Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Luxorissa

Finnmatkojen huonot kuljetuset Hurghadasta Luxoriin ja takaisin

Vieras    17.01.2011    Luxorin lennot & liikenne    Luxor

Menomatkalla Luxoriin meidät suomalaiset kuljetettiin Makadi Bay:n lomakeskukseen odottamaan muita pohjoismaisia asiakkaita ja odottelu kestikin iltaan saakka. Hurdhadan lentokentällä olimme aikataulun mukaan klo 12.30 .Opas kertoi odottelun kestävän tunnin, korkeintaan kaksi , mutta vasta illalla klo 19 pääsimme lähtemään Luxoriin ja hotellillamme olimme klo 23.30.

Tulomatkalla Luxorista tiistaina 11.1.2011 olimme ainoina suomalaisina muiden pohjoismaalaisten kanssa .Bussi nouti meidät hotelliltamme klo 7 ja kentällä olimme vasta klo 11.30, jossa laukkujen ottaminen bussista vei vielä lisäaikaa. Lentomme Suomeen lähti klo 12.35 .Egyptiläiselle oppaallemme kerroin jo taukopaikalla lentomme lähtöajan ja siihen hän vain totesi lakoonisest.i toivovansa, että ehtisimme koneeseen.

Guide on-linestä sain tekstarilla lähtöselvitystiskien numerot asian ilmoitettuani ja samalla tiedon, että myöhäinen tulomme on ilmoitettu kentällä oleville oppaille.

Kentällä odottivat satojen ihmisten jonot ja jonon alkupäässä klo 12 soitin guide on-lineen, että emme varmaan ehdi koneeseen.

Opas lupasi järjestää paikallisen virkailijan ohjaamaan meidät ohi jonojen ja hän saapuikin ensimmäisen tarkastuspisteen luokse aikamme odoteltuamme.Kesti kuitenkin tovin , kun matkalippumme ja passimme olivat paikallisen oppaamme käsissä , joka vielä juostessamme täytteli pakollisia passinumeroita kaavakkeisiimme seuraavaa tarkastuspistettä varten.Siellä oleva virkaijija ei suostunut päästämään meitä oppaan selvityksistä huolimatta ohi jonojen.Niinpä nuori mies meni ilmeisesti ylemmän virkailijan luo ja yli aitojen hyppelimme suotuisan virkaijan tarkastuspisteeseen.Sitten vielä yksi tarkastus ohijuosten ja siinä vaiheessa uusi saattomies pyysi laittamaan meitä juoksuksi, koska koneen lähtöaika oli jo aikaa sitten mennyt.

Saattajamme huitoi kenttäbussin paikalle ja sillä hurauttaen pääsimme koneen luo, joka pääsi lentoon puoli tuntia lähtöajastaan myöhästyneenä.

Lentoemäntä kertoi, että edellisviikolla Luxorista tullut pariskunta oli myöhästynyt lennolta ja kuinka monta heitä mahtaa ollakaan?

Miksi Finnmatkat ei järjestä suomalaisille omaa kuljetusta Hurghadasta Luxoriin ja takaisin?

Ainakin pienten lasten kanssa matkustavat ovat hankaluuksissa , kun vanhempi väkikin väsyy odotteluun.

Myöskään suomalaista opaskirjaa hotellin pöydällä ei ole .Menomatkalla jaettu opasvihkonen on englanniksi , samoin tulopäivää seurannut opastustilaisuus on englanniksi.

Kaikki vanhemmat ihmiset eivät osaa englantia, joten matkoja markkinoidessa olisi jo esitettävä ko. asia.

Tapasimme näet hotellissamme parin, jotka eivät olleet saaneet mitään irti kielitaidon puutteen vuoksi opasvihkosestakaan.

Matkakohteena Luxor on mitä antoisin historiansa ja aurinkoisen säänsä vuoksi.

Oletko vieraillut Luxorissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.