Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Gambiasta: Sivu 2

Cape point

Vieras    05.02.2018    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Hei, käytiin äsken Gambiassa ystävän kanssa ja tykättiin matkasta hyvin paljon. Alkushokista kun päästin yli niin matka oli täydellinen. Toisena päivänä löydettiin meille mahtavaa paikallinen opas joka osasi viedä meitä katsomaan kaikkea ja osasi kertoa kaikesta, kulttuurista, nähtävyyksistä ja historiasta sekä oli meien kanssa iltaisin. Seurattiin paikallista tanssiesitystä sekä reggei musikkia. ”Five stars” bändi seurattiin jopa neljänä päivänä, koska teki mahtavaa musikkia. Rakkaus sitä maata kohtaan ja pala sydämestä jäi sinne. Vaikka maa on köyhää, ihmiset on tosi ystävälliset ja hymyile kokoajana, niin hymyilimme mekin ja nauttisimme matkasta. Jos haluatte hyvän oppaan niin tässä hänen tiedot [email protected] +2207454122 Lamin on hänen nimensä, ottakaa ihmeessä häneen yhteyttä. Enemmän tietoja saa minulta jos sitä kaipaat.

Opaskokemuksia

Vieras    17.11.2017    Kotun muita vinkkejä    Kotu

Olimme kolmen hengen tyttöporukalla kaksi viikkoa Gambiassa. Olimme ennen matkaa löytäneet netistä oppaan nimeltä Sonko, häntä oli kehuttu kovasti. Sonko oli mukava tyyppi, mutta mielestämme ei kovin hyvä opas. Hän oli kovin hiljainen, eikä oppaan tavoin kertonut hirveästi kohteista. Hän oli myös ehkä hieman ylihintainen, sillä maksoimme päiväreissusta Senegalin Fathalaan 100 e/hlö. Hinta sisälsi kylläkin viisumit Senegaliin, mutta kun otti huomioon, ettemme paljoa saanut opastusta tai paikallista näkökulmaa ja tarinoita, niinkuin paikalliselta oppaalta olisimme toivoneet. Toinen päivä oli hieman antoisampi, sillä tekemistä oli paljon: kävimme Serrekuda marketilla, Fish marketilla, Paradise beachilla ja wood craft marketilla.

Reissun lopussa tutuistuimme todella mukavaan taksikuskiin Malang B “Boss” Chamiin, ja olisimme toivoneet, että olisimme löytäneet hänet aiemmin ja tehneet opaskierrokset hänen kanssaan. Kävimme hänen kanssaan Banjulissa museossa ja pari kertaa syömässä KadieKadiessa. Malang oli aivan huippu tyyppi: hauska, mutta asiallinen. Hän oli kovin aidon, luotettavan ja avoimen oloinen. Malang on tähän asti tehnyt pääasiassa vain taksikuskin töitä, mutta hän olisi erittäin hyvä opas ja tahtoisi tehdä opaskierroksia.

Jos haluat Malangin oppaaksesi voit ottaa häneen yhteyttä sähköpostilla tai whatsappissa: [email protected] +220 7000452

Tai jos haluat kuitenkin Sonkon oppaaksesi(vaikka suosittelemme enemmän oikeasti Malangia opaskierroksille) hänen spostinsa on [email protected]

Gambia on hieno maa!

Vieras    08.02.2017    Gambian muita vinkkejä    Gambia

Olemme olleet Gambiassa kolme kertaa, vuosina 2010, 2014 ja 2016.

