Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ostokset Egyptissä

Kauppiaan tarjoama teelasillinen...

Vieras    01.05.2018    Egyptin ostokset    Egypti

Jos menette johonkin liikkeeseen sisälle, älkää juoko ystävällisen kauppiaan tarjoamaa teetä (karkadetee yleensä), sillä bakteerikanta on ihan erilainen ja teelasi ei välttämättä ole pesty samalla tavalla kuin Suomessa. Näytä vain kädellä, että vatsa kipeä hieromalla vatsaasi ja pudistamalla päätä niin myyjä ei loukkaannu. Nimittäin tapa tarjota teetä on ystävällisyyden osoitus ja ihan arkipäivän juttu. Mieheni, joka on egyptiläinen, sai Suomessa mahataudin tullessaan eka kerran Suomeen eli kyse on vain ihan erilaisesta bakteerikannasta.. sitten vatsa on tottunut Suomen jogurttiin, maitoon, juustoleipään, jota luuli ensin koiranruoaksi..

El Daharin alue,Triton Empiren vieressä olevat kauppiaat

saariska-77    11.03.2014    Hurghadan ostokset    Hurghada

Hei vaan :) Ihmetyttää täällä olevan ihmisen törkeys haukkua Triton Empiren vieressä olevia kultaliikkeen myyjää Juhaa, jonka olemme tunteneet 10v. ajan...Sielä ei lukita ovia, vaan laitetaan ovet kiinni ilmastoinnin takia...Hotellin vieressä olevat kaikki liikkeet ovat vuokralla tälle hotelli ketjulle, jotka ovat hyviä,turvallista ostaa mitä tarttee/haluaa ostaa...Olemme ystävystyneet näiden ihmisten kanssa,vietämme paljon aikaa ollessamme sielä näiden ihmisten kanssa iltaisin :) :)

Toiseksi suosittelemme Kanaria-ravintolaa joka on hotellia vastapäätä,hyvät ruuat,aina täysi,monesti saanut jonottaa että pääsee illalla syömään,henkilökunta iloista,avuliasta ja ruoka & juomat edullisia...

Sinne taasen lähdössä Lokakuun puolessa välissä 2 viikoksi mieheni kanssa+ystäviä kanssa...odotamme jo kovin lämmintä aurinkoa,uimista,ihania ihmisiä joiden kanssa pidetty yhteyttä tekstiviestitse kun heillä sielä ollut todella vaikeaa...ihmiset on sielä kärsineet nälkää, saavat tulonsa turismista millä pärjäävät aina turismin ulkopuolella...

Suosittelemme Triton Empire hotelli ketjua, tutustumaan paikkaan&ihmisiin ennen kuin tollasta tänne kirjoitellaan!! Meillä asiat paremmin kun sielä, eiköhän mietitä mitä suusta päästetään ja kirjoitelllaan tänne :) :)

Basaari ja ostoskeskus

Olimme jokunen vuosi sitten talvella Egyptin Sharm El Sheikhissä. Loma oli hyvä. Aurinko paistoi, keksimme snorklauksen ja merenalaisen upean maailman ja lämpötilat olivat yllättävän lämpimät.

Lähdimme yhtenä iltapäivänä käymään lähellä sijaitsevassa basaarissa. Siellä kuulemma löytäisi yhtä sun toista kivaa ostettavaa. Basaarin vieressä olisi myös ostoskeskus, meitä neuvottiin, jos kaipaisi hienompaa shoppailukohdetta.

Otimme ohjeesta taksin ja suuntasimme basaarille.

Kymmenen minuutin kuluttua olimme sen edessä. Suuri muuri suojasi basaaria kuin Kiinanmuuri Kiinaa. Kävelimme sisään suuresta portista. Siirryimme toiseen maailmaan.

Kadut olivat likaiset, pölyiset ja märät. Basaari sijaitsi parin kadunkulman päässä portilta. Kadunkulmissa istui kerjäläisiä, köyhiä ja likaisia. Yksi oli hieman erikoinen vanhempi nainen, joka työnsi kielensä ulos joka kolmas sekunti ja sylki kadulle. Ohitimme heidät ja päädyimme basaarialueelle.

Kauppoja oli kymmenittäin, ellei sadoittain. Mutta mitään kovin erikoista siellä ei myyty. Pari kauppaa oli kiinni, koska illalla vasta olisi basaarin aktiivisin aika.

Kävimme parissa kaupassa ja kojuilla, ostimme parit t-paidat rauhallisimmalta myyjältä. Muuten Egyptissä on ihania ja iloisia ihmisiä, mutta tällä basaarilla törmäsimme myös niihin ikävämpiin tyyppeihin, jotka maleksivat kaduilla, ja kun emme menneet juuri heidän kauppaan tai kojulle, sylkivät he kirosanojen kera peräämme.

