Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Kreetalla: Sivu 2

Maleme Taverna

Marika86    05.09.2013    Malemen ravintolat ja baarit    Maleme

Herkullista ruokaa.

Lapsille leikkipaikka. Henkilökunta on ihania lasten kanssa. He leikkivät heidän kanssaan.

Todella iloista porukkaa.

Ruoka Agia Marinassa

Vieras    18.06.2013    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Kreikka on kulinaristin unelmakohde. Matkakohteessamme Agia Marinassa söimme ihania ruokia ainakin kymmenessä eri ravintolassa! Kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja, eikä jumittua turvallisiin pizzoihin. Kania kannattaa kysyä, se on herkullista, muttei joka päivä saatavana. Myös miekkakala on kokeilemisen arvoinen. Kreikkalainen punaviini ei ole hääppöistä, mutta valkoviini aivan hyvää. Talon viini on halvinta, ja valkoviineissä ei suurta eroa huomaa. Viiden hengen perhe viineineen ja limsoineen syö hyvän illallisen noin 50 eurolla ja kaupan päälle saa ystävällistä palvelua, pienen makean jälkkärin ja paljon rakia!

Hotelli Caldera Bay ja Plataniaksen parhaat tavernat

Vieras    11.06.2013    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Tässä tulee lähes 20 kertaa Kreetalla käyneen ajatuksia: Caldera Bay on verrattain uusi hotelli ja sen sijainti on erinomainen. Se on aivan rannalla ja kuitenkin vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Plataniaksen keskusaukiolta. Hotelli koostuu useista rakennuksista ja alueella on monia uima-altaita. Sopii yhtä hyvin lapsiperheille kuin aikuisillekin. Aamiainen maksoi 6 euroa ja oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Illallinen seisovasta pöydästä 12 euroa ja oli hintansa arvoinen.

Lähellä on monia hyviä ruokapaikkoja. Parhaat tavernat ovat: Droisia, Mylos, Diogenis, Astrea

Hotellilta pääkatua länteen (oikealle) n. 200 m ja vasemmalla puolen pääkatua on MYLOS. Mylos taitaa olla Plataniaksen kallein ja myös tasokkain taverna. Ruoka on hyvää ja ympäristö erinomainen, sillä taverna on rakennettu vanhan myllyn ympärille. Heti Myloksen jälkeen vasemmalle kääntyy sivukatu. Sivukatua n. 50 m ja oikealla sijaitsee DROISIA. Ehkäpä Plataniaksen paras ruoka, ystävällinen henkilökunta ja tunnelmallinen ympäristö.

Hotellilta itään pääkatua keskusaukiolle asti INKA-marketin vierestä portaat ylös on DIAGENIS - eli vasemmalla puolella katua hotellilta tultaessa. Aivan upea kattoterassi ja näkymä merelle tai toisella puolella tavernaa näkymä pääkadulle. Loistavaa ruokaa, isot annokset ja ehdottomasti edullisinta!

Oikealta puolelta pääkatua eli heti keskusaukion jälkeen lähtee katu vanhaan yläkylään. Kannattaa kiivetä ylös asti vaikka välillä onkin monia sisäänheittäjiä. Kiipeä ihan ylös, oikealle jää kirkko. Siellä kadun päässä on

ASTREA ja luultavasti Dimitri odottaa sinua jo ovella. Hän on aivan ihastuttava velikulta, vähän nuhjuinen mutta niin persoonallinen, ystävällinen ja erittäin fiksulla tavalla tulijoita ASTREAA ohjaava, että on ihan pakko mennä sisään. Etkä tule katumaan. Näkymä sieltä korkealta on huikea!!! Ruoka on hyvää vaikkakin annokset ovat maltillisen kokoisia verrattuna Diogeniksen annoksiin. Mutta henkilökunta on niin loistavaa, että ASTREASSa jokainen varmasti viihtyy. Viimeistään sitten kun Dimitri tai joku muu henkilökunnasta tulee ison Ouzo-pullon kanssa pöytääsi ääreen, kaataa kaikille snapsit ja skoolaa pöytäseurueen kanssa. Olenpa täällä nähnyt sellaisenkin, että tarjoilija hyppäsi pöydälle tarjoilemaan seinän viereiselle asiakkaalle.

