Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kreetan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

Atlantica Caldera Bay hotelli

Vieras    03.11.2014    Plataniaksen nähtävyydet    Platanias

Sijaitsee aivan meren rannalla. Meidän huoneemme oli kahdessa kerroksessa jossa oli kaksi parveketta sekä oma uima-allas hotelli altaan lisäksi. Olimme lokakuun puolenvälin aikaan ja altaan vesi tuntui kylmältä mutta merivesi oli lämpöisempää. Ilman lämpötila oli joka päivä yli 20 asteen. Ruokapaikat oli kaikki ihan ok, Stamna etenkin jäi mieleen, hyväntuulisen omistajan takia.

Jos jotain negatiivista sanoisi niin ne oli kulkukoirat kaduilla. Satuimme näkemään kun yksi paikallinen pappa ajoi skootterilla suoraan päin koiraa joka yllättäen läksi ylittämään tietä. Mies kaatui ja nousi ylös, eikä hänelle käynyt mitään vakavaa, mutta koira lähti ulvoen johonkin pelästyneenä.

Haniassakin tuli paikallis bussilla käytyä. Sieltä löysimme liikkeen joka painatti kuvia paitoihin. Siellä oli valmiita kuvia kansioissa ja jos niistä ei löytynyt niin netistä selasimme kuvia ja tekstejä, josta paidan kuva saatiin tehtyä. Hinta oli n. 10 €. Hanian ja Plataniaksen kaupunkien välissä oli isompi kauppa nimeltään Jumbo. Sieltä löytyi kaikkea kotiin, pesuaineista, leluihin yms.

Upea Imperial

Vieras    01.11.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Imperial

Kertakaikkisen mahtava loma Imperialissa!! Siistit ja kivat huoneet, kuten koko hotellin alue. Henkilökunta parasta mahdollista. Ruoka taivaallisen hyvää!

Ei mitään negatiivista sanottavaa <3

Arvosana hotellille:

Muuten oikein hyvä

Vieras    25.10.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Imperial

Muuten kaikki erinomaista, mutta Miken ääni ruokaillessa häiritsi todella paljon. Olisin voinut useammankin aterioida hotellin ruokasalissa, mutta kun jonkinlainen ruokarauha tarvisi olla. En vaan jaksa koko aikaa kuunnella sitä kovaäänistä samojen sanojen toistoa, etten sanoisi huutoa. Enkä pidä siitäkään, että pyytämättä tuodaan paukkuja pöytään. Mutta kuten sanottu, hotelli sinällään erinomainen.

Arvosana hotellille:

Hotelli jokaisen makuun

Vieras    19.10.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2014 | Hotelli: Imperial

Mahtava hotelli. 2 kertaa on tullut tuolla käytyä.

Hotelli sopii kaiken ikäisille ihmisille.

Urheilullisille ihmiselle suosittelen ehdottomasti. Varsinkin kuntosali oli todella hyvin varustettu.

Ruoka oli maukasta ja annoskoot reiluja. Vitamiinit piristivät mukavasti.

Ainut miinus hotellilla oli se, ettei suihkusta tuleva vesi pysynyt tietyn lämpöisenä ja oli joko tulikuumaa tai todella kylmää.

+ Tänne täytyy tulla itse katsomaan, millainen paratiisi hotelli on.

Ensi vuonna uudestaan, en malta odottaa!

Arvosana hotellille:

Knossos

Vieras    03.10.2014    Kreetan nähtävyydet    Kreeta

Knossoksen raunioilla kannattaa ilman muuta Kreetan matkalla pistäytyä. Knossoksen historiallisissa raunioissa ja kaivauksissa on todella mielenkiintoista nähtävää vaikka useamman tunninkin ajaksi. Siellä kuulee ja aistii historian havinan ihan livenä. Kannattaa lukea paikasta jo etukäteen, niin sitten paikalla saa vielä paljon enemmän itselleen, kun on vähän pohjatietoa asiasta.

merinäköala

Vieras    03.10.2014    Retimnonin nähtävyydet    Retimnon

Retimnonissa kannattaa ilman muuta käydä venetsialaisesta satamasta lähtevällä ns. merirosvolaivalla parin tunnin laivaristeilyllä, jolloin näkee kaupungin ja Fortezzan linnoituksenkin mereltä päin. On kyllä ihan kiva kokemua ja hyvät näkymät!

