Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Reykjavikin matkakokemukset ja vinkit

Kivat, siistit ja kotoisat huoneistot

maria    22.03.2018    Reykjavikin hotellit    Reykjavik
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2018 | Hotelli: Blue Mountain Apartments

Blue Mountain Apartments sijaitsee hieman Reykjavikin keskustan ulkopuolella. Huoneistot ovat uudehkot ja nätisti sisustetut. Pieni keittiö, jossa sopiva varustelu (uuni, liesi, pieni jääkaappi ja perusvälineistö). Hotellin alakerrassa iso Reebok-kuntosali, jota emme testanneet, mutta näytti hyvin suositulta. :)

Auto on välttämätön, sen verran syrjässä hotelli on. Aivan hotellin vieressä kuitenkin muutama ravintola ja hyvän kokoinen ruokakauppa (Bonus nimeltään, tosin sulkeutuu suht aikaisin n. klo 19).

Asunto on hyvä tukikohta, jos tarkoituksena on tehdä päiväretkiä muuallekin kuin Reykjavikiin. Keflavikin lentokentälle hotellilta on n. 40min ajomatka.

Ps. hotellin nimen perusteen huomaa kurkkaamalla ikkunasta ulos. Aivan upea maisema. <3

Arvosana hotellille:

Museoita ja nähtävyyksiä

ViidakonMursu    11.12.2014    Reykjavikin nähtävyydet    Reykjavik

Kävimme nyt joulukuun alussa Islannissa muutaman päivän reissun.

Lauantaina kiertelimme Reykjavikia sekä kävimme muutamassa museossa. Suosittelen käymään The Settlement Exhibition 871+-2 näyttelyssä (osoite Aðalstræti 16, 101 Reykjavík). Sieltä löytyy arkeologien vuonna 2001 löytämä viikinki asumus (long house) sekä kerrotaan Islannin asuttamisesta. Hinta aikuiselta taisi olla jotain 1.300ISK, joten alle 10eurolla pääsee sisään.

Myös Reykjavikin kaupungin museo on käymisen arvoinen paikka, sijaitsi muistaakseni Árbæjarsafni nimisellä tiellä. Alle 18-vuotiaat pääsi ilmaiseksi ja aikuisilta hinta oli tuon 1.300kruunua.

Näissä saa ajan kulumaan jos sää on esimerkiksi näin talviaikaan huono.

Reykjavik on myös täynnä gallerioita, joten taiteen ystävälle erinomainen paikka.

Kävimme sunnuntaina turistibussilla Geysireillä, Gullfossilla sekä Þingvellirin kansallispuistossa. Iceland excursions oli bussiyhtiö, lippuja sai ostettua bussiasemalta, sekä hotelleilla pystyi myös buukkaamaan itsensä reissulle. linja-auto lähti asemalta noin klo 9 ja oli takaisin Reykjavikissä klo 17 aikoihin. Englanninkielinen opastus kuului matkaan.

Iceland excursionilla on paljon erilaisia paketti kokonaisuuksia, joten niistä pystyi valitsemaan kyllä mieleisensä. Suosittelen, oli näin talvella helpoin tapa tutustua näihin nähtävyyksiin ja aikaakin oli eri kohteissa sopivasti.

Reykjavikissa on myös ensimmäinen islantilainen sirkus. Osoitetta en muista nyt, mutta lähellä pohjola-norden taloa se kuitenkin oli. Kannattaa kysyä hotellista lisää tietoa, heidän joulushownsa oli ainakin näkemisen arvoinen! Pikkukylä meininkiä ja pääsee kosketuksiin paikallisten kanssa.

Blue Lagoon oli itselleni hienoinen pettymys. Turistirysä, ei niin hieno kuin mainoskuvat antavat olettaa. Mutta jos tahtoo uida lämpöisessä vedessä ja nauttia laavakentistä niin suosittelen. Olihan se tietenkin kokemus lillua lämpimässä vedessä samalla kun kylmä tuuli puhaltaa kasvoille ja rakeet ropisee päähän.:D Hinta oli kahdelta aikuiselta 10 000kruunua. Tämä oli joku niin sanottu "tavallinen" lippu. Oma pyyhe mukaan!

Suosittelen Islantia kaikille lämpimästi, edellisestä reissusta oli sen verran aikaa etten muistanutkaan kuinka upea maa se on. Ja tämä oli vain pintaraapaisu!

lentoterminaali

marnaa    16.06.2014    Reykjavikin lennot & liikenne    Reykjavik

Olen jostain lukenut että Islannin lentokenttällä kestää ja homma on byrokraattista mutta näin ei ainakaan meidän kohdalla ollut. Kesti vain 25min luovuttaa auto, tsekata itsensä lennolle (automaatilla) ja läpäistä turvatarkastus.