Social Bar&Club

muus    08.10.2011    Plataniaksen ravintolat ja baarit    Platanias

Plataniaksen keskusaukiolla mukava pienehkö baari. Toimii päivisin esim. kahvilana ja illalla istuskelupaikkana. Puolenyön jälkeen alkaa isommat bileet ja tanssimusiikki pauhaamaan. Hauskanpito jatkuu aivan aamun pikkutunneille asti :) Hinnat suht ok, oluet n.3-4€ ja drinkit 7€.

Taverna Horiatiko

Edith    18.09.2011    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Erinomaista kohtuuhintaista maittavaa ruokaa. Reilunkokoiset annokset. Ystävällinen palvelu. Vanha isäntä istuu usein tarkkailemassa jossainpäin yrtinoksa korvan takana hyväntuulisena. Välillä talokin tarjosi extraa, etenkin kun kävimme useita kertoja. Pääkadulta max 200m huoltoasemankohdalta ylämäkeen. Suosittelen. Itsekin löysimme paikan suosituksen ansiosta. Plataniaksestakin lyhyt matka.

www.taverna-horiatiko.gr/th/...1/lang,en/

jätä tämä ravintola väliin!

Minerviini    15.08.2011    Retimnonin ravintolat ja baarit    Retimnon

Olimme perheeni kanssa äskettäin Kreetalla ja teimme päiväretken Rethymmoniin. Satamassa ravintola MARIA MOURAGIOn edessä oli aktiivinen sisäänheittäjä, joka näytti meille sivua suomalaisesta matkaoppaasta ja että hänen ravintolaansa oli kehuttu, lupasipa vielä antaa juomat kaupan päälle jos tulisimme. Meidät saatiinkin sisään houkuteltua ja tarjoilija kävi useaan otteeseen kertomassa suositustaan "annoksesta kahdelle", emme oikein edes ehtineet tutustua listaan, kun meitä jo "hoputettiin tilaamaan". Listalla olevat ruoat olivat hyvin kohtuuhintaisia, joten päädyimme ottamaan tarjoilijan suositteleman "kevyen ja maukkaan annoksen kahdelle, kalaa ja shrimpsejä" kysymättä hintaa (ISO EREHDYS!!!). Ruoka tuli, annoksessa pienehkö kala puoliksi ja 8kpl king prawneja eli jättikatkarapuja. Ruoka oli tavanomaista, ei mitenkään erinomaista ja olimme suht tyytyväisiä kunnes lasku annettiin - 85E!!!! sisälsi siis ruoan, yhden oluen ja yhden kolan (ne juomathan oli luvattu ilmaiseksi???). Olimme niin äimistyneitä että maksoimme mukisematta, tarjoilija tuli heti hakemaan laskun ja rahat pois, kuittia ei tietenkään saatu, juuri ja juuri ehdittiin vilkaista laskun sisältöä kun jo haettiin pois. Tuli hieman ryöstetty olo, listallla kyllä lukee että kalat on kilohiinnalla, mutta kilohinnat näyttivät kohtuullisilta listalla.

