Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Prahassa

shopping

Vieras    01.06.2013    Prahan ostokset    Praha

Vaclavske Namestilla löytyi mm. Debenhams, Marks & Spencer, C&A, Desigue-kauppa.

Granaattikoruja myydään pitkin kaupunkia mutta yksi kauppa löytyi jossa näkyi kaikissa koruissa hinnat oli Cesky Granat Turnov, Dlouha 28-30 osoiitteesta vanhasta kaupungista, kauppaa oli myös esitelty jossain esitteessä. Toinenkin liike löytyi mutta tosi pieni Panskalla-osoitteessa. Hinnat oli jostai 60e ylöspäin.

Debenhamsilla käytiin kans kattelemassa niitä granaattikoruja ja myyjä tuntui olevan aika tyly. Ei kerenny kunnolla kaikkia koruja kattomaan rauhassa kun se jo sanoi suurin piirtein että menkää muualle miettimään ja tulkaa myöhemmin uudelleen......Olin kyllä kuullut ennen matkaa että kaupoissa saatetaan olla tylyjä;)

Ostoksia Prahasta

Irene    04.02.2013    Prahan ostokset    Praha

Liikkeiden aukioloajat ovat Prahassa turistia suosivia. Liikkeet ovat keskustassa auki melkein kaikkina päivinä, joskin jouluaattoilta ja joulupäivä olivat huonoja ostospäiviä. Jotkin muutkin liikkeet kuin elintarvikeliikkeet olivat kuitenkin auki jouluaattona- ja päivänä.

Liikkeet ovat auki päivittäin aamuvarhaisesta iltamyöhään 21.00-22.00 asti.

Maksukortit käyvät Prahassa yleisesti, ja niitä voi käyttää pieniäkin summia maksaessa. Nykyään niiden käyttäminen on myös turvallista, sillä tunnusluku syötetään kassoilla oleviin laitteisiin eikä korttia luovuteta pois omista käsistä missään vaiheessa. Käteisellä maksaessa kannattaa maksaa Tsekin kruunuilla, sillä euroilla maksaessa vaihtokurssi on huono.

Stare Meston eli vanhan kaupungin Na Prikopen ja Vaclavske namesti -aukion kulmasta on lyhyt matka Prahan parhaalle tuliaisostospaikalle, nimittäin Havelskan markkinakadulle. Täältä voi hankkia mitä parhaimpia tuliaisia, kuten käsitöitä, perinteisiä tsekkiläisiä tuotteita kuten marionetteja, krystallia ja koristeita, sekä myös niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin makeisia, alkoholijuomia ja elintarvikkeita. Markkinat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä ainakin klo 18.00 asti. Väkeä näytti olevan paljon markkinoilla ja hinnat olivat edullisia.

Asuimme tällä markkinakadulla sijaitsevassa upeassa yksityisasunnossa, jonka olimme vuokranneet HomeAway:n kautta.

Praha on täynnä kristallikauppoja. Minkäänlaista tarvetta böömiläiseen kristalliin meillä ei ollut.

Huomiomme kiinnittyi upeisiin lasimaljakoihin. Ostimme yksinkertaisen ja hienostuneen maljakon kotiimme upeine väreineen 1331 CZK:n eli 52 euron hintaan.

Kävimme Palladium -ostoskeskuksessa, jossa on parisataa liikettä ja runsaasti kivoja ravintoloita ja baareja, jotka ovat auki miltei puoleen yöhön. Liikkeet ovat avoinna klo 21.00 asti jokaisena viikonpäivänä.

Monet tuotteet ovat Palladiumissa kalliimpia kuin muualla Prahassa, mutta ostoskeskuksessa on myös edullisia liikkeitä ja hyviä tarjouksia. Ostimme miehelle muutaman neuleen merkkikaupasta hieman alempaan hintaan kuin mitä Suomessa olisi joutunut maksamaan.

Söimme neljä henkilöä pikaravintolassa 20 eurolla juomat mukaanlukien.

Sisustusliikkeestä löytyi herkän kaunis vaalean beigen ja kullan sävyinen perhostaulu, jonka annoin äidilleni syntymäpäivälahjaksi. Myytävänä oli ihastuttavia huonekaluja, valaisimia, maljakoita ja muita koriste-esineitä, mutta ne oli unohdettava.

Maistoimme Medovinaa, hunajalla maustettua viiniä ja hyvää kuumaa kokolihamakkaraa ja vartaassa kypsennettyä kinkkua, joita vanhankaupungin monet kojut myivät joulumarkkinoilla. Olivat maukkaita!

Lentokentän myymälästä ostimme kaksi litran pulloa hyvää Bozkov Tuzemskyn rommia edulliseen yhteensä 11 euron hintaan pakkasiltojen iloksi.

Iso ostoskeskus

Mimmix    20.04.2009    Prahan ostokset    Praha

Palladium oli vanhassa kaupungissa ihan hyvä ostoskeskus. Paljon liikkeitä varmasti jokaiseen makuun. Yläkerrassa ravintoloita ja baareja.

Oletko vieraillut Prahassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.