Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Kreetalla

Taksi huijaus ja 2kertaa

Vieras    03.12.2019    Malemen vaarat ja ongelmat    Maleme

Mittareita ei päällä ja 3 km matka maksoi 20€, toinen matka vajaa km 7€. Pyysin mittarin laittoa mutta ei.

Taksi

Vieras    22.10.2017    Plataniaksen vaarat ja ongelmat    Platanias

Varasimme Plataniaksen tilataksin, minibussin mennäksemme Elafonisiin. Meitä oli kolme aikuista ja kaksi pientä lasta. Kuljettajan kanssa sovittiin kellonaika, jolloin hän tulisi noutamaan pois Elafonisin parkkipaikalta. Tunnollisina suomalaisina menimme ajoissa. Etsimme autoa ja kuljettajaa 2h, joka oli lasten kannalta epäinhimillistä. Viimein jouduimme turvautumaan paikallisbussiin, johon nihkeästi pääsimme rahalla, koska emme olleet ostaneet lippuja etukäteen. Taksinkuljettaja ilmestyi yhtäkkiä bussiin ja oli olevinaan hämmästynyt meidän siellä olemisesta. Matkasimme pois siis bussilla, mutta jäi hyvin epäselväksi miksi kuljettaja ei noudattanut sovittua klo aikaa. Siitä jäi ikävä maku, Kreikassa 15 kertaa olleena, ei ole aikaisemmin ollut ongelmia.

E.V. tours autoliike huojaa ihmisiä systemaattisesti

Vieras    19.07.2016    Plataniaksen vaarat ja ongelmat    Platanias

Vuokrasimme autoliikkestä 8 hengen tila fiatin mikä oli noin 20 vuotta vanha. Otin autosta ulkopuolelta noin 10 kuvaa ja täytin paperin mihin kirjoitetaan kaikki naarmut ja klommot. Sisätä emme katsoneet mitään koska auto näytti perus siistiltä.

Kun palautimme auton, niin liikkeennomista väitti että olimme rikottaneet vaihdekepin vaikka se oli jo rikki. Hän oli todella törkeä ja kiroili meille.

Hän veloitti luottokortiltamme 80 euroa vaikka se ei sopinut meille.

Tapasimme myös apollo matkojen työntekijän joka kirjasi asian, mutta ei sanojensa mukaan voinut tehdä mitään, sanoi vain että menkää tekemään raportti poliisiasemalle. Olemme matkustaneet ja vuokranneet autoja useiden vuosien ajan eikä ikinä ole vastaavaa tullut vastaan.

liikenne ongelmaista

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Agia Marinan kylässä niin kuin muuallakin Hanian rannikon turistien kansoittamissa rantakylissä on moottoriajoneuvoliikenne aika lailla vaarallisemman tuntuista kuin Suomessa, joten siitä saatta aiheutua vaaratilanteita. Erityisesti tien ylittämisessä Agia Marinan ja Plataniaksen kylissä kannattaa olla varovainen, koska autoilijat, moottoripyöräilijät ja mopoilijat eivät paljon hidastele, eikä ranta-alueen läpi Hanian kaupunkiin kulkevalla kadulla ole juurikaan suojateitä. Kun ylittää tien silloin, kun tiellä ei ole yhtään moottoriajoneuvoja, tai ne ovat kaukana, niin mitään ongelmaa ei tule. Tien ylittämisen vuoroa voi joutua hetken odottamaan, mutta mihin sitä nyt lomalla niin hirveän kiire olisikaan!

MATKAVARAUS

Vieras    07.02.2013    Hanian vaarat ja ongelmat    Hania

FINNMATKOILLA ei tunneta kolmea lasta.

Kaksi aikuista + kaksi lasta, = lapset -50%.

Jos kolmas lapsi = Neljä aikuista ja yksi lapsi, josta - 50 %.

Toinen ja kolmas lapsi maksaavat aikuisen hinnan. (ps. lapset todella hinnaston mukaisesti lapsia)

Kahdesti olin yhteydessä ko. firmaan, "MITÄÄN EI VOI TEHDÄ"?, vaihtoehtoja ei löytynyt, haluamastani kaupunkikohteesta.

