Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Mombasan matkakokemukset ja vinkit

Erinomainen hotelli

Vieras    26.02.2012    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2012 | Hotelli: Serena Beach Resort and Spa

Perheen kanssa 5 pv hotellissa. Loistava miljöö, henkilökohtainen palvelu ja ruoat. Täällä tunsi olevansa kuin kotona.

Arvosana hotellille:

mombasa / masai mara 2011

Vieras    23.02.2011    Mombasan muita vinkkejä    Mombasa

eli kaksi viikkoa takana yhdistettynä mombasaa ja masai maraa (3 pv)..

upea reissu vaikka tuliaisina joku ärhäkkä tauti (tänään malariatesteissä..)

Parhaat kelit maassa toistaiseksi ohi, jostain syystä sadekausi aikaisemmassa verrattuna aiempiin vuosiin, näin paikalliset ihmettelivät.

Itse ensikertalaisena afrikanmatkaajana pidin paikasta:

Asustimme vuokratussa talossa Diani Beachillä, missä myös rannan tuntumassa paljon hotelleja,

Rannalla kohtaat taatusti frendejä, jotka kauppaavat tavaraa, safaria, sukellusta ihan mitä vain, kohtelias jutustelu ei tietty maksa mitään, eivätkä frendit ole kuin turkin tai egyptin vastaavat. Reissun alkupäivien vaalea iho on näille frendeille kuin hunaja mehiläiselle, loppuajasta saimme kulkea suht. rauhassa rannalla.

Sanaa roskakori ja kierrätys ei tunneta tällä turistialueella (kaikkialla on enempi tai vähempi roskaa, jätettä), parhaimpien hotellien ympäristöt toki pidetään puhtaana, mutta ajellessa ei voi välttyä roskaamisen näkemiseltä, joten ei heikkonenäisenä tänne.

Illalla(lue pimeällä) liikkumista ei suositeltu kuin taksilla paikasta a paikkaan b. Ei kokeiltu siis ylim. iltakävelyjä.

Diani Beachilla löytyi Nakumatin läheltä(ostari) erittäin hyvä italialainen (edullinenkin) jota voi suositella jopa tarkallekin Italia-ruoan ystävälle. Paikallisesta risumajasta(ravintola) löytyy ateria toki parhaimmillaan neljännesdollarilla mutta epäilin kovasti vatsani kestokykyä eli väliin jäi tämmönen kokemus.

Ateriointi muuten hieman halvempaa kuin Suomessa, samoin juomat yms. esim Bacardi Breezer maksoi kaupassa vain euron.!! Sitten taas tuontijuusto (tavallinen edam Hollannista oli kilolta 30 euroa,, joten ihan mitä vaan ei ostoskoriin kannata ottaa..hedelmät, vihannekset tosi edullisia kandee kokeilla, vähän ehkä kypsiä mutta kuitenkin..

Mombasan ympäristössä kävimme kahdella eri reissulla eli syvänmerenkalastuksessa, delffiiniretkellä Wasinilla, sekä täältä varasimme matkat Masai Maraan.

Deep sea fishing ( family Rodwell) ei tarjonnut tälla kertaa 200 kiloista purjekalaa, vaan komea doradon kotiaviemisiksi, kuitenkin upean delfiiniparven keskellä joutuminen arvaamatta oli mahtava kokemus.Vene 1-6 hengelle 360 dollaria mikä on halpa hinta 4 h kunnon kalastuksesta..

Varsinainen delfiinireissu oli sitten vähän pettymys, eli no Dolphins this time, vanha pursi vei meidät etsimään avomerelle delsuja, ei tulosta, kohokohta oli kuitenkin pitkä snorkklaus upeiden korallien keskellä, paras snorkklaus tähän astisista. Wasiniin on muuten aika röykkyinen tunnin ajo mombasasta ja samoin veneen röykytys aallokossa saa huonovatsaiset kyllä antamaan ylen kovin helposti.. Reissu maksoi muuten 70 e per pää

