Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Pekingin matkakokemukset ja vinkit

Harrastajan paikka.

Beijingissä voi harrastaa lähes mitä tahansa (Suomessa laillista tai laitonta) ja aina pulpahtaa esiin jotain uutta. Harrasteita voi olla kovin monia, joten lisää ottamalla yhteyttä.

Taksit kusettavat, kauppiaat myös ja melkolailla kaikki muutenkin.

TravelerWillem    17.07.2014    Pekingin vaarat ja ongelmat    Peking

Taksit kannustavat ureaa erityisesti maasta poistuessa. Kuitti ja muu vastaava virallisempi pelleily ei estä moista. Menetetyt summat taksissa ovat usein suomalaiselle pieniä. Kaupoissa taas... voivat olla suurempia. Tinkaaminen on kaikkialla suotavaa ja kiinan osaaminen vielä enemmän. Lisää tietoa sopii kysellä. Asumiskokemusta on kyseisestä maasta ja visiteerattu on muutakin kuin Beijing.

Hotelli lupaa enemmän kuin tarjoaa

Vieras    12.10.2012    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2012 | Hotelli: Beijing Traditional View Hotel

Hotelli lupaa enemmän kuin tarjoaa. Ja luvattuja palveluja saa aika tiukasti vaatia ja respan joidenkin miestyöntekijöiden palveluasenne oli ala-arvoinen, esim. naureskeltiin halveksivasti vanhemmille naisille, kun he kyselivät internetin käytön mahdollisuudesta. Lupauksena oli taksin tilaus rautatieasemalle tai lentokentälle, mutta vasta kiinankielen taitoinen henkilö sai asian hoidettua, englantia ei jostain syystä "ymmärretty". Hotellin vastaanotto ei suostunut tilamaan ambulanssia eikä taksia jonkinlaisen sairauskohtauksen saaneelle länsieurooppalaiselle nuorelle!!! Ravintolapalveluina oli ainoastaan aamupala, ei muuta. Hedelmätarjoilna oli aina vaan vesimelonia, vaikka kaupoissa oli vaikka mitä hedelmiä.. Tosin kävelyetäisyydellä oli hyviä ravintoloita, joten se ei ollut iso puute. Televisiossa oli ainoastaan kiinankielisiä televisiokanavia, vaikka Kiinan muurin oppaamme sanoi, että Kiinassa on myös englanninkielisiä kanavia... Ja en huomannut englanninkielisiä lehtiä missään.. tosin kadulta saattoi ostaa englanninkielisen China Dailyn..

Päivittäinen siivous oli sitä, että roskakorit tyhjennettiin, käytetyt pyyhkeet vaihdettiin ja pari puolen litran vesipulloa täydennettiin. Lattiaa ei toki luututtu,, Vessapaperit piti laittaa pöntön vieressä olevaan roskakoriin, että viemäriputket eivät menisi tukkoon. Hampaat oli syytä pestä pullovedellä.. Plussaksi voi sanoa, että lutikoita en nähnyt ja vessan lattialla näin kai vain yhden sokeritoukan tapaisen. Eli menettelihän tuo, mutta toista kertaa en mene...

Arvosana hotellille:

lentokentän vieressä

Vieras    20.09.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: CITIC Hotel Beijing Airport

Aivan lentokentän tuntumassa ja hyvänä asiana non-stop kuljetukset hotellin ja lentokentän välillä jos tarvitsee yöpyä esim. ennen aamun aikaista lentoa niin on jo melkein kentällä, eikä tarvitse Pekingin ruuhkassa matkustaa. Tavallisempi ja ehkä länsimaisempi hotellihuone, mutta ajoi hyvin asiansa vain välietappina. Aulatilat siistit ja hienot. Ruokailu kallista ja suihkun vesi haisi pahalle. Henkilökunta osasi englantia, mutta hymy ei irronnut täällä. Nopea ilmainen kuljetus lentokentälle.

Arvosana hotellille:

hotelli keskellä Pekingiä

Vieras    20.09.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: Zhaolong Hotel

Hieno, siisti ja luksusmaisesti sisustettu ns. business-hotelli. Huone oli tilava kahdelle ja valtava vuode, mutta kova niinkuin Kiinassa sängyt ovat. Lämmintä vaatetta yöpymiseen myös suosittelen, sillä syksyllä oli kylmä. Liikenteen melu ja jatkuvat tööttäykset kuuluivat huoneeseen. Henkilökunta osasi englantia sen verran, että kommunikointi sujui riittävästi. Tosin unohtivat kuitenkin jo edellisenä iltana sovitun ja varatun retken aamulla, ja sitä sitten selviteltiin, mutta kiitettävästi henkilökunta sai asian lopulta ratkeamaan ja retkelle päästiin. Todella palvelualtista henkilökuntaa. Sisään- ja uloskirjautumisessa kesti aika kauan länsimaalaiseen nopeaan tietokoneaikaan tottuneelle. Aamupala ei kuulunut huoneen hintaan ja oli kallis. Vieressä kuitenkin Starbucks kahvila ja iso ostoskeskus Pacific center yms. Myös Pekingin- ankkaravintola ihan kadun toisella puolen johon tosin oli valtava jono.