Jos matkan hinta on 800 E/aik. Kaksi aikuista ja kaksi lasta = 2400 E.

Jos matkan hinta on 800 E/aik. Kaksi aikuista ja kolme lasta = 3600 E.

Agii Apostolin uimaranta

Vieras    16.10.2011    Agii Apostolin vaarat ja ongelmat    Agii Apostoli

Palasimme juuri Agii Apostolista (15.10). Ihmettelimme kylän uimarantaa. Vesi oli kirkasta ja turkoosinsinistä, mutta, mutta. Mereltä rantautui melkoinen määrä roskaa; tyhjentyneitä muovisia roskapusseja sekä niiden maatumattomia jätteitä. Oli karkkipapereita, makkaran kuoria, erilaista muovia sekä niitä sinisiä ja vihertäviä muovipusseja. Uidessa muovikelmuja kääriytyi jalkojen ympärille. Oli todella inhottavan tuntuista. Olikohan jätepussit heitetty mereen veneistä, ja ne sitten tuulten kuljettamina ja aaltojen avaamina päätyivät rantavesiin.

Rannalla oli myös paljon pikkukaloja, jotka näykkäisivät paikoillaan seisovia uimareita. Liikkuminen kuitenkin karkoitti kalat. Mieheni sai pienen vertavuotavan haavan, mutta suurempaa vahinkoa ei sentään sattunut.

Bussikuski vasrasti reppumme

Vieras    12.10.2011    Hanian vaarat ja ongelmat    Hania

OITÄKÄÄ HUOLTA TAVAROISTANNE. Lentokenttäkuljetusta hoitaneen UNION bussiyhtiön kuljettaja todistettavasti varasti reppumme. Teimme rikosilmoituksen, vaan eipä poliisi ole erityisen kiinnostunut turintin oikeuksista, koska meillähän on vakuutus. Tapiola ilmoitti, että ei korvaa unohtuneita tavaroita, mutta mahdollisesti ns. fyysisesti ryöstetyn omaisuuden. T. Laura

Ryöstö hotelli Troulakis Villagessa

Olin avopuolisoni kanssa 2 vkon lomamatkalla Kreetalla, Hanian lähellä Plataniaksessa 13.-27.5.2010. Hotellimme oli Troulakis Village, kaksio ground floorissa eli maaterassilla (huone nro 203). Terassille oli ovet molemmista huoneista. Tuloiltana testasimme ovet siten, että jäin terassille avomieheni laittaessa sisäpuolelta oven kiinni (liukuovi, ovessa kahva jota käännettiin). En pystynyt avaamaan ovea ulkopuolelta. Maaterassia ympäröi aita, jonka takana oli nurmikkokenttä ja sen takana oliivipuulehto. - Olimme matkan varauksen yhteydessä esittäneet Tjäreborgille toivomuksen, että saisimme hotellihuoneemme ylemmistä kerroksista. Toive ei toteutunut. Kysyimme vastaanotossa, voisimmeko vaihtaa huoneiston ylempiin kerroksiin, mutta vastaus oli kielteinen; hotelli oli täynnä.

Opas kertoi, että Hanian lähistöllä oli ollut viime aikoina taskuvarkaita ja kehotti kaikkia ottamaan tallelokeron, ja säilyttämään rahansa ja arvoesineensä siellä. Tallelokeron olimme ajatelleetkin ottaa, ja näin myös teimme, kuten aiemmillakin lomamatkoilla, myös Kreikassa.

Menimme nukkumaan viimeisenä iltana 26.5. noin klo 22. Olimme pakanneet matkalaukut ja sulkeneet ne. Tallelokeron luovutimme, koska oli aikainen lähtö lentokentälle klo 7:40 ja vastaanotto aukesi vasta kello 8:00. Laitoimme terassin ovet kiinni nukkumaan mennessämme kuten jokainen ilta lomamme aikana.

