Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kreetan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 5

merinäköala

Vieras    03.10.2014    Retimnonin nähtävyydet    Retimnon

Retimnonissa kannattaa ilman muuta käydä venetsialaisesta satamasta lähtevällä ns. merirosvolaivalla parin tunnin laivaristeilyllä, jolloin näkee kaupungin ja Fortezzan linnoituksenkin mereltä päin. On kyllä ihan kiva kokemua ja hyvät näkymät!

Ideon

Vieras    03.10.2014    Retimnonin ravintolat ja baarit    Retimnon

Olimme kesäkuussa 2013 viikon matkalla Retimnonissa ja asuimme Ideon -hotellissa, jossa söimme päivittäin hotellin ravintolassa seisovasta pöydästä hyvää kreikkalaista ruokaa.

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Alexia huoneistohotelli

Hotelli Alexia oli ihan hyvä hotelli ja se sijaitsee aivan meren rannalla. Hotellin sijainti aivan Agia Marinan ja Plataniaksen kylien rajalla on todella hyvä, kun kävelymatkaa Plataniaksen kylään ja sen yläkylään ei ole paljon. Hotelli on betonirakenteinen niin kuin lähes kaikki hotellit yleensä ovat, joten varsinkin kipikipikenkien äänet kuuluvat toiseen huoneeseen ja se voi joitakin ihmisiä haitata, mutta ei minua, kun kuuloni on jo huonontunut sen verran. Ruoka Alexian ravintolassa on hyvää ja hintakin on kohtuullinen. Huoneet ovat ihan normaaleja/tavanomaisia ja ainakin meillä oli kiva parveke, jossa oli mukava istuskella. Olin nyt toista kertaa tässä hotellissa ja kokonaisuutena voin kyllä suositella tätä hotellia kenelle tahansa. Näillä sivuilla "narisijoille" sanoisin sen verran, että kun valitsette hotellia, niin katsokaa hotellin pisteytys etukäteen, ettei käy niin, että varataan 2-3 tähden hotelli ja sitten valitetaan, kun ei saatukaan 4-5 tähden hotellin palveluita!?

Arvosana hotellille:

Alexia

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Olimme elokuussa 2014 viikon lomamatkalla Agia Marinassa ja Alexia-hotellissa. Söimme päivittäin kreikkalaista ruokaa Alexian ravintolassa, jossa oli hyvä ruoka ja hintakin oli kohtuullinen, eli n.20-25 euroa yhteensä kahdelta henkilöltä.

Ostoksiako?

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan ostokset    Agia Marina

Jos on ihan pakko jotain ostoksia tehdä, niin niitä kyllä voi tehdä Agia Marinan ja Plataniaksen lomakylien kaupoistakin, mutta tietenkin Hanian kaupungissa on vielä enemmän valintamahdollisuuksia. Hanian kaupungissa kauppahalli Agorassa oli hintataso hiukan halvempi kuin Agia Marinan ja Plataniaksen kaupoissa. Agora on muutenkin ihan kiva käydä katsomassa. Niin ja Hanian kaupungin torimarkkinoilla kannattaa käydä, jos aikoo ostaa todella edullisesti.

kävelyä ja juoksua

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan aktiviteetit ja harrastukset    Agia Marina

Agia Marinassa on hyvä harrastaa kävelyä ja juoksua niin rannoilla kuin rantaa lähellä olevissa kylissäkin, sekä hienojen maisemien vuoksi myös yläkylässä kannattaa käydä.

liikenne ongelmaista

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Agia Marinan kylässä niin kuin muuallakin Hanian rannikon turistien kansoittamissa rantakylissä on moottoriajoneuvoliikenne aika lailla vaarallisemman tuntuista kuin Suomessa, joten siitä saatta aiheutua vaaratilanteita. Erityisesti tien ylittämisessä Agia Marinan ja Plataniaksen kylissä kannattaa olla varovainen, koska autoilijat, moottoripyöräilijät ja mopoilijat eivät paljon hidastele, eikä ranta-alueen läpi Hanian kaupunkiin kulkevalla kadulla ole juurikaan suojateitä. Kun ylittää tien silloin, kun tiellä ei ole yhtään moottoriajoneuvoja, tai ne ovat kaukana, niin mitään ongelmaa ei tule. Tien ylittämisen vuoroa voi joutua hetken odottamaan, mutta mihin sitä nyt lomalla niin hirveän kiire olisikaan!

