Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Madeiralla

Amirantes

dozzy83    31.03.2014    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Parasta espada-kalaa mitä koko reissun aikana tuli vastaan. Maksoi 13.90 ja lisukkeita tuli kippotolkulla. Massu tuli täyteen ja jäi hyvä mieli. Tarjoilijat olivat todella mukavia ja ammattitaitoisia. Tarjoilijat ottivat meidän vastaan ihan kuin oltais jotaki isojaki herroja oltu :)

Vuoristo/ meri näköala

Vieras    14.02.2013    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Funchal 4.2 - 11.2.2013 Olin Aurinkomatkojen matkalla, Raga hotelli oli erinomainen valinta hinta-laatu suhde oli todella kohdallaan, kaikki palvelut toimivat loistavasti. Lähialueella oli monen tasoisia ruokapaikkoja jokaiseen makuun. Yksi ravintola oli mielestäni ylitse muiden, nimeltään O DRAGOEIRO Rua da Casa Branca Funchal. [email protected] Tel: 291762177 Myöskin ilmat olivat suotuisat päivälämpötilat pyöri siinä 19- 23 asteen kieppeillä ja aamuyöt noin 13-14 astetta. Joten kokonaisuudessaan oikein onnistunut matka.

Paras ravintola Funchal

wings466    01.11.2012    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Jardim Da Carreira oli kaamea homeinen loukko jossa hiiret juoksivat lattialla.

Donna Maria tarjosi kelpo ruokaa, lampaankyljys oli tosi maittava.

Restaurante Tipico Jaquet Rua de Santa Maria 5-5 A ei tullut poikettua kun ei siellä kukaan syönyt.

Ristorante Italiano La Bamba Rua da Casa Branca 70 oli paikallinen Rosso punaruutuisilla pöytäliinoilla. Ei ollut kutsuva.

Paras paikka O Celeiro ihan keskustassa. Myös Marinan Lidon puoleisin kalaravintola on erinomainen.

Ja sitten se ihan ykkönen: Villa Ciprianin terassi. Siellä saa kyllä 2 hengen ilalliseen apretiviiveilla, kolmella ruokalajilla ja hyvällä viinillä höystettynä menemään 200 egeä helposti.

Funchalin vanha kaupunki hiljenee illaksi

Vieras    03.04.2012    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Funchalin viehättävä vanha kaupunki hiljenee täysin kauppojen sulkeuduttua klo 19-21. Myös ravintolat sulkevat silloin ovensa. Paras, vaikkakin turistipainotteinen valikoima ravintoloita on Lidon alueella.

juomat, Poncha

Kukapa Madeiralla kuivin suin lomaansa viettää;)?

Itse tutustuimme paikallisten viinien lisäksi myös Nikitaan ja Pochaan. Itse asiassa tässä tapahtui vain tuttavuuden jälleenuusiminen.

Pochaa saa kaupoista valmiiksi sekoitettuna pulloissa. Turistipaikoissa se todellakin kaadetaan laseihin varsin usein suoraan valmiina sekoituksena litran pullosta. Mutta jos haluaa saada tuntuman "oikeaan" Pochaan, niin silloin kannattaa jättää ennakkoluulot ja mennä sisälle johonkin pieneen paikalliseen baariin, kuppilaan tai miten niitä nyt parhaiten kutsutaankin. Paikan pienuus on yleensä paras tae juoman aitoudesta.

Siellä Poncha tehdään käsin ja varsin usein jokaiselle asiakkaalle omana annoksenaan. Juoman vahvuus ja sen määrä riippuu usein asiakkaan ilmeistä ja isännän innokkuudesta tehdä sitä. Hunajaa, sitrusmehua ja "sitä oikeaa" terästettä sekoitetaan keskenään puupalikalla joko juomalasissa ja vähän isommassa astiassa. Jos oikein hienostellaan, niin lasin reunoihin saatetaan laittaa sokerikuorruke. Ja sitten tukeva ote lasista ja toisella kädellä baartiskistä ja juoma kurkusta alas!

Nikita valmistetaan joko alkoholittomana tai sen kanssa. Se yleensä kysytään tilauksen yhteydessä. Alkoholin määrä sinänsä siinä ei ole kovin suuri ja ilman alkoholia Nikita on ihan kiva ja täyttävä pirtelö.

Nikita pitäisi oikeasti tehdä jäätelöön, mutta olen huomannut, että muutamassa turistipaikassa siihen laitetaan jäätelön sijaan vaikkapa maitoa ja alkoholia sitäkin enemmän.

