Krakovan matkakokemukset ja vinkit

Historiallinen hotelli

Vieras    04.04.2019    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2019 | Hotelli: Hotel Francuski

Vanha hotelli, kaipaisi jonkinlaista remonttia. Kylpyhuone oli ihana ja henkilökunta erittäin ystävällistä.

Huoneemme oli kadun puolella joten hiukan meluisa.

Aamiasbuffet oli valitettavasti todella huono.

Muuten kaikenkaikkiaan hyvä vierailu.

Arvosana hotellille:

Krakova ja ympäristö

Vieras    22.11.2018    Krakovan nähtävyydet    Krakova

Kävimme neljän päivän matkalla Krakovassa. Vanhakaupunki, Wawelnin linna ja Kazimierz ovat todella näkemisen arvoisia. Yksi päivä kului Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseokäynnillä. Koskettava kokemus, jota voi suositella kaikille (poislukien pienet lapset). Lisää tarinaa ja kuvia blogissani:

worldisaweiredplacetolive.bl...vanha.html

Pieni pelkistetty hotelli

toffe    04.07.2018    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2018 | Hotelli: Hotel Kazimierz II

Nuo tähdet tulee ystävällisestä henkilökunnasta ja todella muhkeasta aamupalasta.. Suihku oli todella hyvä.. huone ihan vakio ei mitään ylimääräistä..

Olisin mielelläni vaihtanut hiustenkuivaajan jääkaappiin.. se todella iso puute..

Arvosana hotellille:

WAWELIN LINNA

toffe    04.07.2018    Krakovan nähtävyydet    Krakova

Täytyy sanoa et Wawelin linna oli pettymys maksoimme kolmeen paikkaan missään sisäosassa ei saa kuvata ollenkaan.. tornissa jossa ei muuta kuin kiipeämisen riemu sai kuvata.. mutta muualla ei ollenkaan. sain valvojan perääni kulki ihan kintereillä, itse toimin valvojana ja en ihmisten kantapäillä kävele ja meidän linnassa saa kuvata mutta ilman salamaa.... ihmettelin ensimmäistä osuutta vallan jotain kaakelin paloja ja jotain kivipaasin paloja palkkien päällä, ja jossain kohtaa oli argeologinen kaivaus,, se oli kyllä monille suuri pettymys..

upea Krakova

Vieras    09.10.2016    Krakovan ravintolat ja baarit    Krakova

Krakova on upea ja romanttinen kaupunki. Nähtävää ja koettavaa on paljon ja vaikka miten useasti siellä käy niin ikävä takaisin on aina kova. itse nautin suunnattomasti boheemista kazimierzin kaupunginosasta, joka kuhisee elämää ympäri vuorokauden. En suosittele turistikierrosta alueelle vaan kannattaa sinne lähteä kiireettömästi vaeltamaan. Katsomaan ja tutustumaan siihen mitä paikalliset siellä tekee ja missä he käy. Alueella on monta synagogaa, joissa kannattaa käydä tutustumassa, myös juutalaisenkulttuurin museo löytyy. Kesällä vietetään myös juutalaisen kulttuurin festivaaleja alueella.

Wisla joen toisella puolen on Schindlerin tehdas, joka ei ole ihan tavallinen museo vaan hieno performanssi Puolan historiasta aina toisen maailman sodasta kommunismin vallan alle. Plac Bohaterow getta ja sen vieressä oleva entinen apteekki on tutustumisen arvoinen paikka.

Olen kirjoittanut blogiini viime kertaisesta matkastamme Krakovaan, kymmenen postausta, jotka sisältää elämää Kazimierzissa, nähtävyyksiä ja ravintoloita, joissa kannattaa käydä. villananna.blogspot.fi/searc...bel/Krakow

Krakovassa kannattaa ehdottomasti käydä.