Minä pakkasin omaan käsilaukkuuni mm. lompakkoni, passin, matkaliput, digikameran, ja laitoin käsilaukkuni keittiön/olohuoneen pöydälle, kuten myös kelloni, kaulakoruni ja kännykkäni, johon olin laittanut herätyksen klo 6. Avomieheni pakkasi omat tavaransa reppuunsa, ja hänkin jätti kännykän pöydälle herätyksen vuoksi. Makuuhuoneen ovi oli auki ja sängystä oli suora näkymä olohuoneen pöydälle, matkaa pari kolme askelta. Emme voineet kuvitellakaan, että joku tulisi huoneistoon meidän nukkuessamme.

Yöllä heräsin vähän vaille kaksi, nousin ylös, vilkaisin tällöin kännykästä aikaa. Kaikki tuntui olevan ok. Menin takaisin nukkumaan. Joskus viiden jälkeen, ennen puolta kuutta heräsin avomieheni huutoihin: "Herää, herää, meidät on ryöstetty, passit, rahat, kaikki on viety". Olohuoneen terassille johtava ovi oli auki, verhot heiluivat tuulessa. Reppu, laukku, kännykät, rannekello ja kaulakorut olivat hävinneet pöydältä. Reppu ja käsilaukku olivat terassin lattialla, samoin lompakot. Lompakoista oli tyhjennetty käteinen raha, myös kolikot, käsilaukustani viety passi, digikamera, repusta myös viimeisenä iltana ostamamme tupakkakartongit. Molempien passit oli viety. Luottokortit olivat tallella (oppaan mukaan niitä ei ole "tapana" varastaa koska kaikkialla Kreikassa vaaditaan tunnusluku).

Olimme shokissa. Huomasin, että laukkuni sivutaskussa ollut vanha peruskännykkäni oli tallella. Soitin 112:een klo 5:39 ja selitin että meidät on ryöstetty, ja poliisi luvattiin lähettää paikalle. Yritin soittaa hotellin esitteessä mainituille henkilöille, Pablolle ja Mikelle, mutta ei hotellihuoneen puhelimesta eikä kännykästä saanut heihin yhteyttä (väärä numero?). Soitin myös Tjäreborgin palvelunumeroon, jossa päivystävä opas lupasi yrittää järjestää meidät kotimatkalle ilman passia (tai virallista henkilötodistusta) ja kirjoittaa todistuksen vakuutusyhtiölle ilmoittamastamme ryöstöstä. Poliisi tuli paikalle vasta seitsemän jälkeen, juuri kun olimme lähdössä. Poliisi ei puhunut englantia. Hän soitti poliisiasemalle ja antoi puhelimen minulle. Puhuin englantia puhuvan poliisin kanssa, joka kehotti meitä lähtemään poliisin mukana poliisiasemalle, ”mikäli haluamme varastetut rahamme takaisin”. Soitin uudestaan Tjäreborgin oppaalle ja kysyin, voisimmeko mennä poliisiasemalle ja hän sanoi, ettei ole aikaa vaan että meidän on lähdettävä odottamaan bussia. Näin sitten teimme.

Bussia odotellessamme tuli hotellin työntekijä töihin. Menimme hänen perässään vastaanottoon, samoin myös skandi (norjalainen?) mies ja hänen poikansa. Heidätkin oli ryöstetty, mm. heidän kannettavansa ja kännykkänsä oli viety (huonenro 703). Respan työntekijä kyseli, oliko meidän päälle ruiskutettu jotain spraytä (narkoottista kaasua?), näin ryöstäjät kuulemma tekevät tainnuttaakseen uhrinsa joksikin aikaa. Emme osanneet siihen sanoa mitään, mutta itse luulen, että näin on tapahtunut, koska en millään meinannut herätä avomieheni herättelyyn. Minua oli vaivannut usean päivän ajan kutittava yskä ja noin tunnin välein heräsin yskimään; nyt olin nukkunut yhtä soittoa kahdesta yli viiteen.

Digikameran lisäksi menetimme satoja lomakuvia. Tätä ei mikään vakuutus voi korvata.– Vakuutus korvasi ryöstetyistä rahoista ja tavaroista vain hieman yli puolet.