Hotellilla katsoimme netistä mitä ko ravintolasta sanotaan, ja emme todellakaan ole olleet ainoat huijatut sielä! esim trip advisorin sivuilla on useita juttuja ja niiden perusteella pääsimme halvalla!!!! en tiedä millä mittarilla kalat punnitaan, mutta huijauksen maku jäi pahasti suuhiun. ja vaikka teimme virheen että emme kysyneet hintaa etukäteen, on hinta silti älytön. Tarjoilijat hääräsivät ympärillä kovasti, viihdyttivät lastamme (joka söi vielä purkkiruokaa, ei tilattu hänelle mitään), jotenkin huomaamatta menimme lankaan. (tyhmät turistit... ;)

Tämä nyt varoitukseksi muille, maria mouragio ravintolaan en suosittele kenenkään menevän! lukekaa netistä muiden palautteita jos harkitsette. Missään muualla Kreetalla ei törmätty vastaavaan, itse asiassa ruoat olivat muualla parempia, annokset isompia ja suomen hintaan verrattuna edullisia.

surkeaa palvelua

Vieras    06.07.2011    Hanian ravintolat ja baarit    Hania

Jos etsitte Hanian vanhasta kaupungista ruokapaikkaa, niin viimeisenä vaihtoehtona on mennä (en muista ravintolan nimeä, mutta sen tunnistaa tosi tyrkystä sisäänheittäjästä) Portoun ja Kondylaki-katujen risteyskohdassa sijaitsevaan syöttölään. Hieno paikka ulkoisesti, ja livemusiikkiakin taidetaan soittaa useampana kertana viikossa, mutta palvelu hidasta. Ja täällä hidas tarkoittaa ruokalistan saamista noin 20 minuuttia sen jälkeen kun istut pöytään, ja laskun saamista sen tilauksesta (n. 30-40min). Juomat tuotiin heti pöytään, ja otettiin vielä ISOT oluet. Tuli sellasessa saapaslasissa 1L, aattelin että varmaan on jonku 7-8€, niin 11€ per olut. Juomalistan hintoja ei edes näytetty, kysyttiin vain mitä otatte. Oli se aika yllätys kun kahden ihmisen souvlakit, tzatsiki ja 2 isoa olutta makso 53,80€. Ja ei oltu ainoita joilla oli moittimista laskun ja palvelun kanssa. En suosittele kenellekkään. Ikinä,

Ravintola La Maressa kelpaa käydä

Suurimmassa osassa Retimnonista Perivoliaan vievän rantakadun varrella olevissa ravintoloissa oli sen verran aktiivisia sisäänheittäjiä, että jo ruokalistaan tutustuminen kävi ajoittain ylivoimaiseksi. Tällaista en kokenut ravintola La Maren kohdalla ja kun vielä ravintolan henkilökunta osasi uskomattoman paljon suomeakin, niin ensimmäinen kerta tuli käytyä ihan tämän vuoksi. Ruoka oli hyvää ja annokset pääosin riittävän isoja sekä hyvin valmistettuja. Niinpä sitten paikasta muodostuikin "kantapaikka" eikä kertaakaan tullut lähdettyä pois pahalla mielellä. Kokeiltua tuli kreikkalaisia ruokia niin salaateista Stifadoon kuin kerran pizzaakin.

Paikan osoite on Perivolian puolella rantakatua numerossa 46 Ari Belouchioti str. ja puhelin +30-28310-35293. Tervemenoa syömään!

Loistavan palvelun Ravintola

ettena    04.02.2010    Kalamakin ravintolat ja baarit    Kalamaki

Restaurant Kalamaki (www.restaurant-kalamaki.gr):

Oli aivan lähellä hotelliamme, aivan rannan tuntumassa, joten siellä tuli syötyä parikin ateriaa päivässä. Aterioita löytyi kevyestä lounaasta tukevampaan kunnon illalliseen. Kreikkalainen salaatti oli parasta mitä Kreetalla ollessani söin. Myös souvlaki maistui erittäin herkulliselta. Paikasta saa myös isoja hampurilais-aterioita tai vaikkapa merenatimista kootun muhkean pizzan.