yleistä Krakivasta

Vieras    14.06.2016    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Krakova vasten ennakkoluuloja on siisti ja kaunis kaupunki. Kaupunkiin pääsee helposti junalla suoraan lentokentältä. Junaliput voi ostaa kentällä automaatista, maksavat 8 zlotya suunta. Kaupunki on yllättävän pieni ja välimatkat lyhyitä. Suosittelen kävelemään keskustan nähtävyyksien välillä, mutta julkiset menevät myös tiheästi ja ovat halpoja. Kadut ja nähtävyydet ovat selkeästi merkittyjä ja kaupungissa on helppo suunnistaa. Nähtävää on loppujen lopuksi melko vähän joten ensimmäisenä päivänä ei kannata olla liian ahne. Suosittelen käymään ainakin Wawelin linnassa, auswitzchissä, wieliczkan suolakaivoksilla ja vanhan kaupungin torilla. Torilla kannattaa käydä illalla sillä silloin sinne kokoontuu ihmisiä, musiikki soi ja valot loistavat kauniisti. Julkisilla pääsee hyvin ja edullisesti myös auswitzchiin(8-14 zlotya) ja suolakaivoksille(3 zlotya), lippuja tarkastetaan ahkerasti. Julkisilla kulkeminen tulee huomattavasti valmisretkeä halvemmaksi mutta esim lapsiperheille valmisretki on sujuvampi vaihtoehto. Retkiä myyvät hotelleiden lisäksi lukuisat matkajärjestäjät esim vanhassa kaupungissa ja netissä. Ruoka on hyvää ja edullista etenkin jos malttaa kävellä kauemmas keskustan turistikohteista. Sopiva aika lomailla krakovasta on pidennetty viikonloppu, muutoin meinaa tekeminen loppua kesken. Ennen matkaa varoiteltiin että krakovaan olisi hyvä lähteä miehen kanssa mutta naisporukallakaan ei ole tarvinnut olla peloissaan. Ihmiset ovat ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia. Nähtävyyksissä opasteet ovat englanniksi. Rahaa suosittelen vaihtamaan suomessa vain vähän sillä Puolassa on parempi kurssi

Auschwitz ja muuta

Vieras    20.04.2015    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Puolassa törmää puolalaiseen järjestelmällisyyteen. Kaikki voi olla siis toisin. Pizzeriasta ei välttämättä saa pizzaa ja jos saa ne tuodaan eri aikaan. Bussi saattaa olla tunnin myöhässä jne. Pitää olla pitkämielinen ja jaksaa odotella.

Auswitzissä oli sellanen systeemi, että Birkenauhun pääsi omatoiminen kiertelijä tutustumaan koko päivän, mutta Auswitziin (1.leiri) pääsi aamupäivästä vaan ryhmät ja omatoimi matkailija vasta 15.30 - 17.00. Pois piti olla klo 18 mennessä. Paikat oli näkemisen arvoiset ja antoi kyllä kuvan kuinka valtava organisaatio oli. Kannattaa varata koko päivä ja hyvät kengät. Vanhassa kaupungissa saa kanssa päivän hyvin kulumaan. Hienot puitteet.

Krakova kesäkuussa 2014

Liinukka    13.07.2014    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Kävimme perheemme kanssa kesäkuussa 4 päivän reissulla Krakovassa. Kaupunki oli hurmaavan kaunis ja erittäin mielenkiintoinen historia vaikutti paikan henkeen vielä tänäkin päivänä. Ensinnäkin 4 päivän reissu oli meille liian lyhyt. Emme ehtineet tutustua läheskään kaikkeen mitä olisimme halunneet. Wavelin linna oli kaunis ja upea. Sisälle emme kuitenkaan ehtineet yhtenäkään päivänä. Linna oli joko suljettu tai juuri menossa kiinni klo15.45. Muutoinkin kaupungissa monet paikat sulkeutuivat virka-aikana. Huomasi ettei kaupunkia ole tehty turisteille. Rahaa sai sujuvasti pankkiautomaatista omalta debit tililtä. Sekin sujui ongelmitta. Asuimme aparthotell pergaminissa. Sijainti oli hyvä ja hotelli hyvä ja siisti. Ravintoloissa kunnon illalliset juomineen säästelemättä maksoivat n. 10 €: n molemmin puolin /nuppi. Halvemmallakin olisi päässyt, nämä hinnat olivat vanhan kaupungin ympäristöstä, missä on tietysti kalliimpaa. Koska aikaa oli vähän, otimme hotellista valmisretken auchwitsiin. Retki maksoi n 30-40€ /nuppi. Kaupungista retkenjärjestäjältä olisi saanut halvemmalla, mutta aikaa oli vähän. Auchwitz oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka ja herätti tunteita ja ajatuksia. Retki oli hyvin järjestetty englannin kielisellä opastuksella. Itse hallitsen englantia sen verran huonosti, että ymmärsin paremmin kun seurasin opastusta myös läheisestä kioskista ostamastani suomen kielisestä oppaasta. Birkenaussa kannatti ehdottomasti myös käydä. Auscwitz oli siihen verrattuna luksushotelli. Ostoksia en tehnyt juurikaan, koska en löytänyt mitään ostettavaa. Jonkin verran vanhan kaupungin kauppahallista kristallia.Krakova oli hieno ja historillinen kokemus ghettoineen yms. Kannatti käydä, ehkä menen uudelleenkin tähän kauniiseen kaupunkiin.