Arvosana hotellille:

Liikennekaaos

Vieras    20.09.2011    Pekingin vaarat ja ongelmat    Peking

Liikenteessä täytyy olla todella varovainen. Kiinassa ei noudateta "punaisia valoja" vaan autot, mopot ja pyörät tulevat päälle valoista piittaamatta. Tööttäysten huuma on valtava. On parasta sukkuloida paikallisten perässä valtavien katujen ylityksessä ja oltava tarkkana. Kaikki osoitteet ja tiedot oltava lapuilla kiinaksi käännettynä sillä jos eksyt, todella harva osaa englantia. Liikennepoliisit osaavat vain kiinaa.

Edullinen, ok hostelli

Vieras    30.07.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Leo Hostel

Hostelli oli ihan ok, ennen kaikkea edullinen ja siina on yhteinen hengailupaikka, jossa tutustuu helposti muihin matkaajiin. Hieno hotelli ei ole, kokeilin dormia ja privaattihuonetta. Kaikesta kannattaa pyytaa kuitti, eika homma pelaa helposti. Varauksia ei kirjoiteta ylos aina kunnolla, joten printtaa mukaasi varauksesi. Lopulta kaikki hoituu. Hostellin sijainti on tosi hyva, lahella metroa. Hyva aamupala, ja saa ruokaa. Jos on luvattu rankkasateita, hostelli ei ole paras vaihtoehto - siella tulvi...

Arvosana hotellille:

Hotelli Green Tree Inn

muus    10.06.2011    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2008 | Hotelli: Green Tree Inn West Beijing Hotel

En muista varmaksi, oliko kyse juuri tuosta Green Tree Inn Westistä vai jostain toisesta Green Tree Innistä, mutta tämä siis sijaitsee erittäin lähellä olympiapuistoa. Hotelli oli varsin mukava ja kodikas. Aamupala oli todellakin runsas, ehkä länsimaiselle henkilölle jopa liian raskas. Tarjolla oli siis ihan kunnon ruokia aamutuimaan. Huoneet olivat siistit, tosin jouduimme ensimmäisen yön jälkeen vaihtamaan huonetta, sillä meidän huoneessamme ei toiminut ilmastointi, ja wc:n pönttö meni heti tukkoon :D Henkilökunta oli erittäin ystävällistä, tosin eivät osanneet kovinkaan paljon englantia. Hotellin ravintolassa oli myös erittäin maistuvat ruoat.

Arvosana hotellille:

Silk market

muus    10.06.2011    Pekingin ostokset    Peking

Pekingin keskustassa on ostosparatiisi nimeltä Silk Market. Siellä on monessa eri kerroksessa loputtomiin kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Mikään ei maksa paljon mitään, kunhan muistaa tingata. Itse tykästyin tähän paikkaan, vaikka siellä kuhisi ihmisiä kuin meren mutaa. Yksi vinkki: siellä ei sitten ole WC:eissä lukkoja, saati paperia, minä juoksin metroasemalle moderniin "bajamajaan", jonka sentään sai lukkoon ja jossa oli paperia.

Kiinan muuri

muus    10.06.2011    Pekingin nähtävyydet    Peking

Näkemisen arvoinen paikka, ehdottomasti. Tosin ei välttämättä liikuntarajoitteisille mikään unelmakohde. Elokuussa siellä oli myös niin kuuma, että kun kiipesimme sellaiset helevetin pitkät rappuset ylös, olin aivan kuin olisin suihkusta tullut, hikosin kuin pieni eläin. Upeat maisemat ja sieltä ylhäältä olisi ollut mahdollista tulla sekä sellaista "liukumäkeä" pitkin, että hiihtohissin näköisellä laitteella. Me valitsimme hiihtohissin näköisen vehkeen, jossa oli ihan jonkun verran jännitystä ilmassa. Nimittäin kun olimme ilmassa menossa alaspäin, alkoi jumalaton ukkonen ja juuri kun pääsimme maahan, alkoi aivan mieletön rankkasade. Mutta joo, hieno paikka oli kuitenkin se.

