Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rooman matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Hyviä ruokapaikkoja

Vieras    25.02.2015    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Ciao a tutti!

Olen asunut Roomassa ja asun edelleen osan vuotta Italiassa. Kirjoitan Roomasta osoitteessa www.tripsteri.fi/rooma/

Sieltä löytyy suosituksiani, varoituksiani ja hyviä vinkkejä parhaista ruokapaikoista yms.!

t. Anu :)

Ohi Colosseumin lippujonon

Vieras    13.01.2015    Rooman nähtävyydet    Rooma

Colosseumille kannattaa ostaa etukäteen (vaikka samana päivänä) Forum Romaniumin ja Colosseumin väliin jäävän riemukaaren takaa menevältä tieltä...siellä pieni lipputoimisto. Eli kävele riemukaaren ohi ja muutama sata metriä oikealla puolella katua tulee lipputoimisto, jossa myydään liput Colosseumille ja Forumille. Ilman jonotusta lippuluukulle :) ja iloisesti mentiin satojen metrien jonon ohi Colosseumilla. Vinkin antoi 7/2014 hostellimme isäntä Vatikaanin lähellä asuessamme.

Hinta 12 e/ yli 65 v eu-kansalainen ilmainen

Viihtyisä ja edullinen!

Vieras    08.01.2015    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Hotel Scott House Rome

Yövyimme 7 yötä kyseisessä hotellissa. Hotelli sijaitsi Terminin alueella, hyvin lähellä Terminin asemaa. Loistavat bussi ja metro yhteydet.

Hotelli oli kerrostalossa, jossa oli muitakin pienempiä hotelleja, mutta eri kerroksissa. Saavuttuamme rappukäytävään, tuli hetkeksi epäilys, että missä kamalassa vanhassa ränsistyneessä talossa hotelli on, hissikin oli hieman epäilyttävän kuntoinen... Saavuttuamme 4.kerrokseen ja astuttuamme hissistä ulos, oli kuin olisimme tulleet sisään aivan eri taloon! Hotelli oli modernisti sisustettu, ihanat luonnonvalkoiset kiviseinät ja lattiat hohtivat puhtauttaan :) silmä lepäsi. Henkilökunta oli myös erittäin ystävällistä! Huoneet olivat erittäin siistejä. Aamupala oli ilmainen, kylläkin suppea, mutta aivan riittävä ja kivasti sai kyllä vaihtelua eri päivinä.

Suosittelemme aivan ehdottomasti! Sijainnin puolesta, mikäli haluaa hieman säästää, mutta mielii hyvät kulkuyhteydet. Lähellä sijaitsi myös kiva tavaratalo, jonka ala-kerrassa iso ruokakauppa. Terminin asemalla myös ruokakauppoja ja muita kauppoja paljon :) Ihan vieressä myös ihana kenkäkauppa (tosi halpa!) jota piti pari aasialaista naista.

Arvosana hotellille:

Erittäin hyvä!

Vieras    12.05.2014    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Smart Hotel Roma

Kaikin puolin loistopaikka Roomassa!

Perheen kanssa talvilomalla Roomassa. Pitkän nettietsiskelyn jälkeen löytyi tämä hotelli ja kaikki positiivinen, mitä mm. Tripadvisor-sivustolla on kirjoitettu tästä hotellista pitää paikkansa:

+ sijainti Rooman päärautatieaseman välittömässä läheisyydessä

+ helppo lähteä liikkeelle ja takaisin (mm. kävelyretket, juna, bussit, metro)

+ erittäin ystävällinen henkilökunta

+ monipuolinen aamiainen

+ hyvät huoneet

+ hissi

+ edullinen

+ siisti

+++Suosittelen!

Arvosana hotellille:

Roomasta

Vieras    29.03.2014    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Moi!

