Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Etelä-Afrikasta

Näe ja koe Etelä-Afrikkaa turvallisesti ja vaivattomasti

Tarjolla oiva mahdollisuus nähdä Etelä-Afrikkaa turvallisesti ja vaivattomasti autoillen! Eteläafrikkalainen aviomieheni Garth vie maks. 4 hloä minne vain Durbanista. Hän tuntee maan eri puolilta ja osaa suositella kiinnostavia kohteita turistipaikkojen ulkopuolellakin. KwaZulu-Natal tarjoaa paljon nähtävää, mm. hienoja safaripuistoja, joissa eläimiä näkee varmemmin ja edullisempaan hintaan kuin Krugerissa. Tarvittaessa toimin tulkkina (FM englannin kääntäminen ja tulkkaus). Mainio tapa yhdistää loma Kapin alueella safariin toisella puolella maata on lento Durbaniin, josta autolla eteenpäin. Onnistuu jopa päivässä!

Ota yhteyttä, niin kerron lisää!

Leena Nortje

[email protected]

Delffiinien bongausta ja uintia meressä ja altailla

Vieras    14.03.2015    Port Elizabethin muita vinkkejä    Port Elizabeth

Voit bongata laiturilta delffiinejä Port Elisabethissa the Beach hotellin edustalla, Hobie beachilla. Menevät ohi aamupäivällä klo 10- 10.30 ja ovat ihan rannan tuntumassa!

Jos tykkäät uimisesta, niin voit myös uida paikallisten tavoin märkäpuku päällä meressä rannan suuntaisesti kilometrikaupalla. Uiminen näytti olevan paikallisten suurta huvia perjantai-iltaisin. Uivat porukoilla kroolia. Uimariseurueita oli useita.

Ja jos uiminen meressä ei innosta, niin läheisellä Kings beachilla on uimala ihan rannalla javesiliukumäkeäkin löytyy puiston toisesta päästä.

Bongaa delffiinit

Vieras    13.03.2015    Port Elizabethin muita vinkkejä    Port Elizabeth

Yllätys yllätys, Summerstrandin alueella, Hobie beatsillä, the Beach hotellin edustalla voi bongata delffiinejä laiturilta! Aamupäivällä (n klo10-10.30) ne ohittavat laiturin ihan läheltä!

Durban Afrikan Miami?

Vieras    12.10.2013    Durbanin muita vinkkejä    Durban

Olin työreissulla durbanissa syyskuun lopulla 2013. Reissu oli kaikin puolin myönteinen yllätys. Konferenssi oli kansainvälisessä konferenssikeskuksessa (icc). Paikka oli melko uusi ja puitteet viimeisen päälle. Hotelli oli Durbanin rantakadun varrella Southern Sun Mahrani. Todella tasokas hotelli, jonka aamupalalla jaksoi koko päivän. Kongressikeskuksen vieressä lähes kiinni on Hilton hotelli. Voisin suositella sitä, jos menee konferensiin. Durbanin rantakatu on melko uusi ja leveää rantaväylää käyttävät lenkkeilijät ja rullaluistelijat jo heti aamusta. Aurinko nousi tuohon aikaan vuodesta noin klo 6.

Durbanissa oli kevät ja alku viikon keli oli hieman alle 20 mutta muuten oli lähes 30 astetta. Meren äärellä tuulee, mutta hieman sisämaassa on kostean lämmintä. Säävaihtelut ovat suuret tuohon aikaan.

Down towniin ei tehnyt mieli mennä kävelemään edes päivällä. Meitä oli kaksi vaaleaa naista matkalla.

Hotelilta sai luotettavan taksin ja hinnat kannattaa sopia etukäteen. Durbanissa on myös uusia hienoja ostoskeskuksia. Hintataso on Suomea halvempi ja etenkin ruoka ja juoma todella halpaa. Eri urheilulajien harjoituspaikat näyttivät olevan hyvässä kunnossa ja futiksen mm-kisojen jäljiltä puitteet hienot. Kaupingissa on hieno moses futis stadion, jonka päälle pääsi katsomaan maisemia skycarilla. Sousittelen. Kaupungissa oli myös paljon hienoja golfkenttiä ja laadukkaita hotelleja. Mielestäni Durban on hyvä matkakohde, jos ei kaipaa bailaamista yöelämässä, itse en olisi yöhön lähtenyt. Kävin myös safarilla, jonne taksi vei reilu 3 tuntia oli matka. Safari maksoi kokonaisuudessaab 200 euroa, mutta olinsen arvoinen. Mene ihmeessä Durbaniin. Ihmiset puhuivat englantia, tietty, ja olivat todella ystävällisiä. Ja ruoka hyvää, ja vielä yksi hyvä asia, Aikaero eintuo matkaväsymystä.

