Kävimme myös krokotiilipuistossa ja museossa sekä Paradise Beachilla, kalansavustamossa, jokimelontaretkellä ja apinapuistossa. Hän käytti meidät myös viereisessä huoneistohotellissa, jossa asuu halvalla pitkäaikaisvieraita, ilman aamiaismahdollisuutta. Sellaiseen menemme ensi kerralla, on oma parveke ja keittiö ja tien toisella puolen ravintola, ja hotellin takana hiekkaranta. Babucarin ja työtoverien toimisto on seinätön katos ja pari puupenkkiä Kofi Annan Streetillä, löytyy helposti ja asiat sujuvat. Suosittelen, jos vähänkin tunnet hyötyväsi englanninkielisestä opastuksesta, paljon halvempaakin kuin suomenkielinen.

Gambialaisella luokituksella ***

Vieras    29.12.2015    Bakaun hotellit    Bakau
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2015 | Hotelli: Cape Point

Yleisarvosana on suhteutettu paikallisiin olosuhteisiin. Jos vertaan "yleismaailmallisesti"

niin arvosana lienee 1-2 tähteä. Mene ja totea kuinka voi elää vähällä mutta iloisesti ja onnellisesti!

Cape Pointin/Bakaun alueella ja yleisestikin Gambiassa tarvitset paikallisen oppaan ainakin aluksi tutustuaksesi ympäristöön ja paikallisiin tapoihin(ja päästäksesi eroon bumstereista). Voin suositella omaani Sarja(lausutaan Saja)Sonkoa e.mail: [email protected] Facessa: Sarja Sonko.

Mies joka osaa myös olla hiljaa!!! Hänen avokonttorinsa sijaitsee Kofi Annan -streetin alussa!! Hän järjestää mitä vain, retkistä yöelämä seuraksi allinclusive tai tinkaajana!!

Ja hinnat ovat n.1/3 esim. tjäreborgin retkihinnoista!!

Turistille Gambia on yllättävän kallis paikka, paikallisten ansiotasoon verrattuna.

Meillä oli pv-budjetti n.50€/pv/hlö, ilman pröystäilyä se riitti juuri(ilman tuliaisia).

Hymyile paljon, kättele paljon ja käytä käsidesiä paljon. Lämpöä ja hymyä t:Hannu Hassi(lisätietoja Facesta tuolla nimellä)

Huonevinkki: 400-sarjan blokki, näkymä altaalle

Arvosana hotellille:

Mainio matkaopas osa II

Vieras    01.03.2015    Gambian aktiviteetit ja harrastukset    Gambia

Kerroin jo huhtikuussa 2013 mainiosta oppaastamme Alagiesta. Olemme pitäneet silloin tällöin yhteyttä. Alagie tekee oppaan hommia edelleen ja tätä nykyä hänellä on oma pikkubussi, joten kyytikin järjestyy edulliseen kimppahintaan.

Jos haluat Alagien yhteystiedot, laita viestiä osoitteeseen [email protected]

GAMBIA Senegambia

Vieras    16.03.2014    Gambian nähtävyydet    Gambia

Terveisiä Gambiasta !

Lueskelin paljon muiden matkakertomuksia ennen lähtöämme mieheni kanssa Gambiaan ja olin melko ristiriitaisissa ajatuksissa esim. bumsterseista, ötököistä yms. asioista !

Siis jännitti ja ensimmäisen päivän jälkeen olin myös alkushokissa !! Luonto kuivaa ja karua, roskaa kaikkialla ja

erittäin köyhää. Vaatimattomia hökkeleitä kaikkialla . . . . ajattelin, mitä teen täällä kaksi viikkoa . . . MUTTA LUKEKAAHAN JATKOA !!! Lomalle oli aivan uskomattoman upea ja kaikki jotka vähänkin epäilevät lähtevänsä Gambiaan, älkää epäröikö, siellä saat kokea aitoa ganbialaista elämänmenoa ja aitoa välittämistä ja ystävällisyyttä !!