Läpikatsaus Krakowaan 6/13

Vieras    22.06.2013    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Olimme pidennetyllä viikonloppureissulla Krakowassa.

Yövyimme Antique Apartmentissa Vanhassa Kaupungissa, jossa kaikki oli lähellä ja olit kaiken keskellä ! Vanha rakennus sijaitsi aukiolla, jota koristi suihkulähde.

Aamupalat oli hyvät, vaikkakin kahvi/tee tuotiin erikseen pyydettäessä,erikoista !

Taxeilla oli vaikeata tuoda tähän osoitteeseen, minkä puolalaiset selitti niin, että eri mafiat hallitsee eri alueita, joten kaikki taksit ei osaa eikä edes saa tulla tietyille alueille ! Puolaa hallitsevaa kaksi suurimpaa mafiaa on Kiinalainen ja sitten erityisen näkyvästi väkivaltainen Venäläinen mafia, jolle tappaminenkaan ei tee yhtään vaikeaa. Onneksi en tuota tiennyt alussa, vaan näppärästi kannatti takseille osoitteen lisäksi mainita se Old Town ja suihkulähde, kyllä ne sitten siitä löysivät...

Huoneistot sijaitsivat jopa viidennessä kerroksessa eikä hissiä ollut, joten huonojalkaisten kannattaa pitää sähköpostiyhteyttä ajoissa, että saavat asunnon ensimmäisestä kerroksesta.Tähän hotelliin nimittäin *kannattaa* tutustua !

Rahan vaihtokurssi oli parhain Krakowan kentällä, lähes 5 ! Muissa aina vähän missattiin. Puolan ruokapuoli ei ole ihmeellinen, lainakeittiöitä muualta. Mutta tietää ainakin, mitä syö. (Paljon mainostettu mahalaukunkeitto kun ei jostain syystä inspiroinut !)

Ostoskeskus oli suorastaan surkea mainostettuun ( mukamas) edulliseen hintatasoon nähden ! Verkahallin puodit taas oli ihan pop kuten myös niitä ympäröivät puodit. Esim. Hard rock cafe, josta sai mainiot tuliaiset. Edullisesti.

Ja kun tänne asti on tultu, onhan se keskitysleiri must. Aikomus oli tulla bussilla edullisesti (tunti suuntaansa a 3 euroa), mutta onneksemme saimme paikallisen taxin/oppaan neuvoteltua a 20 e per nuppi. Ne paikallisbussit kun ajoi ilmastoidun taksimme ohitse täpötäysinä ja porukat seisoi käytävillä...

Pääkiskalta (Autschwitsistä) todella kannattaa ostaa se suomenkielinen opasvihkonen (alta 5 e) ; jää muistoksi ja samalla havainnollistaa asiaa hyvin.

Paikallisoppaamme kehotti käymään ainakin- vähintään- parakeissa 4(joukkotuho), 5 (rikoksien todisteita), 6 (vankien elämää) ,11 ("Kuolemantalo"),

10 (lääketieteelliset kokeet) sekä tietenkin kaasukammio ,krematorio 1 ja kuolemanmuuri. Mutta nämä kaikki selviää hyvin opaslehtisestäkin !

