Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Pariisissa

Kuumailmapallo

Vieras    30.07.2013    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Citroenin puistossa on mahdollisuus ihailla Pariisia yläilmoista. Ihmisiä ei ole jonoksi asti ja lento on edullinen.

Eiffel torni

Tanssi.Reijo    20.01.2013    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Kiipesimme toiseen kerrokseen Eiffelissä, reilu 700 rappua ja näkymät mahtavat. Tornin juurella oleva puisto upea.

Louvre

Vieras    14.08.2012    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Pyramidin kautta sisäänpyrkivät joutuvat odottelemaan jonossa tunnin kaksi, mutta jos meneekin joenpuoleisen rakennuksen päädystä sisään, ei tarvitse jonottaa yhtään, voit ostaa lipun ja olet sisällä talossa.

Budjetti vinkkejä taiteen ja viihteen Pariisiin

Tyylidekkari    23.08.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

tyylidekkari.blogspot.com/20...ortti.html

Eifeltorni

dooris    23.07.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Hei!

Minulle oli mukava yllätys, kun kävin Pariisissa tänä kesänä 2011 ja tietenkin halusin nähdä kuuluisan eifeltornin.

Liikun itse sähköpyörätuolilla ja kun saavuimme Eifeltornin juurelle, siellä oli valtava määrä turisteja jonottamassa tornille pääsyä. Sitten huomasin äkkiä, että Eifeltorniin menee hissit, jokaisesta "jalasta". Aloin heti miettiä, miten pääsisin sinne ja kauanko siihen jonittamiseen menisi aikaa. itten näin yhden virkailijan ja siltä lähdin kysymään, että mites sinne sähköpyörätuolilla pääsee. Virkailija oli tosi ystävällinen ja pyysi seuraamaan meitä (minä, puolisoni ja kaksi henkilökohtaista avutsjaa) mukanaa. Virkailija selitti, että pyörätuolilla pääsee VIP vieraiden-jonosta. Sillä hetkellä se jono oli lähes tyhjä. Virkailija pyysi yhden meistä mukaansa ostamaan liput meille ja lippujonokin ohitettiin virkailijan ohjaaman ja lippujen ostoon meni vain muutama minuutti. Sitten meidät ohjattiin yhden hissin luokse ja pääsimme varmaan alle 15 minuutissa hissillä ylös Eifel-torniin toiseen kerrokseen, jossa oli kahvila ja matkamuistomyymälä sekä koko tornin kiertävä näköalatasanne. Se oli mahtava kiva kokemus. Ja tuli vain mieleen, että melkein kaikkialle pääsee pyörätuolilla, kun vaan rohkenee kysyä. Suosittelen sitä nähävyyttä liikuntarajoitteisille matkalaisille ja ei kannata heti suin päin luopua haaveista. Periaatteenani on aina ollut, että kysyvä ei tieltä eksy.

Pakolliset nähtävyydet

myttyli    10.07.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Koska kävin Pariisissa vasta ensimmäistä kertaa, oli tietysti kierrettävä tunnetuimmat perusnähtävyydet. Viisi päivää siihen oli kuitenkin melko vähän, ja paljon jäi vielä näkemättä.

Pariisin nähtävyyksistä vaikuttavimmat olivat Versailles'n palatsi, Louvre, sekä tietysti Eiffel-torni. Koska olin Pariisissa joulukuussa, huipulle ei huonojen sääolojen takia sinä päivänä päässyt. Se jäi hieman harmittamaan, mutta toisaalta onpahan vielä jotakin seuraavaankin kertaan. Louvressa vietimme vain muutaman tunnin, mutta sielläkin nähtävää kyllä riittäisi vaikka viikoksi. Versaillesiin oli helppoa mennä paikallisjunalla, sielläkin sai näppärästi yhden päivän kulumaan. Harmillisesti kaikki palatsin osat eivät olleet auki, kuten ei myöskään puutarha talvisaikaan.

Matkan muita hienoja hetkiä oli katolinen messu Notre Damessa, vierailu Sacre Coeurissa, sekä pelkkä kiertely Pariisin eri osissa. Jouluinen Pariisi oli erittäin tunnelmallinen. Jouluostosten teko oli kuitenkin melko kaoottista, menimme Galeries Lafayetteen lauantai-päivänä, jolloin ihmisiä oli joka paikassa kuin muurahaisia. Se ei kuitenkaan mieltä lannistanut.

Onneksi saimme oppaaksemme erään paikallisen tuttuni johon olin tutustunut aiemmalla matkallani Slovakiassa muutamaa kuukautta aikaisemmin. En nimittäin puhu ranskaa lainkaan, ja monessa paikassa asioiminen helpottui kun oli joku, joka osaa kieltä. Toisaalta ei myöskään missään vaiheessa tullut sellaista tunnetta etteikö joku nyt haluaisi puhua englantia.

Louvre

Vieras    28.05.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Louvren taidemuseo on kiinni tiistaisin, vinkkinä vain tämä heille jotka suunnittelevat siellä käymistä. Olimme viikon reissulla ja kävimme siellä tiistaina ovia kolkuttelemassa jotka olivat suljettuna. No, meitä se ei haitannut koska aikaa oli yllin kyllin ja vaihdoimme vain sille päivälle aikomaamme kohdetta. Surkutti vain se New Yorkista tullut pariskunta joka oli lähdössä kotiin seuraavana päivänä...