Ja niistä pelätyistä bumsterseista: otimme heti ensimmäisestä päivästä alkaen paikallisen oppaan joka vei meitä minne ikinä halusimme ja kertoili mielenkiintoisia asioista maasta ja ihmisten elämästä. Kun me olimme kyseisen oppaan "omia" asiakkaita, muut eivät meitä häirinneet (liekö heillä ollut herrasmiessopimus, ettei toisen asiakkaita viedä). Samoin kävi, kun otimme taksin, muut taksikuskit eivät meitä "häirinneet", joten eipä meidän ympärillä bunstersit hyörineet.

Ötököistö ei ollut tietoakaan, eikä hyttysistäkään ollut vaivaa !

Menkää EHDOTTOMASTI vierailemaan mm. paikalliseen kouluun, Banjulin ja Serrakundan markkinoille, apinapuistoon, kalastajakylään (kalasavustamo) ja johonkin perheeseen, jos vain kutsu käy.

Paikallisoppaan kanssa vierailut ovat mukavia, saat olla kohteissa kuinka kauan haluat ja saat esim. koulussa

vieraillessasi koko huomion itsellesi, AIVAN UPEAA.

Tätä tarinaa minulta tulisi vaikka kuinka paljon, mutta lopettelen nyt tähän ja totean vain lopuksi:

MATKUSTAKAA AVOIMIN MIELIN GAMBIAAN JA NAUTTIKAA SEN AINUTLAATUISUUDESTA !!

Terv. Anne

Ei juuri ostettavaa

Hansku-79    20.02.2014    Kotun ostokset    Kotu

Gambiassa ei paljon ostettavaa ole. Jollei ole kiinnostunut afrikkalaisista puuesineistä ja batiikista perusta, niin itse en ainakaan juuri muuta ostettavaa löytänyt. Kivoja tuliaisia olivat toki käsin tehdyt pienet (tai miksei isommatkin) rummut. Teetimme myös ystäväni kanssa mittatilauksena kauniit mekot (20€). Muuten vaatteet oli sen näköisiä, kuin olisi jo kertaalleen käytetty. Lapset tykkäs tuliaisina krokotiilipuistosta ostetuista krokonhammas-koruista.

Krokotiilipuisto ja apinapuisto

Hansku-79    19.02.2014    Banjulin nähtävyydet    Banjul

Apinapuisto oli hauska paikka, jossa pienet apinat (lajia en tiedä) pyörivät jaloissa ja hyppäsivät olkapäällekin. Tarjosimme apinoille pähkinöitä, joita paikallinen oppaamme meille antoi. Apinoiden syöttäminen oli kyllä kiellettyä, mutta niin niitä syötti monet muutkin.

Krokotiilipuistossa pääsi läheltä näkemään krokotiileja sekä myös silittämään sellaista häntäpäästä. Krokotiileja lojui maassa siellä täällä nukkuen ja niitä sitten väisteltiin parhaamme mukaan. Hauskoja olivat pikku-krokot, jotka paistattelivat päivää kivien yms. päällä köllien. Krokotiilipuistossa oli myös pikkuinen museo.

Hieno hotelli hyvällä paikalla

Hansku-79    19.02.2014    Kotun hotellit    Kotu
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: Kombo Beach

Viihtyisä ja ilmeisesti paikallisen mittapuun mukaan hienokin hotelli aivan rannassa. Ystävällinen henkilökunta, kaikki hymyili, kyseli kuulumisia. Rannalla sai olla rauhassa kauppiailta yms. siitä huolehtivat hotellin vartijat. Aurinkotuoleja oli aina saatavilla, sekä altailla, että rannalla. Meille kuului vain aamupala, mikä nyt ei kovin ihmeellinen ollut, mutta kyllä siitä nälkä lähti. Internet-yhteys toimi vain hotellin aulassa, mistä sai ostaa nettiaikaa helposti. Kissoja oli muutama, ötököitä ei hotellihuoneissa nähty ensimmäistäkään. Huoneiden lukot olivat heiveröisiä, mutta mitään ei kadonnut ja tallelokero oli ilmainen huoneessa. Hotellissa oli pari pientä kauppaa, joissa oli melko kallista. Vesijumppaa oli kaiketi päivittäin ja kiva kuntosali oli käytössä. Huoneet siivottiin päivittäin ja siivoajat oli aivan ihania paikallisia miehiä.