Älkää silti missatko Birkenauta ! Sinne on se 3 km ja välillä yhdysbussi. Eihän sitä fiilistä mikään selitä, miltä tuntuu katsoa autenttisia junavaunuja, lastauslaituria tai paremminkin erottelulaituria, muutamia parakkeja, jotka oli rakennettu ilman perustuksia suoperäiselle maalle...jne...

Täällä itkettiin ja otettiin syvästi osaa...Puolalaiset vältteli kaikessa turistikrääsässä millään lailla tuomasta tuota kärsimyksen aikaa bisnekseen, sensijaan enkelikuvat

kertoivat omalla lohduttavalla tavallaan ajasta...Niitä oli kaikkialla, Verkahalli oli niitä täynnä, samoin hotellin seinät jne...

Saksalaiset koululaiset viettävät kuulema joka vuosi viikon leirin ympäristössä opetellen tätä kiusallista puolta historiastaan...Hyvä niin ! Tämän ei pidä toistua !Juutalaiskorttelit on toki upeita, mutta voi nähdä taksinkin ikkunasta, jos aikataulu mättää, sensijaan aito Schinglerin tehdas on parin kilsan päässä omine museoineen !

Mitä sitten yöelämään tulee, ihmeteltiin ihan , missä kaikki keski-ikäiset ja vanhemmat oikein piileskelee... (?) Kaupunki kuhisi nuoria ihmisiä, prostituutio oli vilkasta ja oli paljon homoja ja homojen baareja.

Rahan vaihto

Vieras    17.06.2013    Krakovan vaarat ja ongelmat    Krakova

Kannattaa tarkistaa rahanvaihtotoimistojen todellinen kurssi tiskillä, ennenkuin lyö eurot pöytään. Netissä on useita varoituksia Interchange Polskan toiminnasta. Florianska kadun konttorissa kurssi oli noin 25% huonompi kuin muualla. Ikkunassa näkyvät kurssitiedot ovat hämäystä. Tarkista onko kyseessä ostokurssi vai myyntikurssi ja täyttyvätkö ehdot vaihdettavan rahan määrästä? Nopea ja huoleton rahanvaihtaja poistuu paikalta hämmentyneenä, näinkö vähän sain?

Nähtävyyksiä

Vieras    13.04.2012    Krakovan nähtävyydet    Krakova

Suosittelen Krakovan matkaajia ehdottomasti vierailemaan Auschwitzin keskitysleirillä, Wieliczkan suolakaivoksilla, Marian kirkossa, Verkahallissa ja Wavelin linnassa. Nähtävyydet olivat hienoja ja mielenkiintoisia eikä sisäänpääsymaksut päätä huimaavia. Marian kirkko on todella upea.

Maanalaisessa vanhankaupungintorilla en suosittele käymään. Liput olivat kalliita verrattuna nähtävyyden tarjontaan ja kiinnostavuuteen. Se oli tylsä ja pieni nähtävyys jolta odotimme paljon enemmän.

Krakova on kaunis kaupunki muutenkin ja nähtävää riittää monelle päivälle.

Sattumalta löydetty hyvä ravintola

Vieras    28.01.2012    Krakovan ravintolat ja baarit    Krakova

Suosittelen lämpimästi Krakovaan matkaavia syömään ravintola Roosterissa.

Osoite on: ul.Szczepanska 4.

Ruoka oli todella hyvää ja tarjolla oli myös muutamia puolalaisia ruokia. Vodkaa sai montaa laatua ja viinivalikoimakin oli hyvä. Juomien kanssa sai pienen popcorn-astian.

Palvelu oli todella hyvää ja miesten iloksi tarjoilijat työskentelevät pikkuruisissa shortseissa.

Ravintolan paras puoli oli oma puoli tupakoiville.

Ruoka oli mielestäni aika huonoa Krakovassa mutta tämä ravintola oli iloinen yllätys ja ruokakin oli halpaa.

