Saarenmaan matkakokemukset ja vinkit

Mukava kylpylähotelli hyvällä paikalla.

Leo-setä    09.02.2018    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2005 | Hotelli: Spa Hotelli Ryytli

Mukava kylpylähotelli hyvällä paikalla.

Arvosana hotellille:

Jaagu talu

Vieras    23.03.2013    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Jaagu talu

Meillä oli oikein kiva majoitus Jaagu-talussa. Talo on suomalaisessa omistuksessa ja vuokrataan kesäisin viikkoperiaatteella. Talo on erittäin tilava ja hyvin varusteltu. Kalustus on basic-tasoita suomalaista mäntyhuonekalua mutta oikein kodikasta kyllä. Siivous ja liinavaatteet ovat omatoimisia, joten vähän pitää nähdä itsekin vaivaa. Kokonaisuutena oikein mukava kokemus, suosittelen! Talolla on omat sivut www.saarenmaa.net

Arvosana hotellille:

omatoimimatkailua Saarenmaalla autoillen

Vieras    23.08.2012    Saarenmaan muita vinkkejä    Saarenmaa

Tuli taas käytyä Saarenmaalla, nyt 7-hengen porukalla, 5 aikuista ja kaksi melkein teiniä.

Netistä varasin koko talon, Pääsupesa Kuressaaresta neljäksi yöksi (320 e, eli n. 15e yö/nenu) ja vielä yksi yö Muhun saarella, ihanassa Koguvan kylässä Jaagutalossa ( 24e yö/nenu, sis. uskomattoman aamiaisen).

Laivalla Tallinnaan, Pärnun opasteita noudattaen ulos kaupungista kohti Virtsun satamaa, nopealla lautalla yli Kuivastuun (Muhu), auto, 2 aik+ 2 koululaista maksoi n.13 e. Kuivastu-Kuressaare ajomatka n. tunnin.

Talon osoite Kungla 4, oli helppo löytää, tosi lähellä keskustaa, mutta uskomattoman rauhallinen asuinalue, Talo olikin paritalon puolikas, mutta se ei haitannut. Iltaisin/aamuisin ainoat äänet tuli meistä. Ihmeteltiin mitä paikalliset tekee, kun pihoilla ei juuri ketään näy, eikä kuulu. Talossa oli kolme 2-hengen huonetta, 2 wc/suihkua, olohuoneeseen laitettiin patja yhdelle nukkujalle. Keittiön kojeet oli uusia, mutta varustus muuten hiukan alkeellinen, tosin söimme ulkona ihanissa/edullisissa ravintoloissa päivittäin. Piha oli aivan ihana, reilun kokoinen ja aurinkoinen. Päivät kuluivat joko autoillen pitkin poikin tai kävellen Kuressaaressa.

Tällä kertaa tutustuimme Sääreen, siis aivan eteläkärkeen, jossa on majakka ja ravintola, ruoka oli ok, missään ei saatu huonoa ruokaa, päinvastoin. Löysimme vaikuttavan kivirannan Karusten läheltä, siis länsirantaa ajaen pois Säären majakalta, rannalla oli kymmeniä vaikuttavia kivirakennelmia, torneja, ym. joita ehkä ohiajavat ovat rakennelleet litteistä kivistä, joita sieltä löytyy. Hieno paikka. Paras hiekkaranta-alue löytyy muuten Mändjalasta, matalaa rantaa riittää, kunto meinaa loppua, ennenkuin on päässyt syvään veteen=)

Autoilu on helppoa, kunhan muistaa, että Viron puolella todellakin annetaan jalankulkijoille tietä, eli turvavälit on hyvä säilyttää, varsinkin kaupungeissa. Virolaiset ajavat surutta ylinopeutta, eli ohituksiin saa tottua, vaikka oma nopeus on gps:n mukaan hiukan yli rajoituksen. Tiet Saarenmaalla pääsääntöisesti hyvässä kunnossa, mutta vain isoimmat tiet on päällystetty.

Yleisesti ottaen onnistunut matka, ensikertalaisetkin pitivät reissua onnistuneena.

