Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Langkawin matkakokemukset ja vinkit

sesongin ulkopuolella edullista

Vieras    07.07.2018    Langkawin hotellit    Langkawi
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2018 | Hotelli: Cenang Plaza Beach

Kävimme Langkawilla kesäkuussa 2018 ja todella tyytyväisia olemme. Rannalla ei todellakaan ollut tungosta ja kaikenlaisten vempeleiden vuokraajat juoksivat perässä alennuksia huutaen. Jälkikäteen saimme tietää, että kaikken lisäksi osuimme Ramadan-aikaan, en tiedä johtuuko siitä tai muuten, että harva eurooppalainen lähtee Aasiaan kesällä, mutta hyvätasoisesta hotellista Cenang Plaza (aivan rannalla) maksoimme 40e/2hh huone. Ravintoloissa ruokailu 3-7e, mutta parin päivän päästä hoksasimme, että ainakin illalla kannattaa syödä suoraan "ruokakärryistä", jotka ilmestyivät kadulle pimeän tullen: lihasatay (kana-, nauta- ym) 0,3-0,5e, iso grillattu maissitähkä 0,90e, grillattu pikku kalmaari 1e. Taksi on järkyttävän halpa, varsinkin kun käyttää GRAB-sovellusta(paikallinen Uber). Ns. normitaksi pyytää siihen verratuna tuplahinta. Toisinaan, GRAB vaatii WiFi-ta, joten hotellista pääsee sillä, mutta takaisin sitten "normitaksilla", siis tuplahintaan menomatkan verrattuna. Hotellin henkilökunnalle SUURKIITOKSET valtavasta ystävällisyydestä asiakkaita kohden. Ilma ja vesi +30 astetta, Suomessa samaan aikaan Suomen kesä:(

Arvosana hotellille:

Kokemuksia Langkawilta

Vieras    13.01.2014    Langkawin muita vinkkejä    Langkawi

Olipa mielenkiintoista lukea Thaimaan matkailijan "positiiviset" kokemukset tältä. Heti alkuun emme ole maksaneet markasta miljoonia ja voimme myöntää että matka tällä on ollut antoisa. Olemme olleet täällä nyt kaksi viikkoa. Päivässä rahaa mennyt 100 rämpylää eli n. 25 ekee. Syöty 2 krt päivässä ja juotu olutta eli emme ole säästelleet. Paikkaa ei voi todellakaan verrata Thaimaaseen ja olemme siellä turistirysissä useamman kerran käyneet. Jokainen tietysti etsii matkoiltaan eri asioita. Mikään bilepaikka tämä ei ole, mutta rauhaa, rantaa ja hyvää ruokaa sitä täältä löytyy kyllä. Ihmiset mukavia. Kukaan ei tuputa mitään ja saat kulkea rauhassa. Suosittelen tätä paikkaa lämpöisesti kaikille.

Viihtyisä, siisti ja hyvällä palvelulla varustettu hotelli.

Vieras    02.10.2012    Langkawin hotellit    Langkawi
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Holiday Villa Beach Resort & Spa Langkawi

Meitä oli kaksi jo vähän varttuneemmalla iällä olevaa aikuista matkalla. Hotelli tuntui jo heti mentäessä todella viihtyisältä. Ei mikään luxus luokan hotelli vaan sopii ihmisille jotka eivät vaadi liikoja. Tuli kotoisa olo.

Henkilökunta oli ystävällistä ja palvelu toimi aina, kun oli kysyttävää tai muuta asiaa. Meille sattui huoneessa katosta vesivahinko, joka tultiin hoitamaan heti kun kävin siitä informoimassa. Jopa heikolla englannin kielellä saimme asian hoidettua ilman oppaiden apuja. Ruoka oli hyvää niin hotellialueella kuin muuallakin missä vaan kävimme.

Oli ihana käydä meressä uimassa, meduusoja ei meidän lomaviikolla näkynyt lainkaan. Nähtävyyksiä löytyy niinkin pieneltä saarelta todella paljon, edullisia kauppoja, näköalapaikat, meriakvaario eläimineen sekä paljon paljon muuta. Mieleen jäi myös miellyttävä taksikuski, joka vei toisesta kaupungista toiseen lähes olemattomalla summalla verrattuna Suomen hintoihin. Hän jäi vielä odottamaan samaan hintaan kaupan eteen koska tulemme takaisin ja hän voi viedä meidät sitten hotellille, edelleen samaan hintaan. Tämänkin pystyimme sopimaan kaiken ilman kieliongelmia ja tuli todella turvallinen olo, kun meistä huolehdittiin eli ilmeisesti Langkawilla arvostetaan jo vähän varttuneempaa väkeä ja ainakin tuntui, että meitä Suomalaisia pidettiin arvossa ja rehellisinä turisteina.

Suosittelen paikkaa perheellisille ja varttuneemmallekin väelle sekä ennenkaikkea rauhallisuudesta nauttiville.

Arvosana hotellille:

Sademetsää hotellin ympärillä

Vieras    22.03.2012    Langkawin nähtävyydet    Langkawi

Kävimme noin viikon matkalla Langkawilla helmi-maaliskuun vaihteessa 2012. Matka meni hienosti suoralla lennolla ja päätepaikalla heti koneesta ulos tullessa iski mahtava kuumuus. Vauhdilla tuli villatakki otettua päältä pois, aurinko häikäisi ja kosteusprosentti oli varmaan 80. Matka hotellille kesti noin puoli tuntia ja siinäkin ehti kivasti nähnä maisemia. Lentokenttä oli pieni ja siisti sekä hyvin toimiva.

Nähtävää Langkawilla on jos vaan haluaa ja viitsii kierrellä. On näköala hissiä vuorten yllä, makaki apinoita pitkin tienvarsia, sademetsää joka puolella, kalastajasatamia, shoppailukauppoja, Aasian suurin meriakvaario jossa näki hait ja rauskut, sekä tuli käveltyä flamingojen kanssa. Tähän varmaan joku sanoo, että eläinrääkkäystä, mutta eläimiä näytettiin hoidettavan todella hyvin. Lisäksi löytyy erilaisia vesiputouksia ja paljon muuta nähtävää. Huomasimme, että viikko oli liian lyhyt aika, kaksi viikkoa olisi sopiva varsinkin jos haluaa käydä Kuola Lumpurissa tai Thaimaan puolella. Saaren vehreys ja kasvillisuus yllätti positiivisesti.

Ruoka oli ihan hyvää jos tykkää aasialaisesta ruuasta, nälkä ainakin lähti eikä olo ollut yhtään ähkyinen syönnin jälkeen. Ruokapaikkoja löytyy vaikka kuinka paljon ja jokaisen makuun. Merivesi oli aivan mahtava, varmaan noin 29-30 asteista, meduusoja oli jonkin verran varottava. Pikkusaaria ympäristössä joita pääsi varaamalla veneen katsomaan, samoin mangrove metsiä. Rauhallinen ja sopivan hiljainen paikka, sopii rauhaa rakastaville ja perheille. Jos etsit rajua shoppailua ja diskoja niin ei kannata mennä. Muuten suosittelen lämpimästi, ihmiset todella ystävällisiä ja avuliaita. Taksilla pääsi liikkumaan edullisesti ja kaveri vielä odotti kauppojen edessä samaan hintaan. Suomessa ei sillä hinnalla saa taksia kuin parinkymmenen kilometrin matkalle hyvä jos sitäkään. Me ajoimme lähes puoli saarta samaan hintaan. Myös saaren hygienia taso oli hyvä, varsinkin meidän hotellissamme, mitään vatsatauteja ei ollut eikä saatu koko aikana. Sinne vaan rohkeasti käymään, talvi on parasta matkustusaikaa, on varmasti lämmintä eikä pieni sadekuuro välillä haittaa yhtään.

Ei kannata mennä Malesiaan, Langkawi ei todellakaan ole paratiisisaari

Vieras    07.12.2011    Langkawin aktiviteetit ja harrastukset    Langkawi

Jokainen joka on ollut Thaimaassa tulee pettymään todella pahasti. Langkawi ja malesia yleensäkin on todella karua turistille. Hintataso on aivan posketon. Palvelu on joko olematonta tai tylyä. Palasin juuri Malesian kierrokselta ja Langkawi muistuttaa kaatopaikkaa. Kaikkialla on jätteitä, purkujätteitä, mutaa. Rannoilla ei ole minkäänlaisia palveluja, ei edes pehmusteita niissä noin kolmessakymmenessä rantatuolissa joita kilometrin pituisella rannalla oli.

Ravintolatarjonta oli surkea ja hinnat pilvissä. Iltaelämä oli täysin olematonta. Jonotat baaritiskiltä margaritaa joka tarjotaan muovituopissa, istut märällä penkillä hyttysten syötävänä. Muistuttaako jotai läheisempää paikkaa?

Pantai Cenang, jonka pitäisi olla se "eloisampi" paikka on yksi rutakkoinen tienpätkä. Sen ja rannan välissä on sekalainen joutomaa, osin rakennettua, osin rytöläjää ja kaatopaikkaa. Joudut puikkelehtimaan jätteiden välistä rannalle.

Langkawia saattavat kehua vain ne, jotka ovat maksaneet matkastaan poskettoman hinnan ja joiden itsetunto ei anna myöden myöntää että hukkaan meni. Etelän kalutut "rohdokset" ja "mallorkat" tarjoavat Langkawiin nähden kymmenkertaisen vastineen rahalle.

Etsikää lisää paikkoja Thaimaasta tai lentäkää Balille Bangkokista Airasianin edullisilla lennoilla

Ei pelkkää löhöilyä!

Vieras    09.12.2008    Langkawin aktiviteetit ja harrastukset    Langkawi

Langkawilla voi tehdä kaikenlaista, ettei aika mene pelkkään rannalla makoiluun...tosin sekin on välillä kivaa.

Ehdottomasti kannattaa mennä purjehtimaan merelle joko koko päiväksi tai sitten ns. sunset-kierrokselle. Upea saaristo, ihania maisemia ja huikeita pysähdyspaikkoja kuvien ottoon ja pällistelyyn.

Vesiurheilua on rannalla joka lähtöön, parasailing, jet-ski, banana-boat ja mikäs sen mukavampaa kuin ottaa kylmä olut rantabaarissa!

Viidakkoon kannattaa mennä kävelylle joko aikaisin aamulla tai illalla auringon laskiessa. Kasvit ja eläimet ovat upeita!

Mangrove-veneretki antaa vähän erilaista tietoa ja perspektiiviä saaresta, mahtava retki!

Kuahin kaupungissa voi sitten shoppailla (tax-free saari) joko kansainvälistä muotia ja kosmetiikkaa tai paikallista tavaraa.

Hotelleissa mahdollisuus hierontoihin ja hoitoihin. Paljon myös paikallisia spa-laitoksia, joissa hinnat eurooppalaisille hyvinkin edukkaat.

Monissa hotelleissa tenniskentät ja kuntosalit.

Taiteellisia lahjoja voi näyttää maalaamalla itselleen taulun paikalliseen batik-tyyliin.

Oletko vieraillut Langkawissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.