Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Luxorin matkakokemukset ja vinkit

Hotelli oli siistejä ja henkilökunta asiansa osaavia. Sijainti oli hyvä.

Vieras    20.10.2019    Luxorin hotellit    Luxor
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Emilio Hotel Luxor

Paras, kiinnostavin matkailu kohde missä olen ikinä ollut (ja me ollemme matkustaneet aika paljon.) Menemme joskus viellä uudestaankin...

Arvosana hotellille:

Temppelit

Vieras    02.01.2013    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Oltiin Niilin risteilyllä Luxor-Aswan 20.12-28.12.2012. laiva oli luokiteltu 5* mutta oli kyllä 3*. Hytti oli vanhentunut,mutta siisti,siivous parikin kertaa päivässä ja aina oli pyyhkeistä ja/tai peitosta tehty "taideteos"sängylle =)

Laivan henkilökunta 1 luokkaa. Ruoka hyvää ja vaihtelevaai(all inclusive meillä)ainoastan vedestä joutui maksaan. Normaali käsihygienia ja ei minkäänlaisia vatsaongelmia.

Nähtävyydet suosittelen katsomaan kaikki!

Luxorin ja Karnakin temppelit upeimpia ja museo tietysti muumioineen.

Melkein kaikki retket alkavat aamulla 06.00-07.00 joten aikaisia on herätykset. Papyryksen valmistaminen ja albasteri astioiden tekeminen oli ilmaisia lisäretkiä.

Nuubialainen kylä saarella kans kokemisen arvoinen.

Ainoastaan kaupustelijat oli riesana jaoka paikassa. Ei voinut laivasta lähteä ulos ilman että oli 10 miestä ja lasta tyrkyttämässä jotain. Ja antamassa''ílmaisia" lahjoja,jotka maksoivat euron =) Varkaita paljon,ja osalta ryhmästämme varstettiin kassista rahapussi tai taskusta rahaa. En suosittele harhailua laivan ulopuolelle ainakaan yksin. Paivät +25 mutta heti auringon laskettua tarvii jo pitkähihaista. Mahtava reissu kaikkiaan!

Seuraavan kerran Kairoon ja pyramidit katsomaan!

luxorissa on paljon nähtävää..

Vieras    19.02.2012    Luxorin nähtävyydet    Luxor

no niin,taas on yksi reissu takana päin ja monenlaista kerkesi näkemään.hotelli oli ihan hintansa arvoinen ja suhkot hyvällä paikalla.st josep hotelli oli siis kyseessä.ainut mikä siellä aluksi häiritsi oli nämä paikalliset vossikka kuskit.ovat tosi röyhkeitä ja päällekäyviä,yrittävät väkisin väsyttää turistin kyytiin jotta saisi rahastettua tältä mahdollisimman kovan taksan kyydistä.mutta ne jättää parin päivän jälkeen rauhaan kun tekee selväksi ettei tarvitse niitten palveluja,elikkä kaikkiea rikollista toimintaa pyörittää nämä hevoskuskit luxorissa.taskuvarkaat on kuullemma niitten pestaamia.muuten tykkäsin paikasta,laivamatka oli upea niiliä pitkin. kuninkaiden ja kuolleitten laaksot on näkemisen arvoiset,samoin kaikki ne temppelit mitä siellä on.suosittelen käymään hevosmiehistä huolimatta,

Finnmatkojen huonot kuljetuset Hurghadasta Luxoriin ja takaisin

Vieras    17.01.2011    Luxorin lennot & liikenne    Luxor

Menomatkalla Luxoriin meidät suomalaiset kuljetettiin Makadi Bay:n lomakeskukseen odottamaan muita pohjoismaisia asiakkaita ja odottelu kestikin iltaan saakka. Hurdhadan lentokentällä olimme aikataulun mukaan klo 12.30 .Opas kertoi odottelun kestävän tunnin, korkeintaan kaksi , mutta vasta illalla klo 19 pääsimme lähtemään Luxoriin ja hotellillamme olimme klo 23.30.