Lentokenttä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan lennot & liikenne    Agia Marina

Hanian lentokentällä on suurimittainen ja laaja uuden lentokenttärakennuksen rakentaminen menossa, mutta se ei juurikaan haittaa sen pienen entisen tosi vaatimattoman lentokentän rakennuksen toimintaa. Lähitulevaisuudessa Hanian lentokentän tilat ovat varmaan ihan kansainvälistä tasoa ja parantuvat nykyisistä oloista sata kertaa paremmaksi. Hyvä näin!

Nähtävyyksiä

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan nähtävyydet    Agia Marina

Olimme ihanan kesäisen viikon elokuussa 2014 Agia Marinan kylässä Alexia -hotellissa. Lähellä olevia nähtävyyksiä on mm. Kreetanmeren rannan maisemat, joita voi ihailla esim. kävelemällä rantoja. Hienot maisemat löytyvät ihan läheltä Plataniaksen yläkylästä, jonne kannattaa mennä ihan kävellen, jolloin näkee kaiken kukkaloiston yms. mitä on välillä. Yläkylän hautausmaalta on hienot maisemat Plataniaksen ja Ag. Marinan rannalle, sekä Agii Theodorin saarelle. Lisäksi Agia Marinasta lähtee The Little Fun train-maisemajunaretkiä ainakin kymmenen erilaista. Hinta aikuisilta 17e ja lapsilta 8e. Lisäksi minijuna menee myös vesipuistoon. Kävimme kahdelle minijunaretkellä, jotka olivat kyllä todella mielenkiintoisia ja niissä pääsi tutustumaan Kreetan maaseutuun, pieniin kylliin ja niiden nähtävyyksiin (mm. toisen maailmansodan saksalaisten sotilaiden hautausmaa, munkki- ja nunnaluostari). Lisäksi junaretkillä näkee todella kauniita ja jylhiä vuoristomaisemia sen lisäksi, että junat kulkevat läpi Hanian rannikon rantakyliä, joissa on muutamia pysäkkejä, joilta voi nousta kyytiin. Aurinkomatkojen saaristoretkelle kannattaa kyllä osallistua, sillä siinä nähdään laajasti Kreetan maisemia, maaseutua, vuoristoa ja käydään nunnaluostarissa, sekä syödään ulkona suurten puiden siimeksessä pitkän kreikkalaisen menuun mukaisesti useita erilaisia kreikkalaisia ruokia. Hanian kaupunkiin pääsee helposti paikallisilla busseilla 1,60 euron hintaan, joten Hanian kaupungin nähtävyyksiä kannattaa ilman muuta käydä katsomassa (vanha kaupunki, venetsialainen satama, kauppahalli Agora, argeologinen museo, merimuseo, markkinapäivä torilla).

Upea paikka

Vieras    27.09.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Imperial

Todella loistava rauhallinen paikka lähellä merta. Hotellin työntekijät erittäin ystävällisiä ja mukavia.

Ruoka maittavaa ja annokset isoja. Karaokeillat eivät edes kuuluneet huoneeseemme kun olimme allasalueeseen nähden "väärällä" puolella. Huoneessamme oli poreamme ja parvekkeella poreallas, voiko parempaa enää olla, no ei voi.

Mike osaa hyvin suomea, joten oli mukava jutella niitä näitä. Tästä tuli jokavuotinen lomakohteemme.

Ja se oli mukava yllätys kun palasimme eräänä päivänä kämpille niin pöydällä odotti viinipullo ja syntymäpäivä onnittelut.

Kiitos Imperial !

