Riian matkakokemukset ja vinkit

Kurjin hotellikokemukseni

Vieras    27.07.2019    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2019 | Hotelli: Garden Palace Hotel

Olin varannut hotellin Trivagon kautta jossa hotelli oli arvioitu 4 tähden arvoiseksi. Hotelliin kirjautuessa hotellimaksu haluttiin etukäteen käteisenä eikä korttimaksu kelvannut. He myös ottivat valokopion passeistamme(?). Hotellin mainoksessa ei tällaisesta oltu ilmoitettu.

Saavuttuamme huoneeseen huoneessa oli vain kahden hengen vuode vaikka huone oli varattu kolmelle hengelle ja ns perhehuoneena. Huone käsitti yhden huoneen. WC ei toiminut. Respassa virkailija ilmoitti, että vuode tulee jos maksan lisävuoteesta. Ilmoitin varanneeni perhehuoneen Trivagosta kolmelle hengelle tiettyyn hintaan. Olin myös varmistanut Trivago-varauksen ja hinnan soittamalla hotelliin juuri ennen lähtöämme. Siitä huolimatta jouduin pitkään selvittämään asiaa kunnes virkailija "löysi" tiedon soitostani.

Portinvartijana toiminut henkilö toi hetekan ohuella patjalla (ja pyyhkeet vasta pyynnöstä) sekä sai wc-pöntön vetämään edes hieman. Lakanaa tyynyä ym ei toimitettu samalla. Mies ilmoitti, että tuo ne myöhemmin. Kylpyhuoneessa huomasin ammeen ympäristössä mustaa hometta joka oli jo lähtenyt nousemaan kaakeleita pitkin. Olen altistunut homeelle aikoinaan silloisessa työpaikassani enkä pysty olemaan hometiloissa hetkeäkään. Lähdimme perheen kanssa ulos ja respassa kerroin homeesta sekä näytin videon siitä. Virkailija sanoi yrittävänsä puhdistaa kylpyhuoneen käydessämme ruokailemassa.

Saavuttuamme puoleltaöin takaisin uusi virkailija kertoi, että he siirtävät meidät toiseen huoneeseen. Hän näytti neljä eri huonetta ja jokaisessa kylpyhuone oli homeessa , kolmessa niistä ei toiminut sähköt ja neljännessä toimi vain kylpyhuoneen lamppu.

Ilmoitin, että emme jää tähän hotelliin ja vaadin maksamaani maksua takaisin. Useiden soittojen jälkeen virkailija ilmoitti, että hotellin johtajan sanoneen että joudumme maksamaan yhden yön hinnan koska olimme käyneet huoneessa. Kahden tunnin väännön jälkeen ilmoitin että lähdemme nyt hotellista ja pyysin vaimoa ja tytärtä noutamaan tavarat huoneesta. Pyysin virkailijaa auttamaan toisen hotellin kanssa. Kello 02:00 pääsimme lähtemään toiseen hotelliin joka sijaitsi n. 500 metrin päässä. Virkailija ilmoitti, että he selvittävät maksun toisen hotellin kanssa.

Uudessa hotellissa yövyimme 2 vrk kunnes päätimme lähteä takaisn kotiin.

Päätimme, että eiköhän Latvia ollut tässä.

Arvosana hotellille:

yleistä riikasta

Vieras    05.05.2018    Riian muita vinkkejä    Riika

olimme riikassa vapun taksi lentokenttä -(otettu sieltä) vanha kaupunki 12e.hotelli konventa seta oli hyvä lähellä ostoksia (ostoskeskus n.60m mm.rimi,merkki kauppoja)ruokaravintolat lähellä.vanha kaupunki löytyy kaikkea kivaa.kävimme jurmala junalla lippu suunta n.1,5e jää pois majori.ota meno paluu helpoin,riga-majori lippu.n.30min suunta.siellä menee mukavasti 6h jos lämmin päivä uima vermeet mukaan.ota i pisteestä kartta.aseman lähellä. käy hotel radisson latvia 26kerros baari hyvät maisemat. suosittelen riikaa pariskunnille.4pv minimi.oma toimisille suosittelen lento riika n.1h (hki)yöt siellä ja siitä jurmala junalla, jos haluu käydä siellä.tai yhdistelmä. helppo ja nopea.

Riian vanhakaupunki

Vieras    13.05.2015    Riian nähtävyydet    Riika

Kävimme vappuna neljän päivän matkalla Riikassa ja vanhakaupunki tuli koluttua huolella. Paljon on nähtävää, tosin hintataso on korkeampi kuin turistialueiden ulkopuolella. Keskustori on aivan ehdoton vierailupaikka! Lisää kuvia ja tunnelmia blogissani:

worldisaweiredplacetolive.bl...via-1.html

Ravintola Melna Kakas

Vieras    13.05.2014    Riian ravintolat ja baarit    Riika

Kiva paikka, ruoka hyvää ja palvelu ok, mutta ruokalistan hinnat eivät pidä yhtä laskun kanssa. Ero noin 10-20 prosenttia. Kannattaa olla tarkkana! Jokke 14.5.20146

Riian ravintola Indian Raj

Vieras    13.05.2014    Riian ravintolat ja baarit    Riika

Sijaitsee Pietarin kirkon vieressä. Siisti, hyvä ja auttava palvelu. Ei tyrkytä, vaan neuvoo esim valitsemaan pienen annoksen. Ruoka todella hyvää ja hintataso hyvin kohtuullinen.

