Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Egyptin matkakokemukset ja vinkit

Historiallisia nähtävyyksiä El Alameinissa

Vieras    22.03.2019    El Alameinin nähtävyydet    El Alamein

Olen kahdesti vieraillut El Alameinissa ja jos on kiinnostunut historiasta, siellä on II Maailmansodan ajalta Sotamuseossa mm. tankkeja, aseita, karttoja, jne. mielenkiintoista taistelusta, joka käänsi historian suunnan. Saksalainen Erämaan Kettu, eversti Erwin Rommel ja Englannin Monty, kenttämarsalkka Bernard Montgomery taistelivat El Alameinissa ja lopputulos, Montogomeryn johtamien joukkojen voitto käänsi historian.

Muistomerkkeinä on Saksalaisten sotilaiden hautamuistomerkki, jonka ison tornin alle on kerätty kuolleet sotilaat, saman muistomerkin yhteydessä on Italian sotilaiden hautausmaa ja muistomerkki, Italia oli Saksan puolella sodassa. Muita hautausmaita on Liittoutuneiden iso ja kauniisti hoidettu hautakivin varustettu muurien ympäröimä hautausmaa. Kreikkalaisille on myös oma hautausmaa, joka on pienempi ja vaatimattomampi. Mikä mielenkiintoisinta, vanhan Alexandriaan johtavan tien varrella on iso kukkula, jonka laella on isohko raunio muureineen. Sen on epäilty olleen Kleopatran viimeisin asuinpaikka ja alueella on suoritettu joitain tutkimuksia ja kaivauksia.Tässä ihan huomautuksena, että kaikenlaisten historiallisten löytöjen vienti maasta on ankarasti kielletty ja lentoaseman tarkastuksessa on syytä olla ilman niitä, vaikka jotain saviruukkujen tms. löytyisikin.

Parasta El Alameinissa on tietenkin ranta, turkoosinsininen puhdas Välimeren vesi ja aurinko!

Alexandriaan kannattaa tehdä retki, jos aika sallii -sieltä vasta löytyykin paljon nähtävää,mm.kuninkaan linna ja sen upea puutarha ja paljon muutakin.

Mr Creek, loistava ruokapaikka satamassa

Vieras    10.03.2019    Hurghadan ravintolat ja baarit    Hurghada

Mr Creek siisti, pieni kreikkalaistyyppinen ravintola, jossa mukava henkilökunta. Busuki-musiikki puuttui,mutta sitäkin löytyi pyydettäessä.

Ruoka maukasta,runsasta ja kauniisti tarjoiltu. Kamelipihvi oli loistava yllätys. Lisäksi sai kylmää olutta ja hyvää punaviiniä. Hinta-laatu suhde kohdillaan. Vesipiippuja myös käytössä. Kävimme pariin otteeseen kun kyllästyimme all inclusiveen. Suosittelemme x4.

Hyvä sijainti

Vieras    10.03.2019    Hurghadan hotellit    Hurghada
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2019 | Hotelli: Le Pacha resort

Sijainti hyvä kaupungissa ja sataman lähellä. Huoneistot remontin tarpeessa, remonttia käynnissä. Jos tullessaan tietää ettei kämpältä vaadi liikoja, niin ihan ok "vähän rempallaan", tallelokero huoneessa ilmainen. Allasalue ja ranta-alue erittäin siisti. Aamupala runsas, lounas rantabaaris ok, illallinen saman toistoa, viinitarjoilua vain pääravintolan ruokailuissa. Ei nälkä tule, mutta samaa rataa joka päivä, käytiin välillä satamassa syömässä, Mr Creek loistava. Huoneiston jääkaappitarjoilut maksullisia myös myös vesi. Ainut lohtu että sai kylmän oluen kaapista, muutoin lämmintä tarjolla. Vesipisteitä pullon täyttöön oli kyllä. Altailla jatkuva tyrkytys hoitoihin, matkoihin.. tingi tingi...hinnat vaihtelee. Kaikesta vielä "tipit". Henkilökunta avuliasta ja mukavaa. Kunnon karttaa ei ollut tarjolla. Hotellin ulkopuolella oli siivotonta ja keskeneräistä. Lenkkeily vain kadun varsien jalkakäytävillä, aamuisin kaupat kiinni ja sai rauhassa kulkea, ei ole rantaraittia, koska hotellialueet eristetty aidoin. Mukava reissu aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta aamusta iltaan, ihmiset ystävällisiä, pitivät kovasti suomalaisista. Kerran käyty ja se riittänee. t.annikki