Esimerkiksi pierogeja ja kaksi lasia viiniä ja pullo kivennäisvettä maksoi noin 7e.

Hyvä 3 tähden hotelli

Vieras    28.01.2012    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2012 | Hotelli: Hotel Maksymilian

Hotelli Maksymilian oli hyvä pieni 3 tähden hotelli. Palvelu oli hyvää ja osasivat englantia yllättävän hyvin.

Meillä oli kotoisa 3 hengen huone joka oli myös tilava. Huone oli siisti ja kahvia ja vettä oli koko ajan tarjolla. Siivous toimi suht hyvin, yhden kerran unohtivat vaihtaa pyyhkeet. Aamupala kuului huoneen hintaan. Parempiakin aamupaloja olen nähnyt mutta kyllä sillä mahansa täytti. Aamupala oli aika suppea mutta sisälsi tarpeellisen.

Hotellin sijainti oli myös hyvä. Kävelyetäisyydellä Marian kirkosta ja Verkahallista. Kävelymatka myöskään juna-asemalle ja ostoskesukseen ei ollut mahdoton.

Suosittelen hotellia lämpimästi.

Arvosana hotellille:

Hyödyllistä tietää rahanvaihdosta

Vieras    27.06.2011    Krakovan muita vinkkejä    Krakova

Moi! Vierailin Krakovassa kesäkuun puolessa välissä 2011 ja annan tärkeän vinkin rahanvaihtopisteistä.

Ensinnäkin rahaa kannattaa vaihtaa siten, että Suomessa vaihtaa vain sen verran kuin tarvitsee eka iltana ja ulkomailla kussakin kohdemaassa sitten pääosa, koska kurssit ovat perillä aina halvemmat. (Säästää paljon!)

Gdanskissa Kantor-firman kurssit vaikuttivat samalta eri puolilla kaupunkia, mutta Krakovassa kurssierot ovat huikeat. Florianska-kävelykadulla kurssit ovat korkeammat, kun taas pari katua ennen sitä olevalla kävelykadulla on pari paikkaa, joissa on tosi hyvä kurssi.

Krakovassa kannattaa kokeilla konditorioitten leivoksia. Siellä on oikea leivosharrastajan keidas. Ihana valikoima!

Kannattaa aina ostaa 24-h julkisten lippu, jolla pääsee vapaasti liikkumaan. Krakovassa raitiovaunuissa on lippuautomaatti, maksu vain kolikoilla. Gdanskissa lippuja saa kuljettajalta, kirjoita lapulle 24-GODZINNY ja näytä kuljettajalle. n.10 zlotia. Täällä ei puhuta englantia. Gdanskissa on polkupyörän vuokrausfirma, jossa pyörät tuodaan sovitulle paikalle. Kysy puhelinnumeroa vastaanotosta.

Vanha hotelli

Vieras    14.06.2011    Krakovan hotellit    Krakova
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Hotel Francuski

Vanha omalla tavallaan viehättävä hotelli hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa lähellä Florenska porttia

Huoneemme oli iso hyvillä sängyillä(makuasa),minibaari joka EI toiminut ,tv,vedenkeitin +tee ja kahvijauhetta,tuuletin, EI ilmastointa, onneksi ei ollut kuumat kelit paitsi lähtöpaivänä, uloskirjaus klo 11.tavarat sai tietenkin jättää sälöön.

Aamiainen ihan hyvä (buffet)

Henkilökunta ERITTÄIN ystävällistä ja avuliasta.

Hotellin innokaasti myymät Auschwitzin ja suolakaivos retket rankasti ylihinnoiteltuja(Point tours)kaupungilta tai netistä löytyy edullisempia.Kaikkein edullisinta on käyttää julkisia n.2.5€ suunta henkilö.

Me valitsimme laiskuuttamme hotellin retket(n125€ yhteensä 2henk.)

Hotelli on kovin nuhjunen remontti kovasti tarpeen .

EI missään tapauksessa **** tähden hotelli sijainnista ja henkilökunnan kovasta yrityksestä huolimatta.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Krakovassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.