Puerto Vallartan matkakokemukset ja vinkit

Surffausta ja sukellusta Puerto Vallartassa

Olimme marraskuussa 2017 Puerto Vallartassa.

Paikalliset ihmiset ovat uskomattoman ihania ja avuliaita. Resortti hotellien alueelle emme suosittele menemistä, vaan kannattaa keskittyä Zona Romantican läheisyyteen, jossa parhaat ruokapaikat, rannat ja tunnelma sijaitsee. Kaupustelijoita on paljon rannoilla, mutta niitähän on joka turistipaikassa.

Suosittelen paikallisten Danielin "Vallarta Surf n' Dive" ja Sayulitassa Davidin "Surf'n Sayulita Surf School" surffaukseen ja sukeltamiseen. Tyypit ovat todella hauskoja, loistavia opettajia ja puhuvat englantia. David on erinomainen surffiopettaja, jonka tunnilta varmasti lähdet hymyissä suin.

Liikenne ja kadut

Liikenteen rytmi on varsin hektinen ja autoilijat eivät juurikaan väistä jalankulkijaa. Rantakatu hotellialueella 6-8 kaistainen ja kadun ylittäminen vaatii pelisilmää. Jalankulkijoille ei ole liikennevaloja ollenkaan, vaan on seurattava autojen liikennevaloista liikenteen pysähtyminen. Jalkakäytävät välillä todella korkeita, kapeita ja epätasaisia.

La Casa de Mi Compadre

Surffibaari, jossa tarjolla maukasta ruokaa varsin kohtuulliseen hintaan. Isäntäväki ystävällistä ja palvelu tapahtui pieni pilke silmäkulmassa. Rennon meiningin ja hyvän ruoan vuoksi tässä tuli käytyä kolmen iltana syömässä. Suosittelen kalaa nimeltä Mahi Mahi (dolphinfish) kolmella tavalla laitettuna. Valkosipulin vihaajat voivat kiertää paikan kaukaa. Hintataso varsin edullinen. Negatiivisena: ilmastoinnin puuttuminen (tuulettimia) ja katumelu (sijainti pääkadun varressa).

Villas Vallartas

Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2017 | Hotelli: Canto Del Sol Plaza Vallarta All Inclusive

Canto Del Solin sivuhotelli, jossa tarjolla myös pelkkä aamiaismajoitus. Siisti koruton paikka, jossa ystävällinen henkilökunta. Huone kohtuullisen tilava ilmastoinnilla ja keittiövarustuksella. Aamiaistarjoilu kovin samanlainen matkan jokaisena aamuna. Pöydästä puuttuivat kaikki salaatit ja leikkeleet. Keitettyjä tai paistettuja perunoita sen sijaan löytyi ja tietysti paikallista maissihöystöä asiaankuuluvine lisukkeineen. Hedelmiä kohtuullisen hyvä valikoima. Hotellin sijainti oli hyvä lähellä rantakatua, josta pääsi bussilla tai kävellen kätevästi keskustaan. Ranta parinsadan metrin päässä ja kohtuullisen siisti.

Arvosana hotellille:

Ravintola Rivercafe

Zona Romanticaa sivuavassa saaressa. Ruoka todella maukasta, joskin hintatasoltaan hieman keskiverron yläpuolella. Erikseen aamiais-, lounas- ja päivällismenut. Palvelu "kuin vanhaan hyvään aikaan" hovimestareineen ja pöytäkohtaisine tarjoilijoineen. Hintataso kolmen ruokalajin illalliselle juomineen n.1500-1800 MXN (75 - 90€) kahdelta hengeltä. Hyvän lounaan hinta n. 800-1000 MXN (40-50€)

hotellista ja muustakin

Vieras    14.01.2011    Puerto Vallartan muita vinkkejä    Puerto Vallarta

Aivan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa hotellista. Vietimme siellä Joulun 2010. Mahtavaa mansikka margaritaa.. Muuten Puerto Vallartasta puuttuu meksikolainen kulttuuri. Ollut pitkää niin kanadalaisten kun usalaisten matkakohde. On siisti pieni kaupunki. Päivässä kierretty keskusta ja upea rantakatu.

Upea sää, joskin illat välillä viileitä joulukuussa.

Ei mitään ihmeitä koko paikassa, en menisi uudelleen. Tavallinen turistipaikka.

" Loistopaikka Mansikkapaikka"

Vieras    19.03.2008    Puerto Vallartan hotellit    Puerto Vallarta
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2001 | Hotelli: Las Palmas by the Sea

Ilmasto oli ihana. Henkilökunta miellyttävää. Ruoka oli hyvää ja monipuolista, jokaiselle jotakin. Aktiviteetit riittävät. Hotelli-alueelta lyhyt matka kaupunkiin, kävellen tahi nonstop bussilla, halpaa kyytiä. Ilta ohjelmisto loistava! Hotelli ei ole luksusta, mutta aivan hyvä jos ei kaipaa aivan huippua. Viidakkohotellin ja kaupunkihotellin välimuoto. Henkilökunta aulista ja ymmärtää "tankerousenglantiakin" Mahtava kokemus ihailla auringonlaskua rantaterassilla yön samettiseen pehmeyteen pina coladaa nauttien. "Loistopaikka" on vaan niin kovin kaukana, mutta ehkä vielä joskus tavataan. Näin sen koki. Verneri. V

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Puerto Vallartassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.