Sitten pätkä masai marasta:

eli matkanjärjestäjiä ja safarikohteita kyllä riittää, ei kande välttämättä varata Suomesta, me pelasimme varman päälle emmekä menneet halvimpien safarien perään (Tsavo, ei kunnon savanneja) ja otimme lentosafarin Masai Maraan diani beachiltä lähtien eestaas. 2 yötä 3 päivää maksoi n. 700 euroa per pää, paikan päällä aamiaiset, lounaat, päivälliset kuuluu hintaan, Juomista eri veloitus (paitsi vesi). leiri oli nim. Governors Camp.. jossa kaikki pelasi okei, ja turvallisuus oli ok, vaikka yöllä leirissä oli vieraillut sekä norsuja että virthepoja.. Deluxe teltta ei ole ollenkaan hassumpi vaihtoehto vaan täällä suomalainen sai parhaat unet koko reissulla..

Vaikkei ihan kaikkia eläimiä ei nähty (sarvikuono, leopardi) kokemus on kyllä once in a lifetime,, on epätodellista laskeutua pienkoneella keskellä eläinlaumaa. Nähdä leijonan syömässä saalistaan viiden metrin päässä.. tai virtahepo tulee vastaan keskellä savannia.. eipä enempää hehkutusta.. Hyvä kamera zoomilla mukaan, kuvia on vaikea uskoa itseotetuiksi jälkeen päin..

Lämpötila oli aika vaihtelevaa ja aamut sen verran viileitä.. lähtö safarille 6.30 jeepillä, eli kandee ottaa pitkiä housuja ja fleesetakki jos safarille lähtee..

Kallista huvia ehkä mutta jospa lennän Stadista Kittilään ja takaisin nähden lapin eläimet ja selviän 700 eurolla niin kyllä Safari voittaa..!!

Tässäpä jotain.. en suosittele silti pelkkää Mombasaa ihan lapsiperheille, tai muuten vain mukavuudenhaluisille allinklusiiv-matkailijoille, hygieniataso, köyhyys, epätasa-arvo pomppivat silmille vähän siellä sun täällä.

ja tietty pakolliset rokotukset ja lääkkeet tulivat tänne matkustaessa kalliiksi..(malaron)

Mutta sitten jos jokavuotinen Thaimaa alkaa vähän nyppiin ja on vähän seikkailu mieltä eikä pelkää onnettomuutta ihan joka kulman takana Mombasa on aika makee kohde..Safari on tietty ihan ekstra, mutta mukavaa vaihtelua Mombasan ilmaston jälkeen..

Vanha Mombasa

Vinsku    12.01.2010    Mombasan nähtävyydet    Mombasa

Fort Jesus on vanhaa Mombasan kaupunkia, jonka mahtavat ja historialliset rakennukset sykähdyttävät!

En kannata!

Vinsku    01.01.2010    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: Bamburi Beach Resort

Sijainti hyvä, mutta henkilokunta todella epäammattimaista ja töykeitä. Huoneet hintatasoon nähden kalliit ja aamupala mahdollisuutta ei ole. Varasin itse seurueeni kanssa aluksi tämän hotellin jo ennakkoon, mutta todellisuudessa emme yhtään yötä tässä hotellissa olleet. Jo aluksi kun menimme sovittuun aikaan lunastamaan huoneita oli meille varattuna vain yksi huone vaikka kuukautta aiemmin oli varattu jo kaksi huonetta. Huoneita varatessa piti maksaa etumaksu, josta hotellin henkilökunta ei tiennyt mitään ja vaativat maksamaan vielä lisämaksuja. Lähdimme pomon ja henkilökunnan kanssa keskusteltuamme aikamme pois tästä hotellista ja emme koskaan saaneet näitä etuvaraus rahoja takasin. Erittäin hämärää toimintaa, pomona intialainen mies. En suosittele kenellekään tätä, menkää naapurihotelliin jossa halvemmat hinnat sisältäen aamupalan seisovasta pöydästä!

Arvosana hotellille:

Hyvä ja mahtava sijainti!

Vinsku    01.01.2010    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2009 | Hotelli: Indiana Beach hotel

Pitkän reissun päätteeksi hemmottelua Indiana Beach hotellissa joka sijaitsee Bamburi Beachilla, joka on Mombasan keskustasta noin. 10-15 minuutin päässä. Turistien suosima paikka ja hintataso sopiva. Noin 24 euroa yö sisältäen aamupalan seisovasta pöydästä. Joka päivä siivouspalvelu ja sänkyjen petaus. Henkilökunta mukava ja ymmärtäväisiä. Hotellin ravintolan ruoka kalliimpaa, joten riippuen budjetista niin kannattaa käydä muualla rannalla syömässä. Loisto paikka, uudestaan menen varmasti!