Meikällä on Rooma-blogi, siellä kaikkea mikä kaupunkiin liittyy. Mama Caffè nimellä meidät löytää myös Facebookista, sinne tulee aina ajankohtaisia muistutuksia matkailusta ja Italiasta!

mamacaffe.com/

Milja <3

Erittäin kiva hotelli

Vieras    01.01.2014    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Hotel Solis

Hotelli on todella pieni, mutta siisti ja suloinen. Huone oli hyvä ja viihdyimme siellä mainiosti. Aiemmassa jutussa aamiaista haukuttiin, mutta se on nykyään runsaampi. Oli muroja, myslejä, mehua, erilaisia leipiä ja sämpylöitä, makeita croissantteja ja muuta leivonnaista, erilaisia kinkkuja ja juustoja, munia, jogurtteja, hedelmiä. Suorastaan runsas tarjonta verrattuna mitä vastaavissa pienissä hotelleissa yleensä on. Henkilökunta oli hyvin avuliasta ja neuvoi busseja ja vierailukohteita jopa kysymättä. Sijainta aivan loistava. Menisin uudelleen!

Arvosana hotellille:

Pieni hotelli

Vieras    23.12.2012    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: XX SETTEMBRE

Pieni viihtyisä hotelli, mutta siisteyden taso erityisesti huoneen kokolattiamatto oli likainen. Joulukuussa on kosteaa ja kylmää vaikka huoneessa oli lämmitin. Aamiaispöydässä ei ollut mitään lämmintä ruokaa. Erityisen hyvää oli taksipalvelu lentokentälle.

Arvosana hotellille:

Valloittava Rooma

Vieras    31.05.2012    Rooman nähtävyydet    Rooma

Päätös Roomaan lähdöstä tuli hetkessä. Varasimme maaliskuun -12 lopulla Norwegian Airilta todella edulliset lennot Roomaan.

Majoitus löytyi HomeAway -sivun kautta vanhan Rooman alueelta, läheltä Tiber -jokea, suositun Campo di Fiori -aukion vierestä.

Yksiö oli juuri niin toimiva kuin toivoimme; mitään ei ollut liikaa tai liian vähän.

Hinta oli hyvin kohtuullinen puolentoista viikon oleskelulta. Sijainti oli loistava; pääsimme kävellen kaikkiin upeisiin matkakohteisiin.

Lisäksi lähileipomon tuotteet sekä ihana tori odottivat meitä asiakkaikseen joka aamu. Oli mukavaa, kun ei tarvinnut elää kuin oman aikataulun mukaan.

Ihastuttavaa oli aamukahvin jälkeen ripustaa pyykkiä narulle ja jutella huonolla italiankielen taidolla naapurirouvien kanssa säästä. Hetken aikaa aisti italialaisten arkea ja tunnelmaa.

Erikseen on mainittava se, että Rooman nähtävyyksien välimatkat ovat paljon lyhyemmät kuin mitä luuli etukäteen karttaa tutkiessa. Matkalle kannattaa ottaa hyvät, paksupohjaiset jalkineet, sillä mukulakivet koettelevat jalanpohjia.

Siellä kulkiessa saa nähdä mitä ihastuttavampia rakennuksia, basilikoja (kirkkoja), kujia ja kauppoja.

Tiber -joen reunoilla kulkiessa, etenkin iltaisin, näkymät ja tunnelma ovat unohtumattomia.

Rooman kävijä ei saa unohtaa keskiaikaista Trasteveren kaupunginosaa, joka rajoittuu Tiber -joen suuntaisesti. Se oli yksi parhaista kohteista. Rauhan tyyssija!

Ihmetellessään näkemäänsä ja löytäessään aina uusia kujia kauniine taloineen ja ikkunaluukkuineen sekä kukkalaatikoineen ajatteli, että onko tämä edes totta. Trasteverestä löytyy pikkukahviloita, joissa on ulkopöytiä. Istuessaan ja nauttiessaan maitokahviaan tuntee olevansa todella lomalla.

Kaupunginosan perältä löytyi ulkoapäin vaatimaton kirkko, joka oli hyvin kaunis sisältä.