Arvosana hotellille:

Taso El Gounassa laskenut, aavekaupunkimainen tunnelma

Vieras    13.06.2018    El Gounan hotellit    El Gouna
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2018 | Hotelli: The Three Corners Rihana Resort

Suomesta ei ole El Gounassa sijaitsevaan Rihanna Inn / Resort hotelliin päässyt valmismatkana noin 4 vuoteen. Lensimme sinne nyt 2018 tuokokuussa Istanbulin kautta. Olemme käyneet kyseisessä hotelissa menneinä vuosina 4-5 kertaa. Silloin koko El Gounan alueella homma on hanskassa. Nyt 2018 siellä vallitsee hiljaisuus. Esim. suuressa Sheraton hotellissa oli vain muutama asiakas. Rihanna Resortissa oli sentään väkeä kohtuullisen hyvin, vaan lähinnä belgialisia eläkeläisiä, jotka ovat vakioasiakkaita kyseisessä hotellissa. Rihannassa oli myös jonkinasteinen yskä/köhä-epidemia, joka kolmas asiakas oli nuhassa/köhässä tms.

Suomalaiselle ei oikein palvelu pelannut, sillä laguunirannssakin olivat rantapaikat varattu näille vakioasiakaille. Belgialaiset saavat parhaat huoneet rannan läheltä ja muut joutuvat kauas rannasta oleviin huoneisiin, jossa esim. Beanuts Barin kovahko muusiikki häiritsee illalla huoneessa oloa. Belgialaiset maksavat vierailustaan myös selvästi vähemmän kuin muut. Hotelli ilmoittaakin olevansakin "koti" vakioasiakkaille", hotelli elää näiden asiakkaiden mukaan.

Pakettihinta Suomesta nyt 2018 syys/talvi esim 1 viikko 2 ihmiselle hintaan noin 1800 EUR on kyllä liikaa, sillä El Gounassa itsessään ei ole enää paljonkaan tekemistä ja Rihanna Inn / Resort on alueen ainoa kohde, jossa asiakkaita on kuitenkin, vaan varsin yksipuolisesti eli belgialaisia. Minulle ja vaimolleni, vaikka olemme hotellissa käyneet jo noin 5 kertaa, tämän vuoden käynti jää nyt kyllä viimeiseksi.

Arvosana hotellille:

Kauppiaan tarjoama teelasillinen...

Vieras    01.05.2018    Egyptin ostokset    Egypti

Jos menette johonkin liikkeeseen sisälle, älkää juoko ystävällisen kauppiaan tarjoamaa teetä (karkadetee yleensä), sillä bakteerikanta on ihan erilainen ja teelasi ei välttämättä ole pesty samalla tavalla kuin Suomessa. Näytä vain kädellä, että vatsa kipeä hieromalla vatsaasi ja pudistamalla päätä niin myyjä ei loukkaannu. Nimittäin tapa tarjota teetä on ystävällisyyden osoitus ja ihan arkipäivän juttu. Mieheni, joka on egyptiläinen, sai Suomessa mahataudin tullessaan eka kerran Suomeen eli kyse on vain ihan erilaisesta bakteerikannasta.. sitten vatsa on tottunut Suomen jogurttiin, maitoon, juustoleipään, jota luuli ensin koiranruoaksi..

Sitä sun tätä

Vieras    10.12.2015    Marsa Alamin muita vinkkejä    Marsa Alam

Kuten jo lähtiessämme tiesimme kode on keskellä ei mitään. Mutta jos haluaa lomalta vain rauhaa, ei ostoksia eikä mitään muta, kuin aurinkoa niin se on siinä.

Ei rasittanut tuliaiset, kun kauppaoja ei ollut lähimainkaan, tai itseasiassa yksi ostoskeskus, siinäkin oli tasan tarkaan yksi kauppa auki josta sai vettä ja virvoitusjuomia, mutta lomallehan me menimme ei tuliaisia ostelemaan. Oli juuri sellainen loma mitä tarvittiin mutta ei varmaan toista kertaan mentäisi, no en tiedä, ei mitään pahaa sanottavaa ole ja oli siellä joitain josta olivat olleet jo useanmman kerran ja halusivat uudellen ja samaan hotelli Three Corners Sea Beach. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä ja kaikenlaisia tapahtumia oli jos vain olisi viitsinyt osallistua. Hotelli oli varmaan vaatimattomin sillä alueella mutta halpa, eikä ollut tarjolla muita kun varaaminen jäi viimetinkan, hotelli ei ollut huono vaan väärällä tai oikealla paikalla keskellä eimitään.

matkaoppaat..

