Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Madeiralla

Marossa-levada

Tosi helppo levada, aurinkomatkojen järjestämä. Kävelyreitin pituus tais olla 7km. Kivoja maisemia ja paljon nähtävää. Alhaalla keskustassa oli lämmin, mutta vuorella oli pilvistä ja koleaa. Suosittelen pitkää päälle, kuori/tuulipuku, hyvät kengät jalkaan ja reppu selkään jonne voi laittaa pientä evästä

Taxilla ympäri Madeiraa suomenkielellä

Madeiralla kävijöille tiedoksi että Funchalissa toimii luotettava ja erittäin mukava taxiautoillija Miguel jonka kyydissä pääsee tutustumaan saareen myös suomalaisen opastuksen kera. Kuljettava ei itse puhu suomea mutta saarella asuva suomalainen tulee tarvittaessa mukaan jo retken suunnitteluvaiheessa ja tulee mukaan mielellään myös retkelle. Miguelin sivustolle on myöhemmin tulossa myös suomenkielinen tekstitys. Sähköpostiin voi jo nyt kirjoittaa myös suomeksi. www.taxi-madeira.com

Levadat

Madeiralla Funchalissa on useita eri vaihtoehtoja tehdä kävelyretkiä vanhoja kastelukanavia eli levadoja pitkin. Levadat ovat pituudeltaan n. 7-25 km pitkiäja menevät usein jyrkkiä vuorenrinteitä pitkin. Välillä kulkuväylät ovat aika kapeita joten kenkien tulee olla hyvät ja jos ihan kauhea korkeanpaikankammo vaivaa, kannttaa levadakävelyt jättää harkintaan. Levadoja pitkin pääsee keskelle kauneinta luontoa ja maaseutua. Mukaan kannattaa varata ehdottomasti pientäevästä ja juotavaa - sekä kamera.

Patikointi

Vieras    09.07.2010    Madeiran aktiviteetit ja harrastukset    Madeira

Vinkki patikoijille: Nyt on ilmestynyt uusi patikointiopas: Madeira - Patikoitsijan Paratiisi. Kustantajana on Tammi ja tekijä Pentti Korpela. Kirjassa on selostettu tarkasti 42 reittiä ja siinä on hyödyllisiä tietoiskuja.

Omin päin vaelluksilla

Vieras    01.11.2009    Madeiran aktiviteetit ja harrastukset    Madeira

Olemme jo viidettä kertaa lähdössä maaliskuussa Madeiralle ja aina se jaksaa kiehtoa kauneudellaan. Lisäksi saaren ilmasto viehättää meitä, koska emme ole auringossa viihtyviä, vaan juuri levadavaellukset ovat sitä Madeiran saaren parhainta antia. Vaikka useita kertoja jo olemme käyneet, niin uusia reittejä löytyy vieläkin tallattaviksi. Niillä onkin sattunut sitten mieleenpainuvimmat seikkailut. Vuosi sitten käytimme busseja ensimmäistä kertaa reiteille mennen tullen. Vähän vaivaa lisää kun iltaisin tutkimme aikatauluja, mutta yhden ainoan kerran myöhästyttiin paluubussista, mutta onneksi löytyi toisen reitin kautta vielä kulkuyhteys ja tietysti samalla uusia maisemia, joten seikkailua sekin. Mukana matkassa meillä on ollut erinomainen opaskirja Madeiralta, nimeltään "Rotherin vaellusopas". Voi löytyä myös suomeksi joistain kaupoista.

Mikäli et pelkää korkeita paikkoja, on "huipulta huipulle" -reitti mieleenpainuvin sekä myös toisaalta osin vaarallinenkin, varsinkin talviaikaan, jolloin polku voi olla tosi liukas. Se ei ole levada, vaan kulkee vuorenseinämällä suurimman osan matkaa.