Ideon

Vieras    03.10.2014    Retimnonin ravintolat ja baarit    Retimnon

Olimme kesäkuussa 2013 viikon matkalla Retimnonissa ja asuimme Ideon -hotellissa, jossa söimme päivittäin hotellin ravintolassa seisovasta pöydästä hyvää kreikkalaista ruokaa.

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Alexia huoneistohotelli

Hotelli Alexia oli ihan hyvä hotelli ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Hotellin sijainti aivan Agia Marinan ja Plataniaksen kylien rajalla on todella hyvä, kun kävelymatkaa Plataniaksen kylään ja sen yläkylään ei ole paljon. Hotelli on betonirakenteinen niin kuin lähes kaikki hotellit yleensä ovat, joten varsinkin kipikipikenkien äänet kuuluvat toiseen huoneeseen ja se voi joitakin ihmisiä haitata, mutta ei minua, kun kuuloni on jo huonontunut sen verran. Ruoka Alexian ravintolassa on hyvää ja hintakin on kohtuullinen. Huoneet ovat ihan normaaleja/tavanomaisia ja ainakin meillä oli kiva parveke, jossa oli mukava istuskella. Olin nyt toista kertaa tässä hotellissa ja kokonaisuutena voin kyllä suositella tätä hotellia kenelle tahansa. Näillä sivuilla "narisijoille" sanoisin sen verran, että kun valitsette hotellia, niin katsokaa hotellin pisteytys etukäteen, ettei käy niin, että varataan 2-3 tähden hotelli ja sitten valitetaan, kun ei saatukaan 4-5 tähden hotellin palveluita!?

Arvosana hotellille:

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Olimme elokuussa 2014 viikon lomamatkalla Agia Marinassa ja Alexia-hotellissa. Söimme päivittäin kreikkalaista ruokaa Alexian ravintolassa, jossa oli hyvä ruoka ja hintakin oli kohtuullinen, eli n.20-25 euroa yhteensä kahdelta henkilöltä.

Ostoksiako?

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ostokset    Agia Marina

Jos on ihan pakko jotain ostoksia tehdä, niin niitä kyllä voi tehdä Agia Marinan ja Plataniaksen lomakylien kaupoistakin, mutta tietenkin Hanian kaupungissa on vielä enemmän valintamahdollisuuksia. Hanian kaupungissa kauppahalli Agorassa oli hintataso hiukan halvempi kuin Agia Marinan ja Plataniaksen kaupoissa. Agora on muutenkin ihan kiva käydä katsomassa. Niin ja Hanian kaupungin torimarkkinoilla kannattaa käydä, jos aikoo ostaa todella edullisesti.

kävelyä ja juoksua

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan aktiviteetit ja harrastukset    Agia Marina

Agia Marinassa on hyvä harrastaa kävelyä ja juoksua niin rannoilla kuin rantaa lähellä olevissa kylissäkin, sekä hienojen maisemien vuoksi myös yläkylässä kannattaa käydä.

liikenne ongelmaista

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Agia Marinan kylässä niin kuin muuallakin Hanian rannikon turistien kansoittamissa rantakylissä on moottoriajoneuvoliikenne aika lailla vaarallisemman tuntuista kuin Suomessa, joten siitä saatta aiheutua vaaratilanteita. Erityisesti tien ylittämisessä Agia Marinan ja Plataniaksen kylissä kannattaa olla varovainen, koska autoilijat, moottoripyöräilijät ja mopoilijat eivät paljon hidastele, eikä ranta-alueen läpi Hanian kaupunkiin kulkevalla kadulla ole juurikaan suojateitä. Kun ylittää tien silloin, kun tiellä ei ole yhtään moottoriajoneuvoja, tai ne ovat kaukana, niin mitään ongelmaa ei tule. Tien ylittämisen vuoroa voi joutua hetken odottamaan, mutta mihin sitä nyt lomalla niin hirveän kiire olisikaan!

