Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Kreetalla

Kaksiosainen kaupunki

Vieras    22.09.2017    Malian aktiviteetit ja harrastukset    Malia

Maliasta jäi hyvät muistot.En tiennyt paikasta mitään koska ei ole suomalaisille.Brittejä ja saksalaisia kylläkin paljon.Olimme syyskuun puolivälistä viikon paikassa.Säät suosivat noin 30c melkein joka päivä.Paikalla on kaunis Vanhakaupunki ja uusi turisti puoli täynnä hotelleja ja ravintoloita.Liikkuminen Maliasta oli helppoa linja-auto klassinen mm.Heraklioniin ja Agios Nikolaoseen.paikka oli suht rauhallinen syyskuussa,Mutta kuulemma aika villi kesällä britti nuorison takia.Ranta oli kaunis myös.

kävelyä ja juoksua

Vieras    03.10.2014    Agia Marinan aktiviteetit ja harrastukset    Agia Marina

Agia Marinassa on hyvä harrastaa kävelyä ja juoksua niin rannoilla kuin rantaa lähellä olevissa kylissäkin, sekä hienojen maisemien vuoksi myös yläkylässä kannattaa käydä.

Merenranta

Vieras    05.10.2013    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Stalosin kohdalla ranta on siisti, kohtalaisen leveä (verrattuna muutama sata metri edemmäs Agia Marinan suuntaan) ja hienohiekkainen, joten lapset viihtyivät hyvin hiekkalinnoja rakennellen.

Rannassa on aurinkotuoleja, JOTKA OVAT MAKSULLISIA. Tämä oli muutaman vanhemman suomalaisen turistin ilmeisesti hyvin vaikea ymmärtää. Tuolipari maksoi 5 euroa - varsin kohtuullista, mutta huomautettava, ettei kuittia tai muuta tositetta maksustaan saa, joten jos vietti rannalla koko päivän, maksua saatettiin tulla perimään kahteen otteeseen.

Rannalla liikkuu runsaasti kaupustelijoita, tarjolla on niin hierontaa, hedelmiä, pyyhenipsuja, kelloja - kaikenlaista! Kaupustelu on kuitenkin enimmäkseen hienovaraista tarjoamista, ja kielteistä vastausta ymmärretän ja kunnioitetaan oman kokemukseni mukaan hyvin.

MUTTA;

Hierojia on kahta sorttia liikkeellä. Aasialaiset ja eurooppalaiset. VAROKAA eurooppalaisia! En tiedä alkuperäismaataan, ovatko kreikkalaisia vai kenties mannereuroopasta/itä-euroopasta (arvannette mihin viittaan) mutta huomattavasti härskimpiä ovat, tekeytyvät ymmärtämättömiksi, alkavat hieromaan ja vievät kyllä rahatkin jos tilaisuuden saavat. Thaitytötkin väistävät näitä tyyppejä.

Syyskuun lopulla 2013 merivesi oli todella lämmintä. Rannassa ei ole juurikaan kiviä, vesi on kirkasta ja pohja hiekkaa. Aallokkoa on ajoittain kohtalaisesti tai runsaastikin. Rannassa on hengenpelastaja valvontatornissaan.

Ja niin, mainitsenpa vielä kun olen "kalafoobikko", että rannassa on myös ajoittain runsaasti pikkukaloja, jotka tulevat kyllä kamalan tuttavallisesti jalkoihin. Tuli väkisinkin mieleen että onko muutamatkin ylikasvaneet Garra-tohtorikalat päästetty luonnonvesiin... Mutta ei kalat ole vaaraksi eikä harmiksi "normaaleille" ihmisille ;)

Elafonissi, Knossos ja "mini-juna"