Tulomatkalla Luxorista tiistaina 11.1.2011 olimme ainoina suomalaisina muiden pohjoismaalaisten kanssa .Bussi nouti meidät hotelliltamme klo 7 ja kentällä olimme vasta klo 11.30, jossa laukkujen ottaminen bussista vei vielä lisäaikaa. Lentomme Suomeen lähti klo 12.35 .Egyptiläiselle oppaallemme kerroin jo taukopaikalla lentomme lähtöajan ja siihen hän vain totesi lakoonisest.i toivovansa, että ehtisimme koneeseen.

Guide on-linestä sain tekstarilla lähtöselvitystiskien numerot asian ilmoitettuani ja samalla tiedon, että myöhäinen tulomme on ilmoitettu kentällä oleville oppaille.

Kentällä odottivat satojen ihmisten jonot ja jonon alkupäässä klo 12 soitin guide on-lineen, että emme varmaan ehdi koneeseen.

Opas lupasi järjestää paikallisen virkailijan ohjaamaan meidät ohi jonojen ja hän saapuikin ensimmäisen tarkastuspisteen luokse aikamme odoteltuamme.Kesti kuitenkin tovin , kun matkalippumme ja passimme olivat paikallisen oppaamme käsissä , joka vielä juostessamme täytteli pakollisia passinumeroita kaavakkeisiimme seuraavaa tarkastuspistettä varten.Siellä oleva virkaijija ei suostunut päästämään meitä oppaan selvityksistä huolimatta ohi jonojen.Niinpä nuori mies meni ilmeisesti ylemmän virkailijan luo ja yli aitojen hyppelimme suotuisan virkaijan tarkastuspisteeseen.Sitten vielä yksi tarkastus ohijuosten ja siinä vaiheessa uusi saattomies pyysi laittamaan meitä juoksuksi, koska koneen lähtöaika oli jo aikaa sitten mennyt.

Saattajamme huitoi kenttäbussin paikalle ja sillä hurauttaen pääsimme koneen luo, joka pääsi lentoon puoli tuntia lähtöajastaan myöhästyneenä.

Lentoemäntä kertoi, että edellisviikolla Luxorista tullut pariskunta oli myöhästynyt lennolta ja kuinka monta heitä mahtaa ollakaan?

Miksi Finnmatkat ei järjestä suomalaisille omaa kuljetusta Hurghadasta Luxoriin ja takaisin?

Ainakin pienten lasten kanssa matkustavat ovat hankaluuksissa , kun vanhempi väkikin väsyy odotteluun.

Myöskään suomalaista opaskirjaa hotellin pöydällä ei ole .Menomatkalla jaettu opasvihkonen on englanniksi , samoin tulopäivää seurannut opastustilaisuus on englanniksi.

Kaikki vanhemmat ihmiset eivät osaa englantia, joten matkoja markkinoidessa olisi jo esitettävä ko. asia.

Tapasimme näet hotellissamme parin, jotka eivät olleet saaneet mitään irti kielitaidon puutteen vuoksi opasvihkosestakaan.

Matkakohteena Luxor on mitä antoisin historiansa ja aurinkoisen säänsä vuoksi.

Asiallinen ja miellyttävä hotelli

Vieras    13.12.2010    Luxorin hotellit    Luxor
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2010 | Hotelli: Emilio Hotel Luxor

Moni suomalainen todennäköisesti pitää hotelli Emiliota Egyptin Luxorissa liian vaatimattomana kolmen tähden hotelliksi.

Hotelli sopii henkilöille, jotka arvostavat sijaintia kaupungin keskustassa, toimivuutta, ystävällistä palvelua ja siisteyttä (Niilin rannalle on matkaa 200-300 metriä, Luxorin temppeli on näköetäisyydellä, sisäänkäyntiportti noin 500 metrin päässä, pääkaudulle niin ikään puolisen kilometriä, basaarit 50 metrin etäisyydellä).

Koska hotelli on kaupungin sydämessä, kaupungin äänet (autojen ja ihmisten melu sekä hevoskavioiden kopse) kantautuvat parvekkeelle ja huoneisiin. Kun huoneen oven sulkee parvekkeelle, melu vaimenee yllättävän paljon, Huoneet ovat pieniä, mutta kaikki toimii tuulettimesta valaistukseen ja jääkaappiin. Vaatekomerossa on ilmainen tallelokero ja lokeron ohjeet saa suomenkielisinä. Henkilökunnan kielitaito (englanti) on aivan riittävä tavalliseen asiointiin.