Kaksi ensimmäistä kertaa olimme tammi-helmikuun vaihteessa ja viimeksi joulukuun alussa. Lämpötila Gambiassa on aika tasaisesti 30 paikkeilla aina mutta joulukuun aikaan myös illat ja yöt olivat todella kuumia joten suosittelen ennemmin tammi-maaliskuuta ajankohdaksi. Ihmiset Gambiassa ovat iloisia ja ystävällisiä. Mutta koska Gambialaiset ovat köyhiä aina löytyy liiankin tungettellevia ihmisiä jotka lyöttäytyvät kaduilla ja rannalla seuraasi tarjoten apuaan rahan toivossa. Jos haluat liikkua rauhassa suosittelen sanomaan suoraan ei tai hankkimaan jonkun luotettavan ystävän tai oppaan seuraksesi. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2010 tutustuimme erääseen hotellimme työntekijään jonka kanssa olemme tehneet siitä lähtien useita reissuja joka käyntikerralla Gambiassa sekä olemme olleet häneen yhteydessä Suomesta tekstiviestein. Olemme saaneet kunnian myös vierailla 2 kertaa hänen kotonaan ja tavata hänen perhettään ja olemme saaneet syödä paikallista kotiruokaa hänen vaimonsa valmistamana. Ystävämme nimi on Musa Gaye ja hänellä on vaimo ja 4 lasta ja hän asuu Serekundassa. Hän on työskennellyt hotelleissa mutta on tällä hetkellä työttömänä. Jos tarvitset opasta saat yhteyden häneen numerosta: +2207014966. Olemme käyneet hänen kanssa krokotiilipuistossa, matelijapuistossa, kalastusretkellä, apinapuistossa, sekä monesti ostoksilla Serekundassa. Hänen kanssaan kun liikkuu saa kävellä rauhassa ilman ei toivottuja "ystäviä". Hän voi järjestää edullisesti minkälaista aktiviteettiä tahansa.

Ensimmäisellä kerralla Gambiassa teimme Tjäreborgin järjestämän reissun jossa matkasimme Gambiajokea pitkin veneellä pitkälle sisämaahan Georgetowniin ja yövyimme heinäkattoisissa majoissa joen rannalla ja paluumatkalla pääsimme käymään maalaisyhteisössä jossa näimme kuinka he asuvat ja saimme antaa heille Suomesta tuotuja vaatteita yms ja kiitokseksi yhteisön naiset esittivät meille upean laulu- ja tanssiesityksen. Tuo reissu oli todella mieleenpainuva ja mukava. Toisella kerralla teimme paikallisen retkenjärjestäjän kautta reissun Kunta Kinten kotikylään ja saarelle josta orjia on kuljetettu pois maasta sekä teimme myös kalastusreissun. Hinnoista voin sanoa että paikallisen retkenjärjestäjän reissut olivat jonkinverran halvempia kuin Tjäreborgin. Nyt viime kerralla kysyimme ystävältämme Musalta että jos hän voisi järjestää meille samanlaisen joensuisto kalastusreissun kuin teimme viimeksi retkenjärjestystoimiston kautta ja pääsimme vielä halvemmalla ja saimme olla kahdestaan rauhassa isossa kalastusveneessä jossa pystyi kannella ottaa aurinkoa patjojen päällä kalastuksen lomassa. Joten suosittelen lämpimästi ottamaan häneen yhteyttä jos haluat tehdä edullisia retkiä ja tutustua luotettavaan paikalliseen ihmiseen joka voi auttaa sinua joka asiassa!

Hyvä paikallinen opas antaa paljon lisätietoa kaikesta.

