Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Monastirin matkakokemukset ja vinkit

maustettua viinaa

Vieras    18.12.2012    Monastirin hotellit    Monastir
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: one resort monastir

no onpa nyt koettu toikin et täys ylläpito hotelissa juotetaan alkohoholina teollisuus liuotinta ei se manageerin pahoittelut ja anteeksi pyynnöt tua takas pilalle mennyttä 12 v, hää päivää on han se säästöä 4 : jänä iltana 7 tarjotaan juoma kelvottomia trinkkejä. näin siis deturin järjestämällä lomalla

Arvosana hotellille:

El Mouradi Skanens

Vieras    06.11.2008    Monastirin hotellit    Monastir
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2008 | Hotelli: El Mouradi Skanes

Deturin matkoilla osuimme valitsemaan kerran tämän hotellin, jonka jälkeen olemmekin olleet siellä jo neljä kertaa ja viides kerta on kahden viikon päästä. Hotelli on golfin kannalta erinomaisella paikalla, Palm Linksin kenttä on kadun toisella puolella. Huoneet ovat ihan ok, aamiainen erinomainen ja puolihoitoon kuuluva illallinen sisältää myös ruokajuomat. Henkilökunta on mukava ja ranta lähellä, taksilla pääsee muualle helposti ja lentokentältä on lyhyt matka (lentokoneiden äänet eivät juurikaan haittaa). Suosittelemme!

Sanelma ja Kari Bastman

Arvosana hotellille:

Marina Cap Monastir

Vieras    18.05.2008    Monastirin muita vinkkejä    Monastir

Olen tainnut olla 40 kertaa huoneistohotelli Marina Capissa. Juuri palasin 3 vk:n matkalta. Nyt taitaa mennä 4,5 kk, lokakuulle, ennenkuin seuraavan kerran sinne pääsen. Silloin toivon voivani olla siellä koko talven kuten viimetalvenakin. Tunisian lämpötilat talvella ovat hyvin samoja kuin Aurinkorannikolla ja Kyproksella.

Monastir on viehättävä tunisialainen kaupunki. Se ei ole turistikaupunki kuin Sousse, mutta hyvin mukava ja rauhallinen. Ihmiset ovat ystävällisiä ja Sinusta kiinnostuneita. Saat kyllä monelle vastata mistä olet ja kauanko viivyt.

Monastirin katettu halli on parempi kuin Soussen tai Hammametin. Tavaratalo Monoprix hallin vieressä, on hyvin länsimainen. Visalla voi maksaa ostoksensa, samoin General Magasinen kaupoissa.

Elämisen hinta on aivan eri kuin meillä Suomessa. Jos suomalaisen taksin lähtömaksu on vajaa 8 € niin siellä se on 22 senttiä. Leipä siellä maksaa noin 15 senttiä. Kasvikset ja hedelmät ovat tuoreita ja edullisia. 24 km yleisellä kulkuneuvolla, louagella 0,34 € ja 140 km n 4,4 €.

Tunisia on eurooppalaisin arabimaa. Rukouskutsut aina joskus kuuluuvat, mutta se on maan tapa. Turismi on tärkeä elinkeino ja maassa pyritään pitämään huoli turvallisuudesta. Jos hyvin änkyrässä liikkuu, on se tietysti aina turvallisuusriski maaassa kuin maassa.

Löytyy sieltä miinuspuoliakin, mistäpä ei löytyisi. Ympäristön siisteyden merkitystä ei vielä ymmärretä. Marina Capin alue on kyllä siisti.

Kulkiessa vanhan kaupungin kapeilla kaduilla kauppiaat ovat turhan innokkaita myymään.

Joidenkin herkkiin korviin ottaa hallissa kalakauppiaiden huuto. Se on juuri kuin pienenä näkemässäni elokuvassa arabialaisella torilla. Kyllä kalahalli iltapäivällä nenässäkin tuntuu, joten silloin paras hengittää suun kautta.

Jotkut tuontitavarat, esim väkevät alkoholijuomat, ovat kalliita ja isokokoisia kenkiä on vaikea löytää.

Monastir kutsuu minua kovasti

LT 5/08

Monastir

erklait    02.03.2008    Monastirin nähtävyydet    Monastir

Eipä ole paljon kokemuksia, läpi ajettiin ja käytiin Habib Bourgiban haudalla. Jos sen kaltainen arkkitehtuuri kiinnostaa, niin tämä on hyvä kohde. Todella vaikuttava pienen kansakunnan aikaansaannos. Kaupunki vaikutta melko tuoreelta. Siellä on paljon uusia rakennuksia ja upean näköistä rantaa

Oletko vieraillut Monastirissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.