Pietarin kirkko Vatikaanissa oli näkemisen ja lyhyen jonottamisen (maalis-huhtikuun vaihde) arvoinen. Sisäänpääsy oli ilmaista.

Kirkkoaukion liepeillä oli ystävällisiä kaupungin matkailupuolen edustajia keräämässä halukkaita pienryhmiin, joille järjestettiin etuoikeus päästä sivuovista sisälle jonottamatta sekä englanninkielinen selostus kaikkiin kirkon museoihin ja itse Pietarinkirkkoon. Hinta olisi ollut muistaakseni noin 60 euroa henkilöltä.

Kirkkohan ei ole ulkoapäin mitenkään erityinen. Sisällä aukeaakin sitten jotain sellaista, mitä ei ole ennen kohdannut.

Pietarinkirkon pituus on 212 metriä, korkeus 133 metriä, pinta-ala 23 000 m² ja tilavuus yli 60 000 m³. Kokonsa perusteella Pietarinkirkko on maailman suurin uskonnollinen rakennus. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 1506.

Pietarinkirkon edessä olevan aukion keskellä seisoo egyptiläinen obeliski, joka siirrettiin paikalle 1585.

Lähde: Wikipedia.

Kannattaa varata riittävästi aikaa kirkossa kiertämiseen.

Yksi lomamme kohokohtia oli myös käynti Colosseumissa monessakin mielessä.

Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jonne mahtui 40 000 – 50 000 katsojaa. Ulkopuolta katsoessaan ei voi ymmärtää, kuinka suuri Colosseum on. Suuri osa seinää on hajonnut.

Ulkopuolella oli keväällä jo jonotusta ja voi vain kuvitella, mitä jonottaminen on esim. heinäkuun helteissä. Koko sisäänmenosysteemi on kuin kiusantekoa. Kulku on kinkkistä ja liput, 12 euroa per henkilö, saa ostaa vasta siinä vaiheessa, kun hermot ovat menneet. Kaiken antaa kuitenkin anteeksi, kun on päässyt kokemaan Colosseumin livenä. Kokemus on ainutlaatuinen.

Kaikkien jumalien temppeli, Pantheon rakennettiin alun perin pyhäköksi seitsemälle planeetalle ja niiden jumalille. Nykyään se toimii katolisena kristillisenä kirkkona. Rakennus on hyvin vaikuttava ja sen värimaailma on kaunis. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Pantheonilta on helppo jatkaa vuonna 1762 valmistuneelle Fontana di Trevin - suihkulähteelle Quirinalen alueelle.

Trevin suihkulähteeseen liittyy uskomus: jos Roomassa vieraileva heittää kolikon suihkulähteeseen, hän palaa kaupunkiin takaisin, lähde: Wikipedia. Me emme saaneet mahdollisuutta kolikon heittämiseen, sillä luokkaretkeläiset olivat vallanneet lähteen.

Espanjalaiset portaat (ital. Scalinata della Trinità dei Monti) on Roomassa sijaitseva kuuluisa ulkoportaikko, joka johtaa Piazza di Spagnan aukiolta Trinità dei Montin kirkolle. Portaita kutsutaan virheellisesti ”espanjalaisiksi” aukion mukaan, lähde: Wikipedia.

Portailla ja kirkossa oli mukava käydä. Siellä oli paljon muita turisteja. Portaiden yläpäässä sai levätä ja ostaa kioskeista jäätelöä, pikkusuolaista ja juomia ja nauttia hyvistä maisemista sekä ottaa hyviä kuvia.

Portaiden yläpäässä kannattaa lähteä alhaalta katsottuna vasemmalle kulkevaa reittiä. Näköalat ovat huikeat ja kohtaat myös kuuluisan Villa Medicin, joka juontaa juurensa Medici -hallitsijasukuun.