Näen myös painajaisia, ja en varmasti koskaan voi enää asua ensimmäisessä kerroksessa, puhumattakaan maaterassilla olevassa huoneistossa. Lähetin Tjäreborgille palauteviestin kesäkuun viimeisenä päivänä, jossa kerroin tapahtuneesta. Tjäreborg vastasi viestiini vasta viime viikolla, hyvin ylimalkaisesti, jopa ylimielisesti. He mm. kertoivat olleensa yhteydessä kohteen hotelliin, jossa oli kerrottu, että hotellikansiossa oli mm. numerot, joihin voi soittaa jos luottokortit katoavat. Meiltä ei kadonnut luottokortteja, ja vaikka nekin olisi varastettu, niin emme päässeet respaan ryöstöaamuna, koska se aukeni vasta klo 8 ja bussimme lentokentälle piti lähteä jo 7:40. Tjäreborg ei siis vaivautunut edes lukemaan kunnolla, mitä meille oli tapahtunut. He myös ilmoittivat, etteivät ole korvausvelvollisia, vaan vakuutusyhtiö on. Vakuutusyhtiö korvasi meille hieman yli puolet menettämistämme rahoista ja tavaroista, mutta mikään vakuutus ei korvaa esim. menettämiämme lomakuvia, pahaa mieltä ja painajaisia. Luulisi matkatoimiston eli tässä tapauksessa Tjäreborgin olevan hieman kiinnostuneempi asiakkaistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. Tjäreborgilla maksavaa asiakasta (siis jo matkan maksanutta) ei palvella!!! – Olisi myös luullut oppaitten varoittavan ryöstöistä, koska niitä oli tapahtunut aiemminkin kevään 2010 aikana Haniassa ja lähistöllä, etenkin 4 tähden hotelleissa ja maaterassihuoneistoihin. Tämän siis kuulimme monelta eri taholta Suomeen palattuamme. Olisimme toki linnoittautuneet viimeiseksi yöksi hotellihuoneeseemme aivan eri tavalla, jos olisimme kuulleet ryöstöistä.

Haluan kertomuksellani varoittaa kaikkia, jotka matkustatte Kreetalle. Kreikkaa on pidetty turvallisena maana, verrattuna moniin muihin Välimeren maihin. Opas varoitteli meitä tulopäivänä taskuvarkaista, ryöstöistä hän ei puhunut mitään. Ryöstöt ovat kuitenkin lisääntyneet ainakin Hanian lähistöllä. – Emme olleet ainoat, jotka ryöstettiin kyseisenä yönä. Ainakin tapaamamme skandi mies ja hänen poikansa ryöstettiin myös, samana yönä, samassa hotellissa. Ehkä meillä kävi tuuri, kun mahdollisesti meidät nukutettiin jollain narkoottisella kaasulla; mitä olisikaan voinut tapahtua jos olisimme heränneet kesken ryöstön…

varo merta myskyllä

kismet    09.10.2009    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Varoitukset kannattaa ottaa tosissaan, silloin kun niitä annetaan.

Lämmin merivesi voi houkuttaa uimaan, vaikka olisi aallokkoa.

ÄLÄ TEE SITÄ! ,Jos se on kielletty, mm osoitettu punaisella lipulla.

Siellä on voimakkaat pohjavirtaukset, jotka saattavat kaataa voimakkaankin miehen.

Yks ulkomaalainen kaveri hukkui sinne, kun olimme rannalla, joten tiedän mistä puhun.

Liikenne Kreetalla

Miiaaa    02.06.2008    Kato Stalosin vaarat ja ongelmat    Kato Stalos

Kreetalla liikenne oli tosi hurjaa. Tuintui siltä ettei ollut nopeus rajoituksia ollenkaan! Eikä tien yli meinannut päästä hotellimme luota.

Vesipuisto

matleena    22.05.2008    Plataniaksen vaarat ja ongelmat    Platanias

Ihan kiva paikka, mutta meille ongelmaksi muoodtui sieltä saatu vatsatauti. Huonoa tuuria varmaan, mutta on yksi sellaisista paikoista, joista tuon taudin voi saada.

Kreetan vaarat

kkupa    19.05.2008    Agia Marinan vaarat ja ongelmat    Agia Marina

Vaaraksi voisi lähinnä sanoa paikallisten hurjastelu kapeilla kyläteillä. 50:n alueilla ajetaan 80:iä. Siinä saa olla tarkkana kun tietäkin ylittää ettei jostain syöksähdäkin auto eteen...

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.