Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Madeiralla

Autolla Madeiraa kiertelemässä

Vieras    28.11.2016    Madeiran vaarat ja ongelmat    Madeira

Oltiin nyt loppusyksystä vaimon kanssa kiertelemässä Madeiraa vuokra-autolla 8 pv:n ajan. Hienot maisemat, mahtavaa autoilua ns. pikkuteillä, niillä matka-aikaa ei kannata arvioida totutusti kilometrien mukaan. :)

Toisaalta reissussa koettiin myös matkailun ikävämpi puoli. Yhden reissupäivän jälkeen todettiin vaimon rahapussi tyhjennetyksi! Ei silloin ja eikä vielä nytkään tiedetä/ymmärretä sitä, miten ja missä tuo "temppu" oli onnistuttu tekemään? Tämä aiheutti käynnin Funchalin poliisiasemalla, kokemus sinänsä. Reissattu on kuitenkin aika paljon ja koettu monenlaista, tämä oli ensimmäinen kerta näissä asioissa.

Näin jälkiarviona se, että ehkä kuitenkin tuudittauduttiin liiaksi mielikuvaan Madeirasta paikkana, jossa tällaista ei voi tapahtua. Näköjään voi ja kun tämä sattuu omalle kohdalle , niin lomatunnelmaan pääseminen on taas aika vaikeaa...

Hieno ja kokemisen arvoinen paikka tästä huolimatta,

Haanle

Ravintolahuijausta Madeiralla

Sinisara    17.03.2014    Madeiran vaarat ja ongelmat    Madeira

Kyllähän varmaan vähän joka puolella maailmaa saatetaan asiakasta yrittää laskuttaa ravintolassa enemmän kuin olisi asiallista, mutta vähän kyllä yllätyin, että Madeiralla näin kävi viikon reissulla 2 kertaa.

Keskustan ranta- alueen ravintolla oli laskussa koko annos x 2, vaikka tilasimme/saimme 1/2 annosta x 2. Lisäksi laskutettiin leipäannoksesta, joka kyllä tilattiin, mutta ei tuotu pöytään. Hinta laski 7-8€, kun valitin asiasta.

Lentokentällä kahvilan kuitissa oli ylimääräinen kahvi ja munkki. Tyttö latoi kolikoita kouraan, kun huomasin tuon jo kun kahvit oli juotu.

Myös taksikuski painoi jotain nappia, jolla hinta nousi 1,5€, mutta laski samaisen summan kun ihmettelin..

Että olkaa tarkkana, myös Madeiralla!

Porto Santo

Olenhan kertonut Porto Santon reissustamme,kun sinne meno katamaraanilla on töyssyistä.Laivalla kiersi hoitaja jakamassa oksennuspusseja. Saarella oli mahtavat uimarannat,ainakin reilut kymmenen vuotta sitten.

Turvallinen mutta vilkas liikenteinen maa

Vieras    23.09.2008    Madeiran vaarat ja ongelmat    Madeira

Madeiralla tiet ovat kovin kapeita ja siksi siellä suositaankin pieniä autoja kuten Suzuki Jimny tai Smart. Teillä varsinkin paikalliset ajavat lujaa riippumatta tien kapeudesta, onhan jarrut ja "töötti" keksitty. Omalla vuokra-autolla on kätevää liikkua kunhan muistaa olla varovainen eikä vaaranna liikennettä liian alhaisilla nopeuksilla (tientukko).

Madeira on yllättävän turvallinen eikä siellä tarvitse varjella tavaroitaan kuten esim. Espanjassa. Madeiralla ei näe sen enempää taskuvarkaita kuin vandalismia tai räyhääviä kerjäläisiäkään.

Oletko vieraillut Madeiralla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.