Henkilökuntakin oli mukavia ja muistivat meidät ensimmäisestä illasta asti hyvin. Ja eräänä iltana kun kävin yksikseni rannassa kuvaamassa auringon laskua, tarjosivat minulle kunnon jätskiannoksenkin, Vaikka yritinkin maksaa niin eivät huolineet maksua :)

Illanvietto siellä oli aina mukavaa. Näkymä rannalle kaikista pöydistä oli aivan upea ja auringon laskua seuratessa tunnelma vain nousi ja nousi. Suosittelen kaikille tuonne päin suuntaaville edes yhtä iltaa kyseisessä ravintolassa !

Kri Kri -baari

SPecial garlic bread oli hyvä. 2,80€

Mikähän ravintola ?

Vieras    04.08.2009    Hanian ravintolat ja baarit    Hania

Agia Marinasta Plataniakseen päin rantakadun varrella ns. perheyritys, jossa "isä" piti huolen kaikesta. Erittäin hyvää pizzaa ja tuntomerkkinä leivinuunin sijainti lähellä katua. Tyttäret tarjoilivat ja pojat paistoivat. Vähän puhuivayt suomea.

Suomalainen kahvila Haniassa

Karhu-äiti    24.07.2009    Hanian ravintolat ja baarit    Hania

Jos kaipaat Hanian matkallasi suomalaista Juhla-Mokkaa ja kunnon siideriä, suuntaa leppoisen savolaiskaverin Arton ylläpitämään Aksios-kahvilaan Haniassa osoitteessaTheotokopoulos 30. Paikan tunnistaa Suomen lipusta. Jos nälkä yllättää, tekee Maija kuulema niin isot annokset, ettet jaksa edes kaikkea syödä!

maleme

juha1980    07.07.2009    Kreetan ravintolat ja baarit    Kreeta

-Niin paikasta Maleme sen verran, että suht hiljainen ja pieni kylä. Rauhallista lomaa hakeville ihan ok paikka, mutta jos haluaa enemmän aktiviteettiä niin kannattaa valkata platanias. Jos yö elämä kiinnostaa niin mylos on ok paikka ainakin pe ja la.. Muutoin aika rauhallista, Haniassa sitten löytyy parhaat paikat sataman vierestä olevalta kadulta, siellä on joka ilta ihan ok meininki. Että semmoista, itse oon lähössä 9.8.2009 taas sinne lomailee, onko muita lähdössä sinne suuntaan silloin?? Olis ihan jees ja kiva näyttää vähän paikkoja, on tullut moottoripyörällä sahattuu useampana vuonna siellä edestakas:) Ei muuta ku viestejä tulee, ja hyvää lomaa kaikille kreetan matkaajille, on aivan uskomattoman upee paikka.

Jumalaista ruokaa Paleohoran kylässä!

hössi    05.04.2009    Paleohoran ravintolat ja baarit    Paleohora

Vietimme kesällä 2008 kaksi viikkoa Paleohorassa..ja ei voi muuta kuin sanoa,että oli hinta laatu-suhde kohdallaan.Meillä oli 9 hengen porukka-neljä aikuista,yksi lapsi ja neljä murrosikäistä.Joten ruokaa kului ja sitä todella nautittiin pitkän kaavan mukaan joka ilta.Juomineen ja alkupaloineen sekä monipuolisine pääruokineen +jälkiruokineen ei laskumme ollut koskaan yli 100 euroa.Se oli yleensä 80 euron paikkeilla.Ja ruoka oli todella hyvää!Seurueeseemme kuului kaksi kokkia,joitten en kuullut moitteen sanaa sanovan koskaan.En edes osaa suositella mitään erityisesti,koska emme joutuneet pettymään kertaakaan!

ANEMOS grilli ja kreikkalainen ravintola

Vieras    06.08.2008    Agia Marinan ravintolat ja baarit    Agia Marina

Aivan mahtavaa palvelua ja hyvää ruokaa, annokset olivat todella isoja.

Hinta oli havimmasta päästä kaikki oli kohdallaan. Ravintola sijaitsee pääkadulla hieman ennen super market Atlasta, jos tullaan Haniasta päin.

Oletko vieraillut Kreetalla?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.