Kokemukset ovat nyt kesältä 2013

Ensin voisin kertoa Elafonissista muutaman sanan. Kannattaa käydä ehdottomasti, aivan upea paikka! Itse menimme laiskuuttamme Aurinkomatkojen järjestämälle päiväretkelle, mutta totesimme että omatoimisestikin olisi ollut helppo mennä. Muistaakseni Plataniaksesta ja Agia Marinasta lähti kerran päivässä bussi jonka hinta taisi olla n. 10e ja takaisin sieltä lähti myös kerran päivässä bussi, Vuokra-autoa voisi ehkä suositella, jos vain uskaltaa :)

Ranta oli upea, aurinkotuolit maksoivat 7e (2tuolia+varjo), mutta itse suosittelen ottamaan omat eväät, pyyhkeen yms tarvittavat ja kahlaamaan itse saarelle ja etsimään sieltä itselleen sopivan auringonotto paikan. Itse jäimme mantereen puolelle kun emme muusta tienneet, mutta kun kiertelimme aikamme, tajusimme että olisi pitänyt tehdä edellä mainitulla tavalla.

Kannattaa lähteä heti aamusta niin tilaa vielä on, paikat täyttyvät kohtuu nopeasti klo 11 jälkeen. Muutama pikku ruokakoju siellä oli, vessat ( käyttö 50snt), suihkut ja pukukoppeja oli muutamia.

Vesi oli hieman kylmempää kuin pohjoisrannikolla, siellä oli virtauksia jotka sen aiheutti. Virtauksista puheen ollen, lasten kanssa kannattaa olla pikkuisen varovaisia joissain kohdissa.

Suosittelen lämpimästi, itse en Malediiveilla ole ollut, mutta voisin uskoa että jotain samaa näissä paikoissa on.

Knossoksessa on tullut käytyä nyt kaksi kertaa. Molemmat kerrat ovat olleet jollain tavalla pettymys, itse en henkilökohtaisesti arvosta sitä, että Sir Arthut Evans on rekonstroinut aluetta niin kovasti, betonielementtejä siellä täällä ja muutenkin entisöinti on tapahtunut aika tökerösti. En tykännyt... Mutta jos Minolaisuus yms kulttuuri kiinnostaa niin kannattaa käydä joka tapauksessa. :) Vettä ja suojaavaa vaatetta mukaan, varsinkin kesällä, alueelle ei tunnu tuulevan yhtään.

Hotellimme oli Agia Marinassa ja siellä sitten teimme yhden mini-juna retken, olisiko se nyt ollut Little Fun Train tämän yrityksen nimi. Tekevät kuitenkin useita erilaisia retkiä pituudeltaan 2h - 3,5h... Kannattaa käydä jos tekemisen puutetta on! Ovat ihan hauskoja reissuja, edellisellä kerralla Kreetalla ollessani istuin useaan kertaan 10-vuotiaan siskoni kanssa junassa, olivat hänen mielestään erittäin hauskoja retkiä.

Kyllä nyt 25-vuotiaanakin retki hymyilytti, kävimme Grand Canyon nimisellä retkellä, jossa oli tunnin pysähdys pienessä kylässä, sai sitten syödä tai juoda, mitä nyt mieli teki puuhata.

Sopii myös lasten kanssa reissussa oleville, hinta oli 17e aikuiselta ja olikohan lapset 8e.

rotkovaellus Samaria, Kreeta

Edith    07.01.2013    Hanian aktiviteetit ja harrastukset    Hania

Kreetalla kannattaa ehdottomasti käydä Samarian rotko vaeltamassa. Vaellusreitti on pitkä mutta sen arvoinen että vihdoin kun on alhaalla ja pääsee uimaan mereen niin se on sen arvoinen. Huikeita maisemia, tarkkaa askellusta kokoajan alaspäin. Hyvät tukevat jalkineet. Alhaalla ei pääse kuin veneellä lyhyen matkan takaa sitten bussilla tms. Omaloksesta lähtevä vaellusreitti on huikea. Sinne voi mennä vaikka kouluikäisten lasten kanssa retkelle vuokra autolla niin että ostaa liput (ei kalliit) rotkoon, jättää auton parkkiin ja hissukseen menee rotkoa alaspäin vaikka vain muutamia satoja metrejä ja palaa takaisin. Jo siinä näkee maistiaisen tuosta huikeasta reitistä. Vesipullo (mieluiten pullovyö) mukaan. Reitillä jossain vaiheessa mahdollisuus täyttää vesipullo.

