Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Madeiralla

Monte Palace Garden

dozzy83    31.03.2014    Funchalin nähtävyydet    Funchal

Upea puisto, jossa paljon nähtävää. Paljon vesiputouksia ja upeita kukkia. Puistossa menee aikaa vähintään 2 tuntia, mutta jotkut ovat saaneet sielä aikaa kulumaan 5 tuntia. Eli varaa aikaa kun sinne menet. Hyvät kengät jalkaan ja kamera mukaan! Lipun hintaan kuuluu lasillinen madeira-viiniä ;)

Camacha

virkamiesmatkailija    17.01.2011    Madeiran nähtävyydet    Madeira

Jo toisen kerran Camachassa käyneenä pari kokemusta.

Ensinnäkin jos näet jo Funcalissa ollessasi, että vuorilla sataa tai ne ovat pilvien peittämät, niin harkitse uudelleen Camachaan menoa! Siellä hyvin todennäköisesti sataa ja tuuulee, etkä näe siellä ollessasi yhtään mitään. Et maisemia, etkä juurikaan edes ympärillä olevia taloja tms.

Siitä paikasta kylän keskellä, mihin bussilla pääset (sinne pääsee halvalla ja mukavasti aivan tavallisella bussilla) on vain, noin 200 metrin kävelymatka käsityökeskukseen, älä etsi tietä ostoskeskukseen, koska siellä ei ole mitään erikoista.

Käsityökeskus sinänsä on mielestämme melkoinen pettymys. Koritöiden määrä on valtava, mutta tavaroitten tilaaminen Suomeen tulisi varsin kalliiksi. Koska käsityökeskuksessa on erittäin kosteaa (ei astmaatikoille homeen takia!), korituolit ym. murentuisivat melko pian suomalaisissa asunoissa tai eivät esim kestäisi varastointia,jossa pakkanen pääsisi vaikuttamaan niihin.

Oheistuotteiden hinnat ovat paljon korkeammat kun esim. Fuchalin kauppahallissa.

Paikallisbussilla liikkuen

virkamiesmatkailija    17.01.2011    Madeiran nähtävyydet    Madeira

Paikallisiin nähtävyyksiin voi tutustua myös edellisesti bussilla liikkuen.

Olemme kokeilleet muutaman kerran Madeiralla liikkuessamme, kuinka matkustaminen sujuu paikallisilla busseilla ja hyvinhän se onnistuu. Hinnat ovat varsin kohtuulliset ja bussit kulkevat erittäin tarkasti aikatulujen mukaan. Ehkäpä se ajotyyli ei ole kaikkien makuun, mutta kyllä se matka vastaavasti sitten hyvin joutuu.

Tähän alkuun pitää heti antaa pieni varoitus. Bussit, jotka kulkevat Funchalin ulkopuolelle eivät ota matkustajia seisomapaikoille. Siitä ei tehdä yhtään poikkeusta, ei turistien eikä paikallisten suhteen! Joskus vähän säälitti, kun turistit täyttivät bussin suurena ryhmänä ja paikallinen mummo tuli isojen ostoskassiensa kanssa aivan viimehetkellä pysäkille, mutta sinne hän jäi ja seuraava bussi lähtee sitten vasta tunnin tai kahden päästä. Ajoissa pysäkille ja jonottamaan, sitä muutkin tekevät. Kysymällä löytää aina oikean bussin, vaikka jonoa muodostettaessa sen numero ei ehkä ole vielä nykyvissäkään.

Matkustimme mm. Madeiran pohjoispuolelle olevaan Santanaan. Matka oli kilometreissä vain n 40, mutta mennessä siihen meni 1 tunti ja 25 minuuttia ja maisemat olivat huikeat! Hinta ei sitten huimannut näkymien tavalla, 3,80 euroa per sivu ja henkilö - kohtuullista.

Matkalla sai hyvän läpileikkauksen saaren vuoristo- merimaisemista, sekä vahvistuksen sille, että vuokra-autossa matkaustajat nauttivat maisemista, mutta kuski hikoilee tarkkana liikenteessä, koska mutkia riittää ja jokaisessa voi tulla vastaan bussi, rekka tai lammaslauma.

