Pietarin matkakokemukset ja vinkit

Päiväni Konnogvardeyskiy Bulvarilla

ArsenyVeber    13.08.2019    Pietarin nähtävyydet    Pietari

Pietari on täynnä nähtävyyksiä joita ihaillessaan vikkeläjalkainenkin vierailija ehtii kuluttamaan päivän jos toisenkin. Talvipalatsista Fabergen museoon, Pietari on täynnä kohteita joita kelpaa ihailla päiväkausia.

Omanlaisensa ihme löytyy keskustan alueelta, vain kivenheiton päästä Nevan penkereeltä, ja se on Konnogvardeyskiy Bul'var, puistokatu jolla on pituutta vain hieman yli puoli kilometriä, mutta jonka ääreen mahtuu uskomaton määrä nähtävää ja koettavaa.

Tulin taksilla Iisakinkirkon ja Aleksanterin puiston kulmalle voidakseni käydä vilkaisemassa puiston suihkulähdettä, ja samalla kun ihailen suihkulähdettä ja puiston monimuotoisuutta, panen myös merkille ihmisten määrän avarassa puistossa. Selvästikin kaunis kevätsää on houkutellut paikalle muitakin matkailijoita.

Puistossa voisi viettää pidemmänkin tovin, istuskella penkillä eväitä syöden, mutta Bul’varin salat odottivat ja pian minun oli pakko jatkaa matkaa, jos aikoisin ehtiä näkemään kaiken mitä tuo pieni kadunpätkä pitää sisällään.

Bul’varille astuessani ensimmäisenä vasemmalla on Maneesin keskusnäyttelyhalli. Alunperin 1800-luvun alussa hevosrykmentin tarpeisiin rakennettu Maneesi on jo ulkoa tarpeeksi kaunis viedäkseen useamman minuutin aikaani. Sisäänkäynnin portaita reunustavat Castorin ja Polluxin patsaat, sisäänkäynnin korkeat pylväät, koko rakennus huokuu klassista Roomalaista tyyliä, ja on kaikin tavoin vaikuttava näky. Nykyisin tosin Maneesi on Pietarin suurin näyttelytila, ja toivon todellakin että ehtisin tutustua koko näyttelyyn, mutta päivälle asettamani aikataulu sallii minulle vain hieman vajaan tunnin pyrähdyksen jonka aikana ehdin näkemään lukuisia mieleenpainuvia modernin taiteen installaatioita.

Vähän matkaa Bul’varia eteenpäin ja toisella puolen katua silmiini osuu rakennus, jonka uusrenesanssinen rakennustyyli on niin kaukana Maneesin klassisesta ulkoasusta, että minun on vaikea uskoa niiden kuuluvan samalle kadulle. Kyseessä on prinssi Kochubeyn palatsi, joka rakennettiin vain muutama vuosikymmen Maneesin jälkeen, mutta jonka omistaja oli ilmiselvästi ihastunut siihen aikaan muotiin nousseeseen uusrenesanssiin.

Mutta jos olen rehellinen, juuri nyt minua houkuttelee aivan toinen rakennus ja se mitä sen syövereissä tarjoillaan. Sillä vain muutama askel lisää ja saavun Stroganoff Steak Housen edustalle. Ja tämän takia söin vain kevyen aamiaisen.

Stroganoff Steak House on rakennuksessa, joka aiemmin toimitti virkaa Maneesin hevosrykmentin parakkina, joten aivan pienestä ravintolasta ei ole kyse. Itse asiassa Stroganoff Steak House on ylivoimaisesti Pietarin suurin pihviravintola, ja yksi koko Euroopan suurimpia. Ja niin paljon kuin haluankin ihailla entisen parakin arkkitehtuuria, juuri nyt minun mielenkiintoni on vienyt ravintolan näkyjen sijaan sen tuoksut.

Saan helposti istumapaikan ravintolan salin puolelta, ja ruokaa odotellessa tajuan osuneeni paikalle kesken jonkinlaisen esityksen. Huolimatta pienestä kielimuurista minun ja tarjoilijan välillä, ymmärrän kuitenkin, että ravintolassa on joka sunnuntai Venäjän kansanmusiikkia ja -tanssia esittelevä show.

Myönnän auliisti, että harvoin olen tuntenut itseni niin turistiksi kuin syödessäni perinteistä venäläistä muonaa samalla kun vain muutaman metrin päässä tanssitaan kansantansseja ja musiikin päälle huonoa englantia puhuva MC kertoo tanssin kulttuurihistoriallista merkitystä.

Lievänä kuriositeettina pihviravintolasta täytyy myös mainita, että perinteisen ja modernin venäläisen ruuan lisäksi ravintola tarjoaa melko laajan valikoiman amerikkalaisia liharuokia.