Lähdimme mielellämme ulos basaari-alueelta, jossa varmasti illalla pimeässä, yhden jos toisen turistin käy hassusti... rahat katoavat, tavaran laatu ei näy pimeässä, astut lomakengillä koiran tai muun eläimen ulosteeseen jne. Sen verran erikoinen paikka oli tämä basaarialue.

Kauppakeskus vastapäätä oli pieni, mutta puhdas ja mukava. Pari kauppaa oli iltapäivällä auki. Toivoimme löytävämme kirjan, koska matkalukemiset olivat jo loppu. Löysimmekin ystävällisen vaatemyyjän avulla kirjakaupan, toisessa kerroksessa. Englanniksi oli vain pari kirjaa. Yksi niistä kertoi Punaisestamerestä ja sinne uponneista hylyistä. Ostimme sen. Kävimme vielä vaatekauppiaan luona, koska hänellä oli aika kivan näköisiä paitoja. Ostimme pari.

Kadulla odotti taksi jos toinen. Ensin ajattelimme tinkiä, nk meitä oli neuvottu. Kun laskin päässä pikaisesti mistä summista puhumme, tajusin ettei tinkimisellä ole väliä. Meille 50 senttiä, on suuri summa egyptiläiselle. Hyväksyimme hinnan ja hyppäsimme taksiin, joka vei meidät arabilaisen musiikin säestämänä hotellillemme.

Pretty 2

Juzzy65    14.05.2013    Hurghadan ostokset    Hurghada

Asiallinen matkamuistojen ostopaikka lähellä Triton Empireä

n 100m Empiren pääsisäänkäynnistä oikealle vastakkaisella puolella katua.

Laaja valikoima, vaatteita, posliinia, lippiksiä, snorklaus tarvikkeita, laukkuja, pyyheliinoja, huiveja ym.

Jos jotain ei satu olemaan niin hakevat, kauppias on Ahmed ja kaveri, joka hakee puuttuvat tavarat skootterilla myöskin Ahmed nimeltään.

Kohtuullinen hintataso, eikä tarvitse käydä kädenvääntöä puolta tuntia hinnoista. Toki saa tinkiä, niinkuin lähestulkoon kaikissa muissakin liikkeissä.

Kannattaa myös jäädä kupposelle teetä.

Ahmed myös haki meidät lentokentältä hotellille :)

Huijausta

Vieras    19.02.2013    Aswanin ostokset    Aswan (Assuan)

Assuanissa näyttää yleistyneen sellainen huijaustapa, että henkilö lyöttäytyy (risteily)turistin matkaan, selittää olevansa kokki tms. tämän laivalla, ja tarjoutuu auttamaan esim. mausteiden ostamisessa, kun on itsekin juuri tekemässä hankintoja laivalle. Tästä kun saa luottamuksen ilmapiiriä syntymään, jymäytyksen mahdollisuudet paranevat. Meitä ei ehkä tavallista enempää huijattu muuten (sahramistakin elättelemme vielä toivoa että se olisi oikeaa), mutta ostamaamme vaniljaa ei paketista lopulta löytynytkään.

Suuri osa turisteista tulee laivoilla, joten vaikka huijaaja ei laivasta tuloa näkisikään, tämä voi onnistua. Kannattaa kokeilla tietääkö "kokki" sen laivan nimen jolla työskentelee.

Mukava turvallinen suomenkielinen ostospaikka

Vieras    06.01.2013    Hurghadan ostokset    Hurghada

Jos haluat tehdä ostoksia suomenkielellä (suomalais-egyptilainen myyjä Mohamed) menen leveän ostoskadun toiseen päähän. Vasemmalla hotelli Hilton ja Grand Plaza Hotel ja oikealla Resort.

Keskellä katua on pieni kauppa. Kaupasta löydät hymyilevän pitkänhuiskean kiharapäisen nuorenmiehen. Mohamedin kaupasta voit ostaa laukkuja, parfymiä, kasvovoiteita, koruja, kelloja....ja mikä parasta myös edullisia retkiä ihan selvällä suomenkielellä tinkimättä tai riitelemättä hinnoista....Kaupan vieressä liehuu Suomenlippu.

Jos tarvitset opasta muihin asioihin. (ravintolat, ostokset...) tuo kohtelias nuorimies on aina valmis auttamaan.

Miksi et ostais edullisia retkiä häneltä Safarille, Snorklaamaan tai Luxoriin. Säästät melkoisesti -

Positiiviset kokemukset edellä mainituista . Matkalla joulukuussa 2012

Cairo Gallery / Hotelli Triton Empire

Juzzy65    15.08.2011    Hurghadan ostokset    Hurghada

Cairo Gallery:

Paikka löytyy hotellin sisäpihalta pääovesta oikealle.

