Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Kreetasta

Rentoa oleskelulomaa senioreille

Vieras    11.06.2019    Kato Stalosin muita vinkkejä    Kato Stalos

Asuimme Stalosissa Artemis Apartments -huoneistohotellissa, josta oli kävellen hyvin lyhyt matka toiselle puolen pääkatua ravintoloihin, bussipysäkille, kauppaan ja rantaan. Hotelli oli peruskuntoinen, mutta erittäin siisti ja rauhallinen mukavine allasalueineen ja -baareineen, josta sai myös mm. salaatteja ja pitsoja ym. välipalaa.

Nautimme illallista kylän useissa eri ravintoloissa, suosikkimme oli rannalla oleva Kimatogi, myös lahellä mukava Pyramis. Kahlailimme rannoilla, kuljeksimme kylän yläpuolisen alueen teitä ja käytimme bussia Hanian ja Plataniaksen matkoilla. Teimme koko päivän retken Ge Es-Tours matkanjärjestäjän pikkubussilla (meitä oli retkellä vain 8 h + kuljettaja-opas) Apokoronasin alueen seitsemään kylään. Meidät haettiin kyytiin hotellin portilta ja tuotiin päivän lopuksi samaan paikkaan takaisin. Tutustuimme retkellä kiinnostaviin kohteisiin; mm. juustolaan, leipomoon, kansatieteelliseen museoon ja viinatislaamoon. Lopuksi nautimme erittäin maukkaan, yhteisen lounaan jossakin pikkukylässä. Stalos osoittautui niin mukavaksi tukikohdaksi, että päätimme palata sinne jälleen tänä vuonna.

Zakynthoksen parhaat palat

Vieras    15.09.2018    Kalamakin muita vinkkejä    Kalamaki

Zakynthos saarena on kaunis.Paikkana Kalamaki 29.8-5.9.2018 erinomainen kohde kokeneelle Kreikan kävijälle.Pitkä loiva hiekkaranta,kristallinkirkas vesi,ystävälliset ihmiset ja hyvä hintataso.Julkiset yhteydet ovat hyvät ka suosittelenkin kiertämään saarta.Hylkyrannan ja sinisten luolien meriretki oli kokemuksena hyvä,vaikka hylkyrannassa riitti väen paljoutta tungokseen saakka.Kalamakissa häiritsevät hieman päiväsaikaan saapuvat ja lähtevät lentokoneet.Saaren jätehuollossa olisi parannettavaa.Ruoka oli hyvää/halpaa suomalaisittain ja rauhallisen loman etsijälle paikka oli erinomainen,suosittelen.

Kuin olisi tullut paratisiin

Vieras    20.04.2017    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

....näet sen jälkeen kun ensimmäinen yöpymis- ja lomapaikka meni yhden yön jälkeen vaihtoon. Lähdimme Hersonissoksesta kiireen vilkkaa, kun merinäköala osoittautui rakennusten välistä näkyviksi pieniksi päteviksi merta. Olimme onneksi vuokranneet auton, joten ei muuta kuin seuraavana aamuna nokka kohti uusia maisemia ja sellaiseksi osoittautuikin Eloundan jälkeen ah Agios Nikolaus. Miten sattuikaan pysähdymme kadun varteen ja marssimme lähimpään hotelliin kyselemään majoitusta. Onnemme oli.kääntynyt ja tämän El Crecon reseptiin Friis sanoi pystyvänsä järjestämään meille toivomamme paikan suht läheltä keskustaa; keskustan kadut kun eivät suosi ikäparkkeeraajaa jos ketään muutakaan. Parkkipaikat (maksuttomat) kadunvarret pursuilevat autoja nokka vuoroin meno- vuoroin tulosuuntaan. Olimme liikkeellä juuri sesongin alkaessa huhtikuun lopulla, joten valinnan varaa oli. Jonkin ajan kuluttua löysimme itsemme Almiros Appartements rantahotellista ja katseltuamme parin päivän varauksella päivän- totesimme molemmat yhtä aikaa... se on tässä!! Ja päätimme jäädä koko loppuloman ajaksi,koska tilaa vielä oli ja tarjous,edullinen.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Tässä paikassa on kaikki mitä apartementos matkailija voi toivoa. Upea juttu. Todennäkäisesti ilmestymme tänne vielä uudestaan ja ehdottomasti juuri näin sesongin alkupuolella, kevät kauneimmillaan ja hinnat edulliset. Rannalla vain muutama turisti. Suosittelemme hyvällä mielellä.

todella Romattine Kaupunki!