Hotelli Emilio on oikea paikka henkilöille, jotka haluavat lyhyet etäisyydet nähtävyyksille ja kaupungin sokkeloihin, siistin, turvallisen ja ystävällisen majoituspaikan lomansa ajaksi ilman "krumeluita". Kolme tähteään ansainnut hotelli.

Arvosana hotellille:

Luxorin hevoskuskit syytä kiertää kaukaa !!

Vieras    12.12.2010    Luxorin vaarat ja ongelmat    Luxor

Olemme olleet lomalla Luxorissa nyt jo kolme kertaa kymmenen vuoden aikana ja tulleet huomaamaan että hevoskyydin

kauppaaminen on tullut aina vaan agressiivisemmaksi. Hevoskuski väijyy hotellin lähistöllä ulostulevaa valkonaamaa uhria

kuin hyeenakoira antiloopin vasaa ja saatuaan tämän huutoetäisyydelle alkaa kysely mistä olet mikä sun nimi ja minne haluat mennä vain viisi puntaa tunti !! Voi onnetonta jos hyväksyt hinnan ja menet kyytiin ja tuplasti onnettomampi jos

olette pariskunta sillä kuski kierrättää teidät kielloista huolimatta kaikkien sukulaistensa tai muiden komissio kauppojen

kautta ja kun vihdoin kymmenien pyyntöjen jälkeen olette siellä minne aioitte alun alkaen mennä , alkaakin sitten riitely

hinnasta joka ei ole enää viisi puntaa tunti vaan on kymmenen euroa tunti joka sovittin ennen lähtöä. Ja jos ette alunperin

ota kyytiä ja vahingossa sanotte nimenne niin hevoskuski muistaa teidät nimeltä aina kun huomaa teidät kujilla, jättää

hevosensa ja voi seurata teitä ´jalkaisin kyytiä kaupaten jopa koko kadunmitan. Luxor on yksi maailman parhaita loma-

kohteita muinaismuistojensa ja menneisyytensä vuoksi, mutta varmasti viisi turistia kymmenestä ei palaa sinne uudestaan pelkästään näiden hevoskuskien takia.Eräät saman hotellin matkailijoista eivät uskaltaneet mennä enää loppuviikolla ulos

hotellista kun pelkäsivät niin paljon painostusta.

Yö-elämä puuttuu lähes kokonaan

Vieras    19.10.2010    Luxorin ravintolat ja baarit    Luxor

Jos olet tottunut siihen, että etelänmatkoilla vietetään iloista iltaelämää kuppiloissa kierrellen, sellaisen voit unohtaa kokonaan matkustaessasi Egyptiin, klo 23.00 jälkeen paikat menevät kiinni. Alkoholia kyllä saa päivällä, mutta se on kallista. Kadun mies kyllä auttaa löytämään alkoholinostospaikkoja pientä korvausta vastaan. Hassista on lähes joka pojan taskussa.

Pidä varasi joka hetki

Vieras    19.10.2010    Luxorin vaarat ja ongelmat    Luxor

Epärehellisyys on niin räikeää, ettei sitä voi uskoa todeksi, jos joku sanoo, ettei ole kokenut sellaista, ei ole huomannut, että on tullut huijatuksi. Jopa ns. egyptiläinen "ystävä" huijaa heti kun saa siihen mahdollisuuden, heille se on luonnollinen maan tapa.

Mukava pieni hotelli

Vieras    25.04.2009    Luxorin hotellit    Luxor
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2009 | Hotelli: St. Joseph Hotel

Pieni keskitason hotelli, jossa palvelu oli reipasta ja työntekijät todella ystävällisiä.

Arvosana hotellille:

kaunis ja tasokas hotelli

Vieras    02.02.2009    Luxorin hotellit    Luxor
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2006 | Hotelli: Sonesta St George Hotel Luxor

tosi siisti, hieno hotelli, kivat huoneet, kiva uima-allas alue

Arvosana hotellille:

Joulukuun visiitit

pakariska    23.01.2009    Luxorin nähtävyydet    Luxor

Joulukuussa 2008 maksoi lippu Kuningattarien laaksoon 35 puntaa, ylhäisten haudoille 30 puntaa ja Danderan temppeliin 35 puntaa, jos matkailee omatoimisesti bussilla tai taksilla. Denderan kannattaa toki mennä laivalla Niiliä pitkin. Risteily oli kyllä kokemisen arvoinen, maisemat ja tunelma mahtavat ja ruoka laivalla hyvää. Ei voine väheksyä kokemusten vaihtoakaan kansainvälisessä seurassa. Matkatoimisto veloitti siitä 71 euroa, mutta Karnak-travelista saa saman risteilyn paljon huokeammalla (sijaitsee Talvipalatsin vieressä). Muuten, samaisesta matkatoimistosta kannattaa ostaa kuumailmapallolentokin. Maksoimme 40 euroa/henkilö. Hakevat hotellista, aamukahvit moottoriveneessä, vakuutus ja vaatimaton T-paita sisältyi hintaan eli aivan sama retki kuin matkatoimistoillakin.

Emilio Luxor

pakariska    23.01.2009    Luxorin muita vinkkejä    Luxor

Ulkoilmeensä täysin uudistanut keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli. Henkilökunta erittäin ystävällistä. Hinta/laatu (äkkilähdöt) -suhde hyvä. Hotellin edusta rauhoittunut huomattavasti vuoden takaisesta. Liikenteen, naapuriravintolan ja minareettihuutojen vuoksi melko meluisa, joten kunnon korvatulpat mukaan yöunta helpottamaan. Aamupala melko vaatimaton ja tarjoilupöytä sekava, mutta kunnon nestetankkauksen (mehua,teetä,kahvia) ja munakkaan pistelee mielellään. Aamiaishuone valoisa ja sieltä on mukava seurata arkielämää kadulla.

Basaarikatu aivan vieressä - asemalle ei juurikaan matkaa. Kaiken kaikkiaan kynnys lähteä liikkeelle matala. Karnakin temppeli kävelyetäisyydellä. Kannattaa vierailla omatoimisesti. Lauttarantaan lyhyt kävelymatka. Punnalla yli lautalla a 15 punnalla taksi omatoimisesti Hatsepsuthin temppeliin.

hömppää

arnika    18.01.2009    Luxorin ostokset    Luxor

Tässä olen siivonnut kaappeja ja heittänyt monia matkamuistoja pois. Päätäs, että en osta enää matkoilta roinaa! Ei niillä koskaan tee mitään. Nurkissa vain pyörii turha roina..

loistava hotelli

miles    08.01.2009    Luxorin hotellit    Luxor
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2008 | Hotelli: PYRAMISA ISIS HOTEL AND SUITES

Olemme olleet kolme kertaa samassa hotellissa ja olemme tykänneet todella paljon. Huoneet ovat aika pieniä, mutta se ei ole meitä haitannut, pääasia kun ovat siistejä ja kaikki toimii. Palvelu mitä olemme saaneet on ollut tosi ystävällistä. Allasalue on kiva ja italialaisessa ravintolassa hyvää ja edullista ruokaa.

Sijainti hyvä. Pääsee kätevästi keskustaan eli esim. temppeleille ja basaarille, mutta silti vähän syrjässä, ettei kuulu niin kaupungin melu. (paitsi auton torvien tööttäys ja minareettien äänet niitä ei pääse missään pakoon :) )

Arvosana hotellille:

Upea asunto ilman turistien hälinää

Vieras    26.12.2008    Luxorin muita vinkkejä    Luxor

Viivyin mieheni kanssa kolme viikkoa Luxorissa omatoimimatkalla marraskuussa. Olimme jo kuudetta kertaa Egyptissä, koska molemmat olemmat ihastuneet Luxoriin, Egyptiin sekä paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin. Tällä kerralla asuimme paikallisten keskuudessa suomalaiselta naiselta vuokraamassamme asunnossa, joka oli poissa kaikesta turistihälinästä, mutta kuitenkin keskeisellä paikalla, ja saatoimme itsenäisesti suunnitella lomamme ohjelman, johon kuuluivat kaikki Luxorin ja Kairon, lisäksi Assuanin nähtävyydet. Vietimme todella unohtumattoman loman ja suosittelemmekin kaikille lämpimästi omatoimimatkalle lähtijöille hotellien sijaan esim. ko. huoneistoa:

www.freewebs.com/placeinluxor

Oletko vieraillut Luxorissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.