Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Pariisissa: Sivu 2

Eiffel torni

-Olivia-    27.03.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Näköala on mahtavaa joka tasanteella. Muistaakseni toiselle tasanteelle pääsee portaitakin pitkin. me käytimme tosin hissiä. Toiselta tasanteeltä pääsee hissillä sitten ylimmälle tasolle. Itse kun kävin kävi pieni tuulen vire ja tuntui että koko torni hieman huojui tuulessa.

Mutta näköalat olivat mahtavat. Kannattaa ottaa omat kiikarit mukaan!

Père-Lachaise

-Olivia-    27.03.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Aivan ihana ja mystinen paikka.

Täynnä erilaisia, erinäköisiä ja kokoisia hautoja.

Tunnettujen ja tuntemattomien.

Kannattaa käydä katsomassa!

fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A...e-Lachaise

Pariisin kadut

maria    20.01.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Pariisi on aivan uskomattoman kaunis. Ja vaikka olinkin ehkä vähän epäileväisellä mielellä, niin kyllä: todella romanttinen kaupunki. Pariisissa on paljon nähtävyyksiä, mutta suosittelen myös vain kauniilla kaduilla kuljeksimista, suloisissa katukahviloissa istumista ja vaan ihmettelyä. Kesäaikaan Pariisin puistot täyttyvät ihmisistä, ja onkin ihanaa nauttia hyvää ranskalaista patonkia (saa joka kadun kulmasta, mieluisilla täytteillä) ja vain nauttia olostaan.


Oma matka

  • Pariisi
    Lähtö: Heinäkuu 04, 2008
    Paluu: Heinäkuu 07, 2008

se on nähtävä

kleta    13.01.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

eiffel torni, eihän se ulkoapäin näytä kuin rautahökkeli lähinnä "radiomastolta". Mutta ne näkymät sieltä, voi taivas. Minulla on erittäin paha korkeanpaikan kammo, eka tasanteelta eipä paljoo muistikuvia, mutta 2 ja 3 tasanteelta, suhteellisuuden taju varmaan meni....

Montmartren alue Pariisissa

Hencca    05.06.2008    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Suosittelen kyseistä aluetta lämpimästi. Siellä voi kierrellä tuntiakausia. Kukkulan laella on Sacre Coeurin basilika, joka hohtaa auringonpaisteessa kutsuvasti. Alue on toki turistien suosiossa, mutta siellä on myös paljon pieniä kujia, jotka tarjoavat rauhaa ja hiljaisuutta. Lisäksi Montmatressa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa kannattaa käydä kävelyn ohella. Halutessaan alueella voi myös tarkkailla katutaiteilijoiden työskentelyä ja vaikkapa ikuistaa itsensä yhteen maalauksista. Montmatren alue voi olla monille tuttu elokuvasta Amelie. Kahvila, jossa Amelie työskentelee, sijaitsee juuri Montmartrella, joskaan sitä on vaikea tunnistaa samaksi remontin jäljiltä.

Nähtävyyjksiä ja portaita Pariisissa

Suspe    02.05.2008    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Pariisissa saa kyllä nousta portaita jos vain nähtävyyksiä tahtoo nähdä, eli kannattaa varautua mukavilla kengillä ja rakkolaastareilla. Tilasimme etukäteen hotellillemme kahden päivän museopassit (hinta 35 euroa etukäteen). Passit toki oli lähetetty naapuri hotelliin mutta kyllä ne sieltä löydettiin kun käytiin kyselemässä. Passeilla pääsi ainakin Riemukaareen, Notre-Damiin, Saint-Chapelleen, Pantheoniin, Louvreen ja Centre Pompidouhun. Passilla ei päässyt Eiffeliin eikä katakombeihin. Passeja on 2, 4, ja 6 päivän voimassaololla, lisätietoja löytyy osoitteesta www.parismuseumpass.fr Passeilla oli joissakin paikoissa "etuiluoikeus" eli pääsi jonon ohi jonottamatta :) Passilla pääsee n. 60 eri paikkaan, joten paljon saa mennä jos kaikki haluaa kiertää. Hintansa väärtti se on jo kuitenkin vähäisemmälläkin käytöllä.

Eiffel torni:

Itse kiipesin Eiffel tornin toiselle näköalatasanteelle, sinne oli n.700 porrasta, siitä ylös huipulle pääsee vain hissillä. Etuna siitä että nousee portaat itse, on että ei tarvitse jonottaa aivan niin pitkään kuin hissille. Onhan se mukavaa katsella matkan varrella muuttuvaa ympäristöä ja pysähtyä lukemaan tornin historiaa tasanteilla olevista tauluista.

Riemukaari:

Riemukaarelle pääsee nousemaan myös portaita, sinne ei tainnut olla muuta mahdollisuutta. Ulkotasanteelle pääsee nousemalla 284 kierreporrasta. Maisemat olivat hienot ilta kymmenen aikaan, kun hieman hämärsi ja valot loistivat.

Notre-Dame:

Tänne sai jonottaa pisimpään, ehkä noin 45-60 minuuttia. Jono eteni hissukseen, sillä kymmenen ihmistä päästettiin kymmenen minuutin välein portaisiin. Ylös kiivettiin jälleen kerranpyörre portaita, täällä ei ollut ainakaan hissi mahdollisuutta. Museopassilla ei ollut jononohitusta.

Katakombit:

Maan alla kulkeva verkosta, jonne on myöhemmin siirretty hautausmailta luita. Kävelyä on 1-2 kilometriä ja jokunen porras jotta pääsee kunnolla maan alle. Siellä vallitsi todella mystinen ja osittain kauhuelokuva mainen tunnelma.

Oletko vieraillut Pariisissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.