Vieras    15.09.2016    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Sopii kaikille rauhaa hakeville nuorille ja vanhemmillekkin. Pikku kylässä ei voi eksyä, kaikki paikat tulee tutuiksi jo viikossa. Pikku rantoja kymmeniä erilaisia, kivisiä, hiekkasia. todella Kirkasta vettä! Sukellusta, vesiurheilua. Monta hotelli vaihtoehtoa ja Suoermarketteja. Ihmiset todella ystävällisiä. Eih halua lähteä pois! Suositten, todella kotoisaa!

Agii Apostoli

Vieras    21.04.2016    Agii Apostolin muita vinkkejä    Agii Apostoli

Olemme olleet kolmesti Agii Apostolissa. Rannat ovat olleet aivan ihania, paljon ostosmahdollisuuksia sekä mahtavaa ruokaa. Koko kylän tunnelma on lämmin. Vaikka olemme majoittuneet muualla, lähdemme silti Agii Apostolin rannoille ja kauppoihin. Suosittelemme lämpimästi sekä yksin matkustaville, pariskunnille ja lapsiperheille.

Aitoa kreetaa!

Vieras    10.03.2015    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Agios nikolaos vei sydämeni oltuani siellä eka kerran 1991. Ihmiset aitoja ja vilpittömiä. Moni sanoo,että sinne kannattaa mennä keväällä,kun aurinko ei ole vielä polttanut kaikkea ja luonto tuoksuu.Niinpä palaan sinne 24.4.Paratiisiin..

Lomailu Kreetalla

Vieras    20.07.2014    Kreetan muita vinkkejä    Kreeta

Olemme reissanneet Kreikassa vuodesta -87 lähtien niin mantereella kuin saarilla. Ensimmäinen matka suuntautui Kreetalle Agios Nikolaokseen. Sen jälkeen matkat suuntautuivat eri puolille Kreikka - Samos, Lesvos, Ateena, Nafplio, Tinos, Siros, Lefkas, Karpathos, Parga, Kefallonia ja "paluu" Kreetalle vuonna 2010. Kreetalla omatoimimatkat ovatkin suuntautuneet Kreetan etelärannikolle, missä " kotikaupungiksi" on tullut Paleohora. Tutuksi ovat tulleet mm. Chora Sfakion, Myrthios (Plakias). Etelä-Kreetan kaupungit ja kylät ovat huomattavasti rauhallisempia (=vähemmän turisteja) ja hintataso on alempi. Löytyy upeita rantoja, patikointireittejä ja ovathan Kreetan upeimmat rotkotkin täällä. Monista tavernoista löytyy kotiruokaa - käyt keittiön puolella valitsemassa mitä syöt.

Lomalla Rethymnonissa Solimar Diaz -hotellissa 10. - 17.10.2013

Vieras    16.11.2013    Kreetan muita vinkkejä    Kreeta

Näkymä hotellihuoneesta oli kuin matkailuesitteestä, todella hieno merimaisema. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka hotelllissa herkullista. Huone siisti, paikka rauhallinen. Kaiken lisäksi sääkin suosi, lämmintä yli 25 astetta, jopa yli kolmekymmentäkin ajakohtaan nähden todella lämmintä.

Lomamatkojen oppaat asiantuntevia ja ystävällisiä.

Kaikki sujui Primera Airin lennoilla erinomaisesti, oltiin tulomatkalla jopa puoli tuntia etuajassa. Ruoka koneessa oli hyvää, koneen henkilökunta ystävällistä ja palvelualtista.

Suosittelemme, ja toivomme itsekinvielä palaavamme ko. kohteeseen.

Plakias sesongin ulkopuolella loka-marraskuulla

Vieras    05.11.2013    Plakiaksen muita vinkkejä    Plakias

Vietämme parhaillaan 5 viikon matkaamme Kreetalla(2013), josta n 4 viikkoa Plakias-kylässä Sfakian maakunnassa. Kylä on osoittautunut erinomaiseksi sijainniltaan ajettellen tutustumista lähialueisiin ja kaupunkeihin autolla. Myös hyviä kävely-ja vaellusreittejä on lähituntumassa paljon. Lokakuun 31 päivä sulkeutui iso osa tavernoista ja kahviloista, sitten taas kuun vaihdetta seuranneena viikonloppuna lisää. Hyvätasoista ja melko edullistakin majoitusta on silti tarjolla (itsellämme on n 40 m2 kaksio uudehkossa ja hyvässä talossa lähes meren rannalla, siivous 1 krt vko, internet sisältyy hintaan, samoin sähkö ja vesi. 1 kk n 400-500€/ 2 henkeä). Plakias-kylä on lähes mäetön ja illallakin melko hyvin valaistu, liikkuminen on siis helppoa. Ilmat ovat tänä vuonna suosineet kertakaikkiaan, aurinkoista ja lämpötilat ovat vaihdelleet 22-26 asteen välillä. Siis täysi kesä. Plakias on ollut meille positiivinen yllätys. Olemme kiertäneet Kreikka ja Kreetakin melko paljon. Plakiaksessa parasta on ollut kuitenkin sää ja sijainti, unohtamatta ihmisten ystävällisyyttä ja kiirreettömyyttä. Kalo taxidi!