erilaista nähtävää

Vieras    25.03.2010    Pekingin nähtävyydet    Peking

Iltaisin kannattaa kävellä keskustan ostoskeskuksista vähän syrjäkujille hutongien kaduille ja katsella tavallisten ihmisten elämää. Parhaat muistot Pekingistä jää täältä. Beihai-järven rannalla on upeasti valaistu baarikatu ja tosi hienot ravintolat, joita ei Suomessa näe. Jos on ylimääräinen päivä, kannattaa lähteä taksilla maaseudulle. Silver Fox Caves eli tippukiviluolat parin vuoren takana kaupungin ulkopuolella on todellinen seikkailu. Reilu tunti taksilla (pyydä kuski mukaan luoliin tai ainakin jäämään odottamaan). Vuoria ylös ja toisia alas serpentiiniteitä tosi kauas pikkukylien läpi, jossa maissit kuivuu katoilla ja laaksot on täynnä hedelmäpuita. Lopulta perillä laskeudutaan kiviportaita syvälle vuoren sisään, jossa hienoja ja monenlaisia tippukivimuodostelmia. Alhaalla vuoren sisällä on järvi, jossa pieni veneretki vuorensisällä lisämaksusta. Pahinta onkin hienon elämyksen jälkeen nousta ne miljoona porrasta takaisin ylös. Puolivälissä matkataan vanhalla kaivosjunalla vuoran halki ja jatketaan kiipeämistä jalkaisin. Kunto täytyy olla hyvä, jotta tästä selviää, mutta elämys on mahtava, tosin välillä pelottava, eikä tämän retken turvallisuutta taata.

Todella ihana

Eve-Minttu    11.09.2009    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Jianguo Hotel Beijing

Netistä etsityt kuvalinkit:

www.hotelbeds.com/giata/0913..._w_003.jpg

www.chinahighlights.com/imag...d-room.jpg

www.hotels.dk/13/hotels/1000...2_40_b.jpg

nyc.images.agoda.com/hotels/...731_16.jpg

Hotelli oli viihtyisä, kaunis, siisti, ihana hyvin sisustettu, ja LOISTAVA PALVELU!!

Arvosana hotellille:

Pieni hotelli jossa palvelu ei toiminut (Peking)

Suspe    08.07.2009    Pekingin hotellit    Peking
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2009 | Hotelli: Joy Inn and suites (Dong-Cheng)

Olin varannut hotellista sviitin, sillä matkasin kahden lapsen kanssa helleaallon aikana ja tarvitsimme tilaa. Päästyämme hotellille he ilmoittivat, että heillä ei enään ole varaamaamme huonetta meille. Sen sijaan he tarjosivat kahta erillistä huonetta. Huoneita ei voitu yhdistää väliovilla joten minua ja kahta lasta ratkaisu ehdotus ei paljoa hyödyttänyt. Huoneet olivat hyvin pienet. Hinta tavallisessa huoneessa oli noin 35 euroa. Hotelli oli pieni ja siellä ei ollut hissiä, joten lastenrattaat säilyivät aulan lähellä varastossa, sillä kolmanteen kerrokseen niitä oli turha kantaa. Hotellissa yövyimme yhden yön neljän sijaan, vaihdoimme heti seuraavana aamuna toiseen hotelliin jossa palvelu pelasi paljon paremmin. Kiinassa harvoin osataan hyvää englantia, joten minulla oli apuna vanha kaveri joka on alunperin kotoisin kiinasta ja osaa sujuvasti puhua, joten kieli muuria ei neuvotteluissa juurikaan ollut.

Arvosana hotellille:

ostoskeskus Pekingissä

miles    08.07.2009    Pekingin ostokset    Peking

Halpa ostoskeskus Pekingissä mm. Pearl Market. Lähellä taivaan temppeliä.

Ostarilla siis myynnissä kopioita.. ainakin suurin osa: elektroniikkaa, kenkiä, laukkuja, vaatteita ja muuta turisti krääsää.

liikkuminen

Moddei    12.02.2009    Pekingin muita vinkkejä    Peking

Käsidesi on aivan ehdoton!! Maitohappobakteereja, immodiumia ja hiilitabletteja myös mukaan. Bakteerikanta on kuitenkin niin eri, että oksu voi iskee kuitenkin. Jos majoitutte hotelliin niin sen nimi ja osote pitää olla paperilla jotta sinne paikallinen taxi löytää. Käyttäkää vain oikeita taxeja pimeet voi koitua turmioksi ja oikeillakin taxeilla vaatikaa mittaria päälle. Ottakaa kuva taxi suharin lisenssistä joka on siinä pelkääjänpaikalla hansikaslokeron päällä. Takapenkeillä ei ole vöitä joten lapset sylissä Pyytäkää hotellin henkilökuntaa kirjoittamaan kohteet jonne haluatte kiinaksi ja hommatkaa paikallinen sim-kortti ja siihen hotellinne numero. Hyvä matkavakuutus on myös tarpeen.

Oletko vieraillut Pekingissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.