Etelä-Afrikka, Pretoria

poubelle-    15.12.2010    Pretorian muita vinkkejä    Pretoria

Olimme helmi-maaliskuussa kaksi viikkoa Etelä-Afrikassa, Pretoriassa. Minulle tuo oli lomamatka, mutta osalle matkakumppaneistani matka oli urheilumatka, joten majoitumme Pretoriassa sijaitsevaan hotelli/urheiluopistoon.

Urheiluopisto toimi hotellin lailla. Pihalla oli uima-allas ja alueella oli myös kahvila sekä ravintola. Pihalla oli myös jalkapallo- ja rugbykentät. Ainoa ero hotelliin oli se, että opisto toimi myös kouluna eli siellä pidettiin oppitunteja oppilaille, ja lisäksi alue oli aidattu sähköaidoilla, ja sinne oli huolelliset turvatarkastukset. Huoneet eivät olleet kummoiset, mutta perustarvikkeet niistä kyllä löytyi. Mielestäni majoittuminen tällaiseen urheiluopistoon oli oikeastaan paljon mukavampi ratkaisu kokemuksen kannalta, koska siellä pääsi ''sisälle'' oikeean etelä-afrikkalaiseen elämään.

Lomapaikkana Pretoria ei ole kummoinen, mutta jos haluaa nimenomaan päästä paikallisen elämän sisälle, suosittelen kyseistä paikkaa. Kauppakeskuksia kyllä riitti Pretoriassa ylin kyllin ja shoppailtavaa löytyi. Pretoria on verrattain vauras kaupunki, ja se muistuttaa melko paljon Eurooppaa. Ainoa huono puoli oli, ettei illalla kaupungille voi mennä yksin, koska keskustassa riittää siihen aikaan rosvoja ja erilaisia jengejä.

Matkan aikana kävimme Pilanesbergin kansallispuistossa ja vietimme yhden päivän siellä sijaitsevassa Bakubung-hotellissa, jota suosittelen lämpimästi heille, jotka haluavat viettää lomamatkan eksoottisessa ympäristössä. Bakubung-hotelli on rakennettu aivan savannin keskelle, ja sitä ympäröi Pilanesbergin kansallispuisto. Hotelli oli todella viihtyisä, siisti, upeasti sisustettu ja siellä oli aivan loistavat ruoat. Aamupalaa syödessä tai uima-altaalla makoillessa pystyi samalla ihailemaan elefantteja tai gnuita, tai mitä vain afrikan eläimiä, jotka saattoivat tulla kyyhöttämään hotellin aidan viereen. Kerrassaan upea paikka!

Juuri tuolla kyseisessä paikassa varasimme safariajelun savannille, jota suosittelen myös kaikille, jotka aikovat matkustaa Etelä-Afrikkaan. Safariajelu oli todella hieno kokemus, ja se kesti koko päivän. Pääsimme näkemään kaikki Afrikan savannin eläimet aivan lähietäisyydeltä, ja vielä luonnon tilassa. Suosittelen todella paljon kaikille. Vaikka safariajelun hinta on suht kallis (noin 100-200 euroa/henkilö) on se sen arvoista.

Tuohon aikaan eli helmi-maaliskuussa Etelä-Afrikassa on loppukesä, joten lämpöä riitti, ja joka päivä lämpötilä kohosi yli +30c. Vaikka siellä olikin todella kuuma, ilma ei ollut kuitenkaan hiostava eikä tunkkainen, minkä johdosta kuumuus ei tuntunut niin voimakkaalta.

Lopuksi vielä, että Etelä-Afrikassa puhutaan pääosin englantia, joten sillä pärjää mainiosti siellä.

The Wild Farm Backpackers

Lea    22.06.2009    Wildernessin muita vinkkejä    Wilderness

Veljeksien ylläpitämä hostelli, josta mahtavat maisemat! Kasvimaalta sai hakea omaan soppaan tuoreita kasviksia ja vihanneksia. Paikka oli ehkä hieman vanhanaikainen, mutta viihtyisä. Suosittelen.

