Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Phuketissa

Hotellin pihan liikenne.

hellen    19.02.2016    Kata Beachin vaarat ja ongelmat    Kata Beach

Palasin Katalta muutama päivä sitten.Koska saimme äkkilähdöt hyvin edullisesti.päätimme lähteä Thaimaaseen ensimmäistä kertaa tutustumaan.

Lomakohde oli aika "tunkkainen".Jätehuolto oli aivan lapsen kengissä yleisillä paikoilla ja uima-rannan myyntikojuissa.Lähti hotellilta mihin päin tahansa,aina oli se karmea liikenne vieressä ja pakokaasut,sekä viemärien hajut.

Huoneemme oli pihan puolella ja jatkuvasti yötä päivää bussit vei ja toi porukkaa.

Mikä pahinta siellä ei sammuteta moottoria vaan annetaan olla tyhjäkäynnillä,vaikka kuski lähti ulos välillä odottelemaan. Siinä myös mopot pörräsivät ja tuli huoneeseen melkoiset pakokaasut,jos ovi oli auki..

Kohteessa muuten paikalliset ystävällisiä ja opas palvelut toimi.Eri asia sitten lentokentällä takkuili,mutten mene nyt siihen.

Jouduin lääkärin pakeille,sain keuhkoputken tulehduksen kuumeen kanssa yms.

Että aika huonot kokemukset jäi näin ensikertalaisille. Ja ehkä se on parempi vain matkustella Euroopan kohteissa.

Varmasti löytyy teistäkin Thaimaassa käyneitä,jotka osaatte antaa vinkkejä käymisen arvoisista kohteista siellä.

Hyvät lomat kaikille napsulaisille.

hellen

Meduusat- onko eroja matkakohteiden/ajankohdan suhteen?

Vieras    13.01.2015    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Kuka osaisi kertoa, onko meduusojen suhteen eroja esim. Krabin ja Phuketin välillä?

Pikkumeduusat eivät ole vaarallisia, mutta 'pistely' häiritsi ainakin meidän ekaluokkalaista Phuketin rantavesissä. Krabin loman ajalta ei vastaavaa havaintoa.

Finnmatkojen mukaan minkäälaista eroa ei ole tehtävissä matkakohteen tai ajankohdan mukaan -meduusoja voi olla tai sitten ei.

Mutta mites te kokeneet Thaimaan kävijät - onko jokin paikka, jossa meduusoja ei maaliskuussa olisi? Olemme tekemässä päätöstä Krabin, Phuketin Naithon Beachin ja Khao Lakin välillä- olisi mukava jos lapsikin voisi nauttia uinnista meressä.

meduusat

Vieras    08.03.2013    Kamala Beachin vaarat ja ongelmat    Kamala Beach

hei! olin phuketissa lomalla 20.11.2011 meressä näin kaksi tosi isoa meduusaa joista toinen poltti tosi pahasti. 3 päivää sairaalassa

Phuketista on tullut vaarallinen mesta turistille

Vieras    25.06.2012    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Raaka turistin puukotus Phuketissa

--------------------------------------------------------------------------------

www.iltasanomat.fi/matkat/ar...01830.html

Aallokko

" ...Siellä on usein kova aallokko, joka ainakin esti minua menemästä uimaan, aallot iskee kovasti ja voivat viedä mennessään..." Kokemukseni Karonilta on hieman samanlainen. Tulin rannalle iltapäivällä .Aallot eivät näyttäneet ollenkaan suurilta. Kahlasin rantavedessä ja uinkin vähän, vettä oli suunnilleen vyötäröön asti. Kävin maalla ja tullessani takaisin mikään ei näyttänyt muuttuneen. Kahlasin taas suunnilleen vyötäröön saakka ulottuvaan veteen, ja kun käännyin mennäkseni rannalle (en varmaan ollut aivan pystyssä) aalto löi pääni ylitse, ja vei silmälasini. Käytän niitä jotta näkisin missäpäin ranta on;) Hieman samanlainen kokemus (ei silmälaseista) on Nerjan luota Espanjasta. Silloin menetin suuntavaistoni hetkeksi vaikka olinkin matalassa vedessä. Tuntui hieman pesukoneen linkoukselta (lyhyt linkous)

Jättimeduusat meressä

Irene    18.03.2011    Karon Beachin vaarat ja ongelmat    Karon Beach

Menimme Karon beachin rantaan, joka oli parin sadan metrin päässä hotellista. Kristallinkirkas, ihana meri odotti, mutta siellä sai olla varovainen. Jättimeduusat näyttivät pohjassa aivan vaaleilta muovikasseilta ja aluksi ihmettelimme, miten ihmiset voivat heittää niitä mereen.

