Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Kanoottisafari

villevalo    24.08.2016    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Kanoottisafari oli yhden päivän mittainen retki. Ilmastoitu bussi haki retkeilijät hotellilta ja kuljetti satamaan, josta laiva lähti viemään retkeläisiä kohti määränpäätä. Laivan tahti oli nopea ja pian saavuimme ensimmäiseen määränpäähän. Ko. paikassa kanootit ja soutajat odottivat retkeläisiä ja astuimme kanootteihin. Harmaa kasvillisuuden peittämä vuori kätki sisäänsä laguunin. Luolassa, jonka läpi pääsee vain laskuveden aikaan, niin asui lapakoita ja apinat odottivat matkailijoita hedelmien toivossa. Paikka oli Phang Nga-lahti. Kanooteistakäsin näimme mitä erilaisimpia kalliomuodostelmia, joista soutaja hieman heikolla englanninkielellä selosti. Ennen laivaan nousua näimme myös ns. James Bond-islandin. Jatkoimme ko. lahdelta matkaa saarelle, jossa nousimme maihin. Uimme ja hieman jaloittelimme. Täältä jatkoimme takaisin hotellille. Laivassa tarjoiltiin maistuva lounas ja hedelmiä ja juotavaa oli yllinkyllin tarjolla koko retken ajan. Saavuimme satamaa ja satamasta pikkubussi kuljetti retkeläiset takaisin hotellille. Retkeä voin suositella kaikille ketterille kouluikäisistä alkaen.

Bangtao Beach

Tjäereborg on hyvä matkanjärjestäjä Thaimaassa. Perillä kohteessa kikki on pelannut, kuten kuuluu. Matkanjärjestäjän retkillä mukana on ollut opas skandinaviasta ja paikallisopas. Kuljetukset lentokentälle ja kentältä hotelliin ovat ollut aikatauluissa ja opastus on ollut riittävä. Hotellin henkilökunta Bangtaolla oli asiantuntevaa, siivoojat ammattitaitoisia ja hotellialue puhdas ja viihtyisä. Matkanjärjestäjä on luonut turvalliset puitteet perhelomalle. Matkan hinta-laatusuhde on sopivasti kohdallaan. Suosittelemme hotellia ja matkanjärjestäjää lämpimästi myös muille matkailijoille.

Wat Chalongin temppelialue (temppelilläkäynti oli osa järjestettyä retkeä)

villevalo    19.03.2016    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Päällepäin ei Wat Chalongin temppelialue aluksi sykähdyttänyt kovin. Mutta, kun matkaopas kertoi bussissa, ettei saa säädösten vuoksi tulla oppaaksi temppelialueelle, vaan, että oppaana toimii vain paikallisopas, niin kiinnostus kasvoi. Temppelialueella pääsi tutustumaan kolmeen eri osaan. Ensimmäinen osa oli temppeli. Ko. temppelissä oli useita kullattuja Buddhan patsaita ja turistit sormeilivat ko. patsaiden pintaa. Ihan varma en ole, että ottivatko turistit lehtikultaa pois patsaiden pinnalta vai kiinnittivätkö lehtikullan palasia patsaiden pinnalle. Kioskista sai ostaa valkeita pioneja ja joitain numerolappusia ja suitsukkeita tms. ja em. asioilla oli kaikilla tietty tarkoitus. Em. asia jäi kuitenkin meille hiukan epäselväksi, joten emme ostaneet kioskista kukkia tms. Seuraavaksi tutustumme taloon(majaan), jonka kerrottiin olevan Sri Lankalaisten munkkien koti. Ko. talossa istui kolme täysin todennäköistä iäkkäämpää munkkia arvostetuilla paikoilla. Talossa oli sisällä joitain turisteja ja kaikki polvistuivat ja kumarsivat ko. munkkien edessä. Turistit ottivat myös runsaasti valokuvia. Viimeinen temppeli, johon pääsimme ko. retkellä tutustumaan, niin oli Wat Chalongin temppeleistä korkein, kullatuin ja koristelluin. Temppelin ylimmän kerroksen kookkaassa lasivitriinissä säilytettiin Buddhan maanpäällisten jäännösten luunsirua. Wat Chalong loistokkuudessaan ja tietynlaisessa vaatimattomuudessaan vei sydämen loppuiäksi.

Hotellin pihan liikenne.

hellen    19.02.2016    Kata Beachin vaarat ja ongelmat    Kata Beach

Palasin Katalta muutama päivä sitten.Koska saimme äkkilähdöt hyvin edullisesti.päätimme lähteä Thaimaaseen ensimmäistä kertaa tutustumaan.

