Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Marrakechista

Meidän marokon matkasta.

Vieras    29.08.2013    Marrakechin muita vinkkejä    Marrakech

Olimme siis Marokossa viikon verran tammikuussa 2012 kahdestaan mieheni kanssa. Hotelli oli aika lähellä Marrakechin keskustaa kävely matkaa noi 1,5 km. sää oli iha ok talveksi päivällä parhaimmillaan + 24 astetta eli pärjäsi kyllä sortseilla ja t-paidalla, mutta kun kaupungilla käveltiin kesä mekko päällä kyllä paikalliset katsoivat ja vähän naureskelivat.. illalla lämpö laski lähemmäs + 10 astetta eli pitkää vaatetta kannattaa ottaa matkalle mukaan.

Noniin kun menet torille (me kävimme Djemaa el Fna.ssa) ole tiukka hintojen suhteen yrittävät myydä ylihinnoin kaikkea siis TINGI! Toreilla myös erittäin paljon kaupustelioita kaikesta, ei tarvinnut kuin kävellä kameran kanssa niin tultiin pyytämään rahaa, että ei saa kuvata esim käärmeen lumousta ilman maksua. Varaudu myös siihen että kun toorille mennään turistin näkösen myös kohdellaan kuin turistia eli tykytetään apinoita olalle, henna tatuointeja käsiin yms.. Eli omasta mielestäni jäi hieman ikävä tunne siitä ettei voi kävellä rauhassa ja katsoa meininkiä.

Suosittelen ennimmiksi kävelemään marrakechissa kaupunki on kaunis. Taxi kuskit hyvin erilaisia jos törmää mukavaan, palvelu hienoa ja hinta on sopu suhtainen. Mutta sovi AINA ennen taxilla lähtöä hinta kuskin kanssa, muuten tulee kominkertainen hinta helposti! meillä oli esimerkiksi saman pituisella matkalla joka kerta eri hinta. Huom jos liikkeellä pienten lasten kanssa taxseissa ei ole takapenkillä tyrvavoitä saati sitten lasten istuimia..Ole varovainen liikenteessä! katso monta kertaa ennen kuin menet tien yli liikkenne on aivan sekasta! Paras tapa ylittää tie on menemällä samaan aikaan kun esim joku paikallinen.

Muuten ihmiset mukavia Marokossa. Hotellissa hyvä palvelu ja ruoka oli ihan ok. Aamupalla oli joka aamu tuoretta appelsiini mehu se oli plussaa! Tammikuussa kun meninimme eli myös siellä talvi niin ei ollut hotellin uimaallas oikein uimakunnossa, vesi kylmää ja ilmakaan ei ollut tarpeeksi lämmin auringossa makoiluun.

Ruoka on erillaista. Jos ei nirso varmasti tykkää. Ravintoloissa jotka lähellä hotelleja hinta aika samaa kuin suomessa. Jos uskaltaa lähteä vähän pois ydin keskustasta ja hotellejen luota löytyy aivan mahtavia ravintoloita, ruoka on siellä hyvää ja hinta reilusti puolet vähemmän.

Kävimme myös matkan aikana Essaouirassa, olimme siellä yhden yön. Sinne pääsee helposti bussilla 2h matka ja kaupunki ihan erilainen. Bussi lippu kannattaa ostaa joko edellisenä päivänä tai aamusella jos haluaa lähteä päivällä. Essaouira aivan mahtava paikka jos ei jaksa olla enään Marrakechin hälinässä. Kaupunki on rauhallisempi ja ruoka on erilaista, sieltä löytyy enemmä kalaruokia, koska on rantakaupunki.

Suosittelen siis lähtemään niin että menee ensin Marrakechiin ja on siellä vähän aikaa ja menee sen jälkeen Essaouiraan:) Marrakech kaupunkina "sekava" eli hälinää on joka paikassa vauraudu siis siihen.

Oletko vieraillut Marrakechissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.