Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Saarenmaasta

omatoimimatkailua Saarenmaalla autoillen

Vieras    23.08.2012    Saarenmaan muita vinkkejä    Saarenmaa

Tuli taas käytyä Saarenmaalla, nyt 7-hengen porukalla, 5 aikuista ja kaksi melkein teiniä.

Netistä varasin koko talon, Pääsupesa Kuressaaresta neljäksi yöksi (320 e, eli n. 15e yö/nenu) ja vielä yksi yö Muhun saarella, ihanassa Koguvan kylässä Jaagutalossa ( 24e yö/nenu, sis. uskomattoman aamiaisen).

Laivalla Tallinnaan, Pärnun opasteita noudattaen ulos kaupungista kohti Virtsun satamaa, nopealla lautalla yli Kuivastuun (Muhu), auto, 2 aik+ 2 koululaista maksoi n.13 e. Kuivastu-Kuressaare ajomatka n. tunnin.

Talon osoite Kungla 4, oli helppo löytää, tosi lähellä keskustaa, mutta uskomattoman rauhallinen asuinalue, Talo olikin paritalon puolikas, mutta se ei haitannut. Iltaisin/aamuisin ainoat äänet tuli meistä. Ihmeteltiin mitä paikalliset tekee, kun pihoilla ei juuri ketään näy, eikä kuulu. Talossa oli kolme 2-hengen huonetta, 2 wc/suihkua, olohuoneeseen laitettiin patja yhdelle nukkujalle. Keittiön kojeet oli uusia, mutta varustus muuten hiukan alkeellinen, tosin söimme ulkona ihanissa/edullisissa ravintoloissa päivittäin. Piha oli aivan ihana, reilun kokoinen ja aurinkoinen. Päivät kuluivat joko autoillen pitkin poikin tai kävellen Kuressaaressa.

Tällä kertaa tutustuimme Sääreen, siis aivan eteläkärkeen, jossa on majakka ja ravintola, ruoka oli ok, missään ei saatu huonoa ruokaa, päinvastoin. Löysimme vaikuttavan kivirannan Karusten läheltä, siis länsirantaa ajaen pois Säären majakalta, rannalla oli kymmeniä vaikuttavia kivirakennelmia, torneja, ym. joita ehkä ohiajavat ovat rakennelleet litteistä kivistä, joita sieltä löytyy. Hieno paikka. Paras hiekkaranta-alue löytyy muuten Mändjalasta, matalaa rantaa riittää, kunto meinaa loppua, ennenkuin on päässyt syvään veteen=)

Autoilu on helppoa, kunhan muistaa, että Viron puolella todellakin annetaan jalankulkijoille tietä, eli turvavälit on hyvä säilyttää, varsinkin kaupungeissa. Virolaiset ajavat surutta ylinopeutta, eli ohituksiin saa tottua, vaikka oma nopeus on gps:n mukaan hiukan yli rajoituksen. Tiet Saarenmaalla pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta vain isoimmat tiet on päällystetty.

Yleisesti ottaen onnistunut matka, ensikertalaisetkin pitivät reissua onnistuneena.

Ruokailu edelleen hyvin edullista ravintoloissa, palvelu parantunut ja ruoka oli hyvää, ihan sama söitkö tosi edullisesti jossain Kohvikissa vai paremmassa ravintolassa.

Muhuun ei ehditty tutustua sen enempää, paitsi upeaan Koguvan kylään, kannattaa poiketa. Yövyimme todella kauniissa Jaagu-talossa, ihanat viileät huoneet kivitalossa, mahtava puutarha ja ystävällinen emäntä. Suosittelen varsinkin vanhemmille matkailijoille tätä paikkaa.

Tutustu Saarenmaan pääkaupunkiin pyöräillen ...

tuulevilla    14.02.2011    Saarenmaan muita vinkkejä    Saarenmaa

Tutustu Kuressaareen pyöräillen.Uusi pyörätie kulkee monien mielenkiintoisten paikkojen kautta - Roomassaare jossa voi pysähtyä näköalantornin luona ja satamssa, vierailla voi Upan kylässä ja katsoa uutta Kuressaaren golfkenttä Tuulte Roosissa.Sieltä tie kulkee luonnonpuistoon Loode Tammik. Paluumatkalla voi piipahta Kuressaaren vierasvenesatamaan, sieltä reitti kulkee pitkin mererantaa piispanlinnan ohi joka on saaren tärkein nähtävyys.Liikenne Kuressaaressa on rauhallista ja linnoituksen ympärillä paljon katsottavaa.

Eksyä ei ole mahdollista sillä meri tulee joka paikassa vastaan....Retki alkaa ja päätty Tuule Villassa jossa voi majoittua ja päivän jälkeen saunoa.Pyydä tarjousta Tuule Villasta, talon asukkaiten käytössä on kaksi ilmaista polkupyörää www.tuulevilla.ee ; [email protected]

Oletko vieraillut Saarenmaalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.