Arvosana hotellille:

Illegal

terttuinkeri    10.04.2009    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2002 | Hotelli: Paradise Hotelli south Coast Mombasa

Olimme viikon verran ao hotellissa. Kutsuimme kolmetoista vuotta sitten tutustumamme kenialaisen, paikallisen ystävämme kylään luoksemme hotelliin. Vieraamme kanssa kävimme syömässä hotellilla ja iltamme kului nopeasti yöhön. Pyysimme vieraamme luoksemme huoneeseemme. Ystävämme lähtikin n.kahden maissa yöllä kotiinsa, mutta tuli vartijan ja hotellin bossin kanssa takaisin heti kohta. Kovan kyselyn jälkeen vartijat totesivat, että olimme tehneet rikoksen, koska olimme antaneet vieraamme jäädä luoksemme liian pitkään. Yritimme selittää kuinka puolen yön aikaan ei pääse kaupunkiin ja oli helpompi odottaa huoneessamme pari tuntia. Vaihtoehtona olisi ollut, että vieraamme olisi seissyt tienposkessa tämän ajan. Meiltä kyseltiin tarkoin miten tunnemme vieraamme, mikä on hänen nimensä ja osoitteensa.... Kaikki tämä tuntui suomalaisesta todella loukkaavalta. Maksoimme ylimääräisestä yöstä hotellille. Emme palaa koskaan ko hotelliin.

Arvosana hotellille:

Todella tasokas hotelli

terttuinkeri    10.04.2009    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2006 | Hotelli: White Sands

Erittäin korkeatasoinen hotelli. Henkilökunta ystävällinen ja auttavainen. Esimerkkinä sellainen tapaus, kun matkalaukkumme ei saapunut mukanamme Mombasaan. Hotellihenkilökuntaan kuuluva työntekijä soitteli laukkumme perään lähes päivittäin viikon ajan. Näistä soitoista meiltä ei peritty mitään.

Lopuksi laukkumme ilmoitettiin viimeisellä viikolla olevan Lontoossa. Pyysimme että se odottaisi meitä kunhan palaamme sinne ja etsimme laukkumme Lontoon kentältä. Olimmehan jo siihen mennessä ostaneet vaatteita ja muita tarvitsemiamme juttuja.

Mitä tästä opimme, oli se, että kaikki tavarat kannattaa luetteloida ja valokuvata mitä laukkuun laittaa, jotta sitten ei tarvitse yrittää selitellä niin kauheasti, kun korvauksia jossain vaiheessa haetaan.

Arvosana hotellille:

Merinäköalaa ja muuta mukavaa

terttuinkeri    09.04.2009    Mombasan muita vinkkejä    Mombasa

Olen ollut hyvin monta kertaa Mombasassa. Viimeisen kerran olin mieheni kanssa White Sands hotellissa, joka oli kerrassaan mahtava hotelli. Palvelu pelasi, ihmiset olivat ystävällisiä ja näköalat niin parvekkeelta kuin itse rannaltakin olivat ihan huikaisevat.

Pakko kertoa hyvästä palvelusta:: istuimme parvekkeella ja tarjoilijapoika käveleskeli alhaalla hotellin puutarhassa. Hän huomasi meidät ja kysyi haluammeko tilata jotain. Pyysimme pienet oluet ja niin kohta hän oli jo niiden kanssa oven takana..

Toinen kiva kokemus oli, kun aamulla heräsimme ja menimme parvekkeelle. Ihan lähellä oli baari/pieni ravintola, jossa oli kankaasta laitettu katto sateen varalta. Tämä katto tietty vietti alaspäin ja oli hiukan kuopalla. Sielläkös pienet apinat laskivat mäkeä. Nousivat aina huipulle ja kovaa vauhtia antoivat tulla alas. Se oli tosi mukavaa katseltavaa.

