Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Prahassa

Kompakti kaupunki

Vieras    19.07.2015    Prahan nähtävyydet    Praha

Prahassa lähes kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan etäisyydellä. Edullista ruokaa, hyvää olutta, herkullisia leivonnaisia, kristallin hohtoa ja upeita maisemia.Kokosimme lyhyeen videokoosteeseen Prahan parhaimmat palat ja nähtävyydet: www.kaikkipaketissa.fi/2015/...tissa.html

Praha on kulttuurimekka

Vieras    02.06.2015    Prahan nähtävyydet    Praha

Prahassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa. Se on iso, turvallinen ja länsimaistyyppinen kaupunki, jossa on paljon turisteja ruuhkaksikin asti. Rakennusarkkitehtuuri on yhtenäinen, talot ovat kauniita ja hyvin kunnostettuja. Majoituin keskitasoiseen 1700 luvulla rakennettuun hotelli St.Georgeen, jossa oli runsas aamiainen, hotelli oli hiljainen ja hyvällä paikalla, henkilökunta oli ystävällistä. Metrolle oli matkaa hotellilta noin 200 m.

AE-linja-autolippu maksoi lentokentältä Prahan rautatieasemalle 60 kc ja siihen sisältyi matkatavaramaksu. Samalla lipulla sai matkustaa tunnin sisällä vielä esim. metrolla hotellille. Kolmen päivän matkalippu maksoi 310 kc ja sillä voi matkustaa Prahan alueella metrolla, ratikalla ja linja-autolla. Autokanta on uudempi kuin Suomessa, pääosin isoja, uusia Skodia ja saksalaisia autoja. Skodat ovat suosittuja myös takseissa.

Museotarjonta on runsas, sisäänpääsymaksut olivat 50 - 350 kc välillä. Tekniikan museossa kannattaa ehdottomasti käydä. Siellä on hienoja junia, lentokoneita, autoja, moottoripyöriä, kirjapainotekniikkaa, kodinkoneita, tsekkiläisiä keksintöjä ja paljon muuta. Prahan linnassa vierähtää myös aikaa useita tunteja. On hienoa, että Prahan linnan lippua voi käyttää kahden päivän ajan. Museoissa joutui maksamaan 100 kc lisämaksun, jos halusi ottaa valokuvia. Kaarlen sillalle kannattaa myös kiivetä tunnustelemaan paikallista ilmapiiriä ja katselemaan Moldau-jokea.

Elintarvikeliikkeitä oli joka puolella, pieniä ja keskikokoisia. Elintarvikkeiden ja tavaroiden hinnat olivat Suomen hintaluokkaa laitama-alueillakin. Suklaa oli kalliimpaa, pitsat olivat noin 10 e tienoilla.

Ilmasto on Suomen ilmastoa vastaava. Toukokuun lopussa oli koleaa, joten kannattaa pukeutua lämpimästi ja ottaa sateenvarjo mukaan (ne maksavat perillä 300 - 400 kc).

Prahassa oli hienoja puistoja ja levähtämistä varten penkkejä. Prahalaiset viihtyvät erityisesti Vysheradin alueella kävellen, lenkkeilen. Alueelta löytyy ulkoilmateatteri ja olutkuppilakin virkistäytymistä varten. Vysheradin kirkko on kauneimpia, mitä olen koskaan nähnyt. Kirkon hienot sisämaalaukset on taidemaalari F. Urbanin ja hänen vaimonsa Marie Urbanová-Zahradnickán käsialaa Alfonz Muchan innoittamana. Sisäänpääsymaksu kirkkoon oli 50 kc.

Eiffel-torni

scilla68    28.02.2013    Prahan nähtävyydet    Praha

No mainitsemisen arvoinen paikka on "Eiffel-torni" pienois malli oikeasta mutta kova kapuaminen sinne ylös oli, rappusia oli 299 ja tornilla oli korkeutta 60m, ikää sillä on 100v. Alueella oli hauska peililabyrintti, sai kyllä nauraa!

Pyhän Vituksen Katedraali

scilla68    28.02.2013    Prahan nähtävyydet    Praha

Kuninkaan linnan alueella, aivan mahtava siis! Kultausta joka paikassa - hulpea kertakaikkiaan!!

Trojan Palatsi

scilla68    28.02.2013    Prahan nähtävyydet    Praha

ihania freskoja seinissä ja katoissa - niska vääränä kahteltiin niitä, harmi ettei saanut kuvata.

Prahan kommunismimuseo

Irene    04.02.2013    Prahan nähtävyydet    Praha

Vuosien 1948-1989 sosialistinen Tsekkoslovakia oli suljettu maa, jossa ihmiset pelkäsivät salaista poliisia ja työpaikkansa tai etujensa menettämistä, jos vaikka sattuivat vaihtamaan pari sanaa kaupungissa vierailevien harvojen ulkomaalaisten kanssa.

Vaikka aikakausi on monille tuttua aikaa, ei sosialismin hiljaisista kauhuista ole kuitenkaan hirveästi puhuttu, ja esim. Tsekin tasavallassa ajasta edelleenkin puhutaan vähän joukkotiedotusvälineissä ja tietokirjallisuudessa. Niinpä vierailu tässä McDonaldsin kanssa samassa rakennuksessa sijaitsevassa museossa on Prahassa lomaillessa paikallaan.