Ruokailu edelleen hyvin edullista ravintoloissa, palvelu parantunut ja ruoka oli hyvää, ihan sama söitkö tosi edullisesti jossain Kohvikissa vai paremmassa ravintolassa.

Muhuun ei ehditty tutustua sen enempää, paitsi upeaan Koguvan kylään, kannattaa poiketa. Yövyimme todella kauniissa Jaagu-talossa, ihanat viileät huoneet kivitalossa, mahtava puutarha ja ystävällinen emäntä. Suosittelen varsinkin vanhemmille matkailijoille tätä paikkaa.

Huono matkanjärjestäjä

Vieras    13.08.2012    Saarenmaan vaarat ja ongelmat    Saarenmaa

Ei kannata matkustaa Saarenmaalle Linda Linen kautta. Otimme netin kautta Lindan tarjousmatkan Saarenmaalle to-su. Toki tarjouksessa luki, että paketti on 2 hengen huoneisiin, mutta teimme kokeeksi varauksen, jossa lapsemmekin oli mukana. Usein kahden hengen huoneisiin saa lisävuoteen lapselle. Nettivaraus näytti onnistuvan, vahvistuksessa kaikki kolme henkilöä mainittu matkoille, lisävuode mainittu. Maksoimme tietysti saman tien. Sitten, kun matkaan lähtö koitti, ei meitä ensinnäkään päästetty laivaan, koska lapsen osalta ei bussimatkaa Tallinna-Kuressaari oltukaan veloitettu. Maksoimme äkkiä, ja pääsimme laivaan. Lapsen laivamatka puolestaan oli kummallista kyllä veloitettu jo nettivarauksen yhteydessä. Myöhemmin Kuressaaren hotellissa (Vals) ilmeni, että heillä ei ollut tietoa lisävuodetoivomuksesta. Huoneeseen ei mahtunut lisävuodetta, jolloin meidät siirrettiin toiseen hotelliin. Lisävuoteesta piti maksaa, vaikka luulimme sen jo maksetuksi. Tallinnan Lindan toimistossa Kyllikki-niminen virkailija(päällikkö) oli aiemmin päivällä Saarenmaa bussia odottaessamme meille TODELLA epäystävällinen, ja sanoi, että olimme varanneet kahden hengen paketin. Ei pidä paikkaansa, tarjous oli kyllä kahden hengen huoneeseen, mutta teimme varauksen myös lapselle, ja tämä näkyi vahvistuksessa. Virkalija suhtautui meihin kuin kaikki olisi meidän syytämme ja olisimme jotain pihejä kieroilijoita. Väärin, me vain luulimme, että varausjärjestelmä oli varannut meille toivomammekaltaisen matkan, jolle lapsikin pääsi mukaan, ja että olimme maksaneet sen. Varausjärjestelmä ei missään vaiheessa ilmaissut, että olisi mitään ongelmaa. Miten Lindalla voi olla noin surkea varausjärjestelmä! Virkailija myös sanoi silmiä pyörittäen, että meidän olisi pitänyt varauksen jälkeen soittaa ensin heille toimistoon, ja sen jälkeen vielä hotelliin. Mikä tämä tällainen sähköinen varausjärjestelmä oikein on?! Ja miten Lindalla voi olla noin epäkohteliasta ja ammattitaidotonta väkeä töissä?

Epäsiisti ja halvalla rakennettu

Vieras    06.07.2011    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Spa Hotelli Ryytli

Matka Vekka myy kohteeseen neljän ja seitsemän päivän kylpylämatkoja luokitellen hotellin neljän tähden paikakisi. Suomessa luokittelu vastaa 2- ja siisteystaso olisi luokaton. Huoneen sänky ja kalusteet ovat halvinta mahdollista ja siiisteystaso ala-arvoista. Parveketta ei oltu siivottu varmaan vuosiin ja se oli kuvottavassa kunnossa. Hotellin pimeän käytävän ikkuna oli niin likainen etten ollut moista nähnyt sitten kahdeksankymmenen luvun neuvostoliitossa käynnin jälkeen.