Vieras    07.10.2015    Kairon muita vinkkejä    Kairo

Kannattaa ennen matkaa egyptiin ( jos menossa esim. kairo, luxor, giza, aswan..) tutustua egyptiläisiin paikallisiin matkan järjestäjiin. tai hotelleilta saa hyviä vinkkejä loistavista paikallisista oppaista, jotka mielellään pyörittävät teitä ympäri kyliä pientä tippausta vastaan. :) Ja niilin risteilyä ohjelmineen voin suositella jokaiselle. Ei siellä viiden tähden laiva luokitus vastaa sitä mitä länsimaalainen on tottunut saamaan viidellä tähdellä, mutta siistit puitteet, puhtaat huoneet ja täysihoito matkan aikana, - hintaansa nähden bueno.

Loistava perhekohde

Vieras    27.10.2014    El Quseirin hotellit    El Quseir
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: CLUB CALIMERA Akassia Swiss Resort

Hotelli loistava kohde lapsiperheille. lapsille ohjattua tai omatoimista tekemistä ( pingis, rantalentopallo-futis, ym) snorklausmahdollisuudet pienille lapsillekin loistavat. Rannalla turvallinen matala erotettu alue hiekkapohjalla, missä näkee jo monenlaisia kaloja. Aikuisille upea snorklaus paikka laiturilta laiturille tai läheiselle alueelle hotellin ilmaisella kuljetuksilla ja ohjauksella. vesipuisto aiva mahtava hurjista laskuista leppoisin liukuihin. Allaspyyhkeet vaihdettavissa päivittäin ilmaiseksi. Vinkkinä kannattaa ottaa juomapullot mukaan, jolloin juomaa voi ottaa mukaan oman liikkumisen mukaan. Muuten juomat tarjotaan aina mukeihin. Aurinkotuoleja ei tarvitse varata, niitä on riittävästi, ehkä rannalta jos halua aivan eturivin paikat ne kannattaa käydä ottaa viim. puol 9 aikaan. Kaikesta kannattaa tinkiä, koska hinnat alenee huomattavasti, esim. kameliratsastu pyyntö 15€ ja sai lopulta 5€. Samoin kaikki spahoidot tingittävissä. Ostettavaa löytyy tuliaisiksi, mutta muuten kaupat on hotellialueella aika suppeat.

Sää oli loista, viileä tuuli viilensi kuumuutta, joten paahtavaa kuumuutta ei ollut edes +32c.

Iltaohjelmat alkaa vasta 21.30, joten lapsien kanssa ne saattaa jäädä näkemättä, mutta upeita show esityksiä oli tarjolla. ruoka oli monipuolista ja päivittäin osittain aina erilaista.

Arvosana hotellille:

Turvallista matkaa ja paljon Egyptitietoutta sekä nähtävyyksiä

Vieras    19.10.2014    Hurghadan aktiviteetit ja harrastukset    Hurghada

Miten hauskaa - taas on Egyptin matkailu alkanut.

Näin syksyllä ja talvella se on paras hinta-laatusuhteen matkailukohde. Siellä on turvallista kuten aina muslimimaassa. Islam on elämätapa, jota meidän matkustavien pitää kunnioittaa.

Sieltä löytyy niin monenlaisia ihmisiä niinkuin kaikkialta maailmasta.

Jos haluat palvelua suomenkielellä niin ota yhteyttä suomalaiseen Mohamed Hashimiin sähköpostilla.

( [email protected]) tai soittamalla +20 109 258 5821 ( Viber ja Whats App toimivat myös)

Hänen järjestämänsä matkailupalvelut ja esitteet voit löytää myös netistä www.mohamedisokarhu.com

Ole rohkea ja tartu tilaisuuteen - suomenkielellä voit toivoa mitä vaan lomaltasi tahdot.

Niin monet ovat häntä suositelleet - niin teen minäkin, jotta saisitte mahdollisimman paljon iloa Hurghadan ja lähialueiden ajasta.