Museo on yksi kaupungin keskeisimpiä ja löytyy shoppailukatu Na Prikopen varrelta. Museon laajat kokoelmat antavat hyvän kuvan kaikesta sosialistiseen aikaan liittyvästä, urheilusta tiedonvälitykseen ja armeijan toimintaan.

Lisätietoa Kommunismin museosta: www.museumofcommunism.com

Lähde: www.pienimatkaopas.com/praha...useot.html

Matkakuvissa on ottamiamme kuvia kommunismimuseosta.

Katedraali

brucespringsteen    07.04.2009    Prahan nähtävyydet    Praha

212 porrasta kiivettävä ensin ja aivan mahtavia yksityiskohtia täynnä oleva kivimöhkäle muureineen.

Katedraali ja linnan alue

TaijaK    24.02.2009    Prahan nähtävyydet    Praha

Pyhän Vituksen katedraali oli jotain aivan mahtavaa! Kamerasta loppui melkein muistikortti kun piti kuvata kaikkea. Paras oli kun kiipesi yhteen torneista ja näki koko Prahan. Ihmeteltiin kovin, kun paikalle pääsi ilmaiseksi. Miinusta tuo tietysti turistimassat, mutta senhän tietää jo etukäteen. Siksi kannattaakin mennä todella aikaisin aamulla. Voisin sanoa, että on sellainen "must see"-kohde.

Prahan nähtävyydet

AMJ82    07.02.2009    Prahan nähtävyydet    Praha

Prahan nähtävyyksistä:

* Prahan linna: Vahdinvaihto klo 12, paikka on silloin ihan täynnä turisteja. Jos haluat välttää megalomaanisen ruuhkan, mene linnaan reippaasti ennen kahtatoista. Saint Vituksen katedraali on todella näkemisen arvoinen, ja katedraalin torniin kannattaa kiivetä mikäli kunto kestää eikä korkean paikan kammo vaivaa (torniin on to-del-la pitkät ja kapeat kierreportaat).

* Jokiristeilylle kannattaa myös mennä, varsinkin jos viettää vain lyhyen aikaa Prahassa. Näkee kätevästi ison osan kaupunkia, ja voi samalla nauttia tsekkiläistä mallasjuomaa.

* Kaarlen sillan alkupäässä vanhan kaupungin puolella on Kidutusmuseo, joka kannattaa tsekata jos maha kestää... museo havainnollistaa aika konkreettisesti sen, millaisiin julmuuksiin ihminen kykenee lajitoveriaan kohtaan.

* Juutalaisten hautausmaa ja juutalaismuseo: Melko kallista, eikä minusta mitenkään erityisten kiinnostavia kohteita.

* Vysehradissa kannattaa käydä, pääsee kätevästi metrolla.

* Suosittelen käymään myös mustan valon teatterissa, se on vähän erilainen teatterikokemus. Näitä teattereita on useita, kävimme itse sellaisessa aika pienessä katsomassa Faust-nimisen näytelmän.

Kaarlen silta

Mistyli    19.01.2009    Prahan nähtävyydet    Praha

Ihastele Prahan maisemia goottilaistyyliseltä Kaarlen sillalta käsin. Silta ylittää Vltava-joen ja se on pituudeltaan yli 500 metriä. Silta yhdistää toisiinsa Prahan Vanhankaupungin sekä Pienen kaupungin.

Sillalla voit teetättää itsestäsi vaikkapa karikatyyrin, kuunnella ja katsella katutaiteilijoita, ostaa matkamuistoja/tuliaisia yms.

Eka lento

Matkaaja70    05.06.2008    Prahan nähtävyydet    Praha

Kävin mieheni kanssa Prahassa tammikuussa 2007. Eka lento hermostutti mutta kannatti. Nähtävää oli enemmän kuin viikossa jaksoi kiertää.

Julkisia on erittäin helppo käyttää ja niillä pääsee hyvin kaikkialle, eikä edes maksa paljoa. Asuimme huoneistohotellissa ja kävimme kulmakaupassa hankkimassa ruokatarvikkeet ja teimme itse ateriat.

Eläintarha, kunkunlinna, kirkkoja, ihania katuja, hienoa arkkitehtuuria, näyttelyitä mukavia kauppoja - kalliita ja edullisia. Museoon oli niin pitkät jonot että sinne ei menty, ja tekstitkin olivat tsekiksi - ei ymmärrä;).

Ilmat oli suotuisat, plussan puolella ja vain viimeisenä iltana tuli sade ja kova tuuli - silloin olikin uuden terminaalin katto lähtenyt lentoon. Vaikka ruuhkaa oli toisella terminaalilla, kaikki sujui hyvin.

Ystävällisiä ihmisiä, suht edullista. Tuohon vuodenaikaan oma aktiivisuus on plussaa - kyllä löytää kun etsii.

-matkaaja70-

Oletko vieraillut Prahassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.