Kato Stalos vauvaperheen silmin

aarja    08.09.2013    Kato Stalosin muita vinkkejä    Kato Stalos

Haettiin rauhallista kohdetta ja sitä saatiin. Koukouras hotelli henkilökuntineen mukavaa, siivooja aivan loistava tapaus :) Aamupala aika perus mitä tuon tason hotellissa nyt on, jokapäivä samaa. Leipomo lähellä josta saa mm. tummempaa leipää jos kyllästyy aamuisiin "ranskanleipä" tyylisiin. Kauppa, ravintolat ja ranta lähellä.

Meitä ei pahemmin suht' vilkkaan tien ylittäminen haitannut. Aina päästiin yli ilman isompia odottamisia, pari kertaa joku jopa antoi tietäkin (liekö lastenrattaiden takia).

Hotellista ainoa negatiivinen asia minkä keksin on että allas kun luvataan olevan auki 9-21 niin todellisuudessa aukeaminen vaihteli sen mukaan miten altaan hoitaja jaksoi töihinsä aamuisin lonnia :) Tyypillistä paikallista meininkiä, tosin isommin haitannut paitsi reissupäivinä.

Haniassa käytiin bussein ja taksein. Bussimatkakaan ei pitkä ja hintahuokea (1,6e) ja pärjää rattaidenkin kanssa ihan hyvin. Takseissa hintaeroa hieman (10-15e).

Pyörilläkulkevan junaretkikin tehtiin Malamen natsihaudoille ja vuoristoihin yms. suosittelen, kätevä helppo ja lapsi-helppo tapa nähdä saarta kauempaa. Retkien pituudet 2,5-3,5h.

1h veneretkikin otettiin Haniasta joka kiersi pikkusaaren, jossa päästiin uimaan. Saareen aikoinaan viety spitaalisia.

Oli myös pidempiä, enemmän sukellukseen orjentuneita veneretkiä mutta lapsien kanssa tunnin reissu kuullosti paremmalta.

Hintataso oli yleisesti edullisempi Kato Staloksessa kuin saaren isoimmissa kylissä. Myös kylän poikkimenevän tien vieressä olevissa kaupoissa hintaeroa, tuntui että kun meni Haniaan päin niin hinta nousi hivenen ja pois päin Haniasta niin hivenen halventui. Tinkimistäkin voi kokeilla, jossain paikoissa antoi jokusen euron ja jossain ei senttiäkään.

Haniassa suosittelen väistämään nämä tavernat siinä sataman tuntumassa, jos ei miellytä maksaa suomen hintatasoa. Ilmainen juoma -tyylisesti kovasti yrittävät houkutella.

Ja mitä naapuri hotelliin Creta Palmiin tulee niin sieltä kantautui karaoke (välillä laulantaa välillä jotain aivan muuta:) joinakin iltoina, mikä tosin meitä ei haitannut, mutta jos oltaisiin oltu ko hotellissa niin entiedä miten muksut oisi saanut nukuttua...(?)

Kato Stalosin hiekkaranta mukava, pitkä ja lähellä hotelleja. Tuolirahaa pyydeltiin aamupäivällä (2,5€/kpl), iltapäivällä kukaan ei ollut kiinnostunut rahastamisesta. Punaista lippua esiintyi muutamina päivinä, jolloin rantavahdit hanakasti valvoi pillin kanssa ettei kukaan mennyt liian syvälle. Itsekkin sain pillinvihellystä aikaiseksi kerran pari ;)

Yleisesti voisin suositella lapsiperheille. Jos enemmän yöbaarielämää kaipaa niin menisin Haniaan tai Plataniakseen ko saarella.

Agia marina hotelli blue sky

Vieras    05.09.2013    Agia Marinan muita vinkkejä    Agia Marina

Aivan järkyttävä murju! Eikä kohteessa mitään nähtävää. Huonot rannat ja ostosmahdollisuuksia ei ole jos ei tyypillisiä romurantakauppoja lasketa. Ruokakin ala-arvoista. Kaikki kreikan saaren menneet samaan jamaan. Ei enää kreikkaan ikinä!

