Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rooman matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Suosittelen

fairytale    14.04.2009    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2008 | Hotelli: Hotel Orlanda

Meillä oli neljän hengen huone, mielestäni tilava ja siisti. Kylpyhuone oli sopivan kokoinen ja siisti myös. Henkilökunta ystävällistä. Aamupala mielestäni riittävä, sämpylöitä, muroja, mysliä, jogurttia, pullaa.... ym. Suosittelen lämpimästi. :)

Arvosana hotellille:

Rooma

fairytale    14.04.2009    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Lomailimme Roomassa viimevuonna helmi-maaliskuun vaihteessa. Ilma oli jo silloin suhteellisen hyvä, välillä tarkeni lyhythihaisella paidallakin. Mutta jos nyt matkustaisin uudelleen, menisin ehkä näin huhtikuussa, silloin sää olisi parhaimmillaan.

Majoituimme Hotel Orlandassa, hotelli oli viihtyisä, neljän hengen huone tilava ja siisti, henkilökunta oli todella ystävällistä.

Liikuimme suurimmaksi osaksi kävellen, nähtävyydet kun ovat somasti sopivan kävelymatkan päässä toisistaan. Ja kaduilla seikkaillessahan sitä eniten kaupunkia näkeekin. Eksymään ei päästy kertaakaan, mielestäni Rooma on tosi helppokulkuinen ja selkeä kaupunki. Metrolla kuljettiin pariin otteeseen, linjat ovat selkeät ja metrokartta helppolukuinen.

Colosseumille kannattaa pääsylipun ostaa palatinus-kukkulan sisäänkäynniltä, josta saa yhteislipun molempiin nähtävyyksiin. Me kiersimme sitten ensin palatinuksen ja sieltä menimme colosseumille ja sieltä forum romanumille. Colosseumilla säästyttiin pitkiltä jonottamisilta, kun lippu oli jo valmiiksi ostettuna. Palatinukselle ei tarvinnut jonotella yhtään.

Rooma on ihana kaupunki, sopiva sekoitus historiaa ja nykyaikaa. Suosittelen kaikille lämpimästi!!

hyvää ruokaa roomassa

marem    22.03.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Rooman matkani aikana kerkesin tutustua moneen ravintolaan. Joka paikassa ruoka oli hyvää, varsinkin eräässä keskustan ravintolassa lasagne vei kielen mennessään. Myös kioskeista saatavat pizzanpalat olivat herkullisia.

colosseum

marem    22.03.2009    Rooman nähtävyydet    Rooma

Kun astuin colosseumiin se ei näyttänyt ensin kovin kummoiselta. Vasta ku sitä pääsi katsomaan ylemmältä tasanteelta, se avautui minulle paremmin. Yhtäkkiä tunsin historian kohinan niissä kivisissä seinissä. Matkamuistot olivat tosin täyttä rihkamaa, mutta muuten kokemus oli hieno.

ravintola Gusto

miles    09.01.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Matkaoppaassa mainostettiin trendiravintolana. Palvelu ja ruoka oli kyllä hyvää, mutta annos oli vaan tosi pieni hintaan nähden. Eli esim hampurilainen ilman siis mitään ranskalaisia maksoi 20€!

Lohi maksoi saman verran ja siinäkään ei ollut mitään lisukkeita muuta kun pari vihreää lehteä koristeena. Ihan hyvä ravintola, mutta annoksista saa kyllä maksaa.

Taskuvarkaat

Mariaana    09.01.2009    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Olemme käyneet Roomassa vain kerran ja ainut asia mikä häiritsi oli se varkaiden paljous. En kauheasti pidä siitä, että pitää olla koko ajan varuillaan, mutta sellaista se kuitenkin on muuallakin päin maailmaa.