Lomakohde oli aika "tunkkainen".Jätehuolto oli aivan lapsen kengissä yleisillä paikoilla ja uima-rannan myyntikojuissa.Lähti hotellilta mihin päin tahansa,aina oli se karmea liikenne vieressä ja pakokaasut,sekä viemärien hajut.

Huoneemme oli pihan puolella ja jatkuvasti yötä päivää bussit vei ja toi porukkaa.

Mikä pahinta siellä ei sammuteta moottoria vaan annetaan olla tyhjäkäynnillä,vaikka kuski lähti ulos välillä odottelemaan. Siinä myös mopot pörräsivät ja tuli huoneeseen melkoiset pakokaasut,jos ovi oli auki..

Kohteessa muuten paikalliset ystävällisiä ja opas palvelut toimi.Eri asia sitten lentokentällä takkuili,mutten mene nyt siihen.

Jouduin lääkärin pakeille,sain keuhkoputken tulehduksen kuumeen kanssa yms.

Että aika huonot kokemukset jäi näin ensikertalaisille. Ja ehkä se on parempi vain matkustella Euroopan kohteissa.

Varmasti löytyy teistäkin Thaimaassa käyneitä,jotka osaatte antaa vinkkejä käymisen arvoisista kohteista siellä.

Hyvät lomat kaikille napsulaisille.

hellen

Räätäliliike GURU tailor

Vieras    18.01.2016    Cha Amin ostokset    Cha Am

Rantakadulla Max-ravintolan melkein vieressä sijaitsee Räätäliike GURU, jota pitää miellyttävä intialainen mies vaimonsa kanssa. Heidän kanssaan pystyy kommunikoimaan englanniksi oikein hyvin. Teetimme pojalle vanjojentanssi puvun Frakin ja hinta oli 7500B, eli hiukan alle 200€, miehelleni puvun 5500B ja itselleni thaisilkistä iltapuvun, sekä kotelomekon yhteensä 4500€. Poikani tilasi vielä smokkitakin ja paidan. Kaikki sujui hyvin, pukuja koitettiin kolme kertaa ja niihin tehtiin asianmukaiset korjaukset. Voin lämpimästi suositella kyseistä räätäliä.

Ei aivan rannassa mutta tarpeeksi lähellä

Vieras    09.01.2016    Khao Lakin hotellit    Khao Lak
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2015 | Hotelli: Khaolak Bhandari Resort & Spa

Hotellin portilta 100 m kivaa puistomaista kävelytietä rantaan, joten jos et halua aurinkotuoliasi ihan rantaan, sijainti on ok etenkin kun ottaa huomioon hintaeron esim The Sandsiin jossa perushuoneet sijaitsevat vielä kauempana rannasta. Pääkadulle n. 10 min. kävelymatka.

Huoneet isot ja siistit mutta hieman pimeät. Hotellissa paljon pusikkoa ja vettä joten myös itikoita löytyy eikä bungalowin tarjoama ulkokylpymahdollisuus olisi ainakaan illalla kovin houkutellut. Aurinkotuoleja ei tarvinnut varailla vaikka hotelli oli jouluna hyvin miehitetty, tilaa löytyi aina, mikä on iso plussa. Henkilökunnan englannintaito vaihteli, pidä huoli että tulet ymmärretyksi jos on kyse asiasta jossa myöhemmin voit joutua maksumieheksi. Ystävällistä porukkaa kyllä olivat. Aamiainen oli hyvä ja wifi toimi erinomaisesti sekä huoneissa että altaalla.

Arvosana hotellille:

Aurinkomatkojen Fanari

Vieras    30.12.2015    Khao Lakin hotellit    Khao Lak
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2015 | Hotelli: Fanari Khaolak Resort - Courtyard Zone

Ehkäpä 2 tai kolme tähteä on paikallaan. Aurinkomatkojen edustaja kertoo, että Khao Lakissa määräykset eivät salli rannalla aurinkovarjoja ja tuoleja. Muissa hotelleissa näyttää välineet järjestyneen pitkin pitkää rantaa. Älä siis osta matkaa, Aurinkomatkojen Fanari Resortista, mikäli haluat nauttia auringosta rannalla varjon alla. Muuten ihan kivaa täällä on. Lomani jälkeen kerron enemmän vuonna 2016.

Arvosana hotellille:

Hyvä ja luotettava opas Phuketissa

Vieras    22.10.2015    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Me olemme käyttäneet saman oppaan palveluja jo

useammilla Thaimaan matkoilla. Hän on järjestänyt meille

taksimatkoja, retkiä saarille ja Khao Sokin luonnonpuistoon.