Vieras    14.02.2016    Bakaun muita vinkkejä    Bakau

Lähes pelottavalla aggressiivisuudella paikalliset opastarjokkaat kävivät kimppuumme heti tultuamme hotelliin Bakauhun. Yksi oli hienotunteisesti taustalla ja hänet valitsimme, ja säkä kävi! Babucarin avustuksella tehtiin helposti retket ja ruokailut, kaikki toimet tuliaisten tinkimistä myöten. Hän on nuori, miellyttävän oloinen sydämellisyyteen asti, ja ottaa palvelun sydämen asiaksi. Kävelevä tietokirja, ja jos ei jostain mielestään tarpeeksi tiedä, kutsuu enemmän tietävän oppaan mukaansa. Näin kävi Juffuressa, Kunta Kinten synnyinkylässä. Kävimme myös krokotiilipuistossa ja museossa sekä Paradise Beachilla, kalansavustamossa, jokimelontaretkellä ja apinapuistossa. Hän käytti meidät myös viereisessä huoneistohotellissa, jossa asuu halvalla pitkäaikaisvieraita, ilman aamiaismahdollisuutta. Sellaiseen menemme ensi kerralla, on oma parveke ja keittiö ja tien toisella puolen ravintola, ja hotellin takana hiekkaranta. Babucarin ja työtoverien toimisto on seinätön katos ja pari puupenkkiä Kofi Annan Streetillä, löytyy helposti ja asiat sujuvat. Suosittelen, jos vähänkin tunnet hyötyväsi englanninkielisestä opastuksesta, paljon halvempaakin kuin suomenkielinen.

Paikallista ruokaa

Tanti    06.10.2013    Fajaran muita vinkkejä    Fajara

Fajaran rannalla (uuden graft marketin/sailor beach bar:in) luona myy nainen paikallista ruokaa todella edullisesti: 25dalasia/henkilö

Ruoka on todella hyvää ja "annoksesta" tulee maha täyteen, ainakin minulla.

Pitää olla vain nopea jottei jää ilman :)

hammasharja

Vieras    23.08.2012    Bijilon muita vinkkejä    Bijilo

haluaisin tietää enemmän mistä puusta pensaasta on ne tikut millä ainakin Gmabiassa pestään hampaita???

Majoitusta ja tekemistä lomasi ajaksi

Tanti    28.11.2011    Gambian muita vinkkejä    Gambia

Terveisiä Gambiasta!

Elämä on ihmeellinen asia ja siinä tapahtuu monia kummallisia ja mielenkiintoisia asioita.

Ja kun on avoin kaikelle uudelle niin huomaa tekevänsä asioita joista ei edes haaveillut aiemmin.

Olen suomalainen nainen joka päätti lähteä hakemaan uusia kokemuksia ja elämyksiä Gambiasta.

Ja koska on puitteet "harrastaa" pientä bisnestä niin mainostan hiukan (suotakoon anteeksi)

Järjestän matkoja/retkiä. (Räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi).

Nettisivuilta löydät esimerkkejä millaisia aktiviteettejä voin järjestää.

Jos tarvitset isomman asunnon (esim.koko perhe saapuu lomalle) niin voin avustaa vuokra-asunnon löytämisessä. Tiedossani on esim. talo jossa 2mh+oh+keittiö+ruokailutila+wc+suihku sekä oma piha. Vuokra 300€/kk. Toki muitakin on tiedossa.

Vuokrattavista kohteista teen vuokrasopimuksen omistajan kanssa ja edelleen vuokraan sitten tarvitsevalle.

Näin toimimalla saadaan vuokra pysymään järkevänä, täällä kun turisteilta peritään ihan erilaista vuokraa kun "paikallisilta".

Nettisivuni löydät osoitteesta www.tantisgambia.webs.com

Jos lomallasi tarvitset apua missä tahansa asiassa niin soittaa saa, autan parhaani mukaan.

Kannattaa hankkia hyvään oppaan!

Vieras    26.10.2011    Gambian muita vinkkejä    Gambia

Gambia on pieni mutta hyvä opas vie mielenkiintoisiin paikkoihin. Kävin 7 v tyttäreni kanssa Gambiassa viime tammikuussa (2011). Tutustuimme hyvään oppaaseen jonka voin suositella muille matkaaville. Hän työskentelee kesäkuukaudet Saksassa jakelufirmassaan ja asuu talvet rannikon vieressä, lähellä hotellialueita, Gambiassa. Hänellä on Jeeppi ja voi viedä vaikka Senegaliin tai eri kaupunkeihin Gambiassa. Hänen yhteystietonsa ovat;

Alieu Jatta

puh. 00220 9814211

6800406

7864211

Email. [email protected]

Oletko vieraillut Gambiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.