Meidän mielestämme Fuchalin paras paikka, niin näkymän kun juoman aitoudenkin puolesta on

Lidossa, Bar N 2, Promenade do Lido, Nascente

Siellä sitä maistelevat niin teinit, kun mummot ja vaarit ja tietysti me turistitkin. Asiakaskunta on todellakin päivällä ja alkuillasta varsin sekalaista iältään kun muutenkin.

Muuten, Ponchan kansankuppilahinta on 1,60 - 2.00 euroa, Nikitan 2,- - 2,50 euroa. Turistit maksavat tietenkin siitä mielellään tuplahinnan turistipaikoissa, jotta saavat olla yhdessä toisten turistien kanssa!

ruokailu, Espetada, naudanlihavarras

Espetada, eli naudanlihavarras.

Ravintoloissa kannattaa ennen tilausta varmistaa, että varras on todella naudanlihaa, eikä possua, jos ei sitä nyt ehdottomasti halua nauttia possunlihaisena.

Olen huomannut, että joissakin turistiravintoloissa näyttä olevan tuollainen tapa.

Missä turistit syövät paikallisten kanssa

Olimme vuodenvaihteessa 2010-2011 parin viikon ajan Fucnhalissa ja kiertelimme varsin ahkerasti kaupungin eri kolkkia. Siitä nyt pari huomiota. Tämä oli kolmas käyntikertamme Madeiralla.

Asuimme Lidon alueella, mutta totesimme, jälleen kerran, että kaikki mielenkiintoinen, eivät pelkästään turisteille tarkoitetut tapahtumat sijoittuvat kaupungin varsinaiseen keskustaan, myös ne aidoimmat ravintolat.

Kävimme varsin usein syömässä Rua Carreira nimisellä kadulla, jossa laatu, hinta ja määrä kohtasivat toisensa varsin hyvin paikallistenkin suosimissa ravintoloissa.

Erityisesti miellyimme Restaurante Londres nimiseen paikkaan, jossa eriryisesti lounasaikaan oli varsin aito meno päällä. Pöytiä siirreltiin ja jatkettiin joutavasti sitä mukaan, kun lisää sukua ja ystäviä ilmaantui pöydän ääreen. Keskustelun äänekkyys saattaa olla suomalaisen korvaan kovaa, mutta maassa maan tavalla;)! Paikallisia oli reilusti yli puolet vieraista lounasaikana, iltaisin 50/50.

Muita varsin aitoja ravintoloita samalla kadulla ovat Jardim Da Carreira, O Funil sekä Fim do Secula. Kaikissa noissa kahden hengen illallislasku ruuan ja kohtuullisen viinimäärän kanssa jää alle 30 euron. Lounasaikana selviää jo huomattavasti halvemmalla ja annokset ovat silloin varsin riittoisia!

Katu ei ole pitkä, joten kannattaa kulkea se päästä päähän ja kurkista sisälle vaikkapa jokaiseen paikkaan ennen lopullista valintaa.

Huom! Hyvät paikat täyttyvät jo heti klo 19 tienoilla ja niissä EI OLE sisäänpuhujia, niitä ei tarvita!

Ravintola Donna Maria

Pölypeikko    08.12.2010    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Pieni, vanhoilla tavaroilla sisustettu ravintola, jonka tavoitteena on tarjota perinteistä Madeiralaista ruokaa, perinteisesti maustettuna. Mausteina pippuri,suola valkosipuli, rosmariini ym. Mielestämme ravintola onnistui tavoitteessaan oikein mainiosti ja palvelukin oli aivan huippuluokkaa toisin, kuin monessa muussa paikassa. Madeiralla täytyy vain muistaa, että lisukkeet, jotka meillä on totuttu saamaan lämpiminä, tarjoillaankin joidenkin ruokalajien kera kylmänä. Tämä näytti aiheuttavan ainakin ruotsalaiselle seurueelle päänvaivaa ja he koettivat vaihtaa annoksiaan kokin yrittäessä selittää annoksen luonnetta. Käy katsomassa annoskuvat ja kuva ravintolan henkilökunnasta matkakuvista. Ravintola sijaitsee Funchallin kauppahallin takana, melkein telefericon alla, osoitteessa Rua de Santa Maria 51. Suosittelen!

Kaksi ravntolaa

Vieras    21.01.2010    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Madeiralla, tai oikeastaan funchalissa on kaksi ravintolaa mitä ei saa missata.

Ensimmäinen on oikeutetusti Maria Josén kalaravintola Jaquet, josta saa valehtelematta saaren parasta espadaa.

