Matkakokemukset - Muita vinkkejä Pariisista

Pukeutuminen pariisissa

Vieras    14.08.2013    Pariisin muita vinkkejä    Pariisi

Kun varasimme matkan Pariisin googletin hädissäni Pariisin pukukoodia ja törmäsin useaan tekstiin jossa Pariisilaisten tyylitajua ja pukeutumista kehutiin ja esim. Suomalaisten turistien pukeutumista mollattiin. mm. lenkkareita kehotettiin vältämään jotta ei näytä törppö turistilta. Turhaan stressasin: Nyt oman matkan jälkeen voin todeta että ainakin kesäaikaan Pariisissa näyttää olevan suurin osa turisteja, ihan samanlaisia kuin kaikkialla muuallakin. Erittäin monikulttuurisena maana tarjolla oli siksikin mitä erilaisempaa pukeutumista. He jotka tekevät pitkiä kävelyretkiä turistikohteisiin käyttävät siihen sopivia jalkineita mm.lenkkareita. Ilmojen mukaan käytössä oli ihan suomalaisillekin tuttu t-paita+sortsi linja. Itse olin valinnut myös tyylikkäämpiä asuja: itselle käytönnöllinen ja tyylikäs mekko sekä miehelle farkut ja kauluspaita, mutta kuten sanoin niin aivan turhaan stressasin tätä ja ihan hukkaan meni tuo tyylittely. Samanlaista hyvää palvelua saimme ihan joka paikassa Pariisissa, pukeutumisestamme riippumatta. Oma asenne ja iloinen ilme on kaikkein tärkeintä. Turistin pukukoodina voisi todeta että Kaikki hyväkuntoisen näköiset (ehjät, puhtaat, siistit) perus vaatteet käy. Kirkoissa ei tullut käytyä niin en tiedä mikä on linja siellä esim. narutoppien kanssa, mutta en minä muutenkaan ihmisten ilmoilla kauhean paljastavissa vaatteissa viitsi edes kulkea niin ei olisi ollut siinäkään ongelmaa.

Seikka joka tässä muodin mekassa pisti silmään oli että kun meillä Suomessa pikeepaitaa eli ns. tennispaitaa pidetään lähinnä golfissa tai keski-ikäisten miesten veneretkillä niin Pariisissa virttynyt ja kulahtanut tennispaita näytti olevan keski-ikäisten asuna yleisemmin käytetty kuin aito oikea vapaa-ajan t-paita. Kengistä eniten näki sandaaleja ilman sukkaa, sekä miehillä että naisilla. Monet käyttivät ns."terveyssandaaleita". Mielestäni pariisin yhteydessä mainittu ja yleistetty "miesten kauluspaita" ei voi olla tennispaita jos pyritään tyylikkääseen arkipukeutumiseen, mutta selvätikin olen siis törppönä Suomalaisturistina väärässä.

Tiivistettynä: Pariisin kesään käy siis yhtä hyvin sortsit, farkut, t-paita tai kauluspaita ja jalkineiksi tarpeen mukaan sandaalit, pikkukengät, kävelykengät tai vaikka lenkkarit. Jos jonnekin hienoon ravintolaan mielii niin sitä varten voi varmaan ottaa jotain astetta hienompaa paitaa tai mekkoa mukaan ja jättää ne lenkkarit silloin hotellille. Tuulipukuja ei katukuvassa näkynyt, mutta se johtui enkä enemmänkin ilmoista. Voisin uskoa että tuulessa ja sateessa monen japanilaisen ja muunkin turistin päällä on varmasti joku kätevä tuulitakin tms. tapainen. Tennispaitakin arjessa käy mikäli haluaa sulautua joukkoon ja varsinkin jos se on sitä ominta hyvältä tuntuvaa tyyliä. Mukava paikka ja miellyttävät ihmiset kaikkialla tuolla Pariisissa - asusta riippumatta.

Oletko vieraillut Pariisissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.