Mukavaa "mökkeilyä" Mombasan rannikolla

Mistyli    19.01.2009    Mombasan hotellit    Mombasa
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2006 | Hotelli: Coral Cove Cottages

Coral Cove Cottages on mukava majoitusmahdollisuus Tiwi Beachillä (sijaitsee n. 30km Mombasan keskustasta).

Tiwi Beach ja Coral Cove C. on rauhallista seutua, sesonkiaikaan muitakin turisteja saattaa kyllä näkyä. Rannalla käyskentelee hiukan kaupustelijoita (mm. snorklausreissut, korut, huivit, nuotioillat...)

Coral Cove C:n omistaa ruotsalaisnainen ja hinnat ovat kohtuulliset. "Mökit" ovat niin sanotusti metsän keskellä vain muutamia kymmeniä metrejä upealta rannalta. Eläimiä on apinoista, koiriin, kissoihin, ankkoihin ja jos jonkinmoisiin ötököihin!

Mökeissä (ainakin omassa oli) on makuuhuone tai kaksi, pieni keittiö, suihku/wc, terassi, olohuone...

Arvosana hotellille:

Tiwi Beach (Mombasan lähellä)

Mistyli    19.01.2009    Mombasan nähtävyydet    Mombasa

Kaunis ja kohtuullisen rauhaisa paikka auringonottoon, ainakin ei-sesonkiaikaan. Rannalla on kuitenkin jonkin verran kaupustelijoita, joihin ehkä hiukan kyllästyi muutamassa päivässä. [Toisaalta, kaupustelijoita on varmasti tuplasti enemmän esimerkiksi Tiwin lähellä olevalla Diani Beachilla, joka on enemmän turistikohde kuin Tiwi.]

Tiwi Beachille mennessä kannattaa käydä kaupan kautta Mombasan keskustassa ja tehdä ruoka- sekä juomaostoksia! Tiwin rannan tuntumassa en kauppaa nähnyt, rantaravintola löytyy kyllä.

Oman lomani aikaan vuoroveden rytmit oli vähän huonot siinä mielessä, että "meri palasi rantaan" vasta kahden aikaan päivällä. Toisaalta tällöin vesi oli aivan rannassa jopa niin lämmintä ettei vedessä viitsinyt kauaa olla mikäli kaipaili viilennystä :)

Suosittelen aurinkorasvaa! Myös jalkateriin. Nimim. jalkansa polttanut keräillessään simpukoita rantavedessä ja sen jälkeiset päivät rannalla sukat jalassa kulkenut lomailija :D

Junalla Nairobista Mombasaan

Mistyli    19.01.2009    Mombasan lennot & liikenne    Mombasa

Matkusta tunnelmallisesti junalla Nairobista Mombasaan ja takaisin (tai jää sinne!). Suosittelen ehdottomasti yöjunaa, koska matka on pitkä ja tunteja voi vierittää eteenpäin nukkumalla - edes hiukan.

Matkaa on noin 500km, mutta junamatka saattaa kestää hyvin vaihtelevan tuntimäärän. Oma junamatkani kesti 17h + 2h pysähdyksissä Nairobin asemalla ennen lähtöä.

Junalla matkustaminen on edullista. Kahden henkilön hytti (I-luokka), jossa siis makuupaikat kahdelle, maksaa noin 30e (ilman aterioita!). Usein matka myydään aterioiden kera; voit pyytää ilman jolloin matka on edullisempi, ota tällöin omat eväät ja juomaa mukaan! (Junan ateria ei ollut omasta mielestäni kovin loistokas joten paluumatkan otinkin ilman ateriaa)

II-luokan hyttiin kuuluu makuupaikat neljälle. III-luokassa matkustaa pääasiassa paikallisia ja siellä ei käsittääkseni ole hyvää yöpymismahdollisuutta ja ihmisiä hyvin runsaasti tiiviissä tilassa.