Todella hyvä ja ystävällinen palvelu. Essam, paikallinen taiteilija/myyjä

Liikkeestä löytyy mm. papyryksia, patsaita, koruja, valaisimia ym.

Hinnat on kohtuulliset, eikä sinulle myydä väkisin mitään.

Toki kannattaa aina yrittää tinkiä, se on paikallinen tapa, eivätkä pidä sitä pahana täälläkään.

Me saatiin paikasta todella spesiaali palvelua. Essam reissasi mukanamme kaupungilla ostosmatkoilla ja nähtävyyksiä esittelemässä.

Me myöskin söimme useamman kerran liikkeessä paikallisesta katukeittiöstä haettua ruokaa, joka oli kohtuuhintaista ja todella hyvää.

Ostimme täältä kaikki papyrykset ja paljon muuta tavaraa ja Essamin avustuksella myös lähes kaikki muutkin ostokset mm. oliiviöljysaippuaa, hedelmiä, vaatteita ym.

Istuskeltiin liikkeessä monesti iltaisin juoden paikallista erikoisuutta punaista teetä, jota toimme myös kotiin.

Liikettä suoraan vastapäätä on Mohamedin laukkukauppa, täällä on kanssa asiallinen palvelu ja hinnat.

Molemmat liikkeet ovat joutuneet lopettamaan toimintansa turistikadon seurauksena, harmi.

Essam tavattiin marraskuun 2012 reissullamme ja toimi edelleen oppaanamme, Mohamedia ei nähty :(

Basaarimyyjät

Vieras    23.07.2011    Hurghadan ostokset    Hurghada

Huutelevat perään,koittavat myydä puoliväkisin.Kiskurihinnat jos ei jaksa tinkiä puolta tuntia.Ja vielä ihmettelevät miksi suomalaiset ovat niin ujoja etteivät uskalla tulla kojuihin katsomaan.

Muutama hintalappu olis kiva tavaroissa,eletäänhän jo 2000 lukua

kultakauppiaat

Vieras    23.07.2011    Hurghadan ostokset    Hurghada

Olimme Egyptissä 7/2011. Hurghadassa kauppiaat olivat kovin agressiivisia.Esim kultasepän liikkeeseen oli erillinen mies joka toisesta kaupasta pyysi katsomaan halpoja hopeakoruja kotiinvietäväksi.

Myyjä itse esitteli koruja.Missään ei ollut yhtään hintalappua.Hintaa kysyin useamman kerran vastausta saamatta.Siinä ja jahkattiin ja soviteltiin koruja.Kun kuulin hinnan,oli todella pöyristyttävä.Perääntyminen on heidän mielestään mahdoton tässä kohtaa.hopeinen kaulaketju suomen rahassa n 280€,siinä edes tinkaamalla ei olisi päässyt hintoihin,että olisin kiinnostunut.Siinähän tuli melkein sota ja myyjä huusi solvauksia.Vaati että meidän on PAKKO ostaa,koska olemme tuhlanneet hänen aikaansa näin paljon.Emme meinanneet päästä liikkeestä ulos.Itsekin tästä suivautuneena iskin myyjälle 100EGP puntaa tiskiin käytetystä ajasta.Tässä kohtaa voin sanoa että jo hieman pelotti.Myyjällä oli avaimet kädessään ja mietin oliko tarkoitus lukita meidät sisään.Vielä tuli kadulle meidän perässä painostamaan.Onneksi kaikki päättyi hyvin.Oppirahat tuli maksettua.Varsinkaan kultakauppoihin en tule astumaan jalallanikaan..TODELLAKAAN.

Shoppailua!

toffe    20.07.2011    Hurghadan ostokset    Hurghada

Älkää todella jättäkö papyrusten ostamista lentokentälle siellä nuo todella kallita...

Basaarit huijaavat moninkertaisesti ( et edes tinkaamalla pääse Cleopatra bazarin hintoihin), Vähän Hard Rock kafeesta Hiltonin hotelllia päin on kaksikerroksinen Cleopatra basar, monikertaisesti halvemmat hinnat kuin basaareissa, kaikkea muuta löytyy mutta ei kenkiä, kaikissa hinnat pohjassa suosittelen tuhannesti...

Triton Empiren läheisyydessä hyvä kenkäkauppa, kun astut hotellista ulos käänny oikealle kävele ensimmäisen kenkäkaupan luo on aivan upeita kenkiä ikkunassa hinnat pohjassa, siis ei tingitä mutta ei tarvitsekaan hinat 5-12€ ostin itse 5 kengät..

löytyy kävellessä muitakin vaatekauppoja joissa hinnat jo valmiina...