Kylpyläosaston rakenneratkaisut ovat ovat halvalla ja nopeasti tehtyjä. Allasosastossa on laatoitus korvattu muovimatolla, joka on ilmeisesti päästänyt vettä petonivaluihin. Tästä seurannut homeen haju karkoittaa kyllä karskimmankin miehen porealtaasta. Kuntosalilla käydessäni kokeilin nurkassa olevaa soutulaitetta, joka oli hyvälaatuinen Consept 2, mutta sitä ei varmaan ollut huollettu sitten hankinnan jälkeen, (hotelli rakennettu vuonna 2002) se nitisi ja natisi rasvan puutteessa ja pölypallerot tuuletuskehällä olivat tosi epämiellyttävän näköisiä.

Positiivisa oli hyvä aamupala ja päivällis ruoka. Hotellin oikea nimi on Ruutli, jossa u kirjainten päällä on pisteet, mutta niitä en löytänyt koneestani

Arvosana hotellille:

Tutustu Saarenmaan pääkaupunkiin pyöräillen ...

tuulevilla    14.02.2011    Saarenmaan muita vinkkejä    Saarenmaa

Tutustu Kuressaareen pyöräillen.Uusi pyörätie kulkee monien mielenkiintoisten paikkojen kautta - Roomassaare jossa voi pysähtyä näköalantornin luona ja satamssa, vierailla voi Upan kylässä ja katsoa uutta Kuressaaren golfkenttä Tuulte Roosissa.Sieltä tie kulkee luonnonpuistoon Loode Tammik. Paluumatkalla voi piipahta Kuressaaren vierasvenesatamaan, sieltä reitti kulkee pitkin mererantaa piispanlinnan ohi joka on saaren tärkein nähtävyys.Liikenne Kuressaaressa on rauhallista ja linnoituksen ympärillä paljon katsottavaa.

Eksyä ei ole mahdollista sillä meri tulee joka paikassa vastaan....Retki alkaa ja päätty Tuule Villassa jossa voi majoittua ja päivän jälkeen saunoa.Pyydä tarjousta Tuule Villasta, talon asukkaiten käytössä on kaksi ilmaista polkupyörää www.tuulevilla.ee ; [email protected]

Golfia Saarenmaalla

Yhdistää golf ja matka!

Tule Saarenmaalle golfamaan, tule yksin tai perhen kanssa tai isolla ryhmällä! Uusi , tasokas Kuressaaren 18-reikäinen golfkenttä sijaitsee aivan kaupungin kupeessa, kävelymatkan päässä kaupungin hotelleista ja kylpylöistä.Golfin pelaamisen lisäksi voi nauttia kylpylähoidoista tai tutustua paikalliseen saarielämään - osallistuen opastetuille saarikierroksille, meriretkille tai savukala retkille sekä villisikajuhliin.Toivomuksesta järjestämme matkan alusta loppuun sekä yksityisille että ryhmille. Huolehdimme golfareiden lomajärjestelyistä edullisesti, luotettavasti ja nopeasti.Meiltä voit varata lomahuoneistot tai huvilat, greenfeet, tee ajat, kuljetukset.

Hinnat v. 2011

Green Fee 18 reikää - 55 eur

Green Fee 9 reikää - 35 eur

GF Junior 18 reikää - 30 eur

GF Junior 9 reikää - 15 eur

*Juniorit ovat 21 vuotiaat ja alle.

Kun tilaat majoituksen www.tuulevilla.ee tai puh.+372 56 64 50 80 saat green feet edullisemalla hinnalla.

Lomahuoneistot hyvällä sijainnilla Kuressaaressa...

tuulevilla    02.02.2011    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Tuule Villan lomahuoneistot Kuressaaressa

Tuule Villa sijaitsee Kuressaaressa, hiljaisen kadun varrella, meren lähellä.Täältä löytyy sopiva majoitus perheille, pienille seurueille sekä työn vuoksi matkustaville.Tarjoamme keskitason majoitusta loma-huoneistoissa jossa on keittomahdollisuus.Käytettävissäsi on piha ja puutarha jossa mahdollisuus grillata, 1 naisten- ja 1 miestenpyörä sekä parkkipaikka.Läheisyydessä ovat:

tenniskentät, urheilustadion ja uusi pyöräreitti – 50 m

uimaranta ja venesatama - 200 m

keskiaikainen piispanlinna puistoineen - 150 m

Kuressaaren keskikaupunki - vain 450 m

Tuule Villa on kaksikerroksinen talo jossa on 12 vuodepaikkaa.

