Matkakokemukset - Lennot & liikenne Pariisissa

Roissybus ja metroilu

Vieras    26.10.2013    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Automaatti, josta voi ostaa lipun Roissybussiin, sijaitsee Charles de Gaullen lentokentällä kakkosterminaalin sisällä vähän ennen ulko-ovea. Lipun voi ostaa myös itse bussista. Näin kannattaa tehdä etenkin jos on lapsia, sillä ainakin meidän kohdalla bussikuski päästi lapset puoleen hintaan. Lippu täytyy leimauttaa bussikuskin vieressä olevassa laitteessa. Bussikuskit on ystävällisiä ja puhuvat sujuvaa englantia. Bussi pysähtyi sekä tulo- että menomatkalla bussivarikon vieressä, jolloin bussikuski vaihtui. Kannattaa panna merkille, millä kadulla päätepysäkki Operan alueella on, jotta muistaa bussin lähtöpaikan, kun on kotiinpaluun aika.

Metrolinjoja ja haluamiaan nähtävyyksiä kannattaa tutkailla netistä jo ennen matkaa. Eli katsoa esimerkiksi millä metrolinjalla ja mihin suuntaan täytyy mennä, että pääsee hotellista tiettyyn paikkaan ja takaisin. Minä itse kirjasin tällaiset tiedot vihkoon, josta oli helppo katsoa tiedot. Tämän lisäksi kannattaa toki olla vielä metrokartta, josta voi tarkistaa asioita ja lisäksi vielä senkin varalta, jos suunnitelmat muuttuvat. Metrokartta toimii myös ihan peruskarttana silloin, kun siinä on suurimpien katujen nimet. Tällaisia metrokarttoja jaettiin lentokentällä. Metrolippuja voi ostaa metroasemilta. Useimmiten täytyy mennä ihan sinne metrotunneliin ja sieltä sitten löytyy automaatit ja lipunmyyntitiskit, jossa ihan oikea ihminen on myymässä lippuja. Myyjät ymmärtävät englantia. Metrolippu leimautetaan laitteen läpi, eli syötetään sisään ja se kulkee salamannopeasti puolen metrin matkan, josta se sitten otetaan takaisin itselle ja taskuun matkan ajaksi. Leimauttamisen jälkeen pääsee portista sisään. Metroasemilla on jonkun verran kerjäläisiä, vartijoita ja poliiseja ei näkynyt. Suurilla metroasemilla, jotka ovat ihan ydinkeskustassa tai joista on kulkuyhteydet muihin metrolinjoihin, saattaa esiintyä vähän sellaista rauhatonta porukkaa. Silti mitään uhkaavaa ei näkynyt kohdistuvan kehenkään. Metrolla näkyi matkustelevan niin salkkuherroja kuin tavallisiakin kansalaisia ja turisteja.

Liikuminen Pariisissa

Vieras    17.09.2012    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Halvin tapa matkustaa Pariisissa on hankkia Passe navigo. Toimii kaikissa kulkuvälineissä: juna, metro ja bussi. Kallein malli kattaa kaikki alueet 1-5 yhden viikon ajan, maksoi kesäkuussa 33,40 Euroa. Myös Lentokentälle ja disney worldiin pääsee. Kortin voi ostaa suuremmilta asemilta. Esim. Paris nord. tarvitset mukaan passikuvan, joka liimataan oston jälkeen korttiin. Asemilla on myös valokuvausautomaatteja.

parisbytrain.com/paris-train...ecouverte/

Roissybus & muuta

Vieras    14.08.2012    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Lentokentältä kannattaa matkustaa keskustaan Roissybus-vuorolla, niitä lähtee vartin välein terminaalin edestä, matka maksaa kympin ja vie Opera-aukiolle vajaassa tunnissa, josta voi kätevästi jatkaa metrolla, joka on turvallinen ja helppo tapa liikkua. Jos vietät kauemman aikaa Pariisissa, suosittelen Paris Visite-kortin ostoa, kelpaa kaikkialla julkisissa kulkuvälineissä.

Metrossa ei ole mitään pelättävää, kun vain muistaa katsella laukkunsa perään ja yleisen varovaisuuden. Iltaisin on enempi riskiä, kun kaikenlaiset kaupustelijat kuljeskelevat ympärillä, mutta kun heihin ei kiinnitä mitään huomiota, antavat olla rauhassa.

