Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Playa del Carmenissa

Chichen Itza

Chichén Itzá on yksi Meksikon "pakollisista" retkistä.

Keskellä viidakkoa sijaitsee yksi maailman merkittävimmistä raunioista, Chichén Itzá. Aikoinaan täällä oli mayakansan keskus. Tänne tultiin palvomaan jumalia, opiskelemaan astrologiaa, matematiikkaa sekä arkkitehtuuria. Yli tuhat vuotta sitten mayakansalla oli heliosentrinen eli aurinkokeskinen maailmankuva - he tiesivät, että aurinko oli keskellä ja maa oli yksi sen ympärillä pyörivistä planeetoista. Jumaltensa kunniaksi rakennettiin valtavia rakennuksia, joista osa on edelleen piilossa viidakon keskellä. Osa suurista pyramideista on löydetty ja ne on voitu kaivaa esille. Muutamat maailman eturivin arkeologeista ovat tehneet valtavasti töitä, ja sen vuoksi meillä onkin nykyään mahdollista vierailla Kukulkanin fantastisessa pyramidissa, sotureiden temppelissä, uhrikaivossa ja muissa mahtavissa rakennelmissa.

Tämä retki on yksi Meksikon ”pakollisista” retkistä. Jos tulet Meksikoon Jukatanin niemimaalle ja et käy Chichén Itzássa – se on kuin kävisit Pariisissa ilman, että näkisit Eiffeltornia.

Oletko vieraillut Playa del Carmenissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.