Sacré-Coeur ja huikaiseva näköala marttyyrien vuorelta yli Pariisin

Maarit77    03.05.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Pariisin Kalliossa, marttyyrien vuorella eli Montmartrella seisoo jykevänä ja ylväänä Sacré-Coeur -kirkko. Sen viereen levittäytyy viehättävä taiteilijoiden suosima asuinalue. Kirkolle vievät rappuset sekä ympäristö on suosittu turistikohde sekä päivisin että iltaisin. Jos et jaksa kavuta rappusia, pääset perille myös hissillä, maksuksi kelpaa julkisen liikenteen lippu. Jos sinulla ei ole lippua valmiina, saat sen ostettua hissin vierestä. Rappusten yläpäässä seisahdu katselemaan edessäsi avautuvaa maisemaa yli Pariisin. Ylipäätään on mukava jäädä hetkeksi vain seuraamaan ihmisvilinää. Itse kirkko on kaunis sekä ulkoa että sisältä. Kirkon takana on viehättävä puisto penkkeineen, voit täällä pitää hengähdystauon sillä puistossa on enimmäkseen vain paikkakuntalaisia, jostain syystä turisteja ei juurikaan näkynyt. Kiertele lähiympäristöä ja sen pikkuisia katuja ja kujia. Olkoonkin, että taiteellisuus on osittain suunnattu turisteille, nautin siitä täysin siemauksin katsellessani taiteilijoiden työskentelyä aukiolla. Alueella oli jäätelökioski, jonka kirsikkajäätelö oli melkein verrattavissa herkulliseen italialaiseen jäätelöön.

Ihastuttavaa arkkitehtuuria - La Sainte-Chapelle de Paris

Maarit77    02.05.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Olin kuullut kehuja ja nähnyt kuvia tästä pienestä, viehättävästä goottilaisesta kappelista ennen varsinaista vierailua, mutta silti se yllätti minut kauneudellaan ja tunnelmallaan. Sijoittaisin tämän ehdottomasti nähtävyyksien ykköskaartiin. Kappelissa järjestetään paljon konsertteja ja olisi erittäin ihastuttavaa päästä joskus kuulemaan esitys. Sainte-Chapelle sijaitsee Citen saarella, samalla saarella sijaitsee myös Notre Dame. Liput maksavat 8 euroa (04/2011).

Louvre

Maarit77    19.04.2011    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Louvreen kannattaa mennä aikaisin aamusta, jolloin jonotusaika on vielä inhimillinen. Ajoitin käyntini perjantaille ja pääsin lyhyellä jonotuksella tuohon maailman suurimpaan taidemuseoon. Ensimmäiseksi menin katsomaan sen kuuluisan Mona-Lisan ja pääsinkin aivan eturiviin, myöhemmin iltapäivällä ei tästä olisi ollut toivoakaan. Olin jo aiemmin suunnitellut, mitkä muut kohteet haluan nähdä, sillä kaiken näkeminen yhdellä kerralla on toivotonta - ainakin minulle - joten jätin suosiolla ne seuraavalle matkalle. Louvressa on erittäin hyvän valikoiman kirjakauppa, josta saa ostaa taidekirjoja ym. Minä tyydyin ostamaan Louvren CD:n, sillä painavat kirjat eivät olisi mahtuneet pieneen sallittuun kilomäärään. Hyvä niin, sillä CD:ltä näin jo seuraavaksi kerraksi mielenkiintoisia kohteita. Jos haluaa käydä museoissa useampana päivänä, kannattaa ostaa Pariisin passi. Päivän Louvre-lippu tarkoittaa todellakin yhtä päivää ja voit välillä käydä kaupungilla ja tulla samalla lipulla takaisin.

Hyvä vaihtoehto Eiffel-tornille

koulunkatto    18.04.2010    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Erittäin hyvä vaihtoehto näköalojen tarkasteluun on Montparnasse-pilvenpiirtäjä joka sijaitsee Pariisin 14.kaupinginosassa. Matka huipulle kesti minuutin, maksoi n 10 €, ei jonon jonoa tai ruuhkaa. Sieltä aukesi mahtavat näköakat yli Pariisin. Suosittelen lämpimästi jos et halua jonottaa.

Eiffel torni

Henriikka    08.03.2010    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Eiffel tornia suosittelen lämpimästi kaikille ketkä Ranskaan lähellekkään Pariisia ovat matkustamassa. Vaikka et muuta kuin kävelisi tornin aukealla, niin tulet jo näkemään niin monenlaisia ihmisiä ja olemaan osa vapaata tunnelmaa, josta Ranska ja Pariisi ovat tunnettuja.

Eiffel

kultahippunen    06.01.2010    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Käytiin vaan kakkostasossa ihailemassa öistä Pariisia ja sieltäkin näki ihan hyvin. Kaupungin valot on huikeat. Hissikammoisena jännitin etukäteen millaisella rotiskolla sitä mennään mutta eipä se ole rotiskoa nähnytkään vaan tosi tilava ja mukava. Eiffeliä ei kannata siis ainakaan sen takia missata :)

Eiffel Torni.

SiljaLine5    21.06.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

Tosi mahtava näköala eiffel tornin huipulta. suosittelen .

Eiffel

ssatu    12.05.2009    Pariisin nähtävyydet    Pariisi

käytiin ylhäällä asti, oli upeat maisemat, mutta kauhea jonotus.. kakkos kerrokseen asti olisi riittänyt, ja suosittelen siellä käymistä

Oletko vieraillut Pariisissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.