jokseenkin tylsäpaikka

olimme kaksiviikkoa nea horassa hanian vieressänoin 1,5km.hotelli oli ihan jees mutta mitään erityisempää tekemistä ei alueella ollut.ensimäinen viikko kului etsiessä retki toimista jota ei löytynyt,me otimme ja vuokrasimme auton ja skootterit että saatiin aika kulumaan,kierrettiin niillä koko saari.rannat olivat erittäin likaisia,pakalliset toivat iltaisin koiransa sinne paskomaan ja jättivät jätökset sinne,lasinpaljoja ranta täynnä,elikkä kreikka ei kuulu suunnitelmiin vähään aikaan..

Kireät uimavalvojat

Viime vuonna kun olimme Kreikassa, menimme Limnoupolis nimiseen vesipuistoon. Vesipuisto oli hauska yms. Mutta uimavalvojat olivat todella kireitä. Kun laskimme siskoni kanssa yhtä pitkää mäkeä, uimavalvojat hoppuutivat ja kun oltiin laskettu, alhaalla oleva uimavalvoja suunnilleen huusi jotain:

- No diving, swim, swim!! Kaikkea tämmöistä. Eikä perässä edes tullut heti ihmisiä. Tarjoilijat olivat rentoja, se jäi mieleen. Ymmärrän sen, että uimavalvojien täytyy pitää yllä yleistä turvallisuutta yms. mutta ei tarvitse huutaa, siitä ei jäänyt hyvää mieltä. Oli siellä kyllä pari mukavaakin uimavalvojaa, mutta hekin olivat aika kireällä päällä...

Bussilla maaseudulle ja muuallekkin

Vieras    19.09.2010    Kato Stalosin aktiviteetit ja harrastukset    Kato Stalos

Kato Staloksesta pääsee mukavasti ja lyhyellä odotusajalla Haniaan - busseja kulkee koko ajan. Vältä aamu 9 ja 10 välisiä busseja, ne on aina tupaten täynnä - jopa seisomapaikoissa on tungosta. Hanian bussiasema on Suomalaiseen makuun "mahdoton sekasotku", mutta kun kuuntelee kuulutuksia ja juoksee sen bussin luo jonka luuli kuuleen, ja kysyy kuljettajalta - aina pääsee minne haluaakin. Kävimme mm. Malemessa ja Rethymonissa bussilla ja kyyti oli todella halpaa. Rethymonin asema oli vieläkin sekavampi paikka kuin Hanian vastaava. Sielläkin pärjää kun kuunetelee tarkasti kuulutuksia - mitään ns. laitureita/ vast. ei ole olemassa. Bussit olivat noin suunnilleen aikataulussa, vauhti oli kova ja kuljetaja saattoi puhua ajaessaan puhelimeen ja polttaa tupakkaakin samalla - mutta kyllä ne ajaa osaa... en ole koskaan ollut näin kapeilla kaduilla tällaisessä vauhdissa, ja vieläpä BUSSILLA!

Älä syö Venetsialaisessa satamassa, ainakaan sen uudemmassa osassa - erittäin kallista eikä edes kovin hyvää ruokaa. Jos haluat syödä satamassa, ota vanhempi osa satamaa, siellä on muutama hyvä ja halpa paikka, niitä suosittelen. Älä istu pöytään tilaamaan, ennenkuin tiedät mitä se maksaa. Mutta jos jaksat kävellä vanhan kaupunginmuurin reunustaa vanhan kaupungin sydämeen, siellä on erittäin idyllisiä ruokapaikkoja joissa hinta/laatu suhde on aivan loistava. Sama pätee myös kokemukseni mukaan Rethymonin kaupunkiin.