Kenttä on siis hyvin toimiva ja helppo.

kannattaa käydä uudessa museossa

nippeli    08.08.2011    Reykjavikin ostokset    Reykjavik

Aivan uskomaton uudella tavalla asioita esittelevä näyttely. Paikka on lähellä kaupungintaloa ja nimi Reykjavik 871+2. Upeaa visuaalisuutta ja av-tekniikkaa. Laaja pienoismalli esittelee talon 800-luvulta. Kosket sormella pöydän kuvaa ja se kertoo kuvin lisää kohdasta. Kuin pc-ruutu, mutta projisoituna pöydälle. Samantapainen, mutta istuen ruudunääressä ja sormin näpelöiden ohjauspanelia = alku alareunasta, loppuu keskelle, testaa.

Lentokentällä kannattaa ostaa viinakset mennessä. Hyvä iso ALKO laukkukarusellin vieressä. Hinnat reilusti edullisemmat kuin kaupungissa, silti noin kotimaan luokkaa.

Reykjavik

Vieras    15.12.2010    Reykjavikin lennot & liikenne    Reykjavik

Lennot omasta mielestä helppo ja vaivaton icelandair:lla noin 3 tuntia suuntaansa. Lennolle kannattaa ottaa omat kuulokkeet maksaa 3euroa koneessa ja ruoka noin 10 euroa juotavat ei maksa. Paras lentokenttä palvelu oli nopea ja kannattaa ostaa lentokentältä alkoholit jos niistä pitää olivat edullisia ei eu maa joten ei voi ostaa tolkuttomasti. Lentokentältä bussi kuljetus Reykjavikkiin noin 25e meno paluu kesto 40min.

RAVINTOLAT Matkalla kävin syömässä hummeri illalisen hinta 50e laekjarbrekka ravintolassa oli hyvä söin myös hotelli Björk viereissä ryby nimisessä ravintolassa pihvi annos 25e ja Fismarket ravintolassa sushia hinta 20e.

NÄHTÄVYYDET Colden cirle hinta 50e kannattaa tehdä vesiputoukset parasta nähtävää hotel Björkistä sai tieto mistä saa parhaat matkat ja Blue lagoon oli ok hinta 30e. Islannissa näkee myös pajon hevosia ja ratsastus mahdollisuudet hyvät ja valaan katselu reissut alkaen 80e. Auton vuokraus oli noin 100e navikaattorin kanssa, liikenne kultturi ei kehuttava. Hakivat hotellilta ja kun palautin auton veivät vielä taksi tyyliin minne halusi ei maksanut mitään huippu palvelu. Hinta taso hieman halvempi kuin suomessa. Yö elämä verrattavissa Tampereen yö elämään eli ihan ok oluen hinta vaihteli 3.5-8e tuoppi 5.7dl. Pidin Islantia hienona maana karua maisemaa oli ja paljon kuumia lähteitä josta tuli höyryä, tosi hyvä palvelu ja Björk hyvä hotelli.Erikoisuus tosi paljon jouluvaloja ja hautausmaallakin risreissä.

GAGA, hauska putiikki

Vieras    29.07.2010    Reykjavikin ostokset    Reykjavik

Vaatteet kyllä hintavia, mutta erilaisia kuin muualla.

Rouvat mukavia ja avuliaita, osto oli kivaa vaikka maksoikin...tosin sitten hinnasta saa veron pois lentokentällä. Kannattaa täyttää paperit huolella etukäteen.....

lentokokemus

teerimäki    25.08.2009    Reykjavikin lennot & liikenne    Reykjavik

Lensimme Islannista Suomeen ja lentäjä varoitti edessä olevasta turbulenssista. Kun osuimme siihen,kone vapisi

kuin horkassa.Lentoemäntä putosi polvilleen käytävällä.Lentokapteeni sanoi turbulenssin olevan hurjempi kun hän osasi odottaa.

Ostokset

kirppu12    31.10.2008    Reykjavikin ostokset    Reykjavik

Ehdottomasti kannattaa nyt käydä Islannissa.

Islantilaiset villapaidat ovat nyt todella halpoja.

Laadukkaita.

Hotelli Björk

kirppu12    18.10.2008    Reykjavikin ravintolat ja baarit    Reykjavik

Käytimme paljon hotellin ruokalaa

Potturinn et Pannan.

Hotelli oli nyt lokakuun aikan viileähkö kuin ilmakin.

Hotelli oli sijainniltaan hyvä käy hyvin muutaman päivän oleskeluun.

Kaikki palvelut olivat lähellä.

Ravintola

kirppu12    18.10.2008    Reykjavikin ravintolat ja baarit    Reykjavik

Ruoka on paljon halvempaa ja

erikoisen hyvää sellaista mautonta kuin Suomessakin

kaikkialla Reykjavikissa.

Hygieniataso hyvä niin kuin Suomessa.

Hinnat ovat Suomalaisen kannalta halvat.

Islannin kurssi on nyt turisti ystävällinen

Oletko vieraillut Reykjavikissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.