Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kreetalla: Sivu 2

Agia Marina

Vieras    21.10.2008    Agia Marinan aktiviteetit ja harrastukset    Agia Marina

Olimme juuri viikon Agia Marinassa 12.10 - 19.10.08. Säät vaihtelivat alkupäivän myrskytuulesta loppuviikon helteeseen. Koettiin sekä mahtavat aallokot että peilityyni meri. Upeaa!

Agia Marinan yläkylän kujia ja Tavernoita kannattaa ehdottomasti kiertää eikä keskittyä pääkadun ravintoloihin, jotka ovat enemmän ns. turistipaikkoja. Ruoka on pääsääntöisesti parempaa syrjäisemmissä perheravintoloissa. Esim. Roca, Horiatikis ja Kellari...ette varmasti pety!Missään nimessä ei kannata jämähtää paikalleen, vaan kiertää edullisesti taksilla eri suuntiin ja paikkoihin, mm. Hanian kaupungissa nelihenkinen perhe käy vaikka päivittäin taksilla ostoksilla

tai syömässä. Haniassakaan ei kannata missään nimessä jäädä venetsialaisen sataman rantaravintoloihin ( Ruoka ja palvelu paljon kehnompaa ja liukuhihnaturistimeininkiä!), vaan vanhan kaupungin kapeiden kujien uumenista löytyy loputon määrä toinen toistaan viehättävämpää tavernaa!!!

Vuokra-auto on aivan ehdoton tapa nähdä mahtavia vuoristomaisemia tai lähempiäkin paikkoja ja kyliä. Etelärannan Elafonis-kahluusaaret upea kohde käydä kääntymässä, ja suosittelen paluumatkaa aivan läntisintä reittiä , kapeaa serpentiitietä pitkin korkealla vuoristossa!

Agia Marinan hiekkarannallekaan ei kannata koko viikoksi uimaan, paljon siistimpi ja kirkasvetisempi ja tuulelta suojaisampi uimapaikka löytyy sopivan taksimatkan päästä esim. Agii Apostolista!!!!!!

Vesipuisto Limnoupolis

Limnoupolis on mahtava vesipuisto Hanian länsirannikon rinteellä. Sinne pääsee helposti mistä kylästä autolla tai vaikka minijunalla. Myös matkanjärjestäjät järjestävät sinne matkoja. Alue on iso ja hyvinhoidettu, sieltä löytyy hyvä myymälä ja useitakin ruokapaikkoja. Pienillekin lapsille on oma uima(kahluu)allas. Jostain syystä lastenaltaan ympärillä aurinkotuolit ovat olleet maksullisia, vaikka muualla maksua ei peritäkään. Ja liukumäessä löytyy kaikki mahdolliset versiot. Löytyipä sieltä poreallaskin. Helposti menee koko päivä aamusta iltaan saakka.

Meriretki

Plataniaksen satamasta pääsee meriretkelle. Useita uintitaukoja ja snorklausvälineitä saa lainata. Laivalla voi ostaa pientä purtavaa ja juotavaa, patongit hyviä ja tosi isoja. Matkaoppailta kannattaa kysyä retkistä, pitää varata etukäteen.

Limnoupolis

Miiaaa    02.06.2008    Kreetan aktiviteetit ja harrastukset    Kreeta

Tosi hyvä vesipuisto! paljon vesiliukumäkiä ja muuta mukavaa. Jos olette menossa tuonne niin muistakaahan käydä katsomassa sellasesta taulusta missä on valokuvia ettei vaan juuri teistä ole otettu kuvaa ;) kuvat saa ottaa mukaan.