Meitä varoiteltiin kovasti ja pidimme kyllä rahat melkein "alushousun" sivutaskussa eikä mitään sattunut. Monte de Trevin suihkulähde on oikea taskuvarkaiden mekka. Tiesimme sen ja siksipä osasimme seurata heidän touhujaan. Nopeita ovat, mokomat. Roomassa on paljon nähtävää, kolmessa päivässä ei ehtinyt kaikkeen tutustua. Pintapuolisesti vain, joten sinne joskus uudelleen.

hyvä hotelli

miles    08.01.2009    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2007 | Hotelli: Residence Aurelia Antica

rauhallisella paikalla oleva hyvä hotelli. Bussimatkan päässä keskustasta. Huoneet todella tilavat, koska ne on huoneistoja. Eli olohuone-keittiö ja sitten makuuhuone. Meidän huoneessa oli jopa kaksi parveketta. Hotellissa pieni uima-allas, kiva kesällä kun on kuuma.

Aamupala oli aika suppea, mutta kyllä sillä päivän sai käyntiin. hyvä palvelu. Respassa neuvoivat mm nähtävyyksistä, antoivat reitin, mikä kannattaa kävellä.

Arvosana hotellille:

Ja palvelu pelaa !

Kultaranta    06.01.2009    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Italialainen kulttuuri, etenkin palvelualoilla, on matkailijaa ilahduttava kokemus. On hienoa saada asiallista ja hyvää palvelua niin kahviloissa kuin ravintoloissakin. Hyvän palvelun tyyssijana, ainakin meidän kohdallamme, toimikoon Rooma. Muitakaan Italian kohteita lainkaan väheksymättä.

Milloinkahan meillä Suomessa aletaan panostamaan asiakkaisiin ja palveluun ?

Yllätys vaatekaupassa

Vieras    15.11.2008    Rooman ostokset    Rooma

Olin kaverini kanssa Roomassa ja päätimme mennä vaateostoksille yhteen

houkuttelevaan vaatekauppaan. Näin aivan ihanan leningin ja päätin sovittaa sitä. Huomasine puvun sopivan minulle aivan täsmällisesti ja päätin ostaa sen. Kun lähdimme kaupasta hotelliimme, niin halusin näyttää puvun miehelleni, mutta kun avasin kassin, siellä olikin vain joku paita! Myyjä oli sen sinne laittanut. Vaihtorahoja en saanut takaisin!

Päiväannos historiaa

Kultaranta    13.10.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Päivän Roomassa voi aivan mainiosti viettää kävellen nähtävyydeltä toiselle. Hyviä, suhteellisen lähellä toisiaan olevia kohteita ovat mm. Colosseum, kadun vastakkaisella puolella aukeava Forum Romanum, sekä vanha Pantheon Piazza Rotondalla. Nämä kaikki kohteet ehtii kiertää päivän aikana, tosin päivästä saattaa tulla pitkä sillä nähtävää riittää hengästymiseen asti. Vanhan kaupungin kohteita on myös Pantheonin lähistöltä löytyvä Bocca della Verita, eli Totuuden Kita.

Tarinahan kertoo, että vain totuuden puhujat saavat kätensä ehjänä ulos mikäli uskaltavat työntää sen sisään kitaan. Asiahan selviää vain kokeilemalla ?

Asiallinen hotelli keskustassa

Kultaranta    12.10.2008    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Hotelli Mozart on hyvä valinta keskustasta hotellia etsivälle. Sijainti on mainio lähellä kaikkia Rooman tärkeimpiä nähtävyyksiä, suurin osa kävelyetäisyydellä. Myös ostoskadut lähellä, joten ei tarvitse rahoja kauas kantaa !

Huoneet siistejä, aamiainen hyvä ja runsas.

Suosittelemme !

ikävä yllätys

Vieras    16.08.2008    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2008 | Hotelli: Hotel Solis

Olimme varanneet kahden muun pariskunnan kanssa kolme kahden hengen huonetta. Tulopäivänä saimme huoneet heti saavuttuamme hotelliin. Minua ja miestäni odotti valitettavan ikävä yllätys, kun saavuimme huoneeseemme. Huoneemme olikin yhden hengen kokoinen, sänky kapea ja sängyssä vain yhden hengen lakana peitoksi.

Pyyheliinoja ja tyynyjä oli varusteltu kahdelle hengelle.

Ikävintä asiassa oli, että virkailija ei ilmoittanut asiasta avainta luovuttaessa, vaan vasta kun teimme reklamaation, hän pahoitteli tilannetta ja selitti hotellissa olevan jotain viemäriongelmia. Hän vakuutteli ongelman poistuvan seuraavaan päivään mennessä.