Käy nahkakadulla Haniassa, siellä on mitä vaan. Käy katsomassa Hanian keskustan keskuspuiston WC - tilat, en ole koskaan enkä missään nähnyt tämän tason (+++) WC - tiloja - uskomaton paikka. Käy Samarian rotkossa, jos et ole "hyvässä" fyysisessä kunnossa, mene ensin lauttapaikkaan sougiaan taksilla tai bussilla, ja sieltä lautalla agia roumielioon ja kävele sieltä rautaportille - ja takaisin (n. 6 km) ja olet nähnyt ja kokenut sen paikan, josta kaikissa matkaoppaissa kerrotaan.

Tässä kaikessa itsellä meni viikko - hyvä reissu ja etenkin näitä paikkoja suosittelen.

Samarian rotko

Jos kunto vaan sallii,niin mieleenpainuva ja hieno vaelluskohde. Hyvät kengätjalkaan ja iso vesipullo mukaan.

Star Galaxie - halpa autovuokraamo

Ennen vuokrausta pyysin kolmesta vuokraamosta tarjoukset autosta ja halvimman tarjouksen antoi otsikossa mainittu Star Galaxie. Ja kun autokin oli kunnossa, niin kelpasi ajella. Toimisto lähes vastapäätä Marina- parkkialuetta. Käynnin aikana korttimaksu ei toiminut laitevian vuoksi, mutta parkkialueen portilla on automaatti, josta sain käteistä vuokrausta varten.

Miellyttävä ranta pikkukohteessa

Retimnonin provinssin eteläosassa oleva Plakiaksen kylä elää kasvun aikaa, mutta siellä on vielä paljon aitoa jäljellä. Kylän läpi kulkee yksi (ja voisi melkein sanoa ainoa) katu, jonka varrella ovat tavernat ja muut liikkeet. Majoituspaikat sijaitsevat pääosin aavistuksen kauempana.

Plakiaksen ranta on ihan hyvä hiekkaranta. Kylän keskustan kohdalla rannalla kasvaa paljon isohkoja puita, joiden varjoon pääsee istuskelemaan liikaa auringonpaistetta pakoon.

Visiittini oli vain muutaman tunnin mittainen käynti autolla Retimnonista, joten kaikkea ei ehtinyt siinä ajassa havainnoida, mutta kylästä jäi hyvä mielikuva.

Todella kaunis ranta

Samat kokemukset mitä esim. Karhuaäiti jo kirjoitti.

Pitkähkö matka mutkaista tietä , vaimo oli kauhuissaan , kun on korkean paikan kammoinen.

Paikka oli käymisen arvoinen, vesi kirkasta ja lämmintä. meillä oli tyyni ilma. Ajankohta syys-lokakuun vaihde.

Paluumatka rannan serpentiiniteitä, oli se aikamoinen kokemus, vähempikin olisi riittänyt.

Uiminen

m...a    23.08.2009    Kreetan aktiviteetit ja harrastukset    Kreeta

Parasta mitä kreetalla voi harrastaa on uiminen

Golfpuistot

Kreikka    18.07.2009    Kreetan aktiviteetit ja harrastukset    Kreeta

No Kreetalla golfpuistoja riittää Plataniaksesta Haniaan päin pääkadulla niitä oli ainakin 10.

patikat ja ihmiset

Vieras    03.11.2008    Plataniaksen aktiviteetit ja harrastukset    Platanias

plataniaksella on kivoja patikkapolkuja ihan lähellä hotelleja.sieltä on myös helppo lähteä samarian-ja improksén-rotko retkille joita suosittelen.oikein mukava lapsi paikka,ihmiset ystävällisiä vaikkakin vähän varauksellisia kuten me suomalaiset.ruoka on hyvää siis kreetalainen-ruoka.hotellit pieniä ja mukavia.

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.