Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kööpenhaminasta

Kallis hintataso ravintoloissa

Vieras    31.12.2019    Kööpenhaminan muita vinkkejä    Kööpenhamina

Suosittelen välttämään ruokaillessa erityisesti tivolin ylihintaisia ja huonolaatuisia ravintoloita esim. tyttären neljä kalapuikkoa ja pikku kippo ranskalaisia 23€...

Sama linja jatkuu myös turistkauduilla ja päänähtävyyksien läheisyydessä. Muuten kaunis ja viihtyisä kaupunki.

Köpiksen reissulla 2014

Vieras    04.04.2014    Kööpenhaminan muita vinkkejä    Kööpenhamina

Naisten reissu Kööpenhaminassa 2014. Hiukan mielipiteitämme meiltä, jotka kävimme juuri maaliskuussa Köpiksen reissulla!

Ostokset:

Ostosreissulle Köpikseen ei kannata lähteä, ellei ole rikas! Hinnat ovat Suomen tasoa ja kävelykadun kaupat ovat samat, mitä joka puolella muuallakin, mm. Suomessa. Kivampia lja halvempia liikkeitä löytyy Vesterbron alueelta, josta ostimme mm. talvialesta saapikkaat 14 eurolla, kun samat saapikkaat olivat alennuksessa puolet kalliimmalla hinnalla kävelykadun liikkeissä!

Ruoka ja juoma:

Ruoka on kallista, luimme kyllä tästä ennen matkalle lähtöä, mutta kohteessa tämä vasta selkeni. Siksi kannattaa ottaa hotelli, joka sisältää aamupalan. Hyvä esimerkki hyvästä hotellista aamupaloineen Vesterbron alueella on Hotel Du Nord, jossa meillä oli huone. Aamupala oli erittäin hyvä, kaikki, mitä normaaliin hotelliaamiaiseen kuuluu, viinereineen ;) Sekä eräs asia, joka iski suoraan kahvinarkkariin, kahvi oli erittäin hyvää verrattuna ravintoloissa saatuun! Ja vielä lisäksi, hotelli oli melkein HALVIN Vesterbron alueella olevista, joten aivan mahtava löytö (momondo.fi) ! Tässä hotellissa kaikki toimi, jopa sänkykin voitti kotisängyn!

Köpis on kuuluisa leivistään, ja kyllä, kannattaa kokeilla! Tuloaamuna kävimme testaamassa 90 kruunun hintaisen leivän, ja se oli todella maukas ja täyttävä. Kahvila sijaitsi tivolin pääportteja vastapäätä melkein, nimeä en muista! Vesterbron alueella on hyviä ruokapaikkoja, joissa on iltaisin melko aikaisinkin jo täyttä, mutta vaikkei pöytävarausta oltukaan tehty, niin jostain se ruokapaikkakin aina löytyi :)

Liikkuminen:

Emme osanneet käyttää metroa, junaa, emmekä linja-autoja kohteessa. Ne kulkivat jotenkin "piilossa". No, lentokentältä matka rautatieasemalle junalla oli helppo ja nopea, ja maksoi noin 5e/hlö. Takaisinpäin se ei ollutkaan niin helppoa, ja valitsimme taksin. Taksi maksoi puolet enemmän (n.200 kruunua), mutta siinä kohdassa se oli paras vaihtoehto, pääsimme ovelta ovelle , emme joutuneet odottelemaan junan lähtöä jne. Kaiken lisäksi hotellimme sijaitsi aivan juna-aseman vieressä, joten kyseistä kulkuneuvoa käyttäville suosittelen taas Hotel Du Nordia. Siitä on lyhyt matka kaikkialle kävellen, sekä Vesterbron alueen huvituksiin, että kävelykadulle strogetiin ja satama-alue Nyhavniin, jonne kävelimme pysähdellen välillä terasseilla. Myös Tivoli on tämän hotellin melkein vieressä! Kävelimme myös pienen merenneidon patsaalle, mutta sieltä tulimme ajan ja jalkojen säästämiseksi taksilla pois. Taksimatkustus on yhtä kallista kuin Suomessa.

Christianian vapaakaupunki:

Suosittelen käymään. Ei tiukkapipoisille kuitenkaan. Paras tapa matkata tuonne olisi ollut pyöräillä, mutta hotellimme pyöränvuokraus alkoi vasta huhtikuussa. Me kävelimme, melko pitkä matka vesterbrosta, mutta samalla näki maisemia, eikä ollut kiire minnekään. Taisi siinä reippaasti yli puoli tuntia vierähtää. Ensin olimme vähän pettyneitä, kun kaupunkialue näytti ihan tyhjältä. Kartasta kannattaakin paikantaa alue, jossa lukee christiania, siellä on melkeinpä aidattu alue, jossa kannabiksen ostaminen ja käyttäminen sekä myyminen on laillista. Siellä tämä vapaakaupungin ydin näyttäytyy. Siellä on myös ruoka-ja juomapaikkoja ja matkamuistoja sekä ihana , kaunis ja rauhallinen evästely alue poukamineen :) Vaikka siis omille eväille! Christianiassa on myös (häpeällistä sanoa, mutta en muista nyt kirkon nimeä) torni, jonne saa 35 kruunun hintaan kävellä piiitkiä puisia kapeita portaita pitkin ja vaikka tornin huipulle asti, sieltä' näkee päätä huimaavan kauniisti koko kaupungin ;) Myös joitakin ruokapaikkoja on kaupungissa, mutta melko vähän.

Iltamenot:

Kaupungissa oli monenlaisia baareja ja yömyöhään auki olevia kahviloita, myös discoja, mutta meillä oli niin lyhyt piipahdus valitettavasti, että ehdimme testata vain yhtä yökerhoa, joka sijaitsi ihan meitä lähellä, sen paikan nimi oli Nord, ja osoite Axeltorv 5. Kiva disco, joskin varsinainen meno alkoi vasta klo 24, ja paikalla oli paljon naisia. Sinne pääsi ilmaiseksi ennen klo 23, sen jälkeen hinta n. 90 kruunua ! Hintataso myös tässä yökerhossa korkealla, paukku maksoi 99 kruunua ja pienen pieni siideri 45 kruunua. Kahviloita ja baareja oli paljon, ja harmitti oikein, että tutustuimme niistä vain murto-osaan! Kävellen pystyi kulkemaan paikasta toiseen aivan loistavasti. Joillakin kaduille oli maksullisia naisia, mutta naistä nyt ei kenellekään koitunut harmia. Muutoinkin oli ihan turvallista liikkua.

Oletko vieraillut Kööpenhaminassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.