Seurueemme muilla oli riittävän kokoiset huoneet.

Seuraavana päivänä emme kuitenkaan saaneet isompaa huonetta, tällöin vedottiin hotellin olevan aivan täynnä. Vasta kolmantena päivänä saimme kahden hengen huoneen, vaatimustemme jälkeen. Ikäväksemme tässä huoneessa haisi todellakin voimakas viemärin haju.

Olemme reklamoineet asiasta matkan järjestäjälle, asian käsittely on vielä kesken.

Pahinta tilanteessa oli virkailijoiden kohtelu, vaikka he pahoittelivatkin tilannetta, tunsimme silti tulleemme huijatuksi koska jokainen virkailija selitti ko. tilanteen syyksi eri selityksen. Lisäksi kaikki virkailijat kertoivat keskustelevansa hotellin johtajan kanssa, johtajaa emme kuitenkaan koskaan tavanneet.

Lisäksi haluaisin mainita että hotellin aamiainen oli surkein, mitä voi koskaan olla: makeita pullia ja automaattijuomia. Ei yhtään tuoretta hedelmää, vihanneksia tai juustoja. Ei edes tavallisia sämpylöitä.

Ainoastaan hotellin sijainti on hyvä.

Arvosana hotellille:

laukkuvarkaita kuin itikoita

pikkukimalainen    30.05.2008    Rooman vaarat ja ongelmat    Rooma

Roomassa käydessäni en voinut välttyä huomaamasta PÄIVITTÄIN sitä, kun nuoret siististipukeutuneet koltiaiset nappsivat jonkun käsilaukun/avasivat varomattaman matkaajan repun/ istuivat skootterin kyydissä vahtimassa ohikulkijoiden laukkuja. Etummainen ajoi ja taaemmainen oli sieppausvalmiudessa. Termini-aseman lähellä heitä oli erityisen paljon, toisaalta siellä on myös paljon turisteja (ja iso osa hotelleistakin on siellä). Pitäkää siis laukuistanne kiinni! Nämä veijarit olivat ärsyttäviä, mutta tuskinpa kovin väkivaltaisia kuitenkaan. Nuoria hihitteleviä poikia, jotka varmasti saivat lihavan päivittäisen saaliin!

SUOSITUS ROOMAAN! paikasta toiseen kätevimmin ja edullisesti

pikkukimalainen    27.05.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Olimme porukalla Roomassa 2007 kesällä ja pakko oli tulla tähän kirjoittamaan hyvä vinkki:

ostakaa ihmeessä nähtävyysbusseihin esim parin päivän piljetti, voitte huruutella niillä hur mycket som helst ja voitte jäädä ja nousta millä nähtävyydellä tahansa ilman lisäkustannuksia! Helpompaa kuin tavan busseilla äheltäminen. Hyvä vaihtoehto perusturistibussille on esim Christian Toursin bussi, joka käy myös kristillisen historian kannalta tärkeissä paikoissa. Ainoa miinus tässä linjassa on se, ettei se aja Pantheonin ohi. Kaikki turistibussit lähtevät Termini-asemalta, jonka läheisyydessä suuri osa hotelleistakin on. Muistaakseni parin päivän lippu maksoi 24 euroa, eli tosi vähän hyvötyyn nähden! Pääsimme esim Christian Toursin bussilla Vatikaaniin ja sieltä pois oikein somasti ja kauniita, nähtävyyksien reunustamia reittejä pitkin! Suosittelen!!!

Colosseum ja Vatikaanin museo

kaneliomena    18.05.2008    Rooman nähtävyydet    Rooma

Rooman suosituimpiin nähtävyyksiin on usein masentavan pitkät jonot ja loma-aika menee jonottaessa. Olin huhtikuussa Roomassa ja menimme sekä Colosseumiin että Vatikaanin museoon heti klo 9 kun ne avattiin eikä tarvinnut jonottaa muutamaa minuuttia kauempaa. Parin tunnun kuluttua oli kumpaankin paikaan todella pitkät jonot. Suosittelen Roomaa kaikille niille, joiden mielestä historia ja/tai historialliset kohteet ovat mielenkiintoisia.

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.