Kannattaa tsekata linkki----> www.mondo.fi/country_destina...story/3448

Toinen uhontumaton kokemus oli lidon hotellialueella sijaitseva italialainen ravintola La Bamba. Italialainen ravintola on sinänsä harhaanjohtava termi kuvaamaan tätä ravintolaa, koska ruokalistalta löytyy italialaisen lisäksi niin alkuperäisruokaa kuin hieman sovelletujakin versioita. Itse olen aina pyrkinyt välttämään ravintoloja, joiden menu muistuttaa puhelinluotteloa. Tämä ravintola on pystynyt vuosien mittaan pitämään korkean tasonsa ja siksi voin suositella sitä varauksetta kaikille. Mikäli omistaja, geelitukka, isomaha, hymynaama Jose Luis Nunes Lira on paikalla, kannattaa kysyä hänen suositustaan ruokalistalta. MUISTA PÖYTÄVARAUS PE-LA-SU!

Yhdistävä tekiä näillä ravintoloilla on raakaineiden tuoreus ja intohimo ruoanlaittoon.

Restaurante Tipico Jaquet Rua de Santa Maria 5-5 A

Ristorante Italiano La Bamba Rua da Casa Branca 70

Monte Carlo

Lighthouse19    03.03.2009    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

Hyvä sijainti. Kohtalaisesti mäkeä ylös keskustasta. Hinta laatu kohdallaan, jos pitää vanhoista taloista :)

Suussasulavia kakkuja Madeiran pääkaupungissa

Kultaranta    06.01.2009    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Kahvila Golden Gate sijaitsee Funchalin pääkadun varrella, kävelyetäisyydellä Lidon hotellialueelta ja kaupungin keskustasta.

Tarjoilu, tuotteet ja itse kahvila kuuluvat jokaisen kaupungissa kävijän ohjelmaan. Pöytää joutuu välillä jopa odottamaan, niin suosittu paikka on myös paikkakuntalaisten keskuudessa.

Kokeilla kannattaa vaikkapa näitä : Tiramisu ja capuccino. Niitä nauttiessa ja ohikulkijoita tarkkaillessa aika kuluu kuin siivillä.

Bom apetite ! (= hyvää ruokahalua)

Vespas Disco/Yökerho

Vieras    23.09.2008    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Hienot valot, paikallisten nuorten suosima disko. Kolme eri puolta samalla sisäänpääsymaksulla (n.5e). Ei kannata mennä ennen klo 2 yöllä paikallista aikaa, koska paikalliset tulevat paikalle vasta silloin. Baari auki n. klo 6. Sijaitsee konttisatamaa vastapäätä Funchalin keskustassa.

Turistien pahin uhka: tomaattikeittoriippuvuus

llauraa-    29.06.2008    Madeiran ravintolat ja baarit    Madeira

"Eniten ikävä on tomaattikeittoa? Et voi olla tosissasi?" hämmästelin kun Madeiralta palannut tuttuni paasasi paikallisten suosikkiruuasta. Nyt oman matkani jälkeen ymmärrän häntä hyvin. Ennakkoluulot voitettuani maistoin keittoa: ja söin sitä sen jälkeen lounaaksi lähes joka päivä loppuviikon ajan. Onneksi soppaa tarjoavista ravintoloista ei ole pulaa - niitä löytyy joka kulmalta. Tomaattikeitto valkosipulileivän kera.. siinäpä herkku jota ei voi sanoin kuvailla!

kalaruokaa ja hyvää palvelua

valperi    30.05.2008    Funchalin ravintolat ja baarit    Funchal

Madeiralla on tullut käytä useamminkin ja sielä ei tosiaankaan ole puutetta ruokapaikoista. Jostain kumman syystä joka matkaan on kuulunut ainakin yksi kalaillallinen Moby Dick nimisessä ravintolassa.

Paikka on melko pieni, ei kaikkein halvinkaan (ei kuitenkaan mitään sikahintoja) ja vähän syrjäsä valtaväyliltä.

Ala'carte menu sisältää koko valikoiman, mutta ehdottomasti kala-ateriat kannattaa syödä siellä. Paikan suosiosta johtuen pöytä on parasta tilata etukäteen, muuten voi joutua jonottelemaan. Erityispiirteisiin kuuluu vielä extrana noutopalvelu, eli jos haluat niin isäntä hakee sinut hotelilta ja hyvässä lykyssä vielä palauttaa takaisinkin ja tämä on todella extraa, ei maksa sentin senttiä.

Jos satut käymään saarella, suosittelen

Restaurante Moby Dick ; Edifício Baía, Estrada Monumental, 187

Tel:+(351) 291 776 868

Open: 11:00 - 24:00

Closed on Thursdays.

Oletko vieraillut Madeiralla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.