Yleisesti

Vieras    25.07.2012    Hersonissosin muita vinkkejä    Hersonissos

Hersonissos on muuttunut vuosien varrella radikaalisti pienestä rantakylästä mikrometropoliksi.

Yleisesti ottaen paikka on kuin sekoitus Ibizaa ja Rhodosta. Pääkatu on noin parin kilometrin mittainen ja todella ruuhkainen reunustettuna tuliaisrihkama- ja kopiovaateliikkeillä. Pari ravintolaakin mahtuu sekaan. Rantakatu on reunustettu melkein pelkästään ravintoloilla ja baareilla. Rantakadun ja pääkadun välissä olevilta pikkukujilta löytyy todella hyviä ruokapaikkoja. Se vaatii vähän harjaantunutta silmää, mutta meidän kuusi henkinen aikuisista koostuva kaveriporukka sai ruokaa, mitä ei hevin Kreikasta löydy. Pääsääntöisesti jäi osa syömättä vain sen takia, ettei yksinkertaisesti mahaan enää mahtunut vaikka maku oli mahtava ja palvelu ystävällistä. Nämä ovat usein yhden perheen omistamia ja pyörittämiä paikkoja. Rantakadun paikkoja kannattaa välttää, sillä nekin kokeiltuamme palvelu oli päällekäyvää ja ruoka suoraan kuin Keravan grilliltä. Varsinaisia rantoja kaupungista ei löydy. Pienet rantakaistaleet, yleensä 20-30 metrin mittaiset pienet poukamat olivat niin vieri vieressä rantatuoleja, että hiekkaa ei juuri alta nähnyt. Star Beach kilometrin päässä keskustasta tarjoaa ns. rantakorvikkeen. Kyseessä on suuri allasalue, missä on erikseen Party Area ja Family Area. Party puolella meno yltyy välillä mannermaiseen vaahtobiletapahtumiin, mutta Family puolella saa perheen pienimmätkin uida turvallisissa altaissa rauhassa. alueelta pääsee myös pienelle hiekkaranta-alueelle. Pääsy alueelle on ilmaista. Vain tuolit ja varjot maksavat.

Nuorille matkailijoille paikka tarjoaa kaiken. Tatuointiliikkeistä suosituimpien vaatemerkkien kopiotuotteisiin. Hintataso on normaali Kreetan hintataso, eli vain hieman Suomen hintatasoa matalampi. Aikuisväestölle meno voi yltyä välillä villiksi, mutta silloin kannattaa ottaa taksi. Kympillä pääsee ylemmäksi vanhaan kaupunkiin, jossa meno on hyvinkin rauhallista ja hiljaista. Silmiinpistävää oli turkisliikkeiden määrä. Niitä oli kaupungissa lähes kymmenen. Määrä selittyy venäläisturistien suurella määrällä. Myös venäläisturistien ylimielinen käytös muita kohtaan voi aiheuttaa välillä kulttuuriristiriitoja.

Kaiken kaikkiaan paikka menettelee varsinkin edullisena äkkilähtönä, mutta rantalomakohteena en paikkaa suosittele.

Yövyimme Apollo White hotellissa, mikä yllätti siisteydellään ja rauhallisuudellaan.

Ryöstöjä Kreetalla

Vieras    27.05.2012    Kreetan muita vinkkejä    Kreeta

Kreetalla, Kalamaki-Staloksen rannikon huoneistohotellissa monta ryöstöä viikon aikana.

Lukitut ovet eivät ryöstäjiä pidätelleet. Ei merkitystä myöskään mikä kerros. Ryöstöt yöllä, ryöstäjät

sumuttivat nukkuvat turistit tainnoksiin.

Rentouttava loma (jos niin tahtoo)

Vieras    02.05.2012    Agios Nikolaoksen muita vinkkejä    Agios Nikolaos

Suosittelen lämpimästi Agios Nikolaosta lomapaikkana ranta- ja kaupunkilomaa yhdessä. Tosin, liikuntaesteiselle ei paras mahdollinen paikka, koska korkeuseroja on paljon sekä portaita.

Kaupungissa on parikin rantaa (Kitroplatia ja Ammoudi Beach) ja vähän kauempana on yksi suuri, hienohiekkainen ranta, Almyros Beach, jonne päästäksee joutuu näkemään hieman jalkavaivaa tai voi ottaa taksin. Ja tietysti jos vuokraa mopon, polkupyörän tai auton, niin kauemmaskin pääsee ja voi löytää niitä ihania pieniä "omia rantoja".