1. kerros – Huoneisto jossa kaksi makuuhuonetta terasseineen, sauna/pesuhuone,WC, ruokailutila jossa on myös takka ja keittiönurkkaus.

2. kerros – 2 huoneistoa.Kummassakin huoneistossa on merinäköalalla 1 makuuhuone jossa parisänky ja parveke sekä 1 olohuone jossa sohvavuode kahdelle, minikeittiö, parveke, kylpyhuone, sat-tv, internet.

katso tarkemmin www.tuulevilla.ee

Arvosana hotellille:

Saarenmaan Oopperapäivät 2011

Eemalda postitusLoma Saarenmaalla SAARENMAAN OOPPERAPÄIVÄT 2011.Virolaisten suosimia ja viime vuosina myös

suomalaisten löytämiä Kuressaaren oopperajuhlia

on vietetty 1990-luvun alusta lähtien.

Tapahtuma on nuorempi kuin sen suomalainen

esikuva Savonlinnan oopperajuhlat

...mutta puitteiltaan yhtä vaikuttava. Oopperajuhla

järjestetään Kuressaaren keskiaikaisessa

linnoituksessa, Piispanlinnassa, joka on

Baltian ainoa alkuperäisessä asussaan säilynyt

linnoitus 1300-luvulta.

Lisäinfoa www.facebook.com/pages/Loma-...7530127310

Saarelainen käsityö

Vieras    22.10.2010    Saarenmaan ostokset    Saarenmaa

Kotiin tuliaisiksi voi hankkia vaikka paikallisten seppien tekemiä ihastuttavia takorautaisia esineitä. Saaremaa Sepad tuotemerkillä näitä löytyy ainakin paikallisista Käsitöö -puodeista. Hinnat ovat kohtuulisia ja tuotteet laadukkaita.

kalaruokia Sõrve Sääres

willeeni    12.08.2010    Saarenmaan ravintolat ja baarit    Saarenmaa

Saarenmaan eteläkärjestä Sõrve Säären majakan tuntumasta löytyy Ranna Paargu -niminen ravintola, josta saa aivan ihania kalaruokia ja välipaloja. Maitoa voi kyllä olla vaikea saada, eivät ainakaan viime kesänä pitäneet sitä varastossa kuin ruoanlaittoa varten.

Kallis pettymys

RiMaAnHa    17.06.2010    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Rose

Hotelli on luokitellut itsensä viiden tähden hotelliksi - siksi Kuresaaren kallein.

Kokemuksemme mukaan hätäisesti kahden tähden!

Huoneemme siivous käsitti vaivaisesti vuoteen sijauksen. Parvekkeella hämähäkin seittejä nurkat täynnään ja kuivuneet lehdet lattialla.

Kylpylä on liikuntarajoitteisille vaarallinen. Altaissa 'näkymättömiä' kynnyksiä, ei kaiteita portaissa, ym.

Hotellivieras ei saa lukollista kaappia.

Palvelu yliolkaista. Kesäharjoittelijoita?

Olimme pyytäneet allergiahuonetta. Meille tarjottiin kokolattiamaton peittämän käytävän vierestä, ensimmäisestä kerroksesta, pääkadun vierestä "koirankoppia". Ei ilmastointia, huoneen tuuletus suoraan kadulle!

Pitkän "tappelun" jälkeen saimme 3krs:ta isomman huoneen, sekin kokolattiamatolla.

Kaiken kaikkiaan pettymys odotuksiin nähden - hinta, tähdet.

Arvosana hotellille:

Kotoisa rauhallinen hotellikylpylä.

