Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Oslosta

Norjan vuonoristeily Costa Luminosa

Vieras    04.01.2013    Oslon muita vinkkejä    Oslo

Olimme kesällä 2012 Norjan vuonoristeilyllä Costa Luminosalla. Matka alkoi Kööpenhaminasta ja jatkui Oslo, Stavanger, Bergen, Geiranger ja takaisin Kööpenhaminaan. 7 vrk. Matkan olisi voinut varata netistä, mutta jostain syystä varaus ei vaan onnistuntut, joten turvauduimme Matkapörssiin ja sieltä kautta varaaminen onnistui todella hyvin. Luminosa on loistoristeilijä ja ohjelmaa jokaiseen makuun. Risteilyhintaan kuuluu automaatista vesi, kahvi, tee, mehu ja ruokaa ympärivuorokauden. Alkoholijuomat on maksettava joko ostamalla paketin tai kertamaksulla. Laivaan astuessa saat Costa-kortin jota vilauttamatta kaikki hoituu. Hyttipalvelija on käytettävissä 24 h ja hoitaa hytin kuntoon aina kun olet poistunut sieltä. Illallisella istutaan joka ilta vakiopöydässä. Menusta tilataan nopeasti alkupala, alkuruoka, pääruoka, juustot ja jälkiruoka. Annokset ovat pieniä, joten kaikista vaihtoehdoista kannattaa tilata jotain. ... Miehillä on hyvä olla puku ja solmio ainakin ns. gaalaillallisella ja kapteenin illallisella. Hieno show joka ilta ym. ohjelmaa. Laivaan meno ja poistuminen tapahtuvat hyvässä järjestyksessä ja kaikista pidetään hyvää huolta. Matkalaukut vie palvelija laivaan ja samoin tuo laivasta pois. Jonotusta on vain taksijonossa. Suosittelen mahtavat maisemat ja laivassa hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Omalta parvekkeelta voi seurata matkan etenemistä yön aikana.

Oslossa v. 2003

Sointu    19.04.2009    Oslon muita vinkkejä    Oslo

Olin matkustanut Ruotsin halki junalla ja juna saapui Osloon reilusti myöhässä. Raahasin laukkuni asemarakennuksesta portaille. Ensivaikutelma oli mukava, huumenuoriakaan ei parveillut ympärillä. Päätin kävellä hotelliin ja se olikin oikea elämys! Pitkin Karl Johania lempeässä kevätillassa.

Oslo oli jännä, kodikas, täynnä houkuttelevia paikkoja. Kielen suhteen ei mitään ongelmia.

´Ei kysyvä tieltä eksy` osoittautui aivan todeksi. Asuin hotelli Bondeheimenissa,

jonka pääkieli on nynorsk, muuten Oslossa puhuttiin yleensä bokmålia.

Hintataso Oslon ravintoloissa oli uskomattoman vaihteleva..

Lampaanpaisti (hyvää!) 124 kr. Toisessa paikassa halvin annos – kanaa - yli 200 kr (en maistanut).

Sää suosi koko ajan. Bygdöyssä sireenit kukkivat!!!

Kiertelin kaupunkia. Oslo-kortilla matkat ratikoilla, busseilla ja moottoriveneellä Bygdöyn saarelle sekä sisäänpääsy museoihin oli ilmaista. Suosikkipaikakseni tuli Muddy Waters – bluesravintola. Hienoa musiikkia ja hyvää olutta. Museoista mielenkiintoisin oli Ibsenin kotimuseo.

Eräänä aamuna Oslon aika oli ohi ja minun täytyi lähteä Gardemoenin lentokentälle. Siellä ihmettelin pitkään ja kiertelin, kunnes löysin Finnairin tiskin.

Lento Helsinkiin sujui vaikeuksitta. Olin ainoa I luokassa ja aina joku kolmesta lentoemosta tuputtamassa lisää syötävää ja juotavaa. Onneksi lento kesti vain vähän yli tunnin, muuten olisin joko haljennut tai kontannut koneesta Suomen kamaralle.

Oletko vieraillut Oslossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.