Ihan kaupungin keskustassa, pohjattoman järven rannalla en suosittele ruokailua, hinnat ovat kalliimmat kuin laidemmalla kaupunkia eikä ruoka ole yhtä hyvää. Syötävää se toki on, mutta parempaa saa kun viitsii kävellä vähän kauemmas. Hotellista kannattaa joskus kysyä suosituksia.

Kahviloissa, joita pohjattoman järven rannalla riittää, kannattaa tilata frappeta (kreikkalainen jääkahvi), sen voi tilata maidolla tai ilman, sokerilla tai ilman, mutta piristää kummasti ja taas jaksaa. Toinen mitä ehdottomasti suosittelen on vastapuristettu appelsiinimehu. Kreetalla on paljon appelsiinilehtoja ja monet kahvilanpitäjät omistavat niitä maaseudulla ja tuovat omista lehdoistaa appelsiinit kahvilaansa, joten tuoreita ovat varmasti. muista siis pyytää "fresh orange juice" niin saat todella mahtavaa appelsiinimehua.

Veneretkellä pääsee Spinalongan saarelle, joka on entinen leprasiirtola, paikka näyttää ankealta, mutta viimeiset leprapotilaat sieltä on siirretty jo v. 1957, ja monet saaren rakennuksista ovat jo useamman sata vuotta vanhoja, joten ei ihan moderneinta rakennustekniikkaa ole ollut saatavilla ;-) Saarihan on Unescon maailmanperintökohde, joten rakennuksia restauroidaan ja kunnostetaan koko ajan. Kaikenkaikkiaan, mielenkiintoinen paikka, jos yhtään histroria kiinnostaa. Hieman riippuen laivayhtiöstä, Agioksesta Spinalongalle retki on suunnille puoli päviää, uimatauko on jossain matkanvarrella ja hieman kalliimmilla reissuilla kuuluu lounaskin samaan hintaan (usein se on uimatauon aikana maissa grillattua possua tai lammasta kyljysmuodossa sekä jotain vihanneksia), ei välttämättä mikään gourmet -elämys, mutta jos ei itsellä ole eväitä matkassa, niin kyllä se nälän pitää.

Spinalongalla ei ole kauppoja tai kioskeja tms. joten kannattaa vaan raahata sitä vesipulloa matkassa.

Polkupyörällä pääsee kätevästi Kritsaan, Eloundaan ja muihin pikkukyliin. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä pyöräteitä ei juurikaan ole eikä pientareita, autot eivät pahemmin väistele, joten silmät ja korvat joka puolelle. Sekä extra-annos muutakin liikennevarovaisuutta.

Linja-autolla pääsee Iraklioniin, Sitiaan jne. kannattaa kysellä vähän aikatauluja, jos sen haluaa tehdä. Ajelu paikallaisella linja-autolla on kokemus sinänsä.

Englannilla pärjää ihan hyvin, tosin kannattaa opetella ihan muutama perussana kreikkaa; hyvää huomenta, hyvää päivää, hyvää yötä, kiitos, ole hyvä jne. Saksaa puhutaan, mutta ei mielellään, jos joku muu kielivaihtoehto vain on tarjolla.

keskiviikkoisin on Agioksessa markkinat. yksi sairaanmäeltä tuleva katu on suljettu muulta liikenteeltä pelkästään markkinoita varten. Kannattaa ilman muuta mennä katsomaan, vaikka mitään ei ostaisikaan, mutta jos tuntuu siltä, että johonkin voi sortua, kannattaa varata käteistä mukaan, näillä markkinoilla ei kortit kelpaa ;-) ja tinkiminenhän kuuluu asiaan ilman muuta.

Kaikkea en millään jaksa/viitsi kirjoittaa, mutta toivottavasti tästä on sinulle hieman hyötyä ja iloa, jos Agiokseen matkaa suunnittelet. Nautinnollista lomaa!

upea ranta

Edith    21.09.2011    Agia Marinan muita vinkkejä    Agia Marina

Elafonissi, Kreetan saaren lounaisosassa matkojen takana. Vuokraa auto tai prätkä ja mene halki vuoriston, jo matkalla on paljon nähtävää. Perillä tämä huikea ranta on uskomaton (Natura 2000 kohde) iso ranta jossa voi yhdessä kohdassa mennä kuin kylpylän villivirrassa laguunista toiseen. Ensimmäisen kerran kävin täällä jo 90-luvulla, nyt olen jo useita kertoja käynyt ja aina se on yhtä ihana. Nykyisin siellä on palveluitakin hyvin. Aurinkovuoteet maksaa sen mitä muuallakin Kreetalla. Auringonlaskunkin katsoin siellä viimereissulla

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.