Olimme ensimmäistä kertaa Roomassa ja ihastuimme kovasti kaupunkiin. Palveluammateissa olevat osaavat puhua paremmin englantia kuin muu väestö. Englannin kielen opiskelu ei ole perusteellista italialaisissa kouluissa. Meitä auttoi italiankielen opiskelumme, joka on vasta alkutaipaleella. Paikalliset ilahtuivat selvästi huomatessaan kovan yrityksemme puhua heidän kotikieltään. Ja olihan se mukavaa osata tilata italiaksi ravintolassa tai kaupassa asioidessaan kysyä asioita italiaksi.

Loistava sijainti

Vieras    13.02.2012    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2001 | Hotelli: Quirinale Luxury Rooms

Hyvä sijainti lähellä rautatie asemaa ja monia nähtävyyksiä. Ystävällinen palvelu ja siistit yleiset- ja huonetilat. Hieman hintava mutta sijainnista kannattaa maksaa.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen, viihtyisä!

irmeli-anita    29.09.2011    Rooman hotellit    Rooma
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Napoleon Hotel

Hotellin yleiset tilat olivat suorastaan komeat; patsaita ym. prameata. Huoneemme oli ihan ok, muttei mitään luxusta. Kaikki oli kuitenkiin siistiä ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Pieni baari oli "yömyssy" paikkamme kun tulimme kaupungilta syömästä, baarimikko nauratti meitä hotellivieraita. Hotelli on perheen omistuksessa.

Ainoa miinus jos sekään oli ympäristö; metro oli ihan hotellin edessä, mutta muuten alue oli aika kirjavaa, emme kylläkään tulleet mistään aamuyöllä : ) ihan turvallisesti kuljimme metrolla.

Arvosana hotellille:

Huippuravintola Roomassa

tanjak70    13.07.2011    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Kävimme Kihlajaismatkallamme Casa Bleve ravintolassa illallisella. Ravintola oli pienehkö ja kaikesta ilmeni että paikka on todella laadukas; ruoka oli mahtavan hyvää, tarjoilu pelasi ammattitaitoisesti, tunnelma oli rauhallinen ja viihtyisä. Varasin pöydän jo Suomessa netin kautta. Aikuisten paikka ja nimenomaan suosittelen rakastavaisille.

Rooman matkasta

Vieras    01.05.2011    Rooman muita vinkkejä    Rooma

Roomahan on matkakohteena aivan loistava. Shoppailijoille löytyy kauppoja, taideihmisille museoita ja kulttuuria, arkkitehtuurin ihailijoille varsinkin on nähtävää.

Meillä oli hotellina Zara Hotel via Quattro Fontanella, aivan via Nazionalen, suuren kävelykadun kulmassa [www.hotelzara.com/]. Hotelli sai meistä ehdottomasti hyvät suosittelijat, respan kolme miestä aivan mahtavia ja järjestelivät kaikki meidän toivomusten mukaan ja antoivat hyviä vinkkejä, sänky oli mahtava, siivous pelasi. Vessat oli varmasti niin hyvät kuin Roomassa voi olla ja suihkusta tuli sopivan lämmintä vettä. Aamupala oli runsas mutta ehkä enemmän Etelä-Eurooppalaisten mieleen, paljon oli makeita leivonnaisia ja valkoista leipää. Kolmen tähden hotellihan on Suomen asteikolla ihan hostellin tasoa mutta tuolla kuulemistamme kokemuksista ehdottomasti kärkitasoa. Oli kiva kesken kierrosten poiketa kotona vaihtamaan vaatteita tai muuten vain piipahtamaan, kun kerran vieressä, AIVAN YTIMESSÄ oltiin.