Resta Grand Resort kaupat,Coraya bay

isis    29.01.2011    Coraya Bayn ostokset    Coraya Bay

Resta Grand Resortissa on Koruliike,2 matkamuistomyymälää,apteekki,papyrus kauppa,maustekauppa ja lasiesine/hajuvesikauppa. Kohteessa on myös pankkiautomaatti,josta voi nostaa normaalilla suomalaisella pankkikortilla rahaa.Rahat saa Egyptin puntina ja pankki ottaa n.3-4 euroa välityspalkiota/nosto.

Kaupoissa kannattaa AINA tinkiä,hinta tippuu sielläkin noin puoleen.

Ostin esim.1 paidan ja 2 mekkoa,joille myyjä sanoi hinnaksi 65euroa sanoin,ettei millään,tarjosin vain 20euroa.Siinä sitten hetki väännettyä ja käännettyä asiaa puolin jos toisinkin,hinta asettui 30euroon.

Eli tinkiä kannattaa hotellinkin kaupoissa.

elektroniikan hinta egyptissä?

jojohanna    27.12.2010    Egyptin ostokset    Egypti

onko tietoa hinnoista? entä taxfree hinnoista...onko ostettavissa alkoholia ja mikä hinta ja missä myydään?

Osta tai vuokraa seuraavan loman ajaksi asunto

hurjatta    22.05.2009    Hurghadan ostokset    Hurghada

Hurghadassa useammin käyvät ovat löytäneet tavan viihtyä vielä paremmin: vuokraavat oman asunnon. Ja jonkun ajan kuluttua. elämäntilanteen niin salliessa ostavat sieltä oman piilopaikan. Asuntojen hintataso on erittäin kilpailukykyinen muihin vastaaviin lomakohteisiin. Hurghadan hyviä puolia ovat siis paitsi yleinen elämän edullisuus, niin takuuvarma aurinko, kuiva terveellinen ilmasto, hauskat ihmiset ja lyhyt matka Suomesta.

Asunnon voi ostaa ns. runkovalmiina ja sitten sopia myyntitilanteessa valmistumisen yksityiskohdista omien mieltymystensä mukaisesti tai ostaa kokonaan valmis asunto rakennuttajalta. Ensimmäisen vaihtoehdon valitseva asiakas pääsee näin vaikuttamaan asunnon materiaaleihin, keittiökaappeihin ja WC-kalusteisiin. Ikkunatkin voi valita mieleisikseen, "rakennuslautakunta" ei Egyptissä ole niin tarkka talon ulkosivun yksityiskohdista.

Voin halutessasi myös antaa vinkin, miten asuntoja etsitään sieltä

Apteekki

nosusa    15.02.2009    Egyptin ostokset    Egypti

Egyptissä on apteekissa myytäviin lääkepaketteihin stanssattu / painettu kiinteä hinta. Paketissa lukee esim. joko 5LE tai 500pt (eli 5 puntaa tai 500 piasteria [joka on 5 puntaa]) Haluan jakaa tämän tiedon kanssanne, jotta ette suotta maksa ylihintaa hädän keskellä. Liian usein olen törmännyt siihen, että ulkomaalaiselta pyydetään esim. 4 USD muutaman punnan arvoisesta tropista. Shampoot, rasvat, laastarit ja muu tilpehööri onkin sitten apteekeissakin ihan vapaasti hinnoiteltavissa...

Omia lääkkeitä kannattaa ottaa riittävä määrä mukaan, sillä samalla kauppanimikkeellä kuin suomessa ei lääkettä täältä välttämättä löydä. Vaikuttava aine voi olla sama, mutta pitoisuudet vaihtelevat ja sitä omaa vahvuutta ei välttämättä ole saatavilla.

Alkoholilla tms. terästettyjä haavan/käsien desinfiointipyyhkeitä kannattaa myös ottaa mukaan sillä niitä on vaikea löytää. Kosteuspyyhkeitä kyllä löytyy, mutta vain tuoksuvaisia ja ilman bakteereita tappavia aineita.

paidat

heipsu    27.01.2009    Sharm el Sheikhin ostokset    Sharm el Sheikh

Menimme pieneen putiikkiin ( ei kiinteähintainen), ajattelimme että siellä voi suht rauhassa katsella. Niin ensin saimmekin. Sitten myyjäpoika esitteli auliisti, kokeilimme ja kasasimme useita puseroita, pari gollegea. Kun tuli hinnoittelun aika, hinta oli paljon korkeampi kuin suomessakaan. Tingimme siitä, muttei hän suostunut tinkimään kuin muutaman euron. Ja valitti että hän oikein väsyi teidän kanssa. Pyysimme anteeksi tuottamaame vaivaa ja .. hän alkoi syleksiä päällemme.... Sujuvasti poistuimme vartijan edestä pois kadulle. Et näinkin voi käydä. Eka kerta muuten vaikka olen reissaillut jonkin verran

Oletko vieraillut Egyptissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.