Metro ja taksi

Vieras    28.05.2011    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Taksi lentokentältä (CDG) maksoi 50 eur Operan alueelle keskustaan. Otimme taksin koska emme klo 23.30 halunneet lähteä matkalaukkujen kanssa metrolinjastoon seikkailemaan. Hotellilla ei ollut lentokenttäkuljetusta, suosittelivat taksia yöaikaan...Sittemmin viikon aikana metro osoittautui kyllä todella toimivaksi ja nopeaksi. Kävelimme päivän aikana useille nähtävyyksille mutta illalla oli "pakko" jo palata metrolla hotellille... Metrolippu maksoi 1.7 eur/henkilö (kertalippu) mutta jos ajelee monta matkaa kannattaa ostaa 10 matkan lippuvihko tai miksei koko päivän tai 3-5 päivän lippua. Koko päivän lipulla saa matkustaa rajattomasti metroissa ja busseissa vaihtojen määristä riippumatta. Yksi metrolippu oli voimassa tunnin ja vaihtaa sai niin moneen metrolinjaan kuin halusi. Jos kävit "maan päällä kääntymässä" sama metrolippu ei siinä tapauksessa kelvannut koska ns. "kuittasit" itsesi ulos linjastosta poislähtiessäsi. Joissakin asemissa ei tätä uloskuittausta ollut, silloin metrolippu toimi myös takaisin päin lähdettäessä. Kannattaa kokeilla ennen kuin ostaa lipun... Portti kyllä piippaa punaisella ellei toimi. Metrolippuja voi ostaa kioskeista ja lippuautomaateista joihin sai myös vaihdettua kieleksi englannin ellei ranska taivu. Kolikot käy ja kone antaa myös vaihtorahaa takaisin. Todella helppokäyttöisiä, jopa 12-vuotias tyttäreni osti omatoimisesti lipun. Taksi oli n. suomen hinnoissa, mutta kestää paljon kauemmin kuin esim. metro, koska liikenne ajoittain oli aika kaaosmaista ja ruuhkissa meni helposti jopa 45 min. viiden kilometrin matkalla. Metrolla olisi päässyt saman matkan n. 5-10 min tosin silloin pitää itsekin vähän kävellä kun metro nyt ei kulje ihan hotellin oven eteen...

Lentokentälle poislähtiessä menimme bussilla (Roissybus). Matkustusaika Operan alueelta 1.30 tuntia päiväruuhkassa, muutoin ehkä 60 min. Maksoi 9.40 eur/henkilö. Bussi vie suoraan terminaalin ovelle, pitää vain tietää terminaalin numero (matkalipusta löytyy). Matkalaukuista ei veloiteta erikseen.

Turvatarkastus CDG-lentoasemalla - varaa runsaasti aikaa

Maarit77    03.05.2011    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Kannattaa todellakin varata aikaa reilusti, sillä turvatarkastus oli erittäin hidas. Jonotimme kolme varttia suht lyhyessä jonossa. Verrattuna esim. Las Palmasin kentän jonoihin, jotka ovat huomattavasti pidemmät ja silti kestävät vain murto-osan De Gaullen kentän jonosta. Joustavuutta kyllä löytyi, sillä turvallisuustoimihenkilö kävi välillä kuuluttamassa, onko jonossa mahdollisesti seuraavalle lennolle lähtijöitä - ja olihan niitä. Suurin syy hitauteen oli kuitenkin turvatarkastus, jonka kaltaiseen en olekaan aiemmin joutunut, vaikka muuallakin noudatetaan tiukkoja turvatoimia. Normaalin tarkastuksen lisäksi kaikki joutuivat riisumaan kengät. Useat joutuivat lisätarkastukseen, kuten kävi myös minulle. Hassuinta oli, ettei farkuissani ollut taskuja, ylläni vain t-paita, sukat ja alusvaatteet ja silti hälytin piippasi. Siinä sitten kopeloitiin mahdolliset teräaseet, niitähän ei tietenkään löytynyt. Virkailija ei näyttänyt lainkaan hämmästyneeltä, lienee tavanomaista, että tekevät tarkastuksia ilman tulosta.

TGV asema Pariisin yhdellä lentokentällä

PateT    27.11.2009    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Kone HEL:stä CDG:n kentälle laskeutui oikeaan aikaan ja suuntasin terminaali 2sta kohti Tgv-juna-asemaa,uusi laitos,mutta huikea,kauttaaltaan lasia ja teräsputkia katossa,valoisa kuin taivas,mitä mahtaa olla kun ulkona on pimeys.

Ranskalaiset kutsuvat Charles De Gaullen lentoasemaa nimeltä ROISSY,koska paikkakunta on sen niminen.

Odotushallissa kiireinen ja kansainvälinen tunnelma,onneksi olin ostanut Hgin asemalta jo etukäteen junalipun eli oli vain etsittävä portin paikka ym.tiedot.Suuret screenit olivat aivan kuin lentokoneille ja kuulutukset ranskaksi tietysti,kaikuivat korvissa.Hiukan huolestuneena seurasin taulua,kun aikataulut ja junanumerot viuhahtelivat,mutta ei mun junaani CDGltä Bordeauxiin.Ilmestyihän se esille eli 20 min.ennen tulevaa aikaa ja suuntasin kohti asemalaituria.

Virtaviivainen TGV lipui hiljaa kuin salaa paikalleen ja hyppäsin vaunuuni,mutta totesin yht´äkkiä vaununumeron olevan väärä.Onneksi tuli englantia puhuva kondari paikalle ja kertoi mun olevan väärässä junassa,mutta neuvoi kuinka vaihdan,itse asiassa olin väärässä päässä junaa,koska niitä oli 2 peräkkäin.

Seuraavalla pysäkillä jäin pois yhden jenkkinaisen kanssa,juoksujalkaa menimme kohti veturia,matka eli juna oli pitkä,mutta pääsin vaunuuni ja istumapaikalleni.

Matka jatkuikin rattoisasti ja kuuntelin vilkkaiden ranskalaisten seurustelua toistensa kanssa eikä kännykän,kuten Helsinki-Turku välillä joutuu pakosti kuulemaan.

Metro

ssatu    17.05.2009    Pariisin lennot & liikenne    Pariisi

Helppoa siellä on kulkea metrolla, katsoo vaan kartasta linjan millä kohteeseensa pääsee ja sitten katsoo sen päätepysäkin, jotta menee oikeeseen suuntaan sitä linjaa.. tosi kätevää

Oletko vieraillut Pariisissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.