Saatuani lopultakin kookkaan annoksen syötyä, ja sulateltuani sitä tovin musiikkia kuunnellessa, on aika jatkaa matkaa.

Matkani seuraava etappi on osittain syynä siihen, miksi päätin tankata mahdollisimman paljon proteiinia ja hiilareita ennen paikalle saapumista. Venäjän Vodka Museo. Ja kyllä, tämä todellakin on museo. Museon näyttely pitää sisällään paljonkin historiallisia otteita vodkan pitkästä historiasta aina 1300-luvulta asti, joista englantia puhuvat oppaat kertovat laajasti ja yksityiskohtaisesti. Vajaan puolen tunnin mittaisen kierroksen kruunaa, luonnollisesti, pieni valikoima erilaisia vodkia ja perinteisiä naposteltavia niiden kera.

Vodkamaistelun jälkeen olenkin valmis siirtymään naapuriin, joka on Russian Vodka Room No.1. Ravintola joka tarjoilee perinteisiä venäläisiä ruokia eri aikakausilta, ja tottakai palanpainikkeeksi voi valita mieleisensä juoman poikkeuksellisen laajasta valikoimasta.

Maistellessani erittäin suolaista pikkupurtavaa jonka nimen ehdin jo unohtamaan, kiinnitän huomiota ravintolan kauniiseen arkkitehtuuriin. Kattoa kannattelevat matalat kaaret, isot ikkunat päästävät sisään runsaasti valoa, salin sivuilta löytyy kookkaita looseja johon mahtuu koko perhe, ja pienemmille seurueille saa pienen pöydän siroine tuoleineen. Koko ravintola on kuin aikamatka sadan vuoden takaiseen Venäjään.

Keväinen ilta on jo pitkällä kun lähestyn Bul’varin häntäpäätä, ja viimeistä uljasta arkkitehtuurista urotekoa. Nikolayevsky palatsi, alunperin Tsaari Nikolai I:n lapsille rakennettu kolmikerroksinen, valtavan kokoinen palatsi on kaunis, majesteettinen, ja kruunaa tämän lyhyen kadun joka on kuitenkin vienyt melkein koko päiväni.

Jos voisin yhden lisävinkin antaa matkaajille, niin suosittelen jättämään Vodka Museon ja Russian Vodka Room No.1:n päivän viimeisiksi kohteiksi. Ja ehkä varaamaan taksin valmiiksi kun astut ulos Pietarin lempeään kevätiltaan.

Blogikirjoitus Pietarin matkasta

Vieras    08.05.2019    Pietarin nähtävyydet    Pietari

Kokemuksia Pietarin matkalta Blogin muodossa. Aikaisemmissa päivityksissä juttua myös viisumin hakemisesta.

susipari.home.blog/2019/04/2...n-paiva-1/

susipari.home.blog/2019/04/2...n-paiva-2/

susipari.home.blog/2019/05/0...n-paiva-3/

susipari.home.blog/2019/05/0...n-jalkeen/

susipari.home.blog/

Ostosvinkkejä blogissa

Vieras    23.01.2017    Pietarin ostokset    Pietari

Yleisfiiliksiä, ostostärppejä ja vinkkejä niin syömiseen kuin juomiseenkin Pietarissa löydät täältä: kauneimmatsanat.blogspot.fi asiasanalla Pietari

Henkilökohtaisesti voin vahvasti suositella Pietariin matkustamista - se on todellakin sen arvoista viisumisäädöstä huolimatta :--) Hintataso on suomalaiselle melko suotuisa ja kaupungilla on tarjota varmasti jokaiselle jotakin!

Nykytaiteen museo Erarta

Tripsteri.Pietari    12.08.2015    Pietarin nähtävyydet    Pietari

Jos moderni taide kiinnostaa, Erarta ei petä. Vaikuttava, inspiroiva, multimediaan kallellaan. Pohjakerroksessa hyvä kahvila/ravintola. Tripsteristä voi lukea laajemman jutun Erartasta : www.tripsteri.fi/pietari/pie...ot/erarta/

Kronstadt - päiväretki Pietarista

Tripsteri.Pietari    04.08.2015    Pietarin muita vinkkejä    Pietari

Kronstadt oli todella positiivinen päiväretkikokemus. Perille pääsi bussilla (pääsisi myös lautalla), Laivastokatedraali oli UPEA ja puistoissa ja kanaalien varrella sekä rantabulevardilla oli mukava kuljeskella. Hyviä kahviloita ja ravintoloita, vaihtelua Pietarin tarjontaan.