Arvosana hotellille:

Kelpo hotelli

Vieras    24.09.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Imperial

Siisti hyvä hotelli.ruoka ei nyt erikois mainintaa ansaitse.turha ylistää sitä .syötävää kun on maksanut ennakkoon!

Arvosana hotellille:

Uudelleen!

Vieras    20.09.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2014 | Hotelli: Imperial

Aivan mahtava, hyvää ja edullista ruokaa, tiedoksi lapsiperheille, tosi ystävällinen ja lapsirakas paikka, Miken baarishow ainakin nauratti meitä kovasti hopihopi,elämä halpa imperial kallis,vitamiinia (uzo)helppo homma, nämä niitä vakio lausahduksia :) harmittaa vain kun otettiin viikko ja meni aivan liian nopeasti, ensvuonna kaksi viikkoa sitten kun tuli paikka tutuksi, vuokrattiin myös auto Miken ja Andreaksen vanhimmilta joilla on autovuokraamo 150m päästä hotelilta ja käytiin vuoristossa ja kahluusaarilla, täydellinen paikka suosittelen lämpimästi!

Arvosana hotellille:

OLI PARAS KAIKISTA

Vieras    15.09.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Imperial

aivan ihana loma meillä kaverini kanssa ,ainut asia ei ollut hiekkarantaa mutta ehdottomasti paras hotelli missä on lomalla oltu.ruoka oli best ja annokset sopivat kun ei rupee ahnehtiin maku ihan ykköstä paras kaikista luokkaa. hotellin siisteys erinomainen ja henkilökunta ihan ykkösiä oli hyvä karaoke harmi kun ei useammin mutta laulettiin kuitenkin. andreas ja mike oli show miehiä ja pidimme heidän tavasta ottaa asiakkaat omikseen ja he huomioivat myös lapset.spesiaali kiitokset äidille joka vuokrasi meille auton joka toki oli alitehoinen noille vuoristoteille mut riitti kuskille.tulemme kreetalle uudestaankin ehkä menemme itärannikolle tällä kertaa mutta jos malemessa ajellaan niin varmasti syömme teidän luona toivottavasti karaokeiltana!!

Arvosana hotellille:

paras hotelli

Vieras    25.08.2014    Malemen hotellit    Maleme
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Imperial

viimmeisen päälle hyvä palvelu ja ruoka. Kiitos Mikelle ja Andeakselle hyvästä lomasta. Tullaan uudestaan. PS.Pitääkö sinne parvekkeelle mennä kuuntelemaan pitääkö joku hauskaa. Nimimerkki :Caterpillar

Arvosana hotellille:

atRion 2hh huone.

Vieras    19.08.2014    Agia Marinan hotellit    Agia Marina
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2014 | Hotelli: Atrion

Varasimme Aurinkomatkoilta hotelli atRiosta 2hh hotellihuoneen ajoissa ja täysihintaisena, kun olimme lukeneet hotellin olevan rauhallinen paikka. No, saimme 2 hh huoneen, joka paljastuikin perhehuoneeksi ja huoneistojen välilä oli vain ohut väliovi. Viereisessä, pienessä ja parvekkeettomassa huoneessa ennätti viikon aikana olla kolmet vieraat, ja pari kertaa joutui yöllä oven läpi karjumaan hiljaisuutta. Enemmän kumminkin häiritsi se, että oven läpi kuului selvästi normaali puhe, musiikki ja muut elämän äänet....

Hotellin allasalue on myös alimitoitettu, sinne ei ollut mitään asiaa edes heti aamiaisen jälkeen. Nykyaikaiset

tallelokerot huoneistoissa olivat poissa käytöstä, respasta löytyi. Samoin Wi-fi ei toiminut huoneessa , vaikka niin

väitettiin.

atRioon emme toista kertaa mene, ainakaan Aurinkomatkojen kautta, mutta muutoin hotelli on siisti, hyvällä paikalla

ja aamupala on loistava .Hotellia voi kyllä suositella esim . Apollomatkojen kautta, joilla on parempi huonekiintiö,

mutta pareille tämä varoituksen sananen.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.