Motto:

"Sen jonka on itse tutkinut, sen parhaiten tuntee"

UK

El Daharin alue,Triton Empiren vieressä olevat kauppiaat

saariska-77    11.03.2014    Hurghadan ostokset    Hurghada

Hei vaan :) Ihmetyttää täällä olevan ihmisen törkeys haukkua Triton Empiren vieressä olevia kultaliikkeen myyjää Juhaa, jonka olemme tunteneet 10v. ajan...Sielä ei lukita ovia, vaan laitetaan ovet kiinni ilmastoinnin takia...Hotellin vieressä olevat kaikki liikkeet ovat vuokralla tälle hotelli ketjulle, jotka ovat hyviä,turvallista ostaa mitä tarttee/haluaa ostaa...Olemme ystävystyneet näiden ihmisten kanssa,vietämme paljon aikaa ollessamme sielä näiden ihmisten kanssa iltaisin :) :)

Toiseksi suosittelemme Kanaria-ravintolaa joka on hotellia vastapäätä,hyvät ruuat,aina täysi,monesti saanut jonottaa että pääsee illalla syömään,henkilökunta iloista,avuliasta ja ruoka & juomat edullisia...

Sinne taasen lähdössä Lokakuun puolessa välissä 2 viikoksi mieheni kanssa+ystäviä kanssa...odotamme jo kovin lämmintä aurinkoa,uimista,ihania ihmisiä joiden kanssa pidetty yhteyttä tekstiviestitse kun heillä sielä ollut todella vaikeaa...ihmiset on sielä kärsineet nälkää, saavat tulonsa turismista millä pärjäävät aina turismin ulkopuolella...

Suosittelemme Triton Empire hotelli ketjua, tutustumaan paikkaan&ihmisiin ennen kuin tollasta tänne kirjoitellaan!! Meillä asiat paremmin kun sielä, eiköhän mietitä mitä suusta päästetään ja kirjoitelllaan tänne :) :)

Vaaroilta vältyttiin oivan oppaan ansiosta

Vieras    27.02.2014    Hurghadan vaarat ja ongelmat    Hurghada

Olemme juuri kotiutuneet auringonpaisteisesta Hurghadasta.

Varasin lennot poptravelin hakukoneen edullisimman vaihtoehdon kautta eli Istanbuli-Hurghada.

Koska lento oli perillä aamuyöllä klo 03 niin minua peloitti se miten saan sellaisen taksin joka hinnoittelee matkan oikein ( ei yli eikä alihintaa) . Onni oli kohdallani kun selasin jo kotimaassa keskustelupalstoja ja löysin internetistä henkilön jolla on kuljetuspalvelut ja suomenkielen taito. Vaara ja pelko tulla petetyksi poistui kun lähetin nettisivuilta (mohamedisokarhu.com) löytämääni ositteeseen sähköpostia ja ihan suomenkielellä tilasin kuljetuksen ja sain euromääräisen hinnan jo tietää kotimaassa.

Ongelma ja vaara poistui. Meitä oltiin vastassa ohjeiden mukaan kentällä ja jo 04 oltiin unten mailla hyvillä mielin

Lomalla tarvittiin kuljetuksia muihinkin paikkoihin, kun nyt eivät matkatoimistot järjestä vielä matkoja tai retkiä.

Sekin vaara ja ongelma että millä hinnalla ja mihin poistui kun saimme tietoa juuri noilta sivuilta.

Täydellinen loma- suosittelen jos matkaa suunnittelet.

Terveisin Susanna ja Peter

Vesipuisto myös aikuiseen makuun.

Vieras    10.02.2014    Sharm el Sheikhin hotellit    Sharm el Sheikh
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: Tropicana sea Beach

Hotelli oli viihtyisä. Vesipuisto todella hyvä. Henkilökunta ystävällistä. Kaupanpäälle saimme mm.salmonellan ja yersinia bakteerin. Emme lähtisi toiste.

Arvosana hotellille:

Lomailu Hurghadassa...

Vieras    28.01.2014    Hurghadan muita vinkkejä    Hurghada

Lomalle ollaan taas menossa Hurghadaan, varmaan aurinkoon 21.2.14. Parin vuoden aikana olemme käyneet siellä noin 2-3-kertaa vuodessa. Nyt kun suoria lentoja ei tehdä, niin kätevästi pääsee Istanbulin kautta. Hotellithan siellä ovat hyviä/ edullisia. Esim. Tirton Empire hotel, koostuu kolmesta eri hotellista ja sillä on myös oma, pieni ranta. Itse olen ollut aina El Gounan alueella, elikkä vanhaa Hurghadaa. Taksit maksavaa, mitä milloinkin, joten sovi matka etukäteen. Jos et mene lomalennolla, viisumin saa kentältä hintaan 15 euroa/lärvi. Auki vuorokauden ympäri. Matkakohteena hyvä hinta/laatusuhde. Suosittelen sukellusta ja snorklausta, ehdottomasti! Hyvää matkaa ja terve menoa! t.Minna Tampereelta

ps. Levottomuudet ovat Kairossa, muut maat tekevät Hurgahdaan lomamatkoja, paitsi Skandinaavit.:(

Basaari ja ostoskeskus

Olimme jokunen vuosi sitten talvella Egyptin Sharm El Sheikhissä. Loma oli hyvä. Aurinko paistoi, keksimme snorklauksen ja merenalaisen upean maailman ja lämpötilat olivat yllättävän lämpimät.