Tässä tuoreessa jutussa on vinkkejä Kronstadtiin, mukana myös ruokapaikkasuosituksia: www.tripsteri.fi/pietari/ret...kronstadt/

Pietari + shoppailu = toimii!

Tripsteri.Pietari    23.07.2015    Pietarin ostokset    Pietari

Pietari kärsii aivan turhaan Leningradin-aikojen maineestaan. Nykyinen Pietari on todella hyvä kohde shoppailijalle, ja halpa rupla painaa hintoja alas. Tripsterissä julkaistiin juuri opas Pietarissa shoppailuun, sisältää paljon ideoita ja vinkkejä ostoksille: www.tripsteri.fi/pietari/ostokset/

Eremitaasi - maailman hienoin taidemuseo

Tripsteri.Pietari    19.07.2015    Pietarin nähtävyydet    Pietari

Eremitaasille ei ole maailmassa vertaista: missä muualla voi katsella da Vincin, Michelangelon ja Picasson töitä niin käsittämättömässä palatsimiljöössä? Eremitaasissa riittää koluttavaa vuosiksi, mutta ensimmäistä tai tai toista visiittiä suunnitellessa tästä ilmaisesta ja selkeästä suomenkielisestä step-by-step (tai sali salilta) oppaasta voi olla paljon iloa:

www.tripsteri.fi/pietari-blo...itaasiin-1

Ravintola- ja kahvilasuosituksia Pietariin

Ennakkoluuloista huolimatta Pietarista saa todella maukasta ruokaa, jos vain tietää mistä etsiä. Olen koonnut blogiini Pietarin parhaita ruokapaikkoja:

www.tripsteri.fi/pietari-blo...maailmasta

Pietari - kaikesta huolimatta ok

Vieras    22.06.2015    Pietarin muita vinkkejä    Pietari

Monet meistä suomalaisista ei näytä tiedostaneen, että aivan lähellä on monipuolinen suurkaupunki Pietari. Tottakai kaikissa isoissa paikoissa on ongelmansa, mutta Pietarissa niitä ei ole mielestäni sen enempää kuin muuallakaan. Olen itse vieraillut siellä yli 10 kertaa. Kun olen opetellut jonkinverran venäjää ja olen ollut kiinnostunut sikäläisestä kulttuurista, jokainen matkani on ollut kiinnostava. Aluksi minuakin kiinnostivat hienot tsaarinaikaiset rakennukset ja taiteet, sitten ihmiset ja tapakulttuuri. Minulle on oltu ystävällisiä, kun olen ymmärtänyt joitakin perusasioita ensin: Pitää muistaa, että vanhemmilla ihmisillä on edelleen neuvostoaika -vaihde päällä. Tai sitten he kokivat Jeltsinin ajan sekasortoisena, ja saattoivat menettää omaisuutensa ja työpaikkansa tuolloin. Myös turistin pitää olla kohtelias. Saat kohteliaisuutta takaisin monenkertaisena, sen olen havainnut. Nuori ja työssäkäyvä + opiskelijaväki ovat hyvin moderneja ja jopa fiksuja. Osa porukasta tosin näyttää olevan jonkinlaisia putinisteja... näiden kanssa ei kannata olla tekemisissä. Mutta enemmistö on ihan ok. Me suomalaiset olemme edelleen hyvässä maineessa, ja meitä pidetään ystävinä. Minulta ei ole Pietarissa kukaan varastanut mitään eikä minua ole uhattu millään lailla. Olen nauttinut Nevskin kahviloiden ilmapiiristä ja piirakkabaarien antimista sekä olutpaikoista. Ei sinne kannata mennä örveltämään, siitä ei seuraa kenellekään mitään hyvää. Mutta viihde- ja huvittelupaikoissa todella löytyy. Naiset ovat enimmäkseen kauniita ja hyvinpukeutuneita sekä kielitaitoisia. Ja he ovat ylpeästi nimenomaan pietarilaisia.

Olen minäkin löytänyt sieltä myös fiksun naisen, joka on nykyisin vaimoni Suomessa.

Epäonnistunut ryöstöyritys Pietarin metrossa

Vieras    04.02.2015    Pietarin vaarat ja ongelmat    Pietari

Asuin noin kolme vuotta Pietarissa ja mitään pahaa minulle ei siellä tapahtunut. Mutta kun tein sinne lyhyen turisti vierailun, minut yritettiin ryöstää metrossa. Ryöstö ei onnistunut, koska venäläiset ystäväni ennen sitä minua varoittivat ja kertoivat miten se tapahtuu:

Pietarin metrossa röstömenetlmä oli tämä. Varkaita oli neljän miehen porukka. Yksi seisoi metron sisällä odottamassa vasemmalla oviaukon viressä.