Retket puolta halvemmalla kuin matkatoimistot.Suosittelemme tätä

luotettavaa, englantia taitavaa opasta.

Yhteystiedot: Rainy mobile: +66843073993 tai +66887541237

email: [email protected]

ostokset ja pitkähäntäveneet

Vieras    19.08.2015    Krabin muita vinkkejä    Krabi

Kiinnostaisi mitä merkkiliikkeitä/tuotteita Krabissa on, eli saako sieltä esim Convers, Guess, ja mihin hintaan.

Onko jäljitelmätuotteet laadukkaita? eli kannattaako ostaa.

Toinen koskee pitkähäntävenematkoja, miten pitkä matka on lähirannoille?

Aktiviteetit ja rauhallisuus

Vieras    23.07.2015    Naklua Beachin aktiviteetit ja harrastukset    Naklua Beach

Nyt on todettava,tämä tarina jota olette sivulla lukenut,ei ole tosi.Olen elänyt Nagluasssa 8 vuoyya ja nyt on mitta täynnä.Jos joku paikasta ja ryssistä pitää,voin antaa suntoni vuokralle pitkällä paperilla 50000/ vuosi.(Minimi)

Asunnossa on kaikki,mitä asumiseen tarvitaan,petivaateet huonekalut ,jääkaappi,

ilmastointi ym,ym.

Jos asia kiinostaa,laitan kuvia ja lisätietoja,on hieman hoppu,muuten luovun siitä lokakuun lopussa 2015.

Thaimaalaiset ovat ihania ihmisiä,mutta jos sulla pyärii 5000 iivanaa rahanippujensa kanssa,ei se ole lomaa.

Menen Pattayalle 16.09.2015 ja olen silellä 2 viikkoa,sitten lennän pohjoiseen tai

Filippiineille,palaan suomeen toukokuussa 2016.Soita ja kerro lisää.

Matti Ahonen 0400-818 995

Thai:

Phuket Fantasea

villevalo    15.07.2015    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Olen suuri Thaikkufani, mutta en pidä välttämättömänä Phuketi Fantaseassa käyntiä, kun matkustaa Thaimaahan ensimmäistä kertaa. Kävin Fantaseassa, mutten ole vakuuttunut, että Fantasea on välttämättä vain aitoa Thaimaata. Fantasean alue on fantastinen. Kaikki kimaltaa, kiiltää ja kaikki on taidokkaasti tehtyä. Em. huolimatta Fantasean alueella joka paikassa myydään jotakin, joka ei ole välttämättömyys. Toisaalta kauniisti esille laitettuja esineitä tms. on kaunista katsella. Luolan tms. eläimet ja linnut ovat hyvin hoidettuja ja ko. eläinten asumukset ovat oikeita taidonnäytteitä. Valtaisa buffetruokala oli kokemus sinänsä. Buffetruoka ei ollut hyvää eikä huonoa, mutta juomista perittiin suht kallis maksu. Teatteri, jonne mahtuu 5000 henkilöä, niin oli suuri kokemus itsessään. Kuitenkin teatteriin noustessa hiipi tunne, että mitäpä, jos yleisö jouduttaisiin jostain syystä evakuoimaan. En nähnyt missään varauloskäyntejä. Esitys oli hyvä tai jopa korkealuokkainen. Rätinää ja pauketta esityksen efekteinä riitti hotelliin asti viemisiksi ja laservalot tms. sokaisivat silmät hetkiseksi. En välttämättä mene Fantaseaan toista kertaa, mutta Fantaseassa kannattaa käydä, jos pitää spektaakkelimaisista esityksistä. Norsut olivat hienoja ja myös norsukyydin sai, jos halusi. Norsuille sai syöttää banaaneja ja em. oli hauska kokemus. Kukin matkailija päättää minne menee, mutta minulle olisi käynyt vierailu Fantasean alueella ilman teatterishowtakin hyvin.

Matkanjärjestäjän saariretki

villevalo    15.07.2015    Phuketin nähtävyydet    Phuket

Saariretki oli noin päivän mittainen. Bussi haki retkeläiset hotellista aamulla ja laiva lähti Phuketin eteläkärjestä. Aamu oli suhteellisen ruuhkainen, mutta vars. ongelmia ei bussimatkalla ollut. Oppaat olivat erinomaisia, vaikka ensimmäinen opas puhui vain niukasti suomea. Laiva tai pikavene kiidätti retkeläiset ensin Bamboo Islandille ja em. saarella sattui olemaan valtava määrä kiinalaisisa turisteja, muttei se fiilistä millään tavoin latistanut. Bamboolla oli myös picnic ja juomatarjoilu. Bamboolta ajoimme jnkn matkaa ja pysähdyimme snorklaamaan ja uimaan vähän kauemmas merelle. Matkan varrella Phi Phiille pysähdyimme ruokkimaan apinoita ns. apinasaaren edustalle ja täältä kohdistimme Phin Phiin pääsaarelle, jossa buffetruokailu oli järjestetty retkeläisille. Ruokailu oli suhteellisen vaatimaton ja saniteettitilat olemattomat. Omaa käsidesiä tms. kannattaa varata retkille mukaan. Matkan varrella ajoimme viikinkiluolan ohitse, jossa merimustalaisperhe elätti itsensä keräämällä linnunmunia. Luola oli pimeä ja pelottava näky. Täältä suuntasimme laguunilla ja laguuni oli 20 m syvä ja laguunilla sai uida. Laguunilta Maya Baylle, joka oli upea kokemus. maya Bay tunnetaan mm. Leonardo di Capiron elokuvasta Beach.. Maya Baylta suunnistimme alkupisteeseen ja alkupisteestä busseilla takaisin hotellille. Retki oli ikimuistettava kokemus ja voin/voimme suositella lämpimästi ko. retkeä kaikille, jotka matkustavat Phuketiin.

hyvä majoitus

villevalo    14.07.2015    Bangtao Beachin hotellit    Bangtao Beach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2015 | Hotelli: Bangtao Beach Sunwing Resort & Spa

Hotelli oli viihtyisä joka tavalla. Vastaanottoaula oli selkeä ja viihtyisä. Ravintolan palvelut olivat hyvää tasoa. Koko perheelle löytyi hyvin järjestettyä iltaohjelmaa. Retkiohjelmat ja matkanjärjestäjien oppaat olivat aulassa hyvin esillä. Ranta oli turvallinen ja siisti, joskin meduusoita esiintyi. Hotellihuone oli siisti ja viihtyisä. Pienellä terassilla saattoi kuivata pyyheitä ja uima-asuja. Pienehkö puutarha oli siisti ja viihtyisä. WC:t olivat puhtaita ja lapsillekin löytyi ohjelmaa. Aktiiviteetiallas löytyi myös. Retkelle haettiin pääoven edestä. Lämpimästi suosittelen ko. majoitusta kaikenikäisille.

Arvosana hotellille:

hyvä majoitus

Vieras    14.07.2015    Bangtao Beachin hotellit    Bangtao Beach
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2015 | Hotelli: Bangtao Beach Sunwing Resort & Spa

Hotelli oli viihtyisä joka tavalla. Vastaanottoaula oli selkeä ja viihtyisä. Ravintolan palvelut olivat hyvää tasoa. Koko perheelle löytyi hyvin järjestettyä iltaohjelmaa. Retkiohjelmat ja matkanjärjestäjien oppaat olivat aulassa hyvin esillä. Ranta oli turvallinen ja siisti, joskin meduusoita esiintyi. Hotellihuone oli siisti ja viihtyisä. Pienellä terassilla saattoi kuivata pyyheitä ja uima-asuja. Pienehkö puutarha oli siisti ja viihtyisä. WC:t olivat puhtaita ja lapsillekin löytyi ohjelmaa. Aktiiviteetiallas löytyi myös. Retkelle haettiin pääoven edestä. Lämpimästi suosittelen ko. majoitusta kaikenikäisille.

Arvosana hotellille:

vähän jopa liian upea

Vieras    13.07.2015    Khao Lakin hotellit    Khao Lak
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2013 | Hotelli: JW Marriott Khao Lak Resort and Spa

Uskomattoman upea hotelli. Ranta yksi khao lakin parhaista ja palvelu pelaa! Uima-allas todellakin valtava ja ravintolat upeita. Hinnat kalliita ja suosittelen lämpimästi kävelemään rantaa vasemmalle tai oikealle niin sieltä löytyy ihastuttavia ranta kuppiloita, joissa varpaat rantahiekassa saa hyvää, edullista ruokaa sekä kylmää olutta. Hotellin allas baareissa olen saanut elämäni parhaimmat drinkit. Vähän liian upea- termi tulee siitä, että esim aamupalalle ei tässä hotellissa todellakaan ole asiaa uimapuvussa ( jos nyt missään Thaimaassa) ja muutenkin kaikki on niin vimpan päälle. Suosittelen huonetta suoralla allasyhteydellä. Täältä ei helposti tule lähdettyä mihinkään. Hääpareille varmasti unelma hotelli. Erittäin hiljainen ja rauhallinen paikka, rannalla ei todellakaan tunkua.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Thaimaassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.