Lähdimme yhtenä iltapäivänä käymään lähellä sijaitsevassa basaarissa. Siellä kuulemma löytäisi yhtä sun toista kivaa ostettavaa. Basaarin vieressä olisi myös ostoskeskus, meitä neuvottiin, jos kaipaisi hienompaa shoppailukohdetta.

Otimme ohjeesta taksin ja suuntasimme basaarille.

Kymmenen minuutin kuluttua olimme sen edessä. Suuri muuri suojasi basaaria kuin Kiinanmuuri Kiinaa. Kävelimme sisään suuresta portista. Siirryimme toiseen maailmaan.

Kadut olivat likaiset, pölyiset ja märät. Basaari sijaitsi parin kadunkulman päässä portilta. Kadunkulmissa istui kerjäläisiä, köyhiä ja likaisia. Yksi oli hieman erikoinen vanhempi nainen, joka työnsi kielensä ulos joka kolmas sekunti ja sylki kadulle. Ohitimme heidät ja päädyimme basaarialueelle.

Kauppoja oli kymmenittäin, ellei sadoittain. Mutta mitään kovin erikoista siellä ei myyty. Pari kauppaa oli kiinni, koska illalla vasta olisi basaarin aktiivisin aika.

Kävimme parissa kaupassa ja kojuilla, ostimme parit t-paidat rauhallisimmalta myyjältä. Muuten Egyptissä on ihania ja iloisia ihmisiä, mutta tällä basaarilla törmäsimme myös niihin ikävämpiin tyyppeihin, jotka maleksivat kaduilla, ja kun emme menneet juuri heidän kauppaan tai kojulle, sylkivät he kirosanojen kera peräämme.

Lähdimme mielellämme ulos basaari-alueelta, jossa varmasti illalla pimeässä, yhden jos toisen turistin käy hassusti... rahat katoavat, tavaran laatu ei näy pimeässä, astut lomakengillä koiran tai muun eläimen ulosteeseen jne. Sen verran erikoinen paikka oli tämä basaarialue.

Kauppakeskus vastapäätä oli pieni, mutta puhdas ja mukava. Pari kauppaa oli iltapäivällä auki. Toivoimme löytävämme kirjan, koska matkalukemiset olivat jo loppu. Löysimmekin ystävällisen vaatemyyjän avulla kirjakaupan, toisessa kerroksessa. Englanniksi oli vain pari kirjaa. Yksi niistä kertoi Punaisestamerestä ja sinne uponneista hylyistä. Ostimme sen. Kävimme vielä vaatekauppiaan luona, koska hänellä oli aika kivan näköisiä paitoja. Ostimme pari.

Kadulla odotti taksi jos toinen. Ensin ajattelimme tinkiä, nk meitä oli neuvottu. Kun laskin päässä pikaisesti mistä summista puhumme, tajusin ettei tinkimisellä ole väliä. Meille 50 senttiä, on suuri summa egyptiläiselle. Hyväksyimme hinnan ja hyppäsimme taksiin, joka vei meidät arabilaisen musiikin säestämänä hotellillemme.

Upea hotelli vailla vertaa

JHurmerinta    02.01.2014    Marsa Alamin hotellit    Marsa Alam
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2012 | Hotelli: InterContinental The Palace Port Ghalib

Intercontinental on tunnetusti hyvä, ja heidän Port Ghalibissa sijaitseva The Palace Port Ghalib on upea. Olemme käyneet siellä kolme kertaa.

Hotelliin pääsee Marsa Alamin lentokentältä 10 minuutissa.

Huoneet ovat erinomaisia ja kysymällä voi saada paremman huoneen kuin matkatoimiston kautta on järjestetty. Ravintolasali on huima, kattokorkeus lienee toistakymmentä metriä. Ruoka on erittäin hyvää ja palvelu pelaa.

Hotellin henkilökunta, siivoojasta tarjoilijaan tai manageriin, koostuu super ystävällisistä ja mukavista ihmisistä.

Näkymät Punaisellemerelle saa jokaisen hyvälle tuulelle ja kauniit muistokuvat lämmittävät jälkeenpäin.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Egyptissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.