Veneretki

Miiaaa    02.06.2008    Kreetan aktiviteetit ja harrastukset    Kreeta

Menimme plataniakseen ja sieltä lähdimme veneretkelle. Retki kiersi merihirviön muotoisen saaren. pysähdyimme uimaan ja sukeltelemaan saaren kupeeseen. snorklaus välineet sai lainata veneestä. Matkalla voi nähdä merikilpikonnia ja merihirviö saarella vuohia. Suosittelen retkeä kaikille! P.S: varatkaa mukaan aurinko rasvaa! :D

Vesipuisto

jaana.m    30.05.2008    Kreetan aktiviteetit ja harrastukset    Kreeta

Haniaan matkaavan kannattaa käydä ehdottomasti Limnoupolisin vesipuistossa!

Meriretki

Meriretki Kissamoksen satamasta Balos beachille ja Gramvoussaan oli upea. Laiva oli iso, joten olo oli turvallinen. Ja perillä näkymät oli niin mahtavat, että ei kannata jättää tätä retkeä väliin. Kannattaa varautua hyvin aurinkovoiteilla, ainakin elo-syyskuussa helle oli kova ja se tuntui tällä päivän retkellä kun koko päivä oltiin auringon alla.

Daratso - Agii Apostoli

Daratso on oikeasti unelias pikkukylä, jossa vältät kaikki mahdollisest aktiviteetit paitsi laiskanpulskean rannalla makoilun ja kodikkaissa pikkuravintoloissa syömisen. Jos haluat muuta tekemistä on Daratsosta lähdettävä pois.

Lapsille Daratson/Agii Apostolin rannat ovat loivia ja turvallisia, mutta eivät niin "hienoja" kuin muissa suuremmissa kohteissa Hanian rannikolla. Merenkäynti on kuitenkin usein kovaa ja rannalla saatat törmätä punaiseen lippuun, joka kertoo uimakiellosta. Hotellin uima-allas kannattaa siis varmistaa.

Jossain vaiheessa saatat kaivata niitä aktiviteettejä. Useimmat matkanjärjestäjät järjestävät ohjattuja retkiä esimerkiksi Gramvousan saarelle ja Paloksen laguunille. Retki ei ole halpa, mutta joka euron arvoinen. Kannattaa varata mukaan riittävästi juomista, sillä lupaan että kuuma ja jano tulee. Ihan pienten lasten kanssa ei kannata lähtetä kiipeämään venetsialaiselle linnoitukselle!

Matkanjärjestäjät järjestävät retkiä myös Limnoupoliksen vesipuistoon, mutta pienellä vaivalla hankit minijunareissun Limnoupolikseen itsekin ja säästät rahaa. Retkiä myyvät kioskit minijunanlähtöpaikalla Plataniaksessa. Limnoupolis on melkoisen iso paikka, jossa saat menemään koko päivän ja vähän päällekin. Minijuna lähtee takaisin jo melko aikaisin, joten omalla autolla saat retkestä enemmän irti. Alueelta löytyy ihan hyvätasoisia myymälöitä, ravintoloita, säilytyslokeroita sekä kiertäviä valokuvaajia. Paremmilla paikoilla rantatuolit ovat maksullisia kuten lastenaltaan ympärillä. Ainakin lapsiperheen kannattaa viettää yksi päivä Limnoupoliksessa, jo matka minijunalla on elämys.

Daratso tai Agii Apostoli ei ole bilemesta, yökerhoa tai edes pubia on vaikea löytää. Hanian kaupungissa sen sijaan bilemestoja ja pubeja riittää, ja matkaa sinne on muutama kilometri jonka kulkee helposti bussilla tai taksilla.

Daratso ei myöskään ole mikään ostosparatiisi eli siellä ei shoppailla, vaan shoppailijan on lähdettävä Haniaan, josta sitten löytyykin ihan mitä tahansa. Daratson rantakadulta löytyy kuitenkin Lidl, jossa esimerkiksi aurinkovoiteet on huomattavasti edullisempia kuin paikallisissa minimarketeissa. Minimarketit ovat kuitenkin aivan ihania, niistä löydät tuoreet sämpylät ja vaikka suklaamunkit aamiaiseksi. Tai vaikka ne jo auringossa haalenneet rantapyyhkeet!

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.