Juna kulkee hitaasti, mutta varmasti. Lämmintä piisaa, kun saavutaan lähemmäs Mombasaa ja hiki virtaa! Muista juoda ja katsele kauniita maisemia junan ikkunasta roikkuen :)

Mombasa

Vieras    29.07.2008    Mombasan ravintolat ja baarit    Mombasa

hyvä paikka aloittaa ilta. Olutta tai sitten vaikka jääkylmää Smirnoff Icea, kun nälkä yllättää korttelin päässä on Caste lHotel - Mombasa. Siisti edullinen paikka, mukavat tarjoilijat valitettavasti ulkona terassilla voi olla kärpäsiä. Siksi juomien jälkeen menee sisälle syömään. Kannatta ottaa esim. Pippuripihvi hyvää halvalla. Hampurilaisia ja pikaruokaa ei juuri tule syödä Keniassa, hyvissä ravintoloissa voi niitä tietysti syödä, mutta kyllä pihvit Burgerit sun muut voittaa.

Jesus-Castel-Mombasa - vanha portugalialaisten rakennuttama linna, jonka rakennustyöt aloitettiin 1598 valmistu 1610 - toimi orjalinnakkeena, Arabit valtasivat sen Portugalialaisilta ja lopulta Britit. Siellä on oppaita niiden kanssa ei kannata mennä minnekään kovin syrjäiselle paikalle eikä liiaksi luottaa mielellään esiselvät korttejaan siis todistuksiaan, joista ilmeisesti käy ilmi että ovat laillisia Castle-Mobasan oppaita ja joku vanhan kaupungin opas voi näyttää myös Linnaa -ne lyöttäytyvät melkein väkisin oppaaksi ja suoristuvat opastuksesta oikein hyvin kuin itsekin innostuvat kerottomaan - rahaa ne vain ajatele´vat oikeasti. Lopuksi odottavat että heille annetaan opastuksesta raha. Varaa siis valmiiksi muutama vaikka 1000 ja 500 KHS seteli anna 1500, voit selvitä sillä -voit vielä antaa 500 enemmän ja katsoa tilannetta. Ei missään nimessä juuri 3000 KHS enempää kannata hyvästä 2 tunnin kierrokselta maksaa (3000 KHS voi olla siellä jopa kuukausi palkka) , eikä kannata suostua ehdotuksiin myös vanhan kaupungin katsomisesta sanoo vaan että on kiire - minusta Mombasan vanhassa kaupungissa ei oikein mitään mielenkiintoista ole, riippuu vähän varmaan oppaastakin. Älä luota niihin liikaa, kylä toisaalta niillä jonkinlainen ammatinylpeys on.

Jos olet hieman juonut ei se haittaa jos olet ok ja pystyt kontrolloimaan turvallisuus asioita ja sitä mitä puhut. Älä missä nimessä lähde oppaiden kanssa nauttimaan olutta tai iltaa se olla vaaralista - yrittävät lyöttäytyä seuraksi jos olet ottanut alkoholia. Kierroksen puolessa välissä voit tarjota juomat ja savukkeita - jos Linnan jälkeen joku lähtee kuin samassa porukassa mukaan huomauta asiasta - äläkä ainakaan lyöttäytyjää päästä taksiin - ne voivat tulla perässä vaikka Hotelille sakkaa, ikään kuin pokeristi vaan. Älä kerro missä Hotelissa asut.

Ole varovainen koko ajan kameroistasi, ei ne kiinni kuitenkaan käy luota itseesi - eivät käsiksi käy - älä itse uhoa. Ei milään tavalla suotavaa,

Mamba Villagessa on krokotiileja ja muita - kannattaa mennä jos on runsaasti aikaa. Se sijaitsee Mombasan Pohjois-Rannikkoa North-Coast. Oppaiden kanssa tarkkana, kun olet maksanut sisälle ne pyytävät jopa 10 000 KHS noin 100 Euroa jota voisit nähädä Krokotiilit jotka ehkä ovat paikan vetonaula. Älä suostusano maksoi juuri sisään, etkä maksa koska sinula ei ole enää raha, kierroksen jälkeen voit jättää jonkun tipin oppaalle, Lähellä on Nyali Beach hotelli joka on minusta aika hieno ja kohtuun hintainen, kannattaa olla Hotellissa varovainen esim. tilaat Maitokahvin siirapin kera - tupla rommilla nousee tuplasta hinta radikaalisti enemmän kuin tuplasti - älä siis juomista koskaan tilaa tuplaa vaan ota juomat ei tuplana - siis yhtenä annoksena.

Oletko vieraillut Mombasassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.