Lentokenttä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan lennot & liikenne    Agia Marina

Hanian lentokentällä on suurimittainen ja laaja uuden lentokenttärakennuksen rakentaminen menossa, mutta se ei juurikaan haittaa sen pienen entisen tosi vaatimattoman lentokentän rakennuksen toimintaa. Lähitulevaisuudessa Hanian lentokentän tilat ovat varmaan ihan kansainvälistä tasoa ja parantuvat nykyisistä oloista sata kertaa paremmaksi. Hyvä näin!

Nähtävyyksiä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan nähtävyydet    Agia Marina

Olimme ihanan kesäisen viikon elokuussa 2014 Agia Marinan kylässä Alexia -hotellissa. Lähellä olevia nähtävyyksiä on mm. Kreetanmeren rannan maisemat, joita voi ihailla esim. kävelemällä rantoja. Hienot maisemat löytyvät ihan läheltä Plataniaksen yläkylästä, jonne kannattaa mennä ihan kävellen, jolloin näkee kaiken kukkaloiston yms. mitä on välillä. Yläkylän hautausmaalta on hienot maisemat Plataniaksen ja Ag. Marinan rannalle, sekä Agii Theodorin saarelle. Lisäksi Agia Marinasta lähtee The Little Fun train-maisemajunaretkiä ainakin kymmenen erilaista. Hinta aikuisilta 17e ja lapsilta 8e. Lisäksi minijuna menee myös vesipuistoon. Kävimme kahdelle minijunaretkellä, jotka olivat kyllä todella mielenkiintoisia ja niissä pääsi tutustumaan Kreetan maaseutuun, pieniin kylliin ja niiden nähtävyyksiin (mm. toisen maailmansodan saksalaisten sotilaiden hautausmaa, munkki- ja nunnaluostari). Lisäksi junaretkillä näkee todella kauniita ja jylhiä vuoristomaisemia sen lisäksi, että junat kulkevat läpi Hanian rannikon rantakyliä, joissa on muutamia pysäkkejä, joilta voi nousta kyytiin. Aurinkomatkojen saaristoretkelle kannattaa kyllä osallistua, sillä siinä nähdään laajasti Kreetan maisemia, maaseutua, vuoristoa ja käydään nunnaluostarissa, sekä syödään ulkona suurten puiden siimeksessä pitkän kreikkalaisen menuun mukaisesti useita erilaisia kreikkalaisia ruokia. Hanian kaupunkiin pääsee helposti paikallisilla busseilla 1,60 euron hintaan, joten Hanian kaupungin nähtävyyksiä kannattaa ilman muuta käydä katsomassa (vanha kaupunki, venetsialainen satama, kauppahalli Agora, argeologinen museo, merimuseo, markkinapäivä torilla).

Upea paikka

Vieras    27.09.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Imperial

Todella loistava rauhallinen paikka lähellä merta. Hotellin työntekijät erittäin ystävällisiä ja mukavia.

Ruoka maittavaa ja annokset isoja. Karaokeillat eivät edes kuuluneet huoneeseemme kun olimme allasalueeseen nähden "väärällä" puolella. Huoneessamme oli poreamme ja parvekkeella poreallas, voiko parempaa enää olla, no ei voi.

Mike osaa hyvin suomea, joten oli mukava jutella niitä näitä. Tästä tuli jokavuotinen lomakohteemme.

Ja se oli mukava yllätys kun palasimme eräänä päivänä kämpille niin pöydällä odotti viinipullo ja syntymäpäivä onnittelut.

Kiitos Imperial !

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.