Kokemuksia Durbanista

Vieras    24.02.2008    Durbanin muita vinkkejä    Durban

Vierailin Durbanissa työasioissa elokuussa 2007. Etelä-Afrikassa oli silloin kevät, mikä Durbanin korkeudella merkitsi vaihtelevia säitä ja lämpötiloja. Toisena päivänä lämpötila oli kuin Suomen kesässä, yli 20 astetta, toisena päivänä +5 ja +10 välillä, kylmä tuuli, pilvistä, villatakki ja päällystakki tarpeen. Ilta alkoi pimetä klo 17.30 jälkeen ja pimeys tuli nopeasti, aamu valkeni klo 7 jälkeen.

Etelä-Afrikka on kuuluisa korkeista rikosluvuistaan, eikä suotta. Kaupungilla liikkuminen varsinkin iltaisin on mieleenpainuva, muttei kovin suositeltava kokemus - miten koko suurkaupunki voi olla kuin Helsingin asematunneli perjantai-iltana! Huomiotani kiinnitti korttelia kiertävät pikkubussit, joita kansoittivat meluavat +-20 vuotiaitten miesten ryhmät. Eurooppalaisena ei juuri ollut mahdollisuutta hukkua massaan, sillä valkoihoisia kaduilla näkyi vähän. Niinpä yksi bussi lähti seuraamaan meikäläistä ja sieltä huudeltiin jotain kielellä jota en tunnistanut. Kimppuun ei kukaan pyrkinyt, mutta katsoin järkeväksi karistaa seuraajat kävelemällä yksisuuntaista katua vasten liikennettä. Yleisesti ottaen normaali valppaus, terve järki ja selvin päin liikkuminen ja mieluiten vain valoisaan aikaan ovat suositeltavia.

Julkinen liikenne on olematonta, ja päivisin näyttävät em. kaltaiset pikkubussit pääosin vastaavan kuljetuksista. Aikatauluja ja reittikarttoja ei ollut. Takseja on sekä henkilöauto- että pikkubussimalleja. Luotettavimman taksin saanee tiedustelemalla hotellista, mutta silloinkin on syytä sopia hinta etukäteen, koska taksamittari ei ole luotettavuuden tae: mittari voi juosta tuplahinnan.

Rikollisuus ja varsinkin sen pelko näkyi esim. turistien vähyytenä missä ikinä liikkuikin. Tosin vuodenajallakin saattoi olla vaikutusta. Rantabulevardilla ihmettelin pitkää riviä myyntikojuja, joiden ympärillä ei parveillut asiakkaita kuten yleensä turistikohteissa. Hampuusin näköisiä vetelehtijöitä sen sijaan oli runsaasti, eikä tehnyt mieli kaivaa lompakkoa tai kameraa näkyville, mistä hotellissakin varoittelivat. Kokeilin tosin valokuvausta ja heti joku kuvaan osuva oli kärttämässä maksua siitä että häntä kuvataan. Köyhyys oli muutenkin silmiin pistävää, eikä roskiksesta ruokaa etsivä köyhä ollut harvinainen näky. Muovikanistereita kärryssä työntävät pikkupoikaryhmät olivat alkuillasta tavallinen näky - ei selvinnyt mistä oli kyse, mutta muovikanistereita maassa riitti, sillä jopa maitoa myytiin litran vetoisissa kahvallisissa muovikanistereissa. Ehkä niistä sai panttimaksun?

Kiertelin myös tavallisissa kaupoissa ja tavarataloissa (ensimmäinen kauppa, johon osuin Durbanissa, oli Spar-kauppa!!!), missä ostaminen oli turvallista ovella ja kaupan ulkopuolella seisovien vartijoiden ansiosta. Tavalliset ihmiset tuntuivat suhtautuvan arvostavasti siihen, että valkoinen mies asioi heidän keskuudessaan ja tavalliset ihmiset olivat kauttaaltaan ystävällisiä ja neuvoivat mielellään jos oli kysyttävää.

Summa summarum: kaunis maa, ihmiset ystävällisiä ja välittömiä, poliisit ja vartijat avuliaita ja ystävällisiä, hinnat suomalaisittain edullisia, hampuuseja varottava niin kuin muuallakin ja tervettä järkeä syytä käyttää, rikollisuus rajoittaa liikkumista ja uhkaan on syytä suhtautua vakavasti.

Oletko vieraillut Etelä-Afrikassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.