Arvosana hotellille:

krokotiilipuisto

Maatkaaja    07.11.2013    Gambian nähtävyydet    Gambia

kannattaaehdottomasti käydä krokotiilipuistossa, siellä engalnninkielinen opastus. pääsee silittämään rauhallista krokoa, ne kaikki ei sit tosiaan ole rauhallisia, 20 metrin päähän juoksi suu ammollaan yks valtava setäkroko vahvasti sitä mieltä että häntä ei silitellä, opaskin säpsähti. jännä kokemus vaik ei puitteet ookkaan mitää blingblingiä ni käymisen arvonen puisto!

yleistä

Maatkaaja    29.10.2013    Gambian hotellit    Gambia
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2008 | Hotelli: Mansea Beach

Kun ensin pääsit kengät täynnä hiekkaa ryömimään kaikkien avustelijoiden läpi santapolkua hotelliin niin.. Mansea Beach hotelli oli siisti, sängyt ok, suihkutilat pienet mutta iha ok. Huopneiden taso vaihteli kurjasta ok:hon, meille sattu ih siisti huone, ja kun annoin siivoojalle 5eur tippii ni jokapäivä oli siivottu, tosin myös meikit siivottu omiin taskuihin.. hotellin sisäpiha ihan viihtyisä oleiluun, tkapihalla vieraili apinoita ja paukaijoija kun niitä jotkut turistit ruokki. allas oli piemi mutta hyvin putsattu. Tammikuussa ei ollu kauheesti asiakkaita hotellissa.

Hotellilta pääsee heti merenrantaan, jonne ehdottomasti kuumuutta kestävät kengät, lipsukkaat suli kuumassa hiekassa :) aamulla mukavan lämmintä kävellä hiekalla, päivällä jo polttaan kuumaa. Auringonotto oli huomattavasti miellyttävämpää hotellin allasalueella kuin rannalla koska hiekka todellakin kuumaa...

mutta vesirajassa oli ihana kävellä ja etsia kaikenvärisiä simpukoita

hotellin ympärillä ulkona parveili näitä nk. ystäviä jotka lyöttäytyy heti matkaan. annettiin niitten kulkea vierellä ja ku ei vastailtu mihnkää ni ei ne kauaa jaksanu kävellä.

mäki ylös ni pääse jollekkkin 'päätielle' jolla kulki vanhoista hiacesta tehtyjä "minibusseja" joihin hypätään kyytiin ku heiluttaa kättä pysähtymisen merkiks ja maksaa muutaman kolikon, kerran maksoin kyytimme lippalakilla, "rahastajana" n.10v poika ja halus mielummin lakin ku rahaa :)

mansean lähellä oli ihan huippuravintola (muistaakseni libyalaisten omistama) siellä sai tuoretta "wokkia" valitsemistaan raakaaineista, oisko ollu joku 20 euroo annos mut joka sentin arvoista, nimi oli muistaakseni.

taskulamppu kannattaa ottaa mukaan, ei o katuvaloja tuon hotellin lähellä.

Arvosana hotellille:

Ravintola 4 seasons

Tanti    06.10.2013    Serrekundan ravintolat ja baarit    Serrekunda

Ravintola joka myös paikallisten suosiossa. Ruoka hyvää, edullista ja sitä on riittävästi.

On ruokalista mistä valita tai voi ottaa päivän ruuan joka siis jotain paikallista ruokaa jota tehty isompi satsi joten hintakin listaruokia hiukan huokeampi.

Täytetty leipä alias sandwich on jotain totaalitäyttävää. Ja NIIN hyvää!

Paikallista ruokaa

Tanti    06.10.2013    Fajaran muita vinkkejä    Fajara

Fajaran rannalla (uuden graft marketin/sailor beach bar:in) luona myy nainen paikallista ruokaa todella edullisesti: 25dalasia/henkilö

Ruoka on todella hyvää ja "annoksesta" tulee maha täyteen, ainakin minulla.

Pitää olla vain nopea jottei jää ilman :)

Ravintola Barracuda

Tanti    06.10.2013    Kotun ravintolat ja baarit    Kotu

Ruoka on hyvää, turistialueen läheisyys vaikuttaa toki hintoihin mutta minua miellytti.

Asun naapurissa joten siellä tuli poikkeiltua liiankin usein. Aina palvelu ystävällistä.

Oletko vieraillut Gambiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.