Vieras    15.07.2009    Saarenmaan hotellit    Saarenmaa
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2009 | Hotelli: Saaremaa Spa Hotels

Ei moitteen sijaa ja saamamme ja ostamamme hoidot olivat ihan tasokkaita ja jotkut jopa erinomaisia. Yllätti positiivisesti tämmöisen ensi kertaa käymässä olevan.

Vuoden aika ei paras mahdollinen, mutta ihastuin/ihastuimme paikkaan ja nyt on edessä 2 vk vuokratussa kaksiossa keskellä Kuressaaren kaupunkia. Minä itse harrastan ulkoilua ja luonnossa kulkemista ja sainkin tuossa hyvän vinkin edellä, vuokraan pyörän. Ehkäpä ystävänikin innostuu sitten kanssani tutkimaan saarta.

Kävellen siellä on myös helppo kulkea, ei ole suuria korkeuseroja, tosin nekään eivät minua haittaa.

Kauniita vahoja taloja ja idyllinen pikku kaupunki.

Ihmiset ystävällisiä , hyvä palvelu joka paikassa. Viihdyin ja monen laisia haaveita nyt on olemassa, josko siellä olisi pitempäänkin! Kyllä minulla on myös kartta , johon on pyöräreitit merkitty. Tosin ei niitä kovin paljon ole.

Tässäpä tätä nyt ja matkan jälkeen joskus lisää kokemuksia. Vuokra kaksiossa su misesta. Hinta on kyllä melkoinen, mutta "vahinko" pääsi tapahtumaan ja kun puolet oli jo maksettu, niin" kärsitään " sitten koko rahan edestä. Tietämäni mukaan, vuokraan kuuluu joksenkin täydellinen talous, omat henkilökohtaiset tavarat vain mukaan. Asunnon varustus tasokin on sitten tiedossa kun uusia kokemuksiani kerron.

Arvosana hotellille:

Laivamatkat Saarenmaalle

Titiuu    19.02.2009    Saarenmaan lennot & liikenne    Saarenmaa

Saarenmaalle manner-Virosta matkustaessa (ja tietysti takaisin) on varsinkin kesällä hyvä varata laivaliput etukäteen. Liput voi ostaa laivayhtiön nettisivuilta, e-lippuna. Lippu ostetaan tietylle vuorolle, ja laivalle mennessä pääsee mahdollisen jonon ohi suoraan laivaan. Joskus kesällä jonojen ollessa pitkiä tämä on hyvin kätevä tapa päästä nopeasti jonottamatta laivalle.

Laivayhtiön kotisivut, varauksen voi tehdä viroksi ja englanniksi:

www.laevakompanii.ee/index.php

Kaalin kraaterialue

Titiuu    19.02.2009    Saarenmaan nähtävyydet    Saarenmaa

Kaalin kraaterialue on Saarenmaalla parikymmentä kilometriä Kuressaaresta oleva alue, jonne on noin 7000 vuotta sitten pudonnut useita meteoriitteja. Suurin kraateri on kraaterijärvi, jota kävimme katsomassa. Vedenpinnan korkeudelta kraaterin halkaisija on 50 metriä, ja kraaterin reunat nousevat siitä vielä, kraaterin yläreunalla halkaisija on 110 metriä. Kraaterialueesta löytyy ainakin Saarenmaan matkailusivuilta tietoa,

www.saaremaa.ee/index.php?op...amp;id=509

Kävimme katsomassa kraaterijärveä aamulla, jolloin paikka oli hiljainen ja rauhallinen. Paikka oli jännittävän näköinen ja lapset (3v, 4v ja 8v) miettivät miten iso kivi taivaasta on pudonnut, että on sellainen kuoppa tullut!

Suuren kraaterin lähellä on kyläkauppa ja ravintola, me emme näissä käyneet kun kävimme niin aikaisin, olivat vielä kiinni. Voisin kuvitella, että keskikesällä keskellä päivää paikalla on paljon ja bussilasteittain väkeä...

Paikka oli mielenkiintoinen ja jännittävä, jos Saarenmaalle matkustaa niin kannattaa käydä katsomassa!

Oletko vieraillut Saarenmaalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.