Nunnalaakso

Tuutikki100    21.11.2010    Funchalin nähtävyydet    Funchal

Kaunis, pieni kylä syvässä laaksossa. Paikalla on oma, sota-aikaan liittyvä historiansa, jota Nunnalaakson kauppojen ja ravintoloiden henkilökunta miellään kertoo. Kylässä on muutamia matkamuistomyymälöitä ja tavernoja. Esim. Funchalista sinne pääsee kätevästi bussilla ja koko kylän ympäristöineen voi katsastaa kävellen. Vaikka olisi lämmin sää, kannattaa Nunnalaakson retkeen varautua lämpimällä takilla, sillä siellä on yleensä melko viileää.

luonto

teerimäki    09.04.2009    Funchalin nähtävyydet    Funchal

Rehevä,kaunis ja tasainen lämpötila n.20 koko vuoden. Naapurisaaressa Porto Santossa upeat uimarannat.Matkasimme sinne katamaraanilla. Menomatkalla mainingit höykyttävät alusta melkoisesti. Alkumatkalla paikalliset pitivät kovaa ääntä.Avomerellä ääni hiljeni,kun heille alkoi tulla matkapahoinvointia. Aluksella kierteli terveydenhoitaja jakaen oksennuspusseja. Viereemme tuli pieni poika istumaan kun näki ,ettei meillä ole mitään hätää.

Nähtävyyksiä

Vieras    18.02.2009    Canico de Baixon nähtävyydet    Canico de Baixo

Canico de Baixon lähistöllä Ponta do Carajaun niemellä on Cristo Rei, suuri Kristus-patsas.

Merinäköala

Vieras    18.02.2009    Canico de Baixon nähtävyydet    Canico de Baixo

Canico de Baixossa pääsee ihastelemaan jyrkkiä merenrantatörmiä. Joissakin kohtaa pääsee myös alas rantaan veden ääreen.

Retki Monten kylään - helppoa, vaivatonta ja halpaa

llauraa-    29.06.2008    Madeiran nähtävyydet    Madeira

Retki Monten kylään on yhtä hauskaa tapahtumasarjaa. Matka vuorille onnistuu kivuttomasti hyttihissillä, josta on upeat maisemat! Vuoren päällä voi nauttia herkkuja kahviloissa, ihastella värikkäitä kukkia tai vaikkapa vain kierrellä ja nauttia auringosta. Tosin kannattaa muista, että vuorilla on paljon viileämpää kuin parisataa metriä alempana sijaitsevassa Funchalissa. Matka takaisin alas on huippujännittävä ja eksoottinen varsinkin meille suomalaisille jotka laskemme pulkilla yleensä vain lumessa. Nyt tarjoutuu mahdollisuus laskea kelkassa asvalttimäkiä alas, ja vauhti tosiaan on hurjaa! Jos asvalttikelkkailu kuulostaa liiankin pelottavalta, Funchaliin pääsee takaisin tietysti myös hyttihissillä.

Retki Monten kylään on halpa ja helppo retki myös niille, jotka eivät halua maksaa maltaita ja osallistua matkatoimistojen järjestämille retkille, mutta haluavat nähdä Funchalin lisäksi jotain muutakin.

Pääsiäinen

valperi    23.05.2008    Madeiran nähtävyydet    Madeira

Pääsiäinen ei ole kovin näkyvä tapahtuma (kirkkojen ulkopuolella) Madeiralla.

Joissain marketeissa on vähän Jouluseimiä muistuttavia rakennelmia pääsiäis aiheineen ja sitten Fuchalin tuomikirkon ympärillä tapahtuva kirkonmiesten, soittokunnan, partiolaisten ja seurakuntalaisten pikku paraati.

Ensin soittokunta lämmittelee yleisöä kirkon edustalla puolisen tuntia (ja samalla harjoittelee itse) samaan aikaan kappalainen kolisuttelee kilpaa kirkon kelloja (kauhea kakofonia).

Pikku partiolaiset häärivät ympäriinsä, aktiivisimmat kerkeävät jo sotkea paraatiunivormunsa jo ennen marssin alkua.

Marssi alkaa kirkon takaovelta (kirkonmieht, soittokunta, partiolaiset ja kohtuullinen joukko seurakuntalaisia (partiolaisten isät, äidit, mummot mm.).

Kulkue marssii kirkon ympäri ja siinä se sitten olikin.

Porto Moniz - ikuinen pauhu

valperi    22.05.2008    Madeiran nähtävyydet    Madeira

Madeiran saaren luoteisnurkka ja pohjoisranta on oma nähtävyytensä kaiken sen monimuotoisuuden joukossa jota saari tarjoaa.

Tyynelläkin ilmalla avoimen Atlantin mainingit pauhaavat äkkijyrkällä ranikolla ja myrskyllä rantaan törmäävien hyökyjen pärskeet yltävät kymmenien metrien korkeuteen.

Pysyvää astutusta ei ole kuin nimeksi ja se ainoa tie kiemurtelee noudattaen rinteen poimuja. Jatkuva riski lähes pystysuorasta rinteestä irtoavien kivien tippumisesta tielle on pakottanut pahimmissa kohdissa kaivamaan tunneleita.

Todella hieno nähtävyys, mutta kovin epävarmalle autoilijalle en kyllä menisi sitä suosittelemaan (menkää taksilla, sopimushintaisia löytyy)

Oletko vieraillut Madeiralla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.