Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Protarasissa

Loistava ruoka ja palvelu ravintola Georgia

Vieras    22.05.2015    Protarasin ravintolat ja baarit    Protaras

Maukasta ja kohtuu hintaista ruokaa, suosittelemme.

Paikka on viihtyisä ja palvelu on nopeaa.

Protaras, elokuu 2013

Vieras    01.09.2013    Protarasin ravintolat ja baarit    Protaras

Protaras on mainio matkakohde henkilöille, jotka eivät kaipaa niin yöelämää vaan hakevat lepoa ja rauhaa. Olimme tässä kohteessa nyt elokuun lopulla ja paikka oli näkemisen arvoinen. Pelkkään rantalomaan Kyprosta ei kannata jättää vaan jos yhtään haluaa saada tietoa kulttuurista sekä paikallistuntemusta niin kannattaa tehdä ainakin Finnmatkojen järjestämä retki Trodos-vuoristoon ja Kikkos-luostariin. Retki oli todella antoisa ja mielenkiintoinen ja siellä oli mukana suomalainen opas joka on naimisissa kyproslaisen miehen kanssa. Tämän vuoksi hänen asiantuntemuksensa oli huippuluokkaa. Itse Protaras painottuu yhteen ostoskatuun joka on kuitenkin pitkä ja sieltä saa aivan kaikkea, laadukastakin.

Ruokapaikoissa oli yleensä todella ystävällinen palvelu ja ruoka todella hyvää. Kyproksella ei ole edes ravintolaan sisäänheittäjiä kuin satunnaisesti ja saat olla siellä muutenkin kaikin puolin rauhassa kaikenlaiselta kaupustelulta. Vain ensimmäisenä iltana eksyimme paikkaan missä oli todella epäystävällinen palvelu, en tiedä mistä johtui mutta meitä ei noteerattu siellä lähes puoleen tuntiin että olimme tulleet ja senkin jälkeen hyvin ynseästi ja ruoan tuleminen pöytään kesti ikuisuuden. Samassa ajassa palvelivat nopeaan tahtiin muita ketkä tulivat paikkaan meitä myöhemmin.

Merivesi on todella puhdasta ja lämmintä. Liiankin kuuma paikka näin elokuussa joten parempi aika varmasti mennä tänne syys-lokakuussa.

Ruokailukokemuksia Protaraksessa

hkoukka    14.08.2013    Protarasin ravintolat ja baarit    Protaras

Olimme heinäkuun puolivälissä perheen kanssa Protaraksessa ja nautimme pääsääntöisesti hyvää ruokaa yhtä epäonnista kokemusta lukuunottamatta. Ensimmäisen päivän iltana kävelimme Protaraksen pääkatua ja haeskelimme mukavan oloista ruokapaikkaa. Päädyimme Tower House -nimiseen siistiin ravintolaan ja ruoka oli siellä todella hyvää. Valitettavasti olimme vielä niin suomalaisessa syömärytmissä, että iltasella ei ravintolan isot annokset uponneet varsinkaan perheen naisille. Unohdimme vielä pyytää nuorimmaisellemme (10 v.) lasten pasta-annoksen ja hän sai valtavan lautaselllisen herkullista spagettia. Palvelu oli ystävällistä ja kuten sanoin niin annokset olivat isoja ja herkullisia. Ainoa miinus tuli siitä että henkilökunta selkeästi hieman otti itseensä kun ruokaa jäi niin paljon syömättä.

Seuraava ilta meni uutta paikkaa haeskellessa, sillä halusimme kokeilla muidenkin tarjontaa. Päädyimme Oscar-ravintolaan, joka sijaitsee paikallista McDonaldsia vastapäätä. Lapsille tuli pastaa ja pizzaa. Itse söin ehkä yhden parhaista dolmades-annoksista ja vaimon mielestä moussaka oli lähellä täydellistä (täydellistä moussakaa ei kuulema ole vielä tehty...). Tästä jäi todella hyvä maku ja palvelu oli ensiluokkaista. Ainoan miinuksen iltaan toi viereisessä pöydässä kiukutellut venäläisseurue, jolla oli epäselvyyttä tilauksessaan. Heidän käytöksensään ei kyllä suuria pisteitä meidän osaltamme saanut. Mutta nämäkin hankalat asiakkaat henkilökunta hoiti mallikkaasti.