Colosseumilla vierailusta sen verran, että me oltiin nyt huhtikuun viimeisellä viikolla ja jonotettiin ilman varausta tai ennakkolippuja 4 minuuttia sisään, kun mentiin heti aamulla klo 9 jälkeen. En usko että aamupäivällä jonotusta on yli varttia ainakaan kun ei ole huippusesonki. Ilmat oli 25 asteen paikkeilla ja sadekuuroja tuli kahdesti ukkosen kera, mutta oltiin kummankin aikana sisällä syömässä niin eivät haitanneet. Colosseumille sellaista vinkkiä (vahingosta viisastuneena) että jos seurueessa on alle 18v- tai yli 65-v EU kansalaisia niin PASSIT TAI HENKILÖLLISYYSTODISTUKSET MUKAAN, pääsee ilmaiseksi (muuten 12€). Meillä passit turvassa hotellilla joten jouduin itse alle 18v:nä sitten maksamaan. Vaikkei ole iso raha mutta silti. Sama lippu Palatinus-kukkuloille ja Forum Romanumiin, joita minä ja matkakumppanini emme oikein pitäneet minään - mielipidejuttu tietty. Gladiaattorit Colosseumin ulkopuolella ja mm. Fontana di Trevillä ja Pantheonilla yrittää kiskoa rahaa yhteiskuvasta. Me mentiin Colosseumilla kolmen gladiaattorin kanssa yhteiskuvaan, niillä oli rekvisiittaakin mm. viinirypäleterttu, punaiset silkkiviitat, miekat ja kypärät - ottivat 5€ kuvista (räpsivät mun järjestelmäkameralla n. 8 kuvaa), ensin yrittivät viitosta molemmilta mutta ei maksettu niin äkkiä hiljenivät. Suosittelemme ihan kunnon kuvaan menoa jos menette, "feikit" gladiaattorit ottaa vain yhteiskuvan ilman mitään rekvisiittaa muuta kuin itsellään päällä. Kuvasta jäi oikein kiva muisto ja vielä taustalla upea Colosseum!

Toivotan oikein mukavaa matkaa kaikille Rooman-kävijöille!

Kommentteja

Vieras    11.02.2011    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Tässä muutamia kommentteja aiempiin kokemuksiin ja arvosteluihin liittyen.

"Poikkesimme viime matkallamme syyskuussa 2010 lähellä Pantheonia ja Piazza della Rotondaa sijaitsevassa Osteria da Mariossa. Valitettavasti emme voi paikkaa suositella. Tarjoilija oli joko huonolla tuulella tai syntymätöykeä. Tilatuista pasta-annoksista toinen oli aivan syötävä, toisesta taas puuttui kastike lähes kokonaan."

Osteria da Mariossa olen itsekin syönyt. Paikka ei ole missään nimessä kaupungin huipputasoa mutta alue huomioiden ihan kelvollinen syöttölä. Noin yleensäkin suosittelisin välttämään ruokailua Pantheonin ja Piazza della Rotondan läheisyydessä, jos et tiedä paikoista mitään. Tuolla seudulla turistiloukkujen prosentuaalinen osuus on erittäin korkea.

Roomassa kannattaa maksaa ruuasta - ei tarjoilijan hymystä. Roomalaiset tarjoilijat antavat itsestään näkyä heidän ajatuksensa ja fiiliksensä. Eivät he jaksa pokkuroida, mutta tekevät kuitenkin työnsä. Jos heillä on hyvä päivä, toki he ovat pilvettömän aurinkoisia. Rehellistä. Palvelun tasoon vaikuttaa paljon myös oma käytös, pukeutuminen, naamakerroin ja esimerkiksi se, tervehditkö suomeksi, englanniksi vai italiaksi. Roomalaisille ulkonäöllä on väliä ja edes pientä yritystä puhua italiaa arvostetaan.

Roomassa kannattaa myös unohtaa suomalainen käsitys kastikkeista. En tiedä, mitä pastaa tilasitte, mutta ei kaikkiin pasta-annoksiin kuulu kastike lainkaan, ja vaikka kuuluisikin, sillä ei haluta peittää ruoka-annosta eikä pastan omaa makua. Roomalaiset arvostavat pastaa ja sen makua. Annos voi hyvin olla vaikka spaghetti cacio e pepe, jossa pastan joukossa on vain pippuria ja pecorino-juustoa.

