Matkakokemukset - Muita vinkkejä Playa del Carmenista

Levää rannat täynnä

Vieras    04.05.2022    Playa del Carmenin muita vinkkejä    Playa del Carmen

Huhtikuussa 2vk Meksikossa.Playa del carmen rannat täynnä haisevaa sargasso levää ,ei pysty uimaan.Ottakaa tämä huomioon ennen matkan varausta.Ikävä lentää 12 tuntia ja huomata että levän takia

iso osa rannoista on käyttökelvottomia.Muutenkin hinta taso turismin takia todella kova rantakohteissa maan muuhun elintasoon nähden.Ei jatkoon...

Playa del Carmen The Royal hotelli helmikuun alku 2013

Vieras    16.02.2013    Playa del Carmenin muita vinkkejä    Playa del Carmen

Matka Cancunista Playa del Carmeniin kestää n. 50min. Hyväkuntoisen moottoritien varrella ei ole juuri muuta nähtävää kuin ryteikköistä metsää.

SÄÄ: Sää Meksikossa on aurinkoinen ja kuuma. Taivaalle saattaa kuitenkin yllättäen kerääntyä pilviä ja troppinen sade yllättää, jolloin ilma on lämpimän kosteaa.

RUOKA: Tulet pettymään jos toivot Suomessa totuttua tex mex -tyyppistä ruokaa. Ruoka oli hyvää mutta ei niin mausteista kuin texmex Suomessa. 5th Avenida on täynnä ravintoloita, joita emme tosin testanneet all inclusive -hotellimme vuoksi. The Royal hotellissa on 7 ravintolaa joista osaan oli varattava pöytä etukäteen. Korianteria käytetään paljon ruoissa. Suklaa (etenkin Coffee Housen tryffelit) ja kahvi olivat hyviä.

OSTOKSET: 5th Avenida on täynnä turistikrääsää myyviä kauppoja. Hintataso on sama kuin Suomessa. Turistialueen ulkopuolelta on turha etsiä kauppoja, ainakaan sellaisia joista olisi voinut ostaa laadukasta tavaraa. Kävimme myös Carmenin ostoskeskuksessa (Plaza las Americas) joka oli pettymys sekä kauppojen määrän että tarjonnan suhteen. Rahaa ei siis kannata varata ostoksiin suuremmin. 5th Avenidalle on valmistumassa kauppakeskus jonka aikataulua emme tiedä. Mahdolliset tuliaisostokset kannattaa kuitenkin tehdä turistikadun kaupoista koska lentokentän taxfree on hinnaltaan kalliimpi.

THE ROYAL HOTEL: Puitteiltaan tasokas ja siisti hotelli jonka rannalla järjestettiin häitä melkein joka ilta. Henkilökunta on hyvin kohteliasta ja ystävällistä. Kuntosali on erittäin hyvä. Aktiviteettia oli tarjolla viihteestä urheiluun. Aurinkovarjoja ei näkynyt (muuallakaan rannalla / hotelleissa) vaan aurinkotuoleissa oli ns. aurinkolipat.

Hotellin palautelomakkeessa pyydetään mainitsemaan mieleen jäävin hotellityöntekijä -tämä työntekijä tulee kuulemma saamaan yhden extravapaapäivän. Suurin osa hotellin turisteista oli USA:sta, jotka eivät kaikki noudattaneet vaadittua pukukoodia hotellin päivällisellä.

TULUMIN RAUNIOT: Suosittelemme käymään Tulumin raunioilla. Kohteeseen pääsee vaivattomasti esim. paikallisbussilla, joka oli hyvätasoinen ja ilmastoitu. Matka Tulumiin kestää n.1h ja pysäkiltä joutuu kävelemään raunioille n. 5min. Ota mukaan uikkarit ja picknickeväät.

Kaiken kaikkiaan voimme suositella tätä hotellia ja Carmenia matkakohteena.

Oletko vieraillut Playa del Carmenissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.