Kun astuinmetroon kolme muuta miestä ympäroi minut, yksi työnsi minua takaa "vastaan ottaja" tai "putsaajan" syliin, ja samaan aikaan kaksi oikealla puolellani olevaa miestä esti minua väistämästä ja pääsemästä pois.

Oven suussa seisonut mies yritti viedä etutaskussa olevan lompakkoni, mutta koska sen edessä pidin reppuani, ja koska farkkujeni olivat niin tiukat, se ei onnistunut.

Kun oivalsin tilanteen löi oikealla kädellä kaaren ja huusin sto,sto ja pr:kele, varkaat pelästyivät ja livahtivat ulos metrosta.

Kun turistina menet Pietarisssa metroon, pyri pois ovien läheisyydesta ja mene mieluummin keskelle istumaan.

Ryöstöt ja varkaudet tapahtuvat metron ovien läheisyydessä

Helsingin lennot

Vieras    26.03.2012    Pietarin lennot & liikenne    Pietari

Helsingin lennot siirretty ns. kotimaan terminaaliin.Pietarin taksikuskit eivät sitä välttämättä tiedä ja terminaalien väli on pitkä ja varsinkin ruuhkainen.

Turvallista matkaa luotijunalla ja ulosheitto junasta Viipurissa

Vieras    04.10.2011    Pietarin vaarat ja ongelmat    Pietari

Sain ikäviä kokemuksia Pietarin paluumatkalla paljon mainostetussa hienossa junassa, Matkalippuni, eårästä turkulaisesta matkatoimistosta, jonka haluaisin samalle mustalle listalle kuin Intia Keskuksen , joka ei muuten sitä ansaitse oli ihan kunnossa päivämäärinen ja samalla tilasin saman matkatoimiston kautta passiini viisumin.

Hakekaa ihmeessä itse viisuminne konsulaatista! Saatte sen halvemmalla ja taatusti oikeilal päivämäärillä.

Passintarkastaja ilmoitti kylmästim että viisumini oli vanhentunut päivällä! Matkaliput kunoosa, viisumi ei.

Ja niin heitettiin suomalainen matkailija ilman ruplan ruplaa Viipurin autiolle asemalaiturille, Kahden viikon reissu oli auttamattomasti pilalla. Tuossa tilnateessa voi saada vaikka sydärin. Niin juna häipyi kohti Suomea. En kyllä tule menemään enää Venäjälle. Euroopassa sentään saamme matkustaa vapaasti. Kysymyksessä oli paitsi matkatoimiston huolimattomuus, siitä kait maksamme, että dokumentit ovat kunnossa eli luotin liikaa tähän turkulaiseen matkatoimistoon. Venäläiset haluavat viisumipakon pois, suomalaiset jarruttavat. Eli passintarkastaja maksoi potut pottuina äimistyneelle matkailijalle.

Hyvää ruokaa ravintola Sevillassa.

girasol    24.08.2011    Pietarin ravintolat ja baarit    Pietari

Hotellimme Palace Bridge tarjosi myös hyvää ruokaa.Espanjalaistyylinen ravintola Sevilla tarjosi ruokaa joko noutopöydästä tai ala cartesta.Molemmista sai suussa sulavaa, mutta noutopöydästä ja sen monipuolisuudesta pidimme enemmän.Hintataso kohtuullinen ja henkilökunta miellyttävää.Hyvä valikoima viinejä!

Kätevä metro

girasol    20.08.2011    Pietarin lennot & liikenne    Pietari

Metro on nopea ja erilainen tapa liikkua pitkiäkin välimatkoja sujuvasti.Paikalliset käyttävät sitä paljon. Kun ostat 25ruplaa maksavan poletin, voit sillä liikkua maan alla vaikka koko päivän.Verkosto on helposti tajuttava ja loputon.Metroasemia on Pietarissa monta ja ne ovat merkittyinä yleisesti karttoihin ja kaduilla ne tunnistat sinisestä "M" kirjaimesta.Asemia rakennetaan koko ajan lisää.

Suuri ja mahtava

girasol    20.08.2011    Pietarin hotellit    Pietari
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Solo Sokos Hotel Palace Bridge

Ystävällinen henkilökunta ja siisti hotelli.Tähtiensä veroinen.Sopivan lähellä metroasemaa.Rutkasti liikemiehiä.Kansainvälinen meininki.Hotellin oma taxipalvelu toimi hyvin.Samoin lippujen tilaaminen yms. heidän kauttaan.Hotellissa mainio valuutanvaihtokone.Ja erinomainen keittiö.Ravintola Sevillan viinitarjonta runsas.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Pietarissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.