"Ravintolassa syödään alkuruoka, väliruoka (esim.pasta), pääruoka ja jälkiruoka."

Pasta ei ole Roomassa väliruoka vaan primo piatto - ensimmäinen lautanen - eli käytännössä ensimmäinen pääruoka ja monesti tärkeämpänä pidetty kuin esimerkiksi lihasta tai kalasta koostuva secondo piatto.

"Matkailun sääntö kun etsit ruokaa nro 1: kysy taksikuskilta. Matka lentokentältä hotellille kannattaa suorittaa taksilla jo ihan tästä syystä. taksikuskit ovat paikallisia ja tietävät missä paikalliset syövät."

Sääntö numero 1: Tiedä ennen kuin kirjoitat. Se miten matka lentokentältä hotellille kannattaa suorittaa voi riippua hyvinkin monesta asiasta. Taksilla tietysti pääsee melko vaivattomasti suoraan hotellin eteen, eikä isommalla porukalla tule edes hintavaksi. Yksin tai kaksin matkustavalle taksi on kuitenkin huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kuin paikallisjuna. Tulee myös huomioida, ettei taksikuski yhtään varmasti ole roomalainen. Roomassa on lukematon määrä taksikuskeja, jotka tulevat kaupungin ulkopuolelta. He ehkä tietävät muutaman ruokapaikan tai vievät "yhteistyökumppanin" ravintolaan.

"Paikallisten suosimissa ravintoloissa hinta-laatusuhde on hyvä ja ruoka on aitoa italialaista ja varmasti maukasta."

Paikallisten tunnistaminen onkin sitten eri juttu. Roomassa vierailee lukemattomia määriä myös italialaisia turisteja, jotka ihan varmasti näyttävät paikallisilta. Ryhmä espanjalaisiakin saattaa erehdyttää vaaleaan pehkoon ja sinisiin silmiin tottuneen. Yksi vinkki paikallisten suosiman ravintolan tunnistamiseen on tarkkailla, onko terassilla istuvilla skootterikypäriä lähistöllä. Skoballa ei luultavasti hirveän kaukaa tulla. Toki niitäkin voi Roomasta vuokrata, mutta erehtymisen todennäköisyys jää varsin pieneksi.

hieno fiilis ja hyvä hinta-laatu

artsalo    04.11.2010    Rooman ravintolat ja baarit    Rooma

Lähellä piazza Navonaa sijaitsee ravintola Notte, joka on täynnä aikaisemmin kuin muut ja jonne jonotetaan koko illan. Ravintolaan voi kaksi päästä helposti ilman varausta, mutta isommalle porukalle kannattaa varata pöytä.

Paikka löytyy aika helposti, kun lähtee Navonan puolestavälistä kujalle länteen ja alla sadan metrin päästä näkyy kyltti vasemmalla.

Suosittelen aloittamaan starttereilla ja käyttämään ruokailuun runsaasti aikaa.

Vatikaani

Iekko    28.09.2010    Rooman nähtävyydet    Rooma

Moi, jos suunnitelette Vatikaaniin tutustumsista kannataa päiväksi valita muu kuin sunnuntai, koska pyhäpäivänä ei vatikaanin museot ole auki (mm. Sistuksen kappeliin ei pääse). Sunnuntaina on auki vain Pietari Paaavalin kirkko. Ja hyvällä tuurilla, jos paavi on vatikaanissa hän tervehtii kansaa sunnuntaisin klo 12 parvekkeelta.

Lisäksi ruokailla kannatta kauempana Vatikaanista aivan Vatikaaniin johtavien katujen varrella (Enkeltenkatu) on paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa on agressiiviset sisäänheittäjät. Ruoka meidän kokemusten mukaan todella surkeat: liha sitkeätä ,pasta mautonta... sivumalla ja kaukana löytyy roomalaisten suosimia paikkoja josta saa maukasta ruokaa.

Oletko vieraillut Roomassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.