Ruotsalaiset turistit varoittivat meitä huitomalla meidän uidessa rannan suuntaisesti ja kertoivat, että vastassamme oli pohjassa jättimeduusa. Silloin vasta meille valkeni todellisuus. Opas ei tulomatkalla maininnut sanallakaan meduusoista ja niiden vaarallisuudesta. Matkalla oloaikanamme kuulimme muilta turisteilta, että pieni lapsi oli kuollut jättimeduusan puremaan.

Pohjassa näimme kerran myös arviolta 40-45 cm halkaisijaltaan olevan vaalean, kauniin meritähden.

Vedessä uidessa tunsi joka puolella ikäänkuin joku pistelisi iholla, mutta kun yritti katsoa, mitä vedessä on, ei nähnyt kuin pistemäisiä hippuja. Uima-allasosasto tuntui jatkossa turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Taylorit ja liikenne..:)

Vieras    12.03.2010    Patong Beachin vaarat ja ongelmat    Patong Beach

Olen vieraillut patong beachillä viisikertaa vuosina - 2000 / 2009....Vaaroista tulee mieleen ensimmäisenä liikenne...Muutamassa päivässä tottuu yleensä, että liikenne on vasemmanpuoleista, mutta lievästi ilmaistuna meno on aika villi länsi meininkiä...:) Tarkkana saa olla, myös silloin kun ns. vihreä valo antaisi luvan ylittää kadun..:) Tarkkana pitää olla..Varsinkin pimeällä...Kaikilla skoottereilla ei ole ajovalot päällä, joten tulevat kuin haamu yöstä ja sitten voi tulla törmäys...:)

Lievempänä ongelmana ovat vaatturit ja räätälit yms..Vaikka viikon on jo kulkenut saman räätälin ohi ja tunnistavat kyllä turistin jo aiemmilta päiviltä, niin tuputus ja kaupanteko jatkuu pitkin jalkakäytäviä ...:) Menee mielestäni jo kiusanteon puolelle, koska joka päivä on sanonut, että en tarvitse enkä osta, niin ilmeisesti muun tekemisen puutteessa kuljetaan perässä ja kiskotaan hihasta samaa turistiparkaa joka ei ostanu eilen eikä toissapäivänä eikä tänä aamuna ja taatusti naama on jo tuttu..:)

Mutta tuohan on vain lieveilmiö...Ei osta ja piste...Muuten mukava paikka patong beach...Menen jatkossakin...

T: Matti

merling beach

Vieras    01.09.2009    Tri-Trang Beachin vaarat ja ongelmat    Tri-Trang Beach

Hotellia myydään tasoltaan 3 olevana useammassa nettihotellivaruksessa. Hintataso n. 4 kertaa korkeampi kuin patongin keskustassa olevissa kaupoissa. Kauppaa ei ole ja vastapäiset taksimiehet myyvät tuotteita. Varsinkin lapsiperheet ovat vaikeuksissa sillä matka patogille juomia ja ruokaa ostamaan on tehtävä käytännössä taksilla sillä hotellin kuljetukset ovat lähinnä vitsi koska kulkevat niin harvakseltaan. Lähellä ei ole muita ravintoloita joten hotelli on hinnoitellut ruuat yli suomen hintatason puhumattakaan juomien hinnoista. Ranta on uimakelvoton ja uima-altaassa vesi ainakin meidän siellä ollessa haisi useampana päivänä selvästi virtsalle. Alakerran huoneessa haisi home. Listaa voisi jatkaa vielä mutta viisas ymmätää jo tästä että hotelli on saatu halvalla ja sinne pitää väkisin saada asiakkaita koska kate on hyvä. Ulkomaisilta sivustoilta löytyy ko. paiksta arvosteluja ja kommentteja lisää. Ei uskoisi ellei ole kokenut. Vastedes en varmasti usko yhteenkään suomalaiseen matkanjärjestäjään ja heidän esitteisiinsä.

Turvallisuus

mave1948    19.12.2008    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Phuketissa viettämäni 3 viikkoa osoitti, että on turvallista liikkua päiväsaikaan. Passia ei tarvittu, mutta kopio kannattaa pitää mukana. Ihmiset ystävällisiä ja auttavaisia.

Aurinko

mave1948    19.12.2008    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Auringonotto meille vaaleille viikingeille kannattaa aloittaa hyvin varovasti ja käyttää suurinta suojakerrointa. UV-indeksi kun on 10+ ja polttaa vaikka on varjon suojassa suoralta paahteelta.Kävely rannalla antaa parhaan rusketuksen.

vatsaongelmat

aapeli    27.05.2008    Phuketin vaarat ja ongelmat    Phuket

Pienten lasten kanssa matkustaessa Aasiassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ruokaan ja sen puhtauteen. Esim. alle 1 v. kun ei voi ottaa hepatiitti-a rokotettakaan. Vatsatauti on monesti näissä jo valmiiksi kuumissa maissa todella rankka kokemus pienelle matkustajalle. Ihan pienten kanssa kannattaa varmuuden vuoksi valita jokin hieman vähemmän eksoottinen kohde.

Oletko vieraillut Phuketissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.