Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Napolista

Liikenne, turvallisuus, ostokset yms

Vieras    13.04.2012    Napolin muita vinkkejä    Napoli

Napoli on näkemisen arvoinen kaupunki ja suosittelen kaikkia näkemään sen ainakin kerran elämässä.

Mielestäni Napoli on turvallinen kaupunki, joskin hyvin sotkuinen. Liikenne Napolissa on hallittu kaaos ja autoja on järjettömän paljon. Tien yli vain mennään heti kun on päätetty mihin väliin mennään. Autot pysähtyvät hyvin mutta skoottereita suosittelen varomaan. Liikennevaloja ei pahemmin noudateta.

Taskuvarkaita en nähnyt missään enkä kuullut muiltakaan turisteilta niistä mitään. Me myös eksyimme pahamaineiseen Espanjalaiseen kortteliin päiväsaikaan ja silloin siellä oli rauhallista kävellä.

Ihmiset olivat suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja avuliaita, turisteina meitä autettiin heti. Englantia Napolissa ei hirveesti puhuta mutta napolilaiset lukevat hyvin elekieltä ja asiat hoituvat ilman yhteistä kieltä.

Joten kielitaidottomallekin Napoli on varteenotettava kohde.

Mutta Napoli ei ole halpa kaupunki ja se on melkein Suomen hintatasoa vastaava. Ruoka kylläkin on halvempaa kuin Suomessa. Pizzan sai halvimmillaan 3e, palan 1e. Ruoka ei ollut mitenkään ihmeen hyvää kuten esimerkiksi Roomassa oli mutta suositteln syömään paikallisten käyttämissä snack- baareissa. Niissä ruoka oli hyvää ja halpaa. Kannattaa kokeilla pennepastaa niissä eikä maksa kuin 2,50e. Ainut miinus että niissä joutuu yleensä seisomaan tai syömään kävellessä. Napolissa on aina kiire eikä löntystelijöitä katsota hyvällä.

Julkinen liikenne oli toimivaa ja hyvää ja suht halpaakin. Sillä pääsee kaikkialle. Tosin ruuhka-aikaan ja juhlapäivinä ne ovat tupaten täynnä ja tiedoksi suomalaisille matkaajille että Napolissa tosiaan tungetaan ulos ja sisään, muuten ei välttämättä pääse pois tai mahdu sisään.

Pääsiäispäivänä julkinen liikenne päättyy aamupäivällä ja kaikki kaupat ja monet ravintolat sulkevat ovensa. Napolilaiset viettävät tämän päivän kotona tai muissa kaupungeissa ja kaupunki hiljeneekin kokonaan. 2.pääsiäispäivänä napolilaiset matkaavat Sorrentoon, saarille ja nähtävyyksille.

Poliiseja kaupungissa liikkuu paljon, tosin ei yhtä paljon kuin Roomassa, ja niitä löytyy jokaisen pankin edestä.

Vaatekauppoja on paljon mutta tarjonta aika samanlaista. Monet ulkomaiset ketjut löytyy kuten H&M, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, yms. Kengät olivat aika kalliita, monesti 30e ylöspäin. Via Toledo ja Corso Umberto on ainakin täynnä kauppoja mutta muualtakin löytyy. Elektroniikkakauppoja oli paljon.

Napolia en suosittele herkkohermoisille tai hirveän aroille ihmisille mutta muuten matkakohteena se oli hyvä. Menoa ja meininkiä riitti. Meteli Napolissa on kova. Herkkäunisempia suosittelen ottamaan mukaan korvatulpat ja muuten käsidesi on hyödyllinen. Myöskin pientä rahaa kannattaa varata mukaan koska vaihtorahaa ei aina ole isoista seteleistä. Turisteja kaupungissa on myös paljon joten ainoana matkaajana ei siellä tarvitse pelätä olevansa.

Napolin kenttä on hyvin varusteltu mutta taksit löytyvät hieman pidemmältä jonne kyllä napolilaiset neuvovat hyvin.

Vilkas ja välitön Napoli

Vieras    29.12.2010    Napolin muita vinkkejä    Napoli

Varasimme matkan jouluksi Napoliin syksyllä. Syksyn edetessä uutisissa alkoi enenevissä määrin vilahdella kirjoituksia Napolin jälleen lisääntyvistä jäteongelmista. Pakko myöntää, että matka alkoi jännittää jossain vaiheessa vähän väärällä tavalla. Mitä tulee lomasta, jos saamme kahlata jätteissä ja haju on vedet silmiin nostavaa?

Nyt Napolista palanneena voin sanoa, että yllätyin erittäin positiivisesti Napolista sekä sen ympäristöstä! Napoli on mainio kaupunki ihmiselle, joka hakee seikkailua kaupunkilomalla. Napolissa on huiman paljon koettavaa ja nähtävää. Ja ne roskat - mitkä roskat?

Hauska tapaus sattui meidän aikoessamme mennä Napolin arkeologiseen museoon. Museon edessä oli paljon ihmetteleviä ihmisiä ja pian selvisi, että museo oli suljettu kesken päivän, koska ihmisiä oli sisällä museossa liikaa. Porttivahti ennusteli myös, että ei ole ollenkaan varmaa, avataanko museota lopuksi päiväksi. Kuten eräs turisti minulle nauroi: This is SO Italy!

Ihmisten välittömyys ja reilu ystävällisyys oli koskettavaa. Oma stereotyyppinen kuvani lipevästä italialaisesta kaikkosi heti lentokentältä ulos päästyämme.

Napoliin on vielä palattava!

aurinkoinen Italia

arnika    09.02.2009    Napolin muita vinkkejä    Napoli

Italiassa pärjää hyvin elekielellä. Ihastuttavia ihmisä. Kauniita, puheliaita ja värikkäitä.Komeita miehiä vaaleanpunaisisa paidoissa. Wau! ja Skoottereita joka paikassa. Niin mummot,vaarit kuin tytöt ja pojat ajelee skoottereilla. Liikenne on välillä sellaisessa kaaoksessa, että näyttää kuin nyt ei tuosta enää etene, kummasti ne vaan se hermostumatta purkaa. Siellä viihtyy ihan ihmisiä katsellen. Menen varmaan uudestaan heti kun mahdollista:)

Oletko vieraillut Napolissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.