Kolmas ilta ja jälleen uutta etsimään... Tämä osoittautui totaaliseksi katastrofiksi. Suosittelen välttämään protaraksen PizzaHutin jälkeen löytyvää ravintolakompleksia, jossa saman kaverin hallinnassa on ainakin japanilainen, meksikolainen ja paikallinen ravintola. Suurilla puheilla ja muutamalla suomen kielen sanalla sisäänheittäjä (Elias nimeltään) sai meidät houkuteltua sisään. Ensimmäinen pettymys oli pöytä joka oli ravintolan edustalla luvattu tuulensuojaisesta paikasta. Jouduimme istumaan aivan keskellä pihaa ilman katosta ja muuta suojaa illalla puhaltavalta puhurilta. Ruokalista sisälsi vaatimattoman kattauksen traditionaalisia kreikkalaisruokia. Vaimoni tilasi jälleen moussakaa ja itse taisin koemielessä ottaa kananfileen. Tässä ravintolassa alkusalaatti olisi pitänyt tilata lisähintaan, kun muissa se näytti olevan ilmaiseksi mukana kun tilasi annoksen. Kana oli melko mielikuvitukseton pala kuivaa kanaa ranskalaisilla. Ei vihanneksia tai kastikkeita. Mutta "homemade moussaka" oli alle kaiken arvostelun. Siihen oli työnnetty kaikkea outoa joka ei meidän kokemuksellamme kuulu moussakaan (olisiko perunan sijaan ollut esim. taaroa, jota viljellään kyproksella). Lisäksi se oli kylmää ja osa vihanneksista oli puoliraakoja. Että näin. Tuli kierrettyä jatkossa tämä paikka kaukaa...

Yleensä tulee syötyä eri paikoissa lomillamme ja vertailtua eri ravintoloita, mutta seuraavana iltana ajauduimme takaisin Oscariin, sillä emme halunneet vastaavaa pettymystä uudestaan. Meidät toivotettiin avosylin vastaan ja tunnelma oli todella kuin olisi kotiin tullut. Tämäkään ilta ei tuottanut pettymystä. Ravintolan keittiömestari tuntui todella osaavan asiansa. Tunnelma oli välillä jopa riehakkaan vapautunut sillä omistajan poika George on melkoinen pelimies. Otimme kuitenkin hänen toilailunsa huumorilla ja lähtiessämme omistaja Jannis kävi pyytelemässä Georgen puolesta anteeksi jos jutut olivat olleet hieman lennokkaita.

Tässä kävi kuitenkin niin että Oscarista tuli loppulomamme ykköspaikka ja lapsetkin odottivat innokkaasti iltaa ja ruokailua tuossa ravintolassa. Tarjoilu tuntui paranevan loppulomaa kohden ja viimeisinä päivinä pöytään kannettiin aikuisille irish coffeeta ja lapsille jäätelöä "on the house".

Suosittelen kokeilemaan eri ravintoloita, mutta antakaa Oscar-ravintolalle mahdollisuus ainakin yhtenä iltana. Uskon että Jannis, George, Petros, Michael ja pikku-George pitävät teistä hyvää huolta. Ai niin, muistakaa kysyä Georgelta tarinaa kauniista naisesta ja jalkapallosta.

Ravintolasuosituksia

Vieras    07.05.2013    Protarasin ravintolat ja baarit    Protaras

Hyviä ravintoloita löytyi lomaltamme useampia. Paladela, pääkadulla Fig tree bayn kohdalla oli mahtava kokemus. Söimme siellä paikallista perinneruokaa eli Mezeä. Meze koostui 18 ruokalajista, johon kuului lihoja, salaattia, lountzaa, halloumia, lihapatoja (stifado, afelia mm.), kyproslaisia lihapullia, feta-saganakia, pitaleipää jne. Todella hyvää!! Ja henkilökunta mukavaa. 14,95e/henkilö oli tuon aterian hinta, eli edullinen!

Yianna Marie niminen ravintola kuuluu hotelli Golden stariin. Löytyy Protaraksen rannan länsi-päästä. Kävimme siellä kaksi kertaa, ruoka parasta koko reissullamme. Pastaa suosittelen, kanaruuan hyviä ja erityisesti kannattaa testata Roquefort steakia, jos tykkää homejuustosta. Ihanaa lihaa suikaloituna kermaisessa homejuustokastikkeessa! Hinnat ruuilla edullisia, 10-20e.

Pitsaa söimme italialaisessa nimeltä Il Basilico. Todella paljon asiakkaita. Ja pitsa ainakin oli maukasta! HInnat niillä 8,95-12,95. Tämä myös protaras avenuella.

Sitten varoituksen sanana, välttäkää brittipubimaisia ruokapaikkoja. Ainakin Cheers-niminen ravintola pääkadulla; todella kammottavaa ruokaa. Broilerin fileessä ei mitään mausteita, pakastevihanneksia keitetty ja kuivaa riisiä...

Mahtavaa ruokaa, hyvää palvelua ja silmiä hivelevä maisema

Vieras    28.12.2010    Protarasin ravintolat ja baarit    Protaras

Protarasin hotellialueelta tietä pitkin rinnettä ylös, kohti Cape Grecoa.

5 tähden hotellin vieressä on mahtava ravintola Spartiati´s. Se on erikoistunut kalaruokiin, mutta isoäti tekee ravintolaan aitoa kyproslaista ruokaa mm dolmades- viininlehtikääryleitä.

Siellä voi pyytää keittiöstä kaikenlaisia pieniä annoksia erilaisia paikallisia ruokia.

Ravintola on paikallisen väestön suosiossa.

Kyproslainen ravintoloitsija puhuu vähän suomea ja hänen perhepiiristään löytyy suomalainen henkilö tarvittaessa.

Ravintolasta avautuu upea näköala alas lahdenpoukamaan, jossa on komeita aluksia. Kamera ja uikkarit mukaan !

Suosittelen!

Oletko vieraillut Protarasissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.