Lisäksi kun Montesta on puhuttu paljon, lähtee sieltä köysiradan tasolta kävelyreitti alaspäin Funchalia kohti, mutta se loppuu jonkin matkaa moottoritien alituksen jälkeen ja sieltä on sitten laskeuduttu katua pitkin alaspäin vähän matkaa jonka jälkeen löytyy kapeat portaat (täytyy kurkkia tien vasenta reunaa jotta löytyy), jotka menevät alas taloihin vievien porttien välistä. Siinä on mukava vilkaista kauniita pikkupihoja ohimennessään. Muistathan ottaa runsaat eväät ja juotavaa, sekä tietysti lämmintä vaatetta, sekä sadevarustuksen. Pääkaupungissa paistaa aurinko usein, mutta ylöspäin mentäessä voi sää muuttua nopeastikin. Olemme olleet tammikuussa sekä maaliskuussa siellä ja ainoastaan yhden kerran oli vuorilla jäätävän kylmä sade, muulloin on riittänyt lämmin kerrasto takin alle, jonka voi riisua kun olemme tuleet alemmaksi. Mu.uten saaresta meillä ei ole yhtään negatiivista palautetta

Kävelyä mäkeä ylös ja alas

Jos kävely kuuluu harrastuksiin, Madeira on oikea matkakohde.

Kaikissa esitteissä ja matkailumainoksissa mainostetut Levada-retket on tietysti yksi juttu joka syytä ainakin kerran elämässään kokea. Siinähän kyse vaeltelusta vanhan kastelukanavajärjestelmän (levada) varteen kunnostetuilla poluilla, toiset reitit ovat melko haastaviakin, yleensä melko leppoisia. Valtaosa näistä poluista on ylempänä rinteessä, ihan siellä havumetsävyöhykkeen tuntumassa ja siten helteisimpinäkin aikoina mukavia kuljeskella.

Saarella jossa juuri tasaista kohtaa olekkaan, kaikenlainen kävely käy pienestä kuntoilusta. Oman haasteensa tuo Funchalin mukulakivikadut, puhumattakaan sitten patikoinnista tosi jyrkkiä rinteitä ylös tai alas.

Voisi jopa suositella sellaista alamäki-harjoitusta, että ajeleppa vaikka köysiradalla ylös Monteen (pääsee myös busilla) ja kävele sieltä alas Funchalin hallin kulmille kahville. Matkaa ei tule kuin 5-6 km ja koko ajan alamäkeä, mutta kyllä viimeistään seuraavana päivänä olet hyvin tietoinen monesta uudesta (kipeytyneestä) lihaksesta jaloissasi. Kannattaa muuten ottaa mukaan hyvät ja sisäänajetut jalkineet.

Madeiran kokemuksia

Vieras    02.04.2008    Madeiran aktiviteetit ja harrastukset    Madeira

Hei! Olimme mieheni kanssa Madeiralla syyskyyssa 2006. Valitsemme yleensa lomakehteeksemme maan jossa on sekä lämpöä että nähtävää ja ¨mahdollisuuksia omatoimiretkeilyyn. Madeira oli tässä suhteessa napakymppi valinta. Kahden viikon lomallamme ehdimme kierrellä saarella sekä matkatoimiston järjestämillä retkillä että omatoimisesti.

Suuri saarikierros oli mahtava kokemus.. Saman päivän aikana ehdimme olla auringossa, sateessa sekä pilvessä. Tämä on juuri Madeiralle ominaista, suuret korkeuserot ja vaihtelevat ilmastotyypit tekevät sen mahdolliseksi. Retkellä saimme kattavaa tietoa saaren historiasta, tutustuimme pikkukyliin ja saimme nauttia saaren upeasta luonnosta.

Kävimme myös levadaretkellä. Tämä on myös ehdottomasti itse koettava, tunnetta ei voi sanoin kuvata.

Liikunnallisina ihmisinä kävelimme päivittäin tutustumassa saaren pääkaupunkiin ja sen nähtävyyksiin; kirkkoon, kauppahalliin, museoihin jne.

Retki näköalahissillä Monten huipulle ja tutustuminen kasvitieteelliseen puutarhaan oli myös todella upea. Nähtävää puutarhassa todella paljon, kauniita kukkia, erilaisia puita tuhansia, papukaijoja jne....

Tuntuu, että ihan hengastyn kuvaillessani matkamuisteloitani. Paljon jäi näkemättä ja kokematta joten olemme jo varanneet matkan tämän vuoden syyskuulle. Sillon jatkamme tutkimusretkeämme.

Madeira saarena, sen ihanat ihmiset ja kiireetön elämäntapa lumosivat meidät totaalisesti. Sinne haluamme ehdottomasti mennä uudestaan! :)

Uudet seikkailut mielessä SUOSITTELUNI ! satunnainen matkailija

Oletko vieraillut Madeiralla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.