Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Monastirista

Marina Cap Monastir

Vieras    18.05.2008    Monastirin muita vinkkejä    Monastir

Olen tainnut olla 40 kertaa huoneistohotelli Marina Capissa. Juuri palasin 3 vk:n matkalta. Nyt taitaa mennä 4,5 kk, lokakuulle, ennenkuin seuraavan kerran sinne pääsen. Silloin toivon voivani olla siellä koko talven kuten viimetalvenakin. Tunisian lämpötilat talvella ovat hyvin samoja kuin Aurinkorannikolla ja Kyproksella.

Monastir on viehättävä tunisialainen kaupunki. Se ei ole turistikaupunki kuin Sousse, mutta hyvin mukava ja rauhallinen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja Sinusta kiinnostuneita. Saat kyllä monelle vastata mistä olet ja kauanko viivyt.

Monastirin katettu halli on parempi kuin Soussen tai Hammametin. Tavaratalo Monoprix hallin vieressä, on hyvin länsimainen. Visalla voi maksaa ostoksensa, samoin General Magasinen kaupoissa.

Elämisen hinta on aivan eri kuin meillä Suomessa. Jos suomalaisen taksin lähtömaksu on vajaa 8 € niin siellä se on 22 senttiä. Leipä siellä maksaa noin 15 senttiä. Kasvikset ja hedelmät ovat tuoreita ja edullisia. 24 km yleisellä kulkuneuvolla, louagella 0,34 € ja 140 km n 4,4 €.

Tunisia on eurooppalaisin arabimaa. Rukouskutsut aina joskus kuuluuvat, mutta se on maan tapa. Turismi on tärkeä elinkeino ja maassa pyritään pitämään huoli turvallisuudesta. Jos hyvin änkyrässä liikkuu, on se tietysti aina turvallisuusriski maaassa kuin maassa.

Löytyy sieltä miinuspuoliakin, mistäpä ei löytyisi. Ympäristön siisteyden merkitystä ei vielä ymmärretä. Marina Capin alue on kyllä siisti.

Kulkiessa vanhan kaupungin kapeilla kaduilla kauppiaat ovat turhan innokkaita myymään.

Joidenkin herkkiin korviin ottaa hallissa kalakauppiaiden huuto. Se on juuri kuin pienenä näkemässäni elokuvassa arabialaisella torilla. Kyllä kalahalli iltapäivällä nenässäkin tuntuu, joten silloin paras hengittää suun kautta.

Jotkut tuontitavarat, esim väkevät alkoholijuomat, ovat kalliita ja isokokoisia kenkiä on vaikea löytää.

Monastir kutsuu minua kovasti

LT 5/08

Oletko vieraillut Monastirissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.