Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Luxorissa

Temppelit

Vieras    02.01.2013    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Oltiin Niilin risteilyllä Luxor-Aswan 20.12-28.12.2012. laiva oli luokiteltu 5* mutta oli kyllä 3*. Hytti oli vanhentunut,mutta siisti,siivous parikin kertaa päivässä ja aina oli pyyhkeistä ja/tai peitosta tehty "taideteos"sängylle =)

Laivan henkilökunta 1 luokkaa. Ruoka hyvää ja vaihtelevaai(all inclusive meillä)ainoastan vedestä joutui maksaan. Normaali käsihygienia ja ei minkäänlaisia vatsaongelmia.

Nähtävyydet suosittelen katsomaan kaikki!

Luxorin ja Karnakin temppelit upeimpia ja museo tietysti muumioineen.

Melkein kaikki retket alkavat aamulla 06.00-07.00 joten aikaisia on herätykset. Papyryksen valmistaminen ja albasteri astioiden tekeminen oli ilmaisia lisäretkiä.

Nuubialainen kylä saarella kans kokemisen arvoinen.

Ainoastaan kaupustelijat oli riesana jaoka paikassa. Ei voinut laivasta lähteä ulos ilman että oli 10 miestä ja lasta tyrkyttämässä jotain. Ja antamassa''ílmaisia" lahjoja,jotka maksoivat euron =) Varkaita paljon,ja osalta ryhmästämme varstettiin kassista rahapussi tai taskusta rahaa. En suosittele harhailua laivan ulopuolelle ainakaan yksin. Paivät +25 mutta heti auringon laskettua tarvii jo pitkähihaista. Mahtava reissu kaikkiaan!

Seuraavan kerran Kairoon ja pyramidit katsomaan!

luxorissa on paljon nähtävää..

Vieras    19.02.2012    Luxorin nähtävyydet    Luxor

no niin,taas on yksi reissu takana päin ja monenlaista kerkesi näkemään.hotelli oli ihan hintansa arvoinen ja suhkot hyvällä paikalla.st josep hotelli oli siis kyseessä.ainut mikä siellä aluksi häiritsi oli nämä paikalliset vossikka kuskit.ovat tosi röyhkeitä ja päällekäyviä,yrittävät väkisin väsyttää turistin kyytiin jotta saisi rahastettua tältä mahdollisimman kovan taksan kyydistä.mutta ne jättää parin päivän jälkeen rauhaan kun tekee selväksi ettei tarvitse niitten palveluja,elikkä kaikkiea rikollista toimintaa pyörittää nämä hevoskuskit luxorissa.taskuvarkaat on kuullemma niitten pestaamia.muuten tykkäsin paikasta,laivamatka oli upea niiliä pitkin. kuninkaiden ja kuolleitten laaksot on näkemisen arvoiset,samoin kaikki ne temppelit mitä siellä on.suosittelen käymään hevosmiehistä huolimatta,

Joulukuun visiitit

pakariska    23.01.2009    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Joulukuussa 2008 maksoi lippu Kuningattarien laaksoon 35 puntaa, ylhäisten haudoille 30 puntaa ja Danderan temppeliin 35 puntaa, jos matkailee omatoimisesti bussilla tai taksilla. Denderan kannattaa toki mennä laivalla Niiliä pitkin. Risteily oli kyllä kokemisen arvoinen, maisemat ja tunelma mahtavat ja ruoka laivalla hyvää. Ei voine väheksyä kokemusten vaihtoakaan kansainvälisessä seurassa. Matkatoimisto veloitti siitä 71 euroa, mutta Karnak-travelista saa saman risteilyn paljon huokeammalla (sijaitsee Talvipalatsin vieressä). Muuten, samaisesta matkatoimistosta kannattaa ostaa kuumailmapallolentokin. Maksoimme 40 euroa/henkilö. Hakevat hotellista, aamukahvit moottoriveneessä, vakuutus ja vaatimaton T-paita sisältyi hintaan eli aivan sama retki kuin matkatoimistoillakin.

kuninkaidenlaakso

Lionking78    29.06.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Hurghadan matkalla tuli käytyä myös luxorissa kuninkaiden laaksossa jo oli kyllä kokemisen arvoinen! Todella paljon upeita hautoja todella pitkiä luolia mahtava paikka suosittelen kaikille!

kauninkaiden laakso

majanma    12.06.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

upea paikka, pitkät koristeelliset käytävät ja perälä hautakammio.

kannattaa käydä

Temppeli

Heidi    26.05.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Voitte päässänne miettiä kuinka monen nykyaikaisen ruokalaketjun ikkunasta näkyy vuosituhansia vanhoja temppelipylväitä ja rakennuksia..? Luxorissa näin. Upeaa! :D

Papyrus

Heidi    26.05.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Papyrusakatemiassa on hienoja taideteoksia, uskomatonta miten niin ohuelle paperille voi maalata niin paksuilla väreillä tuhoamatta materiaalia, wau!

matka muinaisuuteen

aapeli    20.05.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

En pystynyt etukäteen kuvittelemaan, miltä tuntuisi kävellä tuhansia vuosia vanhojen temppelien käytävillä ja tuntea historian siipien havina. Vielä tunteellisempi hetki tällaiselle fanaattiselle Egyptin kulttuurin hamuajalle oli käynti Kuninkaiden laaksossa ja siellä haudoissa. En ikinä unohdä sitä! Kaiken kruunasi risteily Niilillä. Laiva lipui ohi paikallisen elämän menon. Olisin vain halunnut, että aika pysähtyy...

Luxorissa kannattaa käydä ehdottomasti!

Vieras    04.04.2008    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Hei Egyptiin menijät!

Kaksi kertaa olen käynyt Egyptissä ja v. 2005 matkani yhteydessä kävin Luxorissa.

Matka Hurghadasta Luxoriin on aika pitkä, mutta turistibussit ovat hyvin ilmastoituja ja ja matka on (oli) turvallinen poliisisaattueessa moitteeton.

Luxorissa kävimme mm. Karnakin temppelissä, faaraoitten haudoilla sekä Kuninkaiden laaksossa.. Aivan uskomattomia paikkoja. Sitten Niilin risteilyt Lootus -aluksella hyvine aterioineen.. Paras hotelli Luxorin keskustassa hygieniasyiden vuoksi. Niin paljon olisi kerrottavaa, että sitä ei voi kirjoittaa vaan parasta mennä paikan päälle katsomaan.

Tietty puutteitakin oli. Mm. "kerjäläisiä" ja jopa puhtaan juomaveden pyytäjiä Kuninkaiden laaksossa. lämpöä oli n. 50 astetta, joten juomavettä pitää olla mukana.

Lähtisin Egyptiin vaikka heti, jos olisi siihen tilaisuus. Ja hintataso on/oli mielestäni kohtuuullinen, etten sanoisi Suomen hintoihin nähden halpaa. Kannattaa harkita matkaa!!!

Oletko vieraillut Luxorissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.