Keskellä kaikkea, siisti hoetlli.

scilla68    28.02.2013    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2006 | Hotelli: SemaraH Hotel Metropole

Hotellimme oli Metropole, ihan mukava ja siisti hotelli.

Meidän ikkuna näkymä ei kylläkään ollut mitenkään mieluisa, mutta tilaa oli kolmelle hyvin ja huone oli varjon puolella. Äitini ja hänen miehensä ikkuna oli kadulle päin ja ratikka paukutti aamu kuudesta yö myöhään. Heille paistoi aurinko vielä koko päivän huoneeseen ja se oli kun huonosti lämmitetty sauna.

Arvosana hotellille:

Opera hotel (& Spa)

Vieras    08.05.2012    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Opera Hotel & Spa

Sijainniltaan erinomainen hotelli, jossa mukava ja monipuolinen aamiainen, jonka söimme ulkona terassilla. Vaikka vieressä oli tie, se ei haitannut. Upea puistoalue aivan hotellin vieressä. Vanha kaupunki alkaa aivan joen toisella puolella, joten nähtävyyksiin oli lyhyt matka. Rautatieasema myös vieressä, joten Jurmalan rannoille oli n. tunnin halpa junamatka. Spa-osasto oli hieman nukkavieru ja pienehkö, mutta mikäli ajattelee sen vain ylimääräisenä hupina, se oli plussaa. Ainoa negatiivinen asia oli ilmastoinnin todellinen riittämättömyys yli 25 asteen lämmössä. Koko hotellin ilmastointi on kuulemma rakennettu siten, ettei se jaksa toimia yli 25 asteen lämmössä. Tämä kannattaa ottaa huomioon kesähelteillä majoittuessa. Riika oli kaupunkina yllättävän siisti ja venäläiset myyjät esim. lähellää sijaitsevalla torilla isojen zeppelin-hallien takana ihmeteltävän ystävällisiä. `Neukkumeiningistä`ei tietoakaan, suosittelen Riikaa lämpimästi!

Arvosana hotellille:

Ihastuttava keidas keskellä Riikaa

Vieras    09.10.2011    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Man-tess

Hotel Man Tess - sijaitsee Theatra Ielalla, keskellä Rigan vanhaa kaupunkia, rauhallisen kävelykadun varrella. Sijainti loistava! Hotelli on virallisesti luokiteltu 4 tähden hotelliksi; itse lisäisin tähän vielä tuon viidennen!

Ihastuttava rakennus, äärettömän ystävällinen henkilökunta, hyvä palvelu, herkullinen aamiainen... rauhallinen, miellyttävä tunnelma, josta nauttivat niin perheemme aikuiset kuin teinitkin. Vinkki: koska perheeseemme kuuluu myös 3 villakoiraa, majoituimme vinttihuoneistoon, josta avautuivat häikäisevät näkymät yli Rigan kattojen!

Ehdottomasti hintansa arvoinen, suosittelemme!

Villisperhe, heinäkuussa 2011

Arvosana hotellille:

Erittäin rauhallinen pieni hotelli

Vieras    07.08.2011    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Best Hotel

Hotelli oli erittäin rauhallinen paikka, sopii mielestäni rauhallisuutensa vuoksi hyvin esim lapsiperheille ja vaikka liikematkailijoille, sekä sellaisille, jotka eivät kaipaa hotelllissaan oikeestaan minkäänlaista yöelämää, sillä sitä siellä paikassa ei ollut, hotellin baari sulkeutui klo 24.00, mutta toki juotavaa sai silti ostaa ja nautiskella vaikka hotellin pikkuruisella ulkoterassilla.

Hotellin ruoka ei mielestäni ollut kovin erikoista, ehkä pasta-annoksia kannattaa maistaa, jos pastasta pitää...

Siisteystaso oli mielestäni hotellissa ihan ok!

Huone oli perustasoa, mutta sängyissä ei ollut hyvä nukkua, kovat patjat. Huoneessa oli pöytätuuletin, joka ei varmaankaan kesällä kovilla helteillä ole riittävä, wc tilat siistit, mutta pesutila oli todella pieni suihkukoppi, jossa ei kauaa viihtynyt.

Hotellin ihan lähinurkilla ei juurikaan ollut mitään ihmeellisiä liikkeitä, yksi peruskauppa kuitenkin löytyi pienen kävelymatkan päästä.

Mielestäni paikkaan ei kannata lähteä ystäväporukalla jos odottaa hotellilta yöelämää, mutta rauhallisuudestaan paikka saa hyvät pisteet!

Henkilökunta oli ihan ok, myös hotellin oma taksi oli luotettava ja suht edullinen hurautella keskustaan!

Hotellissa pystyi myös vaihtamaan euroja lateiksi.

Arvosana hotellille:

Vanhakaupunki

Tuutikki100    15.07.2011    Riian nähtävyydet    Riika

Riian vanhakaupunki tarjoaa paljon ihania elämykisä idyllisine ravintoloineen, monenlaisine putiikkeineen ja nähtävyyksineen. Pietarin kirkon torniin voi hurauttaa hissillä ja sieltä on hyvät näkymät ympäri kaupunkia. Hobbywool on kiva ostospaikka neulevaatteiden, kodin tekstiilien ja pehmolelujen ystäville.

Kiva teeravintola

Tuutikki100    15.07.2011    Riian ravintolat ja baarit    Riika

Apsara Tea House Riiassa on mukava piipahduspaikka kaikille hyvän teen ystäville. Sijaintinsa vuoksi (puiston laidalla) siellä viihtyy pidempääkin eri teemakuja maistellen ja ohikulkevia ihmisiä seuraten.

Kanaaliristeily Riiassa

Sinisara    27.06.2011    Riian muita vinkkejä    Riika

Olimme Riiassa pienellä kanaaliristeilyllä, ainakin lapsiperheelle kiva kokemus. Risteily lähti Vapaudenpatsaalle johtavan sillan pielestä vanhankaupungin puolelta ja kesti vajan tunnin. Näkymät kivoj,a paitsi stockmannin paikkeilta Daugava-joelle ei nyt niin hääppöstä ollut. Laiva teki siis kierroksen vanhankaupungin ympäri kanaalia ja jokea pitkin. Hinta oli aikuisilta arkisin 5Ls, la-su 6Ls, ja lapsilta 4Ls.

Aikataulua en havainnut. Pääsimme matkaan noin 15 min. odotuksella.

Tämä on siis ihan eri risteily kuin joella tehdyt risteilyt.

Laivamatka Tukholma-Riika

merhaiko    23.06.2011    Riian lennot & liikenne    Riika

Tallink varustamon laivalla Ms Silja Festival.

Festival laiva on kulahtanut. Sitä ei ole kunnostettu vuosiin!

Johtuneenko laivan kunnosta, kun henkilökuntakin on apaattista ja mallia "ei kuulu mulle".

Hytit ovat epäsiistejä - huonosti siivottuja!

Kuitenkin laivan hintataso on korkea, selvästi kalliinpi kuin Helsinki-Tukholma välillä.

Mm. ruokailussa kaikki juomat ovat eri maksusta - myös vesi, maitoa lukuunottamatta.

Oli ensimmäinen ja viimeinen kerta ko välillä, ainakin Tallinkin laivalla.

Oikein hyvä olut ravintola

turistienturisti    21.06.2011    Riian ravintolat ja baarit    Riika

Merlin osoitteessa Maskavas iela 4. Ravintola Merlin on ehdottomasti yksi suosikeistani Riikan ravintoloista. Ravintolan yläkerta on sisustettu hyvin yksinkertaisesti ikean huonekaluilla, mutta sen ei kannata antaa hämätä. Ravintolassa on laaja valikoima oluita. 280 g:n sisäfilepihvi grillatuilla kasviksilla maksoi muistaakseni noin 12-13 latia. Alkupaloiksi voi ottaa ns beer snakseja, joista löytyy jotain joka makuun. Oikein viihtyisä ja hiljainen ravintola, tosin joinakin iltoina on live musiikkiakin tarjolla.

Siisti ja mukava hotelli

turistienturisti    21.06.2011    Riian hotellit    Riika
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Avalon Hotel

Hotelli oli siisti ja uudenaikainen suuri hotelli. Sijainniltaan hotelli oli hyvä. Saapuessamme saimme respasta laput, jossa hotelli tarjosi meille ensimmäisenä iltana safkat. Hotellin tarjoaman safkan olisi voinut jättää syömättä, käytännössä 3 ruokalajista josta sait valita, kaikki oli jonkun sorttista risottoa pakastekasviksilla.

Aamiainen oli normaalia hotellitasoa. Huoneet olivat siistit ja ilmastoidut, eikä mistään kuulunut meteliä yön aikana huoneisiin. Hotellilta oli lyhyt kävelymatka kauppakeskus Origoon tai vanhaan kaupunkiin. Suosittelen hotellia sekä pariskunnille, yksin matkaaville että lapsiperheille. Henkilökunta oli erittäin avuliasta ja iloista. Hotellissa oli mahdollisuus säilyttää respan viereisessä lukitussa huoneessa matkalaukkuja mikäli saapui/ poistui aikaiseen/ myöhään.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Riiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.