Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Kööpenhaminassa

Paljon kivaa edullisesti Köpiksessä

Vieras    26.05.2015    Kööpenhaminan nähtävyydet    Kööpenhamina

Matkakohteena Köpis on mainettaan edullisempi, kun malttaa pysyä poissa keskustan pääostoskaduista ja ravintoloista. Alla joitakin vinkkejä edullisempaan Köpiksen lomaan:

- Valitse hotelli, jonka hintaan kuuluu aamiainen, tai jossa on kokkausmahdollisuus , niin säästät ruokakuluissa runsaasti. Markettiostokset voi saada Tanskassa jopa edullisemmin kuin Suomessa, kun suosii alennusmarketteja kuten Netto tai Fakta kalliimman Irma-ruokakaupan sijaan.

- Syö kahvilaruokaa kalliiden ja hienojen ravintoloiden sijaan. Esimerkiksi Nørrebron ja Vesterbron kaupunginosissa on paljon hyviä kahviloita, jotka tarjoilevat maittavia ja isoja annoksia aina aamiaisesta illalliseen. Kahvilaruokien taso on Köpiksessä monin paikoin todella hyvä, eli hinta-laatusuhde on varmasti kohdillaan. Kokeile esimerkiksi Flora's-kahvillaa Nørrebrossa: floraskaffebar.dk/. Älä unohda hodareita, jotka ovat Köpiksessä kovassa huudossa. Hyviä ja tasokkaita hodarikojuja löytyy joka kadun kulmasta!

- Pyöräile ja kävele. Välimatkat ovat ainakin keskusta-alueella pieniä, joten matkat taittuvat helposti ja edullisesti ilman julkista liikennettäkin. Muista kuitenkin tarkkaavaisuus liikenteessä, jos pyöräilet.

- Osta Copenhagen Card, jolla saat paljon etuja, mm. ilmaisen sisäänpääsyn lukuisiin museoihin: www.copenhagencard.com/

- Vietä iltaa esim. Nørrebron tai Vesterbron monista baareista ydinkeskustan baarien sijaan. Nämä alueet ovat astetta rennompia niin tunnelmaltaan kuin hinnoiltaankin, ja takaisin ydinkeskustaan pääset vartissa.

- Pakkaa piknik-kori ja nauti kesäpäivästä jossakin Köpiksen monista puistoista ja puutarhoista. Lue lisää: www.visitcopenhagen.com/cope...dens-parks

- Osta pullo viiniä ja nauti kesäillasta järvibulevardilla Nørrebron kaupunginosassa, tai vuokraa polkuvene Kaffesalonen-ravintolan terassilta, joka maksaa noin 10 euroa kolmelta henkilöltä tunniksi: www.kaffesalonen.com/?page_id=691

- Tee ostoksia Köpiksen monissa outlet-myymälöissä ja kirppareilla. Nørrebrosta Ravnsborggadelta löydät kaduntäydeltä second handia ja Roayal Copenhagenin outlet-myymälä ilahduttaa ikonisen tanskalaislaadun ystävää: ravnsborggade.dk/ & www.royalcopenhagen.com/dk/d...es/denmark

- Yövy edullisesti esimerkiksi Generator Copenhagen hotellissa, jos olet valmis tnkimään laadusta (varsinkin sesonkiaikaan edullisia hotelleja voi olla hankala löytää keskusta-alueelta): www.expedia.fi/Copenhagen-Ho...ellitiedot

- Lue lisää vinkkejä edulliseen Köpiksen reissuun: www.visitcopenhagen.com/cope...-things-do

Lisää Köpis-aiheisia voi lukea blogistani: maailmankansi.fi/

Nähtävyydet

Vieras    24.07.2013    Kööpenhaminan nähtävyydet    Kööpenhamina

Käytiin katsomassa Tivoli, kasvitieteellinen puutarha, Pieni merenneito, H.C Andersenin patsas, Strogetin ostoskatu,

Nyhavn, raatihuone, molemmat linnat/ palatsit, muutamia puistoja ja Carlsbergin kuuluisan norsuportin.

Nähtävyydet eivät mielestäni olleet kovin ihmeellisiä, eritoten Tivoli tuotti minulle pettymyksen.

Kööpenhamina on mielestäni enemmän perhekohde, kovin lapsiystävällinen kaupunki tuntui olevan ja lapsille oli paljon nähtävää ja koettavaa.

Puistot olivat kauniita ja sinänsä kyllä näkemisen arvoisia mutta itse odotan matkalta enemmän. Ostoskatu ei ollut kovin ihmeellinen, samoja kauppoja kuin muuallakin ja hurjan kallista. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä oikeastaan kaikkialla. Kallis ja tylsä kaupunki omasta mielestäni. Parempiakin kohteita Pohjoismaista löytyy. Hintataso oli

Suomen tasoa, jopa kalliimpaa.

Toisenlainen huvipuisto

Tivolista aina puhutaan, mutta Köpenhaminassa on toinenkin huvipuisto, keskustasta pohjoiseen Dyrehavsbakken eli lyhyesti Bakken, jonne on ilmainen sisäänpääsy, sekä ympärillä iso hieno puistoalue.

Sinne pääsee helposti joko bussilla (14, 85N, 185, 388) Dyrehaven -pysäkille

tai S-junalla Klampenborgin asemalle, josta n. 600 m kävelymatka.

Klampenborgin vieressä on myös Bellevuen hieno hiekkaranta.

Kotisivu: www.bakken.dk/

Google maps: goo.gl/maps/D5G9Y

Strögetin kävelykatu ja sen päässä oleva Nyhavn kaikkine ravintoloineen on kesällä mukava paikka istuskella ja katsella värikästä vilinää.

Tivoli

Kööpenhaminan yksi kuuluisimpia käyntikohteita lienee Tivoli. Vaikka pää tai vatsa ei kestäisikään monen sortin kieputtimia ja vimputtimia, on alueella mukava nautiskella iloisesta ihmisvilinästä, hyvästä ruuasta ja juomasta.

Kävelylle Kööpenhaminaan

Kööpenhaminan keksustaan kannattaa ehdottomasti tutustua kävelle. Kävelykatu Ströget tarjoaa ajankulua sekä shoppailijoille että herkuttelijoille ja kahviloissa on kiva istuskella ja katsella kadun vilinää. Olo on kuin konsanaan Keski-Eurooppalaisessa kaupungissa. Shoppailijoiden on oltav liikkeellä asjoissa, sillä putiikit sulkevat yllättävn aikaisin ovensa.

pieni meren-neito

todella kuuluisa patsas

pieni merenneito

Ihana nähdä paikanpäällä meressä

Tivolissa on tunnelmaa

kesän alussa väkeä vielä vähän joten kannattaa piipahtaa.

